מנגנון בראונינג
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מנגנון בראונינג
אפשר להסביר לי על מנגנון הנעילה או להפנות אותי לאתר כלשהו שמסביר עליו ברשת
מנגנון כזה קיים בגלוק נכון ?!
מנגנון כזה קיים בגלוק נכון ?!
Be carefull what you are wishing for
אישאקדח,
בקצרה על המנגנון.
מנגנון הנעילה ע"ש בראונינג (ג'והן מוזס בראונינג) מבוסס על נעילה קשיחה, דהיינו, שיני / זיזי נעילה הקיימים על הקנה לפני בית הבליעה ולכיוון קדח הקנה, משתלבים בשיניים נגדיות הנמצאות בחלקו הפנימי של המחלק. (תמונה בהמשך.)
הנעילה מתוזמנת על ידי תנועת הקנה לאחור ובזווית, הנקבעת על ידי שן הנמצאת בתחתית בית הבליעה ומשתלבת בציר עצר המחלק וגוף האקדח.
המנגנון מופעל ומבוסס על רתיעת קנה קצרה לאחור short barrel recoil המקבלת את הכוח לפעולתה מהדף הגז הפורץ מהקנה והודף את הקליע למטרתו. חלק מהגז מכה על קדח הקנה ועל המחלק שסביבו, וגורם לדחיפתו לאחור. תוך כדי תנועה זו, משתחררות שיני הנעילה.
מכיוון שהקנה רתום לגוף האקדח, תנועתו מוגבלת והוא מאולץ לבצע שינוי בזווית על ידי השן הנמצאת בתחתית בית הבליעה. (ניתן לראות באיור.) והוא נתמך מצידו השני על ידי המחלק.
המחק מסיים את תנועתו לאחור, ומכיוון שהקפיץ המחזיר דרוך ומצומצם בשיאו, הוא מתגבר על כוח המחלק הנע לאחור ודוחף לפנים את המחלק. בתנועה זו, גורף הסדן את הכדור התורן מהמחסנית, דוחף אותו לבית הבליעה, שנמצא כעת בזווית מתאימה -ברוב האקדחים, לא בכולם יש כבש הזנה הבנוי ע"ג תחתית בית הבליעה כמו בגלוק / FN CZ ואחרים, יש לדוגמא קולט, בו כבש ההזנה שונה ומשולב עם כבש הזנה בגוף האקדח וזווית בתחתית בית הבליעה. ומאולץ על ידי המגרעת שבתחתית בית הבליעה (אותה אחת שאחראית של שינוי הזווית בפתיחה) לעלות לכיוון המחלק. כאן משתלבות שנית השיניים שע"ג הקנה ואלו שבתוך המחלק, והקנה ננעל למחלק.
באקדחים כגון גלוק, זיג זאואר, HS ונוספים, ישנה נעילה שונה, הנקראת נעילת קובייה. הרעיון זהה לנ"ל, אך במקום שיניים ע"ג הקנה ובמחלק, ישנה קובייה ע"ג בית הבליעה המשתלבת בפתח מתאים במחלק. נעילה זו מוכרת גם כנעילה גאומטרית, נעילת משטחים ישרים.
עד לכתבה מפורטת.

בקצרה על המנגנון.
מנגנון הנעילה ע"ש בראונינג (ג'והן מוזס בראונינג) מבוסס על נעילה קשיחה, דהיינו, שיני / זיזי נעילה הקיימים על הקנה לפני בית הבליעה ולכיוון קדח הקנה, משתלבים בשיניים נגדיות הנמצאות בחלקו הפנימי של המחלק. (תמונה בהמשך.)
הנעילה מתוזמנת על ידי תנועת הקנה לאחור ובזווית, הנקבעת על ידי שן הנמצאת בתחתית בית הבליעה ומשתלבת בציר עצר המחלק וגוף האקדח.
המנגנון מופעל ומבוסס על רתיעת קנה קצרה לאחור short barrel recoil המקבלת את הכוח לפעולתה מהדף הגז הפורץ מהקנה והודף את הקליע למטרתו. חלק מהגז מכה על קדח הקנה ועל המחלק שסביבו, וגורם לדחיפתו לאחור. תוך כדי תנועה זו, משתחררות שיני הנעילה.
מכיוון שהקנה רתום לגוף האקדח, תנועתו מוגבלת והוא מאולץ לבצע שינוי בזווית על ידי השן הנמצאת בתחתית בית הבליעה. (ניתן לראות באיור.) והוא נתמך מצידו השני על ידי המחלק.
המחק מסיים את תנועתו לאחור, ומכיוון שהקפיץ המחזיר דרוך ומצומצם בשיאו, הוא מתגבר על כוח המחלק הנע לאחור ודוחף לפנים את המחלק. בתנועה זו, גורף הסדן את הכדור התורן מהמחסנית, דוחף אותו לבית הבליעה, שנמצא כעת בזווית מתאימה -ברוב האקדחים, לא בכולם יש כבש הזנה הבנוי ע"ג תחתית בית הבליעה כמו בגלוק / FN CZ ואחרים, יש לדוגמא קולט, בו כבש ההזנה שונה ומשולב עם כבש הזנה בגוף האקדח וזווית בתחתית בית הבליעה. ומאולץ על ידי המגרעת שבתחתית בית הבליעה (אותה אחת שאחראית של שינוי הזווית בפתיחה) לעלות לכיוון המחלק. כאן משתלבות שנית השיניים שע"ג הקנה ואלו שבתוך המחלק, והקנה ננעל למחלק.
באקדחים כגון גלוק, זיג זאואר, HS ונוספים, ישנה נעילה שונה, הנקראת נעילת קובייה. הרעיון זהה לנ"ל, אך במקום שיניים ע"ג הקנה ובמחלק, ישנה קובייה ע"ג בית הבליעה המשתלבת בפתח מתאים במחלק. נעילה זו מוכרת גם כנעילה גאומטרית, נעילת משטחים ישרים.
עד לכתבה מפורטת.

נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
הרש' ,
יש הסבר על מה שביקשת בכתבה - מנגנוני נעילה, נעילה בהכבדה.
http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=133
יש הסבר על מה שביקשת בכתבה - מנגנוני נעילה, נעילה בהכבדה.
http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=133
נועם כתבת:
אז אני רוצה לתקן אותך.
תנועת הצינה לאחור נגרמת על ידי לחץ הגזים שדוחף את התרמיל לאחור ואת הקלע קדימה.
היות והקנה נעול לצינה הקנה והצינה נעים יחד לאחור עד לנקודה שבה הקנה נפרד מהצינה ואז הצינה ממשיכה לנועה לבד לאחור.
מנגנון שבו הגזים מכים על הקנה ודוחפים את המערכת לאחור קיים במקלעי בראונינג בקליבר 0.3 ו 0.5 ולא באקדחים.
חלק מהגז מכה על קדח הקנה ועל המחלק שסביבו, וגורם לדחיפתו לאחור. תוך כדי תנועה זו, משתחררות שיני הנעילה
אז אני רוצה לתקן אותך.
תנועת הצינה לאחור נגרמת על ידי לחץ הגזים שדוחף את התרמיל לאחור ואת הקלע קדימה.
היות והקנה נעול לצינה הקנה והצינה נעים יחד לאחור עד לנקודה שבה הקנה נפרד מהצינה ואז הצינה ממשיכה לנועה לבד לאחור.
מנגנון שבו הגזים מכים על הקנה ודוחפים את המערכת לאחור קיים במקלעי בראונינג בקליבר 0.3 ו 0.5 ולא באקדחים.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
נראה לי ...
תקנו אותי אם צריך אבל חוק ניוטון השלישי לא נכנס לתמונה בקשר להדיפת הקנה
כל מה שקורה לכיוון אחד יקרה לכיוון השני בכוח השווה לו
הקליע היוצא מהקנה דוחף את הקנה לאחור ולמעלה הקנה זז עד לשן ומשנה את זוויותו כדי להקל על הזנת הכדור לבית הבליעה הצינה ממשיכה לבדה אחרי שהקנה משנה את זויתו ונתפס על השן
בגלוק המנגנון הוא בדיוק כזה כי לא רואים על הקנה שיני נעילה יש רק את הנעילה הגאומטרית שנראית לעין
כל מה שקורה לכיוון אחד יקרה לכיוון השני בכוח השווה לו
הקליע היוצא מהקנה דוחף את הקנה לאחור ולמעלה הקנה זז עד לשן ומשנה את זוויותו כדי להקל על הזנת הכדור לבית הבליעה הצינה ממשיכה לבדה אחרי שהקנה משנה את זויתו ונתפס על השן
בגלוק המנגנון הוא בדיוק כזה כי לא רואים על הקנה שיני נעילה יש רק את הנעילה הגאומטרית שנראית לעין
Be carefull what you are wishing for
GUNMAN 07
אני רוצה להציע לך הגדרה כללית וגורפת יותר למנגנון בראונינג, אני משוכנע למדי בדיוק שלה - אתה תאלץ לגבש את דעתך עצמאית.
במנגנון בראונינג לטעינה של נשק אוטומטי או חצי אוטומטי קיים עקרון של רתיעה של הקנה - מדובר ברתיעה למרחק קצר מאורך התרמיל של הכדור הנורה.
הכוחות שמפעילים הגזים הם דחיפה של הקליע קדימה והתגובה הנגדית היא דחיפה של בסיס התרמיל אחורה, התרמיל דוחף את המכנס (שהוא חלק מן הצינה) לאחור והצינה בתנועתה לאחור מושכת איתה את הקנה הנעול אליה בצורה כלשהי (מספר זיזי הנעילה והמיקום המדוייק שלהם לא רלוונטיים להגדרת המנגנון), לאחר תנועה קצרה לאחור של הצינה והקנה הנעול אליה הקנה נבלם במקומו והצינה ממשיכה את המהלך בעזרת האנרציה שלה.
כל כלי נשק העונה על הקריטריונים הללו פועל בעזרת מנגנון בראונינג - השאר זה רק פרטים.
באקדחי ברטה למשל הקנה אינו משנה את זוויתו אלא "פיסת נעילה" הקבועה עליו עם ציר משנה את זוויתה במקומו ודואגת לפתיחת וסגירת הנעילה - עדיין רתיעת קנה קצרה (בראונינג)
כלי נשק נוספים הפועלים בעזרת מנגנון בראונינג ללא שינוי הזווית של הקנה הם:
מק"כ - מקלע בראונינג בקוטר "0.5 .
מקל"ר - מקלע רימונים.
רוב"צ בארט - רובה צלפים בקוטר " 0.5 .
בכל הכלים הללו אם תמשוך מעט את ידית הדריכה תבחין בתנועה לאחור של הקנה.
כאמור, תחקור הלאה ותחליט לבד מה ההגדרה המדוייקת ביותר.
אני רוצה להציע לך הגדרה כללית וגורפת יותר למנגנון בראונינג, אני משוכנע למדי בדיוק שלה - אתה תאלץ לגבש את דעתך עצמאית.
במנגנון בראונינג לטעינה של נשק אוטומטי או חצי אוטומטי קיים עקרון של רתיעה של הקנה - מדובר ברתיעה למרחק קצר מאורך התרמיל של הכדור הנורה.
הכוחות שמפעילים הגזים הם דחיפה של הקליע קדימה והתגובה הנגדית היא דחיפה של בסיס התרמיל אחורה, התרמיל דוחף את המכנס (שהוא חלק מן הצינה) לאחור והצינה בתנועתה לאחור מושכת איתה את הקנה הנעול אליה בצורה כלשהי (מספר זיזי הנעילה והמיקום המדוייק שלהם לא רלוונטיים להגדרת המנגנון), לאחר תנועה קצרה לאחור של הצינה והקנה הנעול אליה הקנה נבלם במקומו והצינה ממשיכה את המהלך בעזרת האנרציה שלה.
כל כלי נשק העונה על הקריטריונים הללו פועל בעזרת מנגנון בראונינג - השאר זה רק פרטים.
באקדחי ברטה למשל הקנה אינו משנה את זוויתו אלא "פיסת נעילה" הקבועה עליו עם ציר משנה את זוויתה במקומו ודואגת לפתיחת וסגירת הנעילה - עדיין רתיעת קנה קצרה (בראונינג)
כלי נשק נוספים הפועלים בעזרת מנגנון בראונינג ללא שינוי הזווית של הקנה הם:
מק"כ - מקלע בראונינג בקוטר "0.5 .
מקל"ר - מקלע רימונים.
רוב"צ בארט - רובה צלפים בקוטר " 0.5 .
בכל הכלים הללו אם תמשוך מעט את ידית הדריכה תבחין בתנועה לאחור של הקנה.
כאמור, תחקור הלאה ותחליט לבד מה ההגדרה המדוייקת ביותר.
מגן 1 ,
קרא שנית את שכתבתי - אולי לא הבהרתי מספיק את הרעיון.
ואם להיות נקודתי יותר מהנ"ל - הכוונה היא שהקנה נע יחד עם המחלק עד לנקודת המפגש של הקנה הרתום לגוף ומאולץ לבצע שינוי זווית אשר תשחרר את הנעילה.
הכל כתוב למעלה.
נועם.
קרא שנית את שכתבתי - אולי לא הבהרתי מספיק את הרעיון.
ואם להיות נקודתי יותר מהנ"ל - הכוונה היא שהקנה נע יחד עם המחלק עד לנקודת המפגש של הקנה הרתום לגוף ומאולץ לבצע שינוי זווית אשר תשחרר את הנעילה.
הכל כתוב למעלה.
נועם.
ל-fiveseven
מנגנון בראונינג הוא מנגנון המבוסס על המנגנון המקורי שפותח עבור ה-1911
באפן כללי יש שני מנגנונים
blowback - השהיית הדריכה נעשית ע"י משקל המחלק וכח הקפיץ, יעיל בתחמישים
חלשים או בנשק עם מחלק גדול וכבד (לדוגמה עוזי)
delayed blowback - הדריכה מושהית ע"י אמצעי נוסף - יכול להיות קישור הקנה לגוף
וחריצי נעילה כמו במנגנון בראונינג, פיסת נעילה כמו בברטה 92 (למעשה מנגנון וולטר P38)
או מנגנון גאזים כמו ב-HK
בנוסף לכך - המנגנון שבתמונה איננו בראונינג מקורי - במנגנון המקורי, הקנה קשור לגוף
ע"י לולאה המחוברת מצד אחד לקנה ומצד שני לפין עצר המחלק\ידית הפירוק (עוד מאפיין
של תכנון בראונינג)
מקווה שעזרתי
מנגנון בראונינג הוא מנגנון המבוסס על המנגנון המקורי שפותח עבור ה-1911
באפן כללי יש שני מנגנונים
blowback - השהיית הדריכה נעשית ע"י משקל המחלק וכח הקפיץ, יעיל בתחמישים
חלשים או בנשק עם מחלק גדול וכבד (לדוגמה עוזי)
delayed blowback - הדריכה מושהית ע"י אמצעי נוסף - יכול להיות קישור הקנה לגוף
וחריצי נעילה כמו במנגנון בראונינג, פיסת נעילה כמו בברטה 92 (למעשה מנגנון וולטר P38)
או מנגנון גאזים כמו ב-HK
בנוסף לכך - המנגנון שבתמונה איננו בראונינג מקורי - במנגנון המקורי, הקנה קשור לגוף
ע"י לולאה המחוברת מצד אחד לקנה ומצד שני לפין עצר המחלק\ידית הפירוק (עוד מאפיין
של תכנון בראונינג)
מקווה שעזרתי
- סליקאי כסף
winner
אני מסכים איתך כמובן שמנגנון בראונינג הופיע לראשונה בקולט 1911 , אבל אני חולק על כך שצריך לשחזר את כל המאפיינים של האקדח הספציפי הזה על מנת שמנגנון יחשב מנגנון בראונינג.
צריך לראות את החידוש ההמצאתי של הרעיון הזה (תנועה של המחלק והקנה יחד) ולא את הפרטים השוליים.
נכון ב 1911 המקורי לולאה גורמת לצניחת הקנה,ב CZ75 פין שעובר דרך מסילה אלכסונית בחלקו התחתון של הקנה, בגלוק הקנה "נתקל" בדופן זוויתית של בלוק הנעילה ובברטה (שהועתקה מה WP38) פיסת הנעילה נוטה על צירה. בכל המקרים הפעולות הללו נועדו לעצור את תנועת הקנה ולשחרר את הנעילה שלו אל הצינה - לא משנה איך בדיוק.
גם מנועי הדיזל של היום שונים מאד מההמצאה המקורית, מה שמגדיר אותם כמנועי דיזל זה אופן הפעולה הבסיסי לא הפרטים שמשתנים עם השנים (טורבו אינטרקולר, הזרקת מסילה משותפת וכו.)
תענוג להתווכח איתך דרך אגב.
אני מסכים איתך כמובן שמנגנון בראונינג הופיע לראשונה בקולט 1911 , אבל אני חולק על כך שצריך לשחזר את כל המאפיינים של האקדח הספציפי הזה על מנת שמנגנון יחשב מנגנון בראונינג.
צריך לראות את החידוש ההמצאתי של הרעיון הזה (תנועה של המחלק והקנה יחד) ולא את הפרטים השוליים.
נכון ב 1911 המקורי לולאה גורמת לצניחת הקנה,ב CZ75 פין שעובר דרך מסילה אלכסונית בחלקו התחתון של הקנה, בגלוק הקנה "נתקל" בדופן זוויתית של בלוק הנעילה ובברטה (שהועתקה מה WP38) פיסת הנעילה נוטה על צירה. בכל המקרים הפעולות הללו נועדו לעצור את תנועת הקנה ולשחרר את הנעילה שלו אל הצינה - לא משנה איך בדיוק.
גם מנועי הדיזל של היום שונים מאד מההמצאה המקורית, מה שמגדיר אותם כמנועי דיזל זה אופן הפעולה הבסיסי לא הפרטים שמשתנים עם השנים (טורבו אינטרקולר, הזרקת מסילה משותפת וכו.)
תענוג להתווכח איתך דרך אגב.
ווינר ידידי,
אם אתה מתכוון לתמונה שצירפתי להסבר שלעיל, אז אכן איננה מציגה את כל המנגנון, היא חתוכה ואיננה מראה את פין/ציר עצר המחלק במלואו. (אך אם מתאמצים, מבחינים
)
נועם.
אם אתה מתכוון לתמונה שצירפתי להסבר שלעיל, אז אכן איננה מציגה את כל המנגנון, היא חתוכה ואיננה מראה את פין/ציר עצר המחלק במלואו. (אך אם מתאמצים, מבחינים

נועם.
HKPRO
אתה עושה לי חיים קשים מאד, באתר הרשמי של FN מופיעים הנתונים הבאים:
Technical data :
Five-seveN® Five-seveN® Tactical
Operating principle Delayed blowback
Trigger mechanism double action only single action
Trigger pull 4.5 -6.5 daN (10 -14 lbs) 2 -3 daN (4.5 -6.6 lbs)
Weight loaded 744 g (1.64 lb) 756 g (1.67 lb)
Magazine capacity 20 rounds
Overall length 208 mm (8.2 in)
Barrel length 122.5 mm (4.8 in)
Frame, slide cover , magazine Black polymer
Maximum effective range 50 m
מנגנון Delayed blowback אם כן, רק שזה לא כל כך פשוט - מנגנוני Delayed blowback
הם נדירים מאד והיחידים שעדיין מיוצרים היום למיטב ידיעתי הם אלא המעוכבים ע"י בוכנת גזים כדוגמת ה P7 שאני לא צריך לספר לך עליו.
אז מה הבעיה? חיפשתי וחיפשתי עוד מידע על המנגנון ולא מצאתי כלום, אני מניח שאם היתה שם בוכנה מישהו איפושהו היה מקשקש על זה קצת - אבל כלום וגם לא מוזכר מנגנון עיכוב אחר.
יתכן ואפילו סביר שמדובר במנגנון בראונינג רגיל ומשעמם ש FN פשוט רצו לתת לו שם קצת יותר סקסי ויתכן שבאמת מדובר במנגנון יחודי שאף אחד לא מעוניין להרחיב עליו.
אני לא יודע אבל כיוון שבחרתי בו לניק שלי אמשיך לחפש ואם אמצא משהו אשתף אותך.
אתה עושה לי חיים קשים מאד, באתר הרשמי של FN מופיעים הנתונים הבאים:
Technical data :
Five-seveN® Five-seveN® Tactical
Operating principle Delayed blowback
Trigger mechanism double action only single action
Trigger pull 4.5 -6.5 daN (10 -14 lbs) 2 -3 daN (4.5 -6.6 lbs)
Weight loaded 744 g (1.64 lb) 756 g (1.67 lb)
Magazine capacity 20 rounds
Overall length 208 mm (8.2 in)
Barrel length 122.5 mm (4.8 in)
Frame, slide cover , magazine Black polymer
Maximum effective range 50 m
מנגנון Delayed blowback אם כן, רק שזה לא כל כך פשוט - מנגנוני Delayed blowback
הם נדירים מאד והיחידים שעדיין מיוצרים היום למיטב ידיעתי הם אלא המעוכבים ע"י בוכנת גזים כדוגמת ה P7 שאני לא צריך לספר לך עליו.
אז מה הבעיה? חיפשתי וחיפשתי עוד מידע על המנגנון ולא מצאתי כלום, אני מניח שאם היתה שם בוכנה מישהו איפושהו היה מקשקש על זה קצת - אבל כלום וגם לא מוזכר מנגנון עיכוב אחר.
יתכן ואפילו סביר שמדובר במנגנון בראונינג רגיל ומשעמם ש FN פשוט רצו לתת לו שם קצת יותר סקסי ויתכן שבאמת מדובר במנגנון יחודי שאף אחד לא מעוניין להרחיב עליו.
אני לא יודע אבל כיוון שבחרתי בו לניק שלי אמשיך לחפש ואם אמצא משהו אשתף אותך.
5-7
הכבדה מעוכבת, Delayed blowback יכולה להתבצע גם על ידי אמצעי מכאני.
(לדוגמה HK G3 על ידי גלילונים, או ברטה F92 עם הפיסה המתהפכת..).
חיפשתי גם אני מידע אודותיו, כנראה שהם מחביאים אותו
הכבדה מעוכבת, Delayed blowback יכולה להתבצע גם על ידי אמצעי מכאני.
(לדוגמה HK G3 על ידי גלילונים, או ברטה F92 עם הפיסה המתהפכת..).
חיפשתי גם אני מידע אודותיו, כנראה שהם מחביאים אותו

5-7 ונועם
חזרנו לנושא האהוב עלי - מנגנוני נעילה...
הירהרתי בנושא בסוף השבוע והגעתי למסקנות הבאות:
מנגנון blowback הוא כל מנגנון שבו רתיעת הקנה פועלת ישירות לדריכה (להבדיל ממנגנונים
מופעלי גאזים שבהם לחץ הגאז מחריר בקנה פועל דרך צינורת, כמו ב-M16 או בוכנה - קלשניקוב, רומ"ט וכו)
מנגנון delayed blowback - כמו הנ"ל אך בתוספת מנגנון נעילה המעכב את פעולת הרתיעה
והדריכה, מנגננונים כאלו מופיעים במספר צורות ולדעתי רק מנגנון הדומה לתכנון המקורי של בראונינג זכאי להיקרא על שמו.
ככל הידוע לי, במנגנוני blowback הקנה קבוע לגוף ואילו ב-delayed blowback , הקנה בדר"כ נייד.
חזרנו לנושא האהוב עלי - מנגנוני נעילה...
הירהרתי בנושא בסוף השבוע והגעתי למסקנות הבאות:
מנגנון blowback הוא כל מנגנון שבו רתיעת הקנה פועלת ישירות לדריכה (להבדיל ממנגנונים
מופעלי גאזים שבהם לחץ הגאז מחריר בקנה פועל דרך צינורת, כמו ב-M16 או בוכנה - קלשניקוב, רומ"ט וכו)
מנגנון delayed blowback - כמו הנ"ל אך בתוספת מנגנון נעילה המעכב את פעולת הרתיעה
והדריכה, מנגננונים כאלו מופיעים במספר צורות ולדעתי רק מנגנון הדומה לתכנון המקורי של בראונינג זכאי להיקרא על שמו.
ככל הידוע לי, במנגנוני blowback הקנה קבוע לגוף ואילו ב-delayed blowback , הקנה בדר"כ נייד.
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד