הגיגים וקיטורים בנושא הרפורמה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הגיגים וקיטורים בנושא הרפורמה
דבר ראשון לגבי המספרים -
מאיפה הביאו את המספר של 500-600 אלף זכאים לנשק שאיתו מנסים לזעזע את הציבור ?
נניח שקיים מספר כזה של חי״רניקים לדורותיהם, כמה מתוכם זכאי גם לפני הרפורמה מתוקף תבחינים אחרים וכמה זכאים יש באופן כללי שלא ממשים את הזכאות ? (אני מניח שרוב הזכאים לא ממשים ומדובר במאות אלפים עוד לפני הרפורמה).
תכלס - כמה מחזיקי נשק חדשים אנחנו צפויים לראות ולעומתם כמה יוותרו על הנשק לאור תוספת חובות האימונים וההוצאות ? לדעתי התוספת תהיה 10-20 אלף, אולי פחות, זה יהיה כל הסיפור.
דבר שני לגבי המצב במטווחים -
כשהיו כפול מחזיקים אי שם בתחילת שנות התשעים, חידוש היה אחת לחמש שנים ובאיזור המרכז היו מטווחים רבים נוספים - רמת אליהו, רמת גן, ריב״ל, בית נבאלה, שופ-אין, קיסריה ובטח עוד שפרחו מזכרוני.
עכשיו גם הכפילו/ שילשו את כמות האימונים הדרושים, גם פתחו עוד תבחין מהותי, אבל התשתית כמעט וכבר לא קיימת ....
מאיפה הביאו את המספר של 500-600 אלף זכאים לנשק שאיתו מנסים לזעזע את הציבור ?
נניח שקיים מספר כזה של חי״רניקים לדורותיהם, כמה מתוכם זכאי גם לפני הרפורמה מתוקף תבחינים אחרים וכמה זכאים יש באופן כללי שלא ממשים את הזכאות ? (אני מניח שרוב הזכאים לא ממשים ומדובר במאות אלפים עוד לפני הרפורמה).
תכלס - כמה מחזיקי נשק חדשים אנחנו צפויים לראות ולעומתם כמה יוותרו על הנשק לאור תוספת חובות האימונים וההוצאות ? לדעתי התוספת תהיה 10-20 אלף, אולי פחות, זה יהיה כל הסיפור.
דבר שני לגבי המצב במטווחים -
כשהיו כפול מחזיקים אי שם בתחילת שנות התשעים, חידוש היה אחת לחמש שנים ובאיזור המרכז היו מטווחים רבים נוספים - רמת אליהו, רמת גן, ריב״ל, בית נבאלה, שופ-אין, קיסריה ובטח עוד שפרחו מזכרוני.
עכשיו גם הכפילו/ שילשו את כמות האימונים הדרושים, גם פתחו עוד תבחין מהותי, אבל התשתית כמעט וכבר לא קיימת ....
- סליקאי טיטניום
Re: הגיגים וקיטורים בנושא הרפורמה
אז אולי עכשיו הזמן הנכון לפתוח מטווח ולעשות מליונים? ולהחזיר את מועדוני הקליעה והגדנ"עות?
אני מניח שלפתוח מטווח היום עולה יותר וכרוך בהרבה יותר אישורים מפתיחת מטווח בשנות ה-70. יש חסמי כניסה גבוהים שחלקם עסקיים וחלקם רגולטוריים, מה גם שהריסק גבוה כי לך תדע מה יקרה עוד שנה שנתיים, הפריץ נתן - הפריץ עלול לקחת.
בכל מקרה אני מברך על הרחבת מעגל הזכאים בפוטנציה, תרבות נשק נוצרת במשך שנים, אז אם המגמה הזו תימשך, אולי עוד 5-10 שנים נראה ציבור יותר סימפטי, הספורט יפרח ומטווחים חשים ייפתחו כמו פטריות אחר הגשם ויילחמו על הארנק שלנו. אולי אפילו יתחילו להגיע כלי נשק "אקזוטיים" שאינם גלוק או סמית או סי זד משנות החמישים.
אני מניח שלפתוח מטווח היום עולה יותר וכרוך בהרבה יותר אישורים מפתיחת מטווח בשנות ה-70. יש חסמי כניסה גבוהים שחלקם עסקיים וחלקם רגולטוריים, מה גם שהריסק גבוה כי לך תדע מה יקרה עוד שנה שנתיים, הפריץ נתן - הפריץ עלול לקחת.
בכל מקרה אני מברך על הרחבת מעגל הזכאים בפוטנציה, תרבות נשק נוצרת במשך שנים, אז אם המגמה הזו תימשך, אולי עוד 5-10 שנים נראה ציבור יותר סימפטי, הספורט יפרח ומטווחים חשים ייפתחו כמו פטריות אחר הגשם ויילחמו על הארנק שלנו. אולי אפילו יתחילו להגיע כלי נשק "אקזוטיים" שאינם גלוק או סמית או סי זד משנות החמישים.
באתי ללמוד
כלי נשק אקזוטיים יש כבר היום, הכל מגיע לכאן גם אם לא ביבוא סדיר.
אני מצמצם את ההשקעה שלי ברכוש שמחר עלולים להפקיע ממני כלאחר יד ולכן לא אתלהב גם אם ירד עלינו גשם של אקדחים, אבל זה נושא אחר.
לגבי פתיחת מטווחים חדשים אני לא אופטימי, בדיוק מהסיבות שציינת.
אני מצמצם את ההשקעה שלי ברכוש שמחר עלולים להפקיע ממני כלאחר יד ולכן לא אתלהב גם אם ירד עלינו גשם של אקדחים, אבל זה נושא אחר.
לגבי פתיחת מטווחים חדשים אני לא אופטימי, בדיוק מהסיבות שציינת.
- סליקאי טיטניום
המספר הזה יצא מפיו של הרצל קבאלו.
הוא דיבר על הרפורמה הזו בכנס העמותה האחרון וזה המספר שהוא ציין.
לגבי מטווחים מחירים וכו' זו כלכלת שוק לכל דבר ועניין.
ברגע שתהייה דרישה, יפתחו עוד עסקים.
זה לא יקרה מחר בבוקר, אבל בסופו של דבר כמו בכל כלכלה השוק יאזן את עצמו.
א.
הוא דיבר על הרפורמה הזו בכנס העמותה האחרון וזה המספר שהוא ציין.
לגבי מטווחים מחירים וכו' זו כלכלת שוק לכל דבר ועניין.
ברגע שתהייה דרישה, יפתחו עוד עסקים.
זה לא יקרה מחר בבוקר, אבל בסופו של דבר כמו בכל כלכלה השוק יאזן את עצמו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
זה די מדהים איך מצד אחד הוא עושה את המוות לאזרחים שמוציאים אלפי ₪ ושעות אימון בשנה כשמדובר סה״כ בכמה עשרות ובאותה נשימה פותח דלת לחצי מליון אחרים לדבריו.
לא לטעות - אני מברך על כך, לדעתי זה רק תירוץ שנועד לסנן אוכלוסייה אזרחית שאיננה נאמנה למדינה ואם זה יילך טוב אז זה גם יתרחב לכל מי שסיים שירות צבאי.
לא לטעות - אני מברך על כך, לדעתי זה רק תירוץ שנועד לסנן אוכלוסייה אזרחית שאיננה נאמנה למדינה ואם זה יילך טוב אז זה גם יתרחב לכל מי שסיים שירות צבאי.
- סליקאי טיטניום
יש גם נשים שעומדות בתבחינים החדשים, אותן לא מזכירים משום מה.
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:יש גם נשים שעומדות בתבחינים החדשים, אותן לא מזכירים משום מה.
אף אחד לא רוצה להתקרב לקן הצרעות הזה.
צריך להחזיק אצבעות שהקואליציה הבאה לא תהיה עם המחנה הציוני.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:GUSS כתב:יש גם נשים שעומדות בתבחינים החדשים, אותן לא מזכירים משום מה.
אף אחד לא רוצה להתקרב לקן הצרעות הזה.
צריך להחזיק אצבעות שהקואליציה הבאה לא תהיה עם המחנה הציוני.
א.
נראה לי צריך יותר להחזיק אצבעות שבממשלה הבאה גלעד ארדן ימשיך להיות השר לבט"פ.
כל אחד אחר שיבוא במקומו עלול בנקל לבטל את הרפורמה.
באופן די מפתיע, לאחר הרפורמה פתאום אני עומד ב-4 תבחינים במקביל כאשר לפני הרפורמה עמדתי בקושי ב-1.
וגם החזירו את התבחין המשמר (בצורה כזו או אחרת) ברפורמה החדשה, בהוראות המעבר החדשות.
חבל שהן לא חלות על כלל התבחינים, אבל זה לפחות יותר טוב מהמצב הקודם.
- סליקאי זהב
שנים על גבי שנים ההינו כקנה סוף ברוח, מתכופפים ומשטתחים לפי מצב רוחו של הפריץ המקומי,אנחנו כבר מורגלים, לא נדע לחיות אחרת , גם אם יש לנו צוללות וF35, 

פחות -לרוב זה יותר,,
אגב באחת ממהדורות החדשות מלפני שעה קלה פירסמו כי
כבר הוגשו 1500 בקשות חדשות לרישוי כלי יריה בשלושת הימים האחרונים וזאת לאחר הרפורמה
מעניין אם הנתונים נכונים
כבר הוגשו 1500 בקשות חדשות לרישוי כלי יריה בשלושת הימים האחרונים וזאת לאחר הרפורמה
מעניין אם הנתונים נכונים
- סליקאי ארד
היכן רואים על אילו תבחינים חל התבחין המשמר ?
- סליקאי כסף
אתה צריך להוריד את הקובץ השלם ב pdf.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:אתה צריך להוריד את הקובץ השלם ב pdf.
איפה אני מוצא אותו ?
- סליקאי כסף
https://www.gov.il/he/Departments/Polic ... g_criteria
למטה יש קבצים להורדה
ג. מי שהחל מיום כניסת הוראות אלה לתוקף החזיק ברישיון כדין בכלי ירייה מסוג אקדח במשך עשר שנים ומעלה ברצף בתבחינים הבאים: מגורים בישוב זכאי, עיסוק ביישוב זכאי, מורה דרך, חקלאי מוכר, הובלת חומרי נפץ, קצין ביטחון בגוף מוכר, כבאי, עובדים ומתנדבים בגופי הצלה ומדריך ירי – יהיה
רשאי ראש האגף להאריך לאותו אדם את תוקף הרישיון
למטה יש קבצים להורדה
ג. מי שהחל מיום כניסת הוראות אלה לתוקף החזיק ברישיון כדין בכלי ירייה מסוג אקדח במשך עשר שנים ומעלה ברצף בתבחינים הבאים: מגורים בישוב זכאי, עיסוק ביישוב זכאי, מורה דרך, חקלאי מוכר, הובלת חומרי נפץ, קצין ביטחון בגוף מוכר, כבאי, עובדים ומתנדבים בגופי הצלה ומדריך ירי – יהיה
רשאי ראש האגף להאריך לאותו אדם את תוקף הרישיון
- סליקאי טיטניום
תודה - זה נראה שהם כללו בכך את כל התבחינים שעל פיהם אדם יכול בשלב מסוים לעמוד בהם ובאחר כבר לא, מה שהגיוני.
מה שלא ראיתי זו התיחסות למקרה שבו מחליטים לבטל לחלוטין תבחין מסוים - מה אז?
מה שלא ראיתי זו התיחסות למקרה שבו מחליטים לבטל לחלוטין תבחין מסוים - מה אז?
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד