מה אומר חוק כלי הירייה בנוגע לתנועה עם כדור בקנה ???

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מה אומר חוק כלי הירייה בנוגע לתנועה עם כדור בקנה ???

על ידי sea_goal » 08 יוני 2003, 18:34

לאחרונה נקלעתי לוויכוח ( שהתרחש בחנות כלי יריה - אם אתם חייבים לדעת , לא אומר איזה , בלי חץ פיזי... , טוב אני אשתף פעולה ... , איה איה איה , לא אם הגרזן ... , ה"גלוק" , רק לא הגלוק !!!!!!!!!( ועוד 17 כ"ד , זהו אין סיכוי ) .

- האם יש / או אין חוק האוסר על תנועה עם כדור בקנה ברחבי ישראל ???

אשמח לתשובתכם המלומדת ( ולא אגיד איזה צד לקחתי בוויכוח - שנסב אגב על חשיבות ה -
SA / DA ) .

שאו ברכה ותשובה
" פגע לו בול בפוני " ...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי volunteer » 08 יוני 2003, 18:36

אין חוק כזה.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי אילן ב » 08 יוני 2003, 20:06

לגבי רשיון פרטי אין איסור לא מומלץ במקרה אסון ישפט היורה/פולט על פי מבחן התוצאה.
לגבי מפעלים ראויים הללו כפופים בחוק להוראות הפתיחה באש של משטרת ישראל, האוסרת הליכה עם כדור בקנה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי sixfinger » 10 יוני 2003, 16:07

"מפעלים ראויים" = חברות אבטחה?

ובנושא - יותר ויותר חברות אבטחה מנחות את השומרים (להבדיל מהמאבטחים) שלהם לשמור עם נשק לא טעון (כלומר בלי מחסנית בנשק), כלומר יש החמרה נוספת על הנחיות המשטרה.

אריאל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי שרקן » 10 יוני 2003, 16:54

אין חוק האוסר על תנועה עם שבר זכוכית בכיס - מכוון לכיס האשכים.

אין חוק האוסר קפיצה מבניין על יתדות ברזל.

אין חוק האוסר על שיזוף בשעה 14.00 ללא ביגוד וללא קרם הגנה.

אין חוק האוסר על קפיצת בנג'י עם חוט שפגאט.

ואין חוק האוסר לנוע עם כדור בקנה.

אה, כן.

אין גם חוק המחייב להחזיק בבנק 2 מיליון דולר לצורך תשלום בגין תביעה משפטית בעקבות פליטת כדור שהשביתה אדם אחר.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי אילן ב » 10 יוני 2003, 20:40

שרקן גדול!!!!!!!!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יעקב » 10 יוני 2003, 21:35

אילן ב כתב:לגבי רשיון פרטי אין איסור לא מומלץ במקרה אסון ישפט היורה/פולט על פי מבחן התוצאה.

רק שאני אבין , אם לא נושא כדור בקנה ובכל זאת פלט , אז לא ישפט לפי מבחן התוצאה ?

שרקן כתב:.

ואין חוק האוסר לנוע עם כדור בקנה.

אה, כן.

אין גם חוק המחייב להחזיק בבנק 2 מיליון דולר לצורך תשלום בגין תביעה משפטית בעקבות פליטת כדור שהשביתה אדם אחר.

ואני אומר

ואין חוק האוסר לנוע בלי כדור בקנה.

אה, כן.

אין גם חוק המחייב להחזיק בבנק 2 מיליון דולר לצורך תשלום בגין תביעה משפטית בעקבות פליטת כדור שהשביתה אדם אחר :twisted:

נו ברצינות, יש לכבודכם אסמכתא של ממש להמלצתכם ? כי אים יש אשמח אם תשכילו אותי . נכון לעכשיו למיטב ידיעתי ההגד שלכם מבוסס על מסורת ללא ביסוס מציאותי .

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 10 יוני 2003, 21:56

יעקב,

אסמכתאות למה אתה רוצה ?

לכך שמותר לך כאזרח לנוע עם כדור בקנה ? חוק כלי הירייה איננו דן בנושא, כולל לא בהוראות הפתיחה באש. החוק עוסק בהסדרת העיסוק בכלי ירייה, וברישוי התחום.

לכך שאתה לא כפוף להוראות הפתיחה באש של משטרת ישראל ? על הנוהל כתוב שההוראות מיועדות לגופים מונחים. אתה כאזרח, אינך גוף מונחה וההוראות שפורסמו באתר משרד הפנים, פורסמו כהמלצה, מכיוון שאין (וכנראה גם לא תהיינה) הוראות פתיחה באש לאזרחים.

לכך שאזרח יישפט תמיד, אבל תמיד לפי מבחן התוצאה ? דבר עם נשיא בית המשפט העליון או עם עו"ד המכיר היטב את חוקי המדינה ומופיע בבתי משפט. הוא יישפט על פי מבחן התוצאה. אם יש לו עו"ד ממולח, הוא עשוי לצאת בזול (ולהפך) כמו בכל עבירה פלילית או גרימת נזק כתוצאה מרשלנות. (פליטת כדור = רשלנות, ואף חמורה)

אם אתה חושב שאתה בטיחותי דייך ואחראי מספיק על מנת לשאת נשק טעון ודרוך, בבקשה. אל תמליץ זאת למי שאינך מכיר, במיוחד לא אם אתה אינך יודע את רמת הכשרתו בנושא הנשק. זה עלול להסתיים באסון, שאף אחד מאיתנו ובוודאי אתה, איננו רוצה.

ההמלצה המובאת על ידי חברים באתר, ביניהם מדריכי ירי ותיקים, בעלי נסיון המכירים ושהיו עדים ללא מעט מקרי "כמעט ונפגע" במסגרת עבודתם עם אוכלוסיית נושאי הנשק, שלא לשאת נשק במצב "טעון ודרוך" (כדור בקנה) הינה המלצה בטיחותית גרידא המסתמכת על נסיון חיים.

בבחירתך להתעלם ולהוקיע המלצה בטיחותית שניתנה על ידי מי שהוסמך על ידי המדינה לעשות כן, אתה פוגע קודם כל בעצמך, ואח"כ בקהילה שלימה.

ואני אומר

ואין חוק האוסר לנוע בלי כדור בקנה.

דברייך הנ"ל, אינם אחראיים, אני קורא לך לחזור בך.

בטיחות קודמת לכל.

נועם שגיב,
מדריך ירי.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יעקב » 10 יוני 2003, 22:48

נועם כתב:יעקב,

אסמכתאות למה אתה רוצה ?

.

אסמכתאות למה אני רוצה ? מספרים !!! לא חזרה אין סופית על משפטים ללא אסמכתא אלא מספרים .

בעולמנו יש חבלי ארץ שנהוג לשאת שם כדור בקנה ויש מקומות שלא נושאים כדור בקנה . אים שיטת נשיאה אחת מסוכנת יותר משיטת נשיאה אחרת אז זה אמור להתבטא בפער באחוזי התאונות . אתה עצמך נועם כתבת בעבר הרחוק שאין פער . אז מה המסקנה ? אני בזמנו קראתי שאחוז תאונות הנשק בקרב נושאי כדור בקנה נמוך יותר אז מה אמורה להיות המסקנה שלי ?

אם תבוא ותספר לי שיש לך מספרים המעידים אחרת , תבורך . עד אז צר לי נועם אין לי שום כוונה להרגיש אשם, שום כוונה לחזור בי ושום כוונה להציב שמירה על עמדת הטלפונים.

ואחרון חביב: לדעתי יש נושאי נשק שעבורם יותר בטיחותי לשאת נשק עם כדור בקנה ויש נושאי נשק שעבורם יותר בטיחותי לשאת נשק ללא כדור בקנה . כדאי להבחין בין אילה ןבין אילה יש לשמור על ראש פתוח , ללמוד את המאפיינים, לא להיות מקובעים על מסורת ולא לתת המלצות גורפות . יותר מדי אנשים נפגעו , מספיק.

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 10 יוני 2003, 23:09

יעקב ידידי,
כמדריך, אני "נתקל" כל יום באנשים שבאים ללמוד, חלקם מרצון, חלקם מכורח הנסיבות. (התפקיד מחייב.)

אני לא הייתי מאשר לאדם לשאת את נשקו במצב טעון ודרוך, עם הכשרה בסיסית, אותה ההכשרה שיש למרבית נושאי הנשק בארץ, לרובם אף הרבה פחות.

ביום שלא תצטרך להעיר על פריקת כלי הירייה עם אצבע על ההדק, ביום שלא תצטרך להעיר לאדם שלא להסתובב עם האקדח (לעיתים, טעון ודרוך !) מכיוון המטרות אל חבריו שמאחור, ביום בו לא תהיינה עבירות בטיחות אחרות (וכידוע לנו, אין עבירות "קלות" ואין עבירות "חמורות". כל העבירות חמורות, כולן עשויות לקטול חיים. ) ונושא נשק יהיה בעל הבנה, הכשרה מתאימה ותרגול תקופתי, ניתן יהיה להמליץ על נשיאת נשק עם כדור בקנה.

במדינה בה לעיתים, מדריך מעיר ליוצא צבא בדימוס, שהיה אחראי על תנועת אוגדות וגייסות, על שאצבעו נחה על ההדק בעודו מתפעל את האקדח (ומבלי משים לב, פולט כדור ומתכחש לכך..), במדינה בה ההכשרה נתפסת לרוב כמכשיר של השלטון להציק לציבור, ולא להקל עליו בקבלת הרשיון, יש בעייה להמליץ על נשיאת הנשק במצב שאתה מציע.

ביום בו יבואו אנשים - אזרחים נושאי נשק למטווחים לקבל הכשרה מקיפה באופן יזום (על ידם, ולא על ידי הכרח מהמדינה) וישמרו על רמה נאותה של ידע, תרגול ושליטה בנשק, ניתן יהיה להמליץ על כך.

לא שנייה לפני.

מספרים ? לא יודע, לא עוקב אחרי המספרים, אני רואה בעיניים, כמו הרבה מדריכים, מפקחים, ויורים שאכפת להם. קח היום יורים - חברי הסליק שמגיעים להתאמן פעם בשבוע / שבועיים, ותנסה לבצע לידם עבירת בטיחות, יקפצו עלייך החברים ויסבירו לך כי אתה מסכן את עצמך ואת סביבתך. הכל מתוך חינוך וקבלה מרצייה.

האם אתה אמרת פעם כי סנונית אחת איננה מבשרת את בוא האביב ?

אגב, לא אמרתי כי אין הבדל בין תאונות של נושאי נשק טעון ודרוך ולבין אלו שלא. אתה אולי מתבלבל ביני עם אחר.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 10 יוני 2003, 23:25, נערך פעם אחת בסך הכל.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי שרקן » 10 יוני 2003, 23:21

יעקב.

בחיי שאני לא מבין מה הבעייה שלך.

אם אתה לא מבין שנשק דרוך עלול להגיע למצב של פליטת כדור בלתי מבוקרת יותר מנשק שאינו דרוך (טעון בלבד). אזי אנחנו בבעייה.

בארץ לא מתועדות כל תאונות הנשק (מה גם שרובן הגדול אינו גורם למרבה המזל לנפגעים ולכן מועלם מהמשטרה).

אם אתה חושב שאתה מספיק מיומן על מנת לנוע עם כדור בקנה - זו בעייתך. אנחנו כמדריכים חושבים שאתה טועה אבל בהחלט יתכן שאתה יודע הכל טוב מאיתנו.

נסה רק לחשוב מה היה קורה אילו:

1. נשק בבעלותך שהיה דרוך, פלט כדור בעת תאונת דרכים (והפך את חלציך לעיסה דביקה).

2. נשק דרוך נפל לידיו של ילד בן 4 (בן דודך החמוד) והלה לחץ על ההדק מול אימו.

ונסה לדמיין מה תספר לשופט בשני המקרים הנ"ל ומה תספר לדמות שמולך במראה.

ואם אתה מחפש דוגמאות, בוא אלי לקצרין. אראה לך כף יד של אדם ששכח לחלקיק שניה שיש לו כדור בקנה.

כף יד זו שייכת לאדם שאני מכיר היטב. אני נתקל בו עומד מולי בכל בוקר כשאני מתגלח ומצחצח שיניים.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי נועם » 10 יוני 2003, 23:30

יעקב,
משהו אקטואלי... בהמשך לסיבות למה לא לשאת נשק טעון ודרוך, אני מציע שתקרא את הכתבה שבקישור המצורף.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2652505,00.html

עוד הוכחה לחוסר תשומת הלב וחוסר ההבנה בנושא.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 10 יוני 2003, 23:33

:shock: :? איך זה קשור לצורת נשיאת האקדח?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי נועם » 10 יוני 2003, 23:35

זלזול, זלזול בנושא הבטיחות והגישה "הייתי במילואים" ... "הבן שלי חייל" ... אז מותר.

(לגבי גנב המזוודות ? אין קשר.)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 10 יוני 2003, 23:39

לצערי, אני עדיין לא מבין את הקשר בין זה שמישהו שכח כדור או מחסנית בתיק לתנועה עם כדור בקנה, אני מניח שכמעט בכל תיק בביתי תמצא, אם תחפש מספיק טוב, כדור או משהו בסגנון, אז מה? זה מה שמצביע על רמת הזלזול שלי בבטיחות או ברמת האחריות שלי אם אחליט שתנועה עם כדור בקנה היא צורת הנשיאה המועדפת עלי?

(אין זו המלצה לנשיאת הנשק במצב כזה או אחר, אלא שאלה לטובת הדיון)
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד