1979 חודש אחרי אירוע המחבלים נהריה/או הנשק מתחת לכר?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

1979 חודש אחרי אירוע המחבלים נהריה/או הנשק מתחת לכר?

על ידי גדעון מצגר » 05 נובמבר 2019, 01:24

השאלה הנצחית שנדונה כאן שתי וערב.ודשו בה וקשקשו בה מאלף ועד תוו.היכן האקדח מונח כשאתה ישן?
האם מתחת לכר זה עדיין רלוונטי?
ובכן חברים השנה היא 1979 חודש יוני חודשיים לאחר אירוע סמיר קונטר ישב'ז על חוף נהריה .רוב תושבי רצועת החוף תושבים וותיקים או כבר הדור השני רוכשים נשק מכל הבא ליד והרוב המכריע קונה אקדחים.חלקם שעדיין משרת במילואים מביאים הביתה את הנשק הצבאי.
ונוצרת בעייה .אלו שרכשו אקדחים רובם אנשים מבוגרים(לא לשכוח שהייתה זו תקופה אחרת) וכנראה ראו הרבה סרטים או קראו הרבה ספרי לבלש(זה בטוניסאית) מחליטים בעצת אלוהים יודע מי להניח את האקדח למראשותיהם מתחת לכרית.
הייתה זו תקופה סוערת מבחינה פלילית בעיר נהריה.המון פריצות לבתים. המון רכוש נגנב .בעיקר בבתים הוותיקים בני הקומה האחת על חוך הים הוילות וברחובות הראשונים הסמוכים.חלונות עדיין לא כולם מסורגים.למרות האירוע המצער. וכנופייה אחת שמשתוללת פורצת מחלונות הבית "מתששת" את הבית.ושישו ושמחו. בתים שהיו בחצרם כלבים בעיקר של התעשייינים כמו מולר. ואגמון מבני המקום לא ניזוקים.
רוצה הגורל אני עובד לילה ונקרא בשעות הבוקר רהמוקדמות לביתו של חבר בן לייקים הותיקים כשהבשורה עפה טסה באויר נגנב זה עתה אקדח חדש מהבית יש להגיע מהר לבצע חסימות לנסות לתפוס את הפורצים(בלי דגש) נגנב גם רכוש רב כסף מזומן ועוד כהנה וכהנה אני מגיע לבית המדובר בעל הבית חבר וותיק כולו רועד מתרגש בקושי אפשר לדובב אותו . ולאחר שמגישים לו כוס מים והוא לוגם הוא מספר לי סיפור מעניין.
גם אז עוד בגמגום. בעקבות האירוע הנ'ל הבחור קנה אקדח חדש אינני זוכר איזה אני רק זוכר שהיה מדובר באקדח תופי גדול 765 וכשהיה הולך לישון היה שם אותו מתחת לכר ונרדם אינני מתפלא האירוע רצחני הנ'ל היה שוק אדיר לכל תושבי נהריה בפרט לאלו שהכירו את הנרצחים ואלו שגרו קרוב למקום האירוע. בקיצור הבחור נרדם ולפנות בוקר בערך בשעה 02200 בלילה הוא חש פתאום שמישהו ניצב ליד מיטתו כשאשתו לידו כמובן החבר נבהל מתיישב במיטה ומבחין בבחור צעיר רעול פנים עומד ממש למראשותיו בידו מחזיק את אקדחו של החבר. ומחכה שהחבר יתעורר.כשהוא מתעורר הוא מקרב את האקדח לפרצופו של החבר ואומר לו:האאא החלטתם להרוג אותנו (כמובן שבגילי ומצבי הרפואי אינני זוכר מילה במילה אבל בערך)הנה תראה מה אני עושה אני יכול עכשיו להרוג אותך והייתי יכול להרוג אותך כמה פעמים כבר.אם הייתי רוצה . מה אתה יש לך אומץ להרוג אותנו.תגיד תודה .שששששאני לא הרגתי אותך החבר מרוב הלם לא ידע את עצמו ולא ענה .או אז נעלם הפורץ כשהוא נוטל את האקדח איתו .החבר מתקשר אלינו ואנחנו מנסים לעשות משהו. מה? קראעכצאן כלום מה אפשר לעשות.הפורץ כ בר ישן שנת לילה מאוחר בביתו .והאקדח איתו . ומחסומים וחסימות לא יועילו ניסינו לאתר לפי התאור המאוד לא מדוייק אבל נאדהההה. מתברר שהגנב ידע בדיוק מתי הולכים לישון וישנים ממש בבית הזה.וכנראה גם תוך כדי איסוף המל'מ גם ראה את האקדח ומחבואו.פרץ בשעה הנכונה וכשנכנס והגיע למיטה הזוגית פשוט משך את האקדח בלי שום התנגדות כמובן ושלום על ישראל.לא מזמן נפטר החבר הזה וכשהייתי פוגש אותו כך ברחוב הנהריינילפני שנפטר כמובן. ושוחחנו על הנושא ראיתי שהוא עדיין בסוג של פוסט טראומה מהעניין. ואין זה פלא.אז תגידו שוב ובואו נדוש בנושא.איפה נניח את האקדח בלילה.כשהולכים לישון ? חחחחחחחחחחחחחחח סוג של קומיטרגדייה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: 1979 חודש אחרי אירוע המחבלים נהריה/או הנשק מתחת לכר?

על ידי itamar » 05 נובמבר 2019, 08:14

אני יכול להגיד לך שלשכן שלי למעלה גנבו את האקדח מתחת לכרית בזמן שהוא ישן עליה. זה קרה לפני כמה שנים.
הוא מנהל בכיר באיזה מפעל ידוע שאני לא רוצה לנקוב בשמו וכנראה מי שעשה את זה ידע בדיוק מי ומה.

איך פורצים מצלחים לקחת משהו מתחת לראשו של מישהו ישן אני לא יודע.
אבל עובדה שזה קורה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 05 נובמבר 2019, 08:34

גידי מזכיר הרבה את חדירת המחבלים לנהריה שהיא גם טראומה אישית שלו משנת 1979.

מציע למי שעוד לא נולד אז, לקרוא על אירועי 1974 , שורת חדירות מחבלים לנהריה, קריית שמונה , בית שאן וכמובן מעלות , רק חמש שנים לפני כן ולא הופקו שום לקחים. אלו היו אירועים מזעזעים ומטלטלים לפחות כמו ארועי 79 .
משום מה אני צופה שנטעם מהם שוב בקרוב מאד ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי גדעון מצגר » 05 נובמבר 2019, 20:45

itamar כתב:אני יכול להגיד לך שלשכן שלי למעלה גנבו את האקדח מתחת לכרית בזמן שהוא ישן עליה. זה קרה לפני כמה שנים.
הוא מנהל בכיר באיזה מפעל ידוע שאני לא רוצה לנקוב בשמו וכנראה מי שעשה את זה ידע בדיוק מי ומה.

איך פורצים מצלחים לקחת משהו מתחת לראשו של מישהו ישן אני לא יודע.
אבל עובדה שזה קורה.

א.

ממש לא בעייה כשאדם ישן בשלווה ביתית רוגעת ובטוח בעצמו.ובכלל לגנוב אקדח מתחת למראשותיו.לכן אני טוען תמיד שלא הכר הור המקום הנכון להניח בו את האקדח...לכשישנים
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גדעון מצגר » 05 נובמבר 2019, 20:46

ניר ל כתב:גידי מזכיר הרבה את חדירת המחבלים לנהריה שהיא גם טראומה אישית שלו משנת 1979.

מציע למי שעוד לא נולד אז, לקרוא על אירועי 1974 , שורת חדירות מחבלים לנהריה, קריית שמונה , בית שאן וכמובן מעלות , רק חמש שנים לפני כן ולא הופקו שום לקחים. אלו היו אירועים מזעזעים ומטלטלים לפחות כמו ארועי 79 .
משום מה אני צופה שנטעם מהם שוב בקרוב מאד ...

אני חושב בדיוק כמוך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי 23933 » 06 נובמבר 2019, 21:29

מה זה סוג של נבואה ?
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גדעון מצגר » 06 נובמבר 2019, 23:49

אפשר ואפשר האקדח וכתבנו על כך ודשנו כמו שאמרתי.האקדח חייב להיות במקום בו ידיך מגיעות אליו בנוחות.מהירות בטח ובטח לא מתחת לכר.כי שם תמיד יהיה מי שיחפש.
והשיטות הן רבות. כל אחד בהתאם לתפישתו והבנתו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 07 נובמבר 2019, 07:12

ניר ל כתב:משום מה אני צופה שנטעם מהם שוב בקרוב מאד ...

סביר מאד, אבל לא בצורה של פיגועי מיקוח כי זה לא אפקטיבי.
חיזבאללה לא אספו ארסנל של 100 אלף רקטות בשביל הקישוט ולא חפרו מנהרות בשביל כיף.

לכשיקרה כזה אירוע זו תהיה מתקפת טילים נרחבת שתשתק את הצבא.
חדירה של הרבה כוחות לתוך הגליל ולא מן הנמנע חטיפה של הרבה אזרחים וחיילים לתוך שטח לבנון.

מי שחושב שהאקדח האישי או הm16 המנוסר של כיתת הכוננות יצילו אותו חי בסרט רע.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 07 נובמבר 2019, 20:09

אני לא חושב שזה יהיה עד כדי כך קיצוני, לא בגלל שאין להם את היכולת אלא בגלל שהם חכמים מדי בכדי לעבור את הגבול ולהעמיד אותנו במצב של שבירת כלים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי spy » 08 נובמבר 2019, 02:26

לדעתי האישית, אקדח מתחת לכרית היום, ב-2019, מעיד בעיקר על חוסר הבנה קיצוני של בעל האקדח מהי הגנה על הבית.
הגנה נכונה מתבססת על מספר שכבות. מימוש השכבות תלוי ברמת האיום, אותו יש לנתח תחילה. דין דירה בקומה 4 7בבניין בשכונה מבוססת בקרית אונו לא כדין בית פרטי בעמנואל. בכל מקרה, לא נכון לבסס את כל תפישת ההגנה על "אקדח מתחת לכרית". הבית צריך להיות מוגן ברמה כזאת שתוקף ממוצע לא יוכל להיכנס לתוכו בקלות ובשקט כי אז גם האקדח מתחת לכרית לא יעזור.
אז איפה כן? לא יודע. שכל אחד יתפור מענה לפי הנסיבות.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 08 נובמבר 2019, 06:43

spy כתב: דין דירה בקומה 4 7בבניין בשכונה מבוססת בקרית אונו לא כדין בית פרטי בעמנואל.

גנבים הולכים להיכן שהם יכולים למצוא כסף ובקלות יחסית.
תתפלא אבל גם הם לא דורכים במקום ומתאימים את עצמם לאתגרים של בניה לגובה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 08 נובמבר 2019, 06:48

ניר ל כתב:אני לא חושב שזה יהיה עד כדי כך קיצוני, לא בגלל שאין להם את היכולת אלא בגלל שהם חכמים מדי בכדי לעבור את הגבול ולהעמיד אותנו במצב של שבירת כלים.

כן...
בגלל שצה"ל חושב שלעולם לא יעזו, הוא משחית את כל הטבע בגליל עם מיצוקים, תעלות נ"ט וכל מיני אמצעים שנועדו לעכב כניסה מסיבית של כוחות פנימה.

אם אני צריך לבחור בין להאמין לממשלה שלנו וצהל או להאמין לנסראללה, אני בוחר בנסראללה.

לצערי עד היום הוא עמד בכל מילה שהוא אמר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 08 נובמבר 2019, 08:06

איתמר, אל תבין אותי לא נכון, צה״ל יכשל במלחמה הבאה בדיוק כפי שנכשל בכל המלחמות הקודמות ללא יוצא מן הכלל. בהחלט יהיו ״הפתעות״ ובהחלט לא הייתי רוצה להיות באחד היישובים שישלם את המחיר.

אבל, ״עם ישראל״ היושב בגוש דן מוכן שמעטים ישלמו מחיר כבד והוא יוכל להמשיך לחיות את החיים הטובים.
ברגע שיקחו ממנו את זה (ולאוייב בהחלט יש כיום את היכולת לקחת מאיתנו את זה ), מי שישאר כאן להילחם על חייו כבר לא יתחשב בדעת הקהל העולמית.

תבין את כללי הפורמט - הממסד קיים בכדי להעשיר את בכיריו על חשבון הציבור, לא משנה איזה סיפורים הוא מוכר לך . כך גם אצל האוייב . אף אחד מהצדדים לא מעוניין לשבור את הכלים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 08 נובמבר 2019, 14:47

ניר ל כתב:אבל, ״עם ישראל״ היושב בגוש דן מוכן שמעטים ישלמו מחיר כבד והוא יוכל להמשיך לחיות את החיים הטובים.
ברגע שיקחו ממנו את זה (ולאוייב בהחלט יש כיום את היכולת לקחת מאיתנו את זה ), מי שישאר כאן להילחם על חייו כבר לא יתחשב בדעת הקהל העולמית.

תבין את כללי הפורמט - הממסד קיים בכדי להעשיר את בכיריו על חשבון הציבור, לא משנה איזה סיפורים הוא מוכר לך . כך גם אצל האוייב . אף אחד מהצדדים לא מעוניין לשבור את הכלים.

ניר אחי גם אתה שבוי בקונספציה.
כל מה שאתה אומר היה נכון אם היינו חיים באירופה.
אבל פה באיזור מתנהלת מלחמת דת.
סונים, שיעים, נוצרים ואנחנו באמצע כאשר המימון לכל הכוחות הלוחמים בא ממקורות חיצוניים כמו איראן וקטאר.

לחיזבאללה לא בדיוק איכפת מה יקרה ללבנון כי את המשכורות שלהם משלם קאסם סולימני מאיראן.
הם לא מחוייבים ללבנון ולשום דבר אחר.

מצידם שכל האיזור הזה יעלה בלהבות, זה רק יעלה את ערכם בשוק כמיליציה לוחמת.

מה שיקרה פה תלוי אך ורק אם משלם המשכורות שלהם יחליט ששווה לו להבעיר את הגזרה.

כן הממסד פה בארץ קיים כדי להעשיר את העשירים.
אבל אני לא בטוח שביום פקודה מי שישאר פה כדי להלחם על חייו יוכל לספק את הסחורה.
קח לדוגמא את הכתבה שהתפרסמה לא מזמן בynet על תרגיל של חיר שהתקיים בצאלים.
הם התגאו שבפעם הראשונה גדוד התאמן ובמשך שבוע הם ירו 40,000 כדור.
עד אז הם התאמנו בכדורי צבע וח"קים.
אההה ורימונים חיים לא אישרו להם לזרוק.

אתה קולט?
בחתונה ממוצעת ברהט יורים יותר מאשר בתרגיל הזה.
והחיילים האלה יצטרכו להתמודד ביום פקודה מול לוחמים שכבר 8 שנים נלחמים מלחמה חסרת רחמים בדעא"ש.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 08 נובמבר 2019, 15:47

הייתה לי שיחה ארוכה אתמול עם קצין לוחם צעיר שמשתחרר בקרוב, סיפר לי על כמה שהדור הולך ופוחת, מפקדים נשפטים על כל ציוץ של חייל שעשו לו לא נעים ... נזכרתי שזה בדיוק מה שסיפרנו אנחנו ושסיפרו לנו.

הבעיה היא לא עם הדרגים הנמוכים ועם כמה כדורים הם ירו באימונים או כמה קשוחים היו איתם, בסוף תחת סכנת מוות, אחרי שראו את החברים שלהם נגזרים, רק מעטים מצליחים להרים ראש ולתפקד בכאוס, לפעמים גם להשלים את המשימה, זה בטבע שלנו לנסות לשרוד, משהו שגם האקדוחנים כאן שמגלים גבורה עילאית לנוכח מטרות קרטון צריכים להפנים.

הבעיה היא עם זה שלא באמת הבנו אי פעם שאם אנחנו רוצים ריבונות, נצטרך להילחם עליה כל חיינו. מעולם לא הקמנו צבא, חשבנו שהערבים ישמחו כשנפריח כאן את השממה ויזרמו איתנו, מעולם לא הבנו את המוטיבציות שלהם, את התרבות שלהם, אפילו לא את שפתם. מוסדות המדינה הוקמו עשרות שנים לפני הכרזתה ואילו ״צבא״ הוקם רק ערב מלחמת העצמאות על בסיס מיליציות ובראשן הפלמ״ח וכך הוא נשאר עד היום למעשה. מורשת הפלמ״ח היא פיקציה שהצליחו למכור לבן גוריון ע״י כך שדיווחו שקר והתהדרו בבדיות, בלית ברירה הוא מינה את ראשיו לעמוד בראש צה״ל למרות שלא היו אנשי צבא ובעיקר למרות שהיו שייכים למפלגה המתחרה ( מפ״ם) התרבות הזאת מושרשת עד ימנו. איך זה שבכל זאת הגענו עד הלום ? כנראה שהאוייבים עשו את זה עוד פחות טוב ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד