שאלה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה
שלום לחברי הפורום,
ראשית אני רוצה להודות למנהלי האתר (וחברי הפורום) שייצרו אתר שמכיל כמות גדולה כל כך של מידע שעזר לי מאוד בבחירת אקדח.
ולשאלה עצמה:
עד כמה ירי מבעד לחלון רכב משנה את נתיב הקליע ואת עוצמתו? הכוונה היא, שבמקרה ויש צורך לירות מבעד לשמשת רכב עד כמה הירי יהיה אפקטיבי.
אני יודע שהעניין מאוד תלוי בסוג השמשה. אבל באופן כללי, האם נכון לעשות כך והאם אין סכנה שהקליע יוסת בצורה חדה?
ראשית אני רוצה להודות למנהלי האתר (וחברי הפורום) שייצרו אתר שמכיל כמות גדולה כל כך של מידע שעזר לי מאוד בבחירת אקדח.
ולשאלה עצמה:
עד כמה ירי מבעד לחלון רכב משנה את נתיב הקליע ואת עוצמתו? הכוונה היא, שבמקרה ויש צורך לירות מבעד לשמשת רכב עד כמה הירי יהיה אפקטיבי.
אני יודע שהעניין מאוד תלוי בסוג השמשה. אבל באופן כללי, האם נכון לעשות כך והאם אין סכנה שהקליע יוסת בצורה חדה?
- סליקאי כסף
תלוי בזווית
תלוי בזווית הפגיעה של הקליע בשמשה שמעתי על כדורים שקפצו משמשה כשירו בזוית קהה מדי ולא חדרו אלא רק שברו את השמשה קלות והחליקו
Be carefull what you are wishing for
היסט הקליע במקרה של ירי דרך שמשת רכב תלוי בעיקר בזוית בה פוגע אותו קליע בחלון.
אם יפגע ב90 מעלות (בדיוק בניצב) היסט יהיה מינימלי. אם הפגיעה תיצור זוית קטנה בין קו הירי לחלון צפה לסטייה משמעותית ביותר, עד כדי BOUNCING (כמו שמקפיצים אבן שפוגעת בזווית חדה במים).
גורמים נוספים המשפיעים על הסטיה:
מהירות הקליע, משקלו וצורתו
קליע מהיר וכבד יוסט פחות.
אם יפגע ב90 מעלות (בדיוק בניצב) היסט יהיה מינימלי. אם הפגיעה תיצור זוית קטנה בין קו הירי לחלון צפה לסטייה משמעותית ביותר, עד כדי BOUNCING (כמו שמקפיצים אבן שפוגעת בזווית חדה במים).
גורמים נוספים המשפיעים על הסטיה:
מהירות הקליע, משקלו וצורתו
קליע מהיר וכבד יוסט פחות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
גיל שלום וברוך הבא בצל אתר הסליק
בפותחך נושא חדש טוב תעשה אם תיתן לו כותרת בעלת משמעות ולא 'שאלה'
אם כולם יעשו כמוך אנו נגיע לדף הפורום ונראה 20 כותרות ששמם 'שאלה'
לכן 'שאלה לגבי ירי דרך שמשה' או 'ירי דרך שמשה' היו יכולים כותרות טובות יותר.
לבד מכך, כאמור, ברוך הבא.
(מקווה שהנהלת הסליק מסכימה איתי... מה 'לא' ?!
)
לגבי ירי דרך שמשה, אני מניח שיש חשיבות גם לסוג הקליע
קליע FMJ יושפע פחות HP לצורותיו השונות.
בפותחך נושא חדש טוב תעשה אם תיתן לו כותרת בעלת משמעות ולא 'שאלה'
אם כולם יעשו כמוך אנו נגיע לדף הפורום ונראה 20 כותרות ששמם 'שאלה'
לכן 'שאלה לגבי ירי דרך שמשה' או 'ירי דרך שמשה' היו יכולים כותרות טובות יותר.
לבד מכך, כאמור, ברוך הבא.
(מקווה שהנהלת הסליק מסכימה איתי... מה 'לא' ?!

לגבי ירי דרך שמשה, אני מניח שיש חשיבות גם לסוג הקליע
קליע FMJ יושפע פחות HP לצורותיו השונות.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
ירי דרך חלון רכב מתבצע בדרך כלל כירי לצרכי רתק.
ירי מדויק יותר יתבצע לאחר עצירת הרכב או מתוך חלון צד פתוח - תוך כיוון מדויק אל המטרה.
במרבית המקרים הירי מתוך כלי הרכב יגרום לריסוק השימשה הקדמית (שבנויה מזכוכית מיוחדת שמתפוררת על מנת שלא להשאיר שברים חדים בזמן תאונת דרכים).
ככלל, רצוי לא להסתפק בכדור אחד כשיורים מתוך רכב מאחר והפגיעה בזכוכית תשנה את מסלולו.
יודגש כי ירי מתוך רכב מתבצע רק לעבר תוקף ורק כשאין דרך אחרת להמנע מפגיעתו
ירי מדויק יותר יתבצע לאחר עצירת הרכב או מתוך חלון צד פתוח - תוך כיוון מדויק אל המטרה.
במרבית המקרים הירי מתוך כלי הרכב יגרום לריסוק השימשה הקדמית (שבנויה מזכוכית מיוחדת שמתפוררת על מנת שלא להשאיר שברים חדים בזמן תאונת דרכים).
ככלל, רצוי לא להסתפק בכדור אחד כשיורים מתוך רכב מאחר והפגיעה בזכוכית תשנה את מסלולו.
יודגש כי ירי מתוך רכב מתבצע רק לעבר תוקף ורק כשאין דרך אחרת להמנע מפגיעתו
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
מנסיוני
תוכן ההודעה נמחק על ידי נועם בשל חשיפת מידע מיותרת.
- סליקאי כסף
על מנת שלא נאלץ לנעול את האשכול או להעלים אותו במרתפי הסליק, נא חידלו להעלות מידע אודות התנהגות קליעים בפגיעתם בזכוכית.
אין צורך להעביר ידע, תוצאות ניסויים ומידע אחר, לגורמים שליליים, שבוודאי לוקחים חלק בקריאה פסיבית באתר.
תודה.
נועם.
אין צורך להעביר ידע, תוצאות ניסויים ומידע אחר, לגורמים שליליים, שבוודאי לוקחים חלק בקריאה פסיבית באתר.
תודה.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מחיקת מידע
נועם. בליסטיקה סופית איננה סוד וכמו הרבה דברים בימינו המידע גלוי לכל אם באינטרנט ואם בספרים. כך שהמידע רק מועבר כאן אבל הוא לא איזה משהו חדש שמישהו מאנשי הסליק גילה.
הארנב.
הארנב.
- סליקאי ארד
אם
אם אני אצביע לך על עוד 4 אתרי אינטרנט 1 בארץ ו3בעולם שחושפים מידע זהה ואף יותר רגיש האם תירגע או שאולי תפרסם עוד נזיפות
- סליקאי כסף
ארנב, אביעד ולכל מי שטרם הבין את המסר - הסליק לא ישמש במה לחשיפת מידע, למרות שאת חלקו ניתן להשיג באופן חופשי ברשת האינטרנט.
מי שמעוניין לחלוק את המידע שיש לו עם שאר החברים באתר, יואיל נא להגיע למפגשי הסליק, המתקיימים ברחבי הארץ, וישמיע את משנתו קבל עם ועדה.
אני לא רואה בנושא זה (דילול הודעות עקב העברת מידע) כנושא ראוי לויכוח, במיוחד לא מעל הרשת.
שאף אחד לא ייתחסד ויאמר כי ניתן לקרוא את המידע במקום אחר, האתר הזה, הסליק, לא יהיה המקום בו יקראו עוכרינו ומבקשי נפשינו, את המידע, שחלקו נרכש והושג בדם, יזע ודמעות.
למישהו עדיין לא ברור ?
נועם.
מי שמעוניין לחלוק את המידע שיש לו עם שאר החברים באתר, יואיל נא להגיע למפגשי הסליק, המתקיימים ברחבי הארץ, וישמיע את משנתו קבל עם ועדה.
אני לא רואה בנושא זה (דילול הודעות עקב העברת מידע) כנושא ראוי לויכוח, במיוחד לא מעל הרשת.
שאף אחד לא ייתחסד ויאמר כי ניתן לקרוא את המידע במקום אחר, האתר הזה, הסליק, לא יהיה המקום בו יקראו עוכרינו ומבקשי נפשינו, את המידע, שחלקו נרכש והושג בדם, יזע ודמעות.
למישהו עדיין לא ברור ?
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
הוווווווווווווייייסה!
מה קרה? למה הטונים האלו?
מה שנועם כתב - נכון, אך קיצוני מדי...
מה שאביעד כתב - ניתן לקרוא בעוד אלף אתרי אינטרנט, אם יודעים איך ומה לחפש, אך הצורה בה נכתבו הדברים היתה "קצת" חושפנית...
אני בטוח שאם אביעד היה מנסח את המשפט בצורה שונה במקצת, כלום לא היה קורה ותוכנה היה עובר ללא כל בעיה, מצד שני, אני בטוח שגם נועם הרוויח את זכותו לכוס מים צוננים, להרגעת העצבים.
אני מנסה רבות למנוע עריכות ומחיקות של חומר בגלל תוכנו (זאת לעומת תמונות גדולות, אותן אני מוחק ללא כל היסוס), ומנסה להעביר את המסר הזה לשאר מנהלי הפורומים, אך לעיתים ישנן חריגות גסות (יותר או פחות) מחוקי הפורומים ואנו נאלצים לחתוך ב"בשר החי".
חברים, אנא שמרו את הויכוח למטרותיו העניניות, ומי שלא יכול להתאפק, שישלח "פרטי" עם מה שיש לו על הלב...
האמינו לי, מעציבה אותי כל הודעה שנערכת או נמחקת על-ידי מנהלי הפורומים השונים, ואין כל סיבה שהודעות שכאלה יופיעו/ימחקו/יערכו בכלל.
מה קרה? למה הטונים האלו?
מה שנועם כתב - נכון, אך קיצוני מדי...
מה שאביעד כתב - ניתן לקרוא בעוד אלף אתרי אינטרנט, אם יודעים איך ומה לחפש, אך הצורה בה נכתבו הדברים היתה "קצת" חושפנית...
אני בטוח שאם אביעד היה מנסח את המשפט בצורה שונה במקצת, כלום לא היה קורה ותוכנה היה עובר ללא כל בעיה, מצד שני, אני בטוח שגם נועם הרוויח את זכותו לכוס מים צוננים, להרגעת העצבים.
אני מנסה רבות למנוע עריכות ומחיקות של חומר בגלל תוכנו (זאת לעומת תמונות גדולות, אותן אני מוחק ללא כל היסוס), ומנסה להעביר את המסר הזה לשאר מנהלי הפורומים, אך לעיתים ישנן חריגות גסות (יותר או פחות) מחוקי הפורומים ואנו נאלצים לחתוך ב"בשר החי".
חברים, אנא שמרו את הויכוח למטרותיו העניניות, ומי שלא יכול להתאפק, שישלח "פרטי" עם מה שיש לו על הלב...
האמינו לי, מעציבה אותי כל הודעה שנערכת או נמחקת על-ידי מנהלי הפורומים השונים, ואין כל סיבה שהודעות שכאלה יופיעו/ימחקו/יערכו בכלל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד