איך בוחרים אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

איך בוחרים אקדח

על ידי Urib » 30 אוגוסט 2018, 08:01

קיבלתי אישור לפי רובאי 7
ללכת למטווח איך בוחרים אקדח
יש המלצות
גלוק 19 דור 5
להתאמן להתאמן להתאמן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: איך בוחרים אקדח

על ידי Max2 » 30 אוגוסט 2018, 11:02

מזל טוב!

לך לחנות עם מטווח שתאפשר לך לנסות כמה שיותר כלים ותראה למה אתה מתחבר יותר ומה הכי נוח לך (גם ירי, גם נשיאה והסלקה). תתייעץ עם בעלי המקצוע בחנות (זכור שתמיד יכול להיות להם אינטרס אולי כזה או אחר אבל יש אנשים מקצועיים במקומות רבים).

דבר עם אנשים שמבינים בתחום ותראה המלצות שלהם.

אני למשל עם אקדח למטרות הגנה בלבד - לא מתחרה, לא יורה ירי ספורטיבי וזה לא תחביב שלי. מניסיון במילואים רכשתי גלוק. נשק אמין וטוב, סוס עבודה וזה בדיוק מה שאני צריך. אני מאוד ממליץ לך עליו במידה וזו המטרה שלך אבל כמובן יש עוד רבים וטובים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 30 אוגוסט 2018, 21:00

לאחר כ-20 שנים בתחום וכ-11 אקדחים שהיו לי הגעתי למסקנה שאין דרך טובה לבחור אקדח חוץ מאשר תוך שימוש מסיבי במסגרת אימון רצינית כלשהי.
כל הדיבורים האלה של "הייתי בחנות, החזקתי ביד, ישב לי טוב" זה טוב לאדם מנוסה. מי שמתחיל - הכי טוב שיקנה אקדח משומש. או פשוט וזול, נפוץ ואיכותי, כגון יריחו פלדה או CZ75 על שלל גרסאותיהם (כי הם זולים) או גלוק (כי תמיד אפשר למכור אותו במחיר טוב) ויתחיל להתאמן. ותוך כדי האימונים גם להתנסות באקדחים של אנשים אחרים מהמסגרת. אז ורק אז יוכל להבין באמת, מה האקדח שמתאים לו באמת.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 30 אוגוסט 2018, 22:27

הכי טוב שיקנה אקדח משומש. או פשוט וזול, נפוץ ואיכותי, כגון יריחו פלדה או CZ75 על שלל גרסאותיהם (כי הם זולים)

לקנות כזה כלי זה להתחיל ברגל שמאל.
הכובד שלו וחוסר הנוחות בנשיאה יגרמו בסופו של דבר לכל בעל נשק מתחיל להשאיר את הכלי במגירה במקום לשאת אותו ביום יום.

אני מציכ לך להזכר כמה זמן לקח לך למצוא נרתיק וחגורה מתאימים אחרי שרכשת את האקדח הראשון שלך. וגם להזכר כמה זמן לקח לך להתרגל לשאת אותו ביום יום.
לא כולם נחושים וחדורי מוטיבציה כמו ותיקי הפורום הזה

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 31 אוגוסט 2018, 05:56

מקבל.
אפשר אז ללכת על הגרסאות הקלות - cz75d-compact. כלי זול יחסית, קל, קומפקטי ונוח לירי.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Max2 » 31 אוגוסט 2018, 06:46

spy כתב:לאחר כ-20 שנים בתחום וכ-11 אקדחים שהיו לי הגעתי למסקנה שאין דרך טובה לבחור אקדח חוץ מאשר תוך שימוש מסיבי במסגרת אימון רצינית כלשהי.
כל הדיבורים האלה של "הייתי בחנות, החזקתי ביד, ישב לי טוב" זה טוב לאדם מנוסה. מי שמתחיל - הכי טוב שיקנה אקדח משומש. או פשוט וזול, נפוץ ואיכותי, כגון יריחו פלדה או CZ75 על שלל גרסאותיהם (כי הם זולים) או גלוק (כי תמיד אפשר למכור אותו במחיר טוב) ויתחיל להתאמן. ותוך כדי האימונים גם להתנסות באקדחים של אנשים אחרים מהמסגרת. אז ורק אז יוכל להבין באמת, מה האקדח שמתאים לו באמת.

לא כולם רוצים או צריכים לעשות מזה דוקטורט. יש כאלה שבשבילם זה הרבה יותר מכלי להגנה עצמית ואני מבין את זה לגמרי, אבל הרבה אחרים סך הכול צריכים ורוצים כלי אמין, נוח יחסית שבמקרה הצורך (0.00000001% או פחות הסתברות לכך), יפגעו במטרה ולא יותר.

אני אשווה את זה לצורך הדוגמה לעולם האופנועים - יש כאלה שאופנוע בשבילם זה יותר מכלי תחבורה, הרבה יותר. זה ההובי שלהם, דרך חיים,מה שעושה להם הכי טוב. הם בודקים ומחליפים כלים, חשוב להם שיהיה להם את הכלי שהכי מרגש אותם ומתאים לאופי הרכיבה שלהם וכד. ויש רבים אחרים שצריכים כלי תחבורה טוב על שני גלגלים להגיע מנקודה אחת לשניה ורוכשים אופנוע או קטנוע אמין וזה מספק אותם ומשיג מטרה.

הקיצר - לא צריך להיסחף
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eitan156 » 31 אוגוסט 2018, 08:18

צודק מי שאמרת שהדרך הטובה היא לרכוש אקדח זול ולהתאמן.
אבל, אולי תתאים לך יותר פרספקטיבה של מישהו שהוא כבר 20 שנה בעלים של אקדח והוא ממש לא מומחה וממש לא מסתובב עם האקדח יום: כמעט כל מה שתקנה ממוכר מומלץ, יהיה בסדר.
מבחינת סוגי אקדח יש לך מעט מאד לבחור מתוכו:
גודל מלא שיתן יתרונות בביצועים אבל קשה להסלקה
סאב קופקט, בד"כ פשרה כמעט אידיאלית לאזרחים
קומפקט שהוא הכי נוח אבל קשה לשליטה ועם מעט תחמושת.
חלוקה נוספת: פולימרי שזה די הסטנדרט היום או גוף מאלמוניןם/ פלדה (כמובן כבד יותר ופחות נוח לנשיאה. מצד שני בד"כ זול יותר ולמתחילים אולי נוח יות בירי- אבל זה די חסר משמעות).
ומבחנת מותגים: הבנצ' מרק הוא גלוק שהוא אמנם יקר אבל זה כמו לקנות טויוטה: גם הכי סחיר בהמשך. יש לך S&W וגם זיג וגם CZ
אולי פיספסתי עוד מותג אבל נדמה לי שזהו. אל תלך על מותגים איזוטריים.
עכשיו תחשוב טוב מה הסיבות בגללן אתה עם אקדח, למה אתה צריך אותו ותרחיש השימוש/ איום.
אם הוא ישב בכספת רוב הזמן ויצא רק למילואים, אין שום סיבה לא לקנות סיג 226 משומש בגרושים. זה האקדח הכי טוב בעולם ולא יפריע לך שהוא משקולת.
אם הוא גם לטיולים ותלך איתו מדי פעם אז יהיה חכם לקנות פולימרי.
אם ליום יום וצריך הסלקה אז כנראה סאב קומפקט או קומפקט.
אם תרחיש האיום כולל הרבה נסיעות בשטחים אז תהיה חייב מספר רב יותר של כדורים
בקיצור: תתייעץ כפי שרשמו לך גדולים ממני למעלה, אבל אם אתה רוצה לחסוך זמן תגדיר לעצמך קודם כל את המטרות לשמן אתה נושא אקדח ותרשום פה. יוכלו לעזור לך יותר.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי shrek » 31 אוגוסט 2018, 09:37

גלוק יותר קיה בעיניי
סמיט וסי זד - הונדה וטויוטה...

לדעתי יש מבחר יפה של אקדחים בארץ, חדשים ומשומשים.

הרעיון של לקנות אקדח זול ולאט לאט לגלות מה באמת טוב לך מוצא חן בעיניי.
למזלי הספקתי לירות לא מעט לפני שאסרו על אנשים ללא רישיון לירות במטווחים, ידעתי בדיוק מה אני לא אוהב.

כמעט כל פעם שאני במטווח אני עושה החלפות ומנסה כלים שחדשים לי, זה נחמד להכיר כלים חדשים\להתעדכן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 31 אוגוסט 2018, 09:52

בשמונה השנים האחרונות היו לי 24 אקדחים שונים אז יש לי קצת ניסיון בבחירת אקדחים. האקדח הראשון שלי היה גלוק. עדיין יש לי גלוק.
אבל - מה ש-spy כתב.

כמו כן מומלץ לקרוא כאן: http://haslik.co.il/index.php?mode=product&lang=he&id=2

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Boltik » 31 אוגוסט 2018, 10:43

אי אפשר לבחור אקדח בחצי שעה - שעה במטווח בירי יבש או סטטי. כשמתחילים להתאמן פתאום מגלים הרבה נקודות נוספות לבחינה שלא חושבים עליהם בחנות. נשקים חדשים, אפילו גלוק, מאבדים מערכם המסחרי יותר מרכבים. אתר יד2 מלא במודעות מכירה של גלוקים שירו 50-100 כדורים ונמכרים במאות שקלים מתחת למחיר האקדח החדש.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 01 ספטמבר 2018, 11:48

מי שמתכנן להתאמן ברצינות אחרי רכישת האקדח ולהצטרף לאחת הקבוצות ( שזו הדרך המומלצץ) אז באמת חבל על הכסף שלו ברכישת אקדח חדש, כי לרוב נוטים להחליף די מהר למשהו שיותר מתחברים אליו או יותר מתאים.

מי שיודע שהוא לא הולך להשקיע באימונים את הזמן והממון,
צריך לברר עם עצמו - האם מייעד האקדח לנשיאה יומיומית או האם רק לאירועים מיוחדים או תקופות לא שקטות.
לנשיאה יומיומית - אפשר לשקול אקדחי סאב- קומפקט כדוגמת שילד/גלוק 42-26-43/ cz rami, רק צריך להבין שככל שיורדים בגודל והמשקל נדרשת יותר מיומנות ויותר אימון כדי לפגוע מהר במטרה.
בכל מקרה - עדיף, בעיקר למי שזה אקדח ראשון ולא מיומן, להסתדר עם אקדח קומפקט פולימרי כדוגמת גלוק 19/ czp10c / סמית m&p9c.

הקומפקטיים הם במשקל וגודל מאד נסבלים לנשיאה ממושכת, לא בולטים מדי, לא נופלים כמעט מאקדחים בגודל מלא ביכולת לתפעל אותם ובכמות התחמושת.

לא נכנס להתאמה אישית לאנשים עם כפות ידיים גדולות מאד או קטנות או עם נכויות כלשהן וגם לא לדגמי אקדחים שאינם נפוצים בארץ והשירות עבורם יכול להיות בעייתי.

יש שני אקדחים מייצור מקומי - היריחו הפולימרי והבול צ׳רוקי, אני לא מכיר ולא מנוסה איתם, היתרונות הם שהיצרן נמצא כאן ושניתן לקנות משומשים במצב חדש סביב -1500 /1000 ₪ שזה מאד מפתה, אם מישהו מנוסה ויכול להרחיב זה יהיה שימושי לדעתי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 03 ספטמבר 2018, 04:24

בחירת אקדח,
1. לאיזה צורך ישמש האקדח? ספורטיבי, הגנה עצמית בבית או בעבודה (ללא נשיאה קבועה), אקדח נשיאה או הכל?
בהתבסס על נתונים אלו, ניתן יהיה לקבוע את גודל האקדח, משקל רצוי, כמות כדורים במחסנית וקליבר.
2. מנגנון.
בחירת מנגנון הירי באקדח, משנה משמעותית את אופי ואופן ביצוע הירי והנשיאה של האקדח. ְְSA, DA,SD, סייפטי אקשן (קשקוש של גלוק). סטרייקר או פטיש. עם ניצרה או בלי. בושינג, בול בארל, בלוק.
3. חברות הידועות ביצור אקדחים אמינים עם כמה שפחות תקלות, זמינות חלפים ואחריות.
תמיד עדיף (במיוחד בארץ) לבחור אקדח שיש לו אמא ואבא זמינים. גם האקדחים האמינים ביותר, עלולים להגיע לכשל וכדאי שיהיה מתן עזרה מידי.
4. תחזוקה שוטפת.
פירוק והרכבה מבלי להיות נשק מוסמך (או משהו בסגנון) זו הרמה שהייתי מחפש בבחירת אקדח ראשון. קל לניקוי, קל בהחלפת חלקים (אם בכלל) ושלא ידרוש ממני יותר מדי יחס וטיפול.
5. מאיזה חומרים הוא עשויי ואיזה ציפויי יש עליו.
אקדחים עשויים מכל מיני מתכות וסוגי פלסטיק (מפולימרים למיניהם ועד מתכת מטאוריטים), בנוסף ברוב המקרים המתכת תהיה עם ציפויי כלשהו שיתן לה הגנה חשוב לדעת את סוג המתכת והציפוי בהתאם לצורך אליו נקנה האקדח.

זה בגדול מה שאני מחפש באקדח ראשון או בכלל. כן נכון לא כתבתי כלום על נוחות. אתה קונה אקדח או ספה? מי שהמציא את הבדיה הזאת שאקדח צריך להיות נוח ומתאים ליד כמו כפפה, כדאי שיעשה שיעורי בית בכל הקשור לירי. (לפני שעפים עליְ פה), 1911 שנחשב לאחד האקדחים היותר איכותיים שיש, ושהירי בו הוא הנאה צרופה, ממש לא בנויי בצורה שתתאים את האקדח ליד כמו כפפה ואפילו לא קרוב לזה. מה שאני מנסה להגיד פה זה, שאין קשר בין נוחות האקדח ביד, לביצוע ירי. מי שחושב אחרת שישאל את גלוק, למה הם הורידו את המקום לאצבעות בדור 5.
אקדח לא צריך להיות נוח. אקדח צריך לאפשר ליורה להפיק ממנו ירי מהיר ומדוייק ככל האפשר. אני חצי מסכים עם חיבור ראשוני לאקדח, למרות שגם זה בגדר שטות. בעזרת מדריך טוב ואימונים, כל נשק העונה על הקריטריונים המוזכרים למעלה יהיה טוב יותר מאשר אקדח נוח או אקדח שאני מחובר אליו אחרי ירי של 50 כדור. זאת הסיבה שלא ממש הזכרתי את עניין הנוחות והחיבור. אני פשוט לא מאמין בזה ולא רואה בזה קריטריון לבחירת אקדח.
רשימת האקדחים העדיפים עלי לפי צורך:
נשיאה. גלוק 19, שילד, אמ אנד פי 2.0, ספרינגפילד אי אמ פי או בול 1911 3״, בול 2011 3״, בול טאקטיקאל קארי, ונוי פי 9, גלוק 42, זיג p938.
תחרותי. רשימה ארוכה מדי ותלויי באיזו קטגוריה ובאיזה ענף ירי מדובר.
אקדח הגנה (ללא נשיאה). גלוק 17, בול סאס2 עם רייל, 1911, 2011, סי זאת שאדו או טנפוליו, יריחו ברזל, גלוק 34, ועוד רשימה ארוכה של אקדחים איכותיים אבל כבדים או גדולים מדיי לנשיאה.
משולבים. גלוק 17, ווי פי 9, בול טאקטיקל קארי, 1911 קומנדר.
אני בטוח שיש עוד הרבה שיקפצו לי לראש אחרי השליח של ההודעה, אבל יש פה עם מה לעבוד.
שיהיה בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 03 ספטמבר 2018, 07:36

glock34 כתב:זה בגדול מה שאני מחפש באקדח ראשון או בכלל. כן נכון לא כתבתי כלום על נוחות. אתה קונה אקדח או ספה? מי שהמציא את הבדיה הזאת שאקדח צריך להיות נוח ומתאים ליד כמו כפפה, כדאי שיעשה שיעורי בית בכל הקשור לירי. (לפני שעפים עליְ פה), 1911 שנחשב לאחד האקדחים היותר איכותיים שיש, ושהירי בו הוא הנאה צרופה, ממש לא בנויי בצורה שתתאים את האקדח ליד כמו כפפה ואפילו לא קרוב לזה. מה שאני מנסה להגיד פה זה, שאין קשר בין נוחות האקדח ביד, לביצוע ירי. מי שחושב אחרת שישאל את גלוק, למה הם הורידו את המקום לאצבעות בדור 5.
אקדח לא צריך להיות נוח. אקדח צריך לאפשר ליורה להפיק ממנו ירי מהיר ומדוייק ככל האפשר. אני חצי מסכים עם חיבור ראשוני לאקדח, למרות שגם זה בגדר שטות.

נוחות היא עניין יחסי. יש הבדל בין כלי אולימפי שיוצר במיוחד להתאים כמו כפפה ליד לבין קת ענקית שמרגישה ביד כמו בלוק של אבני לגו.
אם הקת לא נוחה לך ביד, האחיזה לא תהיה טובה וזה ישפיע על הירי שלך.
אקדח צריך לשבת טוב ביד. שהקת לא תהיה גדולה מדי, כך שיהיה קשה לירות בו ביד אחת. שהקת לא תהיה קטנה מדי כי גם אז האחיזה בו תהיה רופפת.
כשמרימים את האקדח לגובה העיניים רצוי שיצביע למטרה באופן טבעי ככל האפשר.
אקדחי 1911 עושים את זה טוב יותר מגלוק.

ולסיום גלוק הורידו את הבליטות בקת כי הן לא היו נוחות. לקוחות התלוננו עליהם ושייפו אותם. דור 1 ו-2 היו נוחים יותר לאחיזה מדור 3. גלוק הוסיפה את הבליטות האלה לא מסיבה עניינית, אלא מסיבה מסחרית (לעמוד בתנאים של ה atf). משפתחו גלוק מפעל בארה"ב כבר לא היה צריך את הבליטות האלה ואכן הן הורדו.

תשאל למה רק בדור 5? כי גלוק כמו תמיד מגיבה באיחור לצרכי השוק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 03 ספטמבר 2018, 13:58

גלוק,
מזמן לא קראתי פוסט כה משעשע..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי glock34 » 04 ספטמבר 2018, 03:46

אקדח לא צריך ״לשבת טוב ביד״ זו בדיה ולא אמת.
אקדח צריך לעמוד בקריטריונים אחרים לגמרי מאשר נוחות. ואני מדבר על אקדחי נשיאה לא אולימפי.
אדון guss, משעשע לטובה? או משעשע מתחכם?
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד