תבחין מתנדב משמר אזרחי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תבחין מתנדב משמר אזרחי
שלום!
למיטב ידיעתי, אחד התבחינים לקבלת רשיון לאקדח הינו התנדבות במשמר האזרחי (מינימום 3 שנים, אם אני זוכר נכון).
האם בפועל ניתן לקבל רשיון לפי תבחין זה?
האם מותר לשאת את האקדח כל הזמן או רק בזמן המשמרת?
מה קורה אם מפסיקים להתנדב?
למיטב ידיעתי, אחד התבחינים לקבלת רשיון לאקדח הינו התנדבות במשמר האזרחי (מינימום 3 שנים, אם אני זוכר נכון).
האם בפועל ניתן לקבל רשיון לפי תבחין זה?
האם מותר לשאת את האקדח כל הזמן או רק בזמן המשמרת?
מה קורה אם מפסיקים להתנדב?
יש גם ראיון עם אחראי המתנדבים במחוז ועל סמך החלטתו ניתנת ההמלצה.
יש לציין שהמלצה זו אינה מחייבת את משרד הפנים וגם בהינתן כל ההמלצות ועמידה בתבחין
יש ביכולתו של משרד הפנים לפסול את המבקש מקבלת רישיון לנשק.
במהלך הראיון מנסה הנצ"מ להתרשם מן המבקש, התרשמות שאינה תלויה בדבר כיוון שאינו
מכיר אותו היכרות אישית. הראיון אורך כחצי שעה ונדונים בו מגוון נושאים ולא רק עניין הנשק.
יש לציין שמבחינה זו, תבחין מתנדב שדורש מספר שעות פעילות, המלצה של מפקד הבסיס
תחתיו פועל המתנדב (אף מפקד בסיס לא ישקר ויסכן את מקום עבודתו למען אף מתנדב)
הראיון, עניין שעות הפעילות שנרשמות ביומן המבצעים, הראיון האישי עם אחראי
המתנדבים במחוז וכו' יש בהם יותר מאשר ניפוף בתעודה של "היי, הייתי סרן בצבא" ללא
התייחסות להמלצות מפקדים, ראיון וכו'...
כאן יש תהליך מיון וסינון (גם אם אינו מושלם) שאין בשאר התבחינים וראוי שיהיה.
יש לציין שהמלצה זו אינה מחייבת את משרד הפנים וגם בהינתן כל ההמלצות ועמידה בתבחין
יש ביכולתו של משרד הפנים לפסול את המבקש מקבלת רישיון לנשק.
במהלך הראיון מנסה הנצ"מ להתרשם מן המבקש, התרשמות שאינה תלויה בדבר כיוון שאינו
מכיר אותו היכרות אישית. הראיון אורך כחצי שעה ונדונים בו מגוון נושאים ולא רק עניין הנשק.
יש לציין שמבחינה זו, תבחין מתנדב שדורש מספר שעות פעילות, המלצה של מפקד הבסיס
תחתיו פועל המתנדב (אף מפקד בסיס לא ישקר ויסכן את מקום עבודתו למען אף מתנדב)
הראיון, עניין שעות הפעילות שנרשמות ביומן המבצעים, הראיון האישי עם אחראי
המתנדבים במחוז וכו' יש בהם יותר מאשר ניפוף בתעודה של "היי, הייתי סרן בצבא" ללא
התייחסות להמלצות מפקדים, ראיון וכו'...
כאן יש תהליך מיון וסינון (גם אם אינו מושלם) שאין בשאר התבחינים וראוי שיהיה.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
ולאחר כל זה, עדיין אסור לפעול עם הנשק בזמן תפקיד, אלא אם קיבלת אישור מק. משא"ז, לאחר שהנשק עבר בדיקת נשק, הוגשה פניה בדבר למפקד הבסיס, וקיבלת "הרשאה לנשיאת נשק פרטי".
מתנדב המעוניין לפעול עם הנשק במסגרת תפקידו במשא"ז, והנשק מסוג שלא יאושר על ידי המשטרה לפעילות, יכול לחתום על הצהרה בה הוא מצהיר שיודע ומכיר את נהלי הפתיחה באש, ומכיר בעובדה שהנשק אינו לשימוש בזמן תפקיד, ועצם נשיאתו בתפקיד היא כנשק אזרחי ולא משטרתי.
לא יאושרו למשא"ז אקדחי דאבל אקשן, תופי בקוטר מעל 0.38 ואקדחים מעל קוטר 0.45 (כגון נשר המדבר 0.357, 0.44, 0.5 ושאר טילי כתף).
מתנדב המעוניין לפעול עם הנשק במסגרת תפקידו במשא"ז, והנשק מסוג שלא יאושר על ידי המשטרה לפעילות, יכול לחתום על הצהרה בה הוא מצהיר שיודע ומכיר את נהלי הפתיחה באש, ומכיר בעובדה שהנשק אינו לשימוש בזמן תפקיד, ועצם נשיאתו בתפקיד היא כנשק אזרחי ולא משטרתי.
לא יאושרו למשא"ז אקדחי דאבל אקשן, תופי בקוטר מעל 0.38 ואקדחים מעל קוטר 0.45 (כגון נשר המדבר 0.357, 0.44, 0.5 ושאר טילי כתף).
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
yoav30 כתב:ולאחר כל זה, עדיין אסור לפעול עם הנשק בזמן תפקיד, אלא אם קיבלת אישור מק. משא"ז, לאחר שהנשק עבר בדיקת נשק, הוגשה פניה בדבר למפקד הבסיס, וקיבלת "הרשאה לנשיאת נשק פרטי".
יואב,
לדעתי, אתה טועה, לא קצין משטרה ובודאי לא קצין משא"ז מוסמך להרשות שימוש בנשק המיועד לאחזקה בבית לצורך שימוש בעת משמרת משא"ז או בכלל לשימוש כלשהו.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
מי שקיבל רשיון ל"החזקה בבית" הם אנשים שעסקו בעבר בירי ספורטיבי, בעיקר ירי מעשי וע"ס תבחין זה קיבלו את הנשק ל"אמונים בקליעה" בעבר.
כל מי שהפסיק להיות פעיל, ושמו אינו נכלל ברשימות שאיגוד הקליעה מעביר למשרד הפנים - קיבל רשיון לאחזקה בבית. את הגזירה הזאת אפשר לבטל ע"י זה שישוב אותו אדם לפעילות בענף בו עסק ויקבל רשיון לנשיאה ע"ס תבחין "מתאמן ירי פעיל" - כמובן לאחר הוכחת פעילות ואישורים מתאימים.
לדעתי, משא"ז אמור לספק למתנדב את כל צרכיו במילוי תפקידו כולל נשק באם זה דרוש לפעילות. שימוש באביזרים פרטיים במסגרת משטרתית עלול לחשוף את המתנדב לתביעות במידה ויגרום עימם נזק תוך כדי פעילות. תתפלאו באיזו מהירות המשטרה תתנער מאחריות.
כל מי שהפסיק להיות פעיל, ושמו אינו נכלל ברשימות שאיגוד הקליעה מעביר למשרד הפנים - קיבל רשיון לאחזקה בבית. את הגזירה הזאת אפשר לבטל ע"י זה שישוב אותו אדם לפעילות בענף בו עסק ויקבל רשיון לנשיאה ע"ס תבחין "מתאמן ירי פעיל" - כמובן לאחר הוכחת פעילות ואישורים מתאימים.
לדעתי, משא"ז אמור לספק למתנדב את כל צרכיו במילוי תפקידו כולל נשק באם זה דרוש לפעילות. שימוש באביזרים פרטיים במסגרת משטרתית עלול לחשוף את המתנדב לתביעות במידה ויגרום עימם נזק תוך כדי פעילות. תתפלאו באיזו מהירות המשטרה תתנער מאחריות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
דביר,
אני באמת התכוונתי רק לבעלי רשיון לנשיאת נשק.
מי שרשיונו הוסב על ידי משרד הפנים ל"אחזקה בבית" לא יוכל לצאת מהבית עם נשקו, אלא למטווח בעת חידוש רשיון, וגם אז, ללא תחמושת.
מי שק. משא"ז מחוזי, המליץ לאשר לו רשיון נשק, יוכל להגיש בקשה לשינוי יעוד הכליבמשרד הפנים, ואם משרד הפנים יעתר לבקשתו, יקבל רשיון חדש עם העילה "מתנדב משא"ז" והרשיון יהיה ל"נשיאה". אולם זה עדיין לא אומר שק. משא"ז או ק. משטרה רשאי לאשר יציאה למשמרת עם נשק שאינו מיועד ל "נשיאה".
גם לאחר קבלת רשיון נשק עם עילת "מתנדב משא"ז", עדיין לא ניתן לצאת עם הנשק לתפקיד אלא רק לאחר מילוי פניה בדבר לק. משא"ז מרחבי (ק. אק"מ) ורק לאחר אישורו בכתב וניפוק טופס "הרשאה לנשיאת נשק פרטי" ניתן לצאת עם הנשק למשמרת, או לאחר מילוי ההצהרה עליה כתבתי מקודם.
מי שרשיונו הוסב על ידי משרד הפנים ל"אחזקה בבית" לא יוכל לצאת מהבית עם נשקו, אלא למטווח בעת חידוש רשיון, וגם אז, ללא תחמושת.
מי שק. משא"ז מחוזי, המליץ לאשר לו רשיון נשק, יוכל להגיש בקשה לשינוי יעוד הכליבמשרד הפנים, ואם משרד הפנים יעתר לבקשתו, יקבל רשיון חדש עם העילה "מתנדב משא"ז" והרשיון יהיה ל"נשיאה". אולם זה עדיין לא אומר שק. משא"ז או ק. משטרה רשאי לאשר יציאה למשמרת עם נשק שאינו מיועד ל "נשיאה".
גם לאחר קבלת רשיון נשק עם עילת "מתנדב משא"ז", עדיין לא ניתן לצאת עם הנשק לתפקיד אלא רק לאחר מילוי פניה בדבר לק. משא"ז מרחבי (ק. אק"מ) ורק לאחר אישורו בכתב וניפוק טופס "הרשאה לנשיאת נשק פרטי" ניתן לצאת עם הנשק למשמרת, או לאחר מילוי ההצהרה עליה כתבתי מקודם.
יואב,
- תרמתי למען הסליק
yoav30 כתב:דביר,
יואב :
1. בעל רשיון עם תבחין "לאחזקה בבית", רשאי לצאת עם הנשק למטווח, כאמור לחידוש רשיון.
אותו אדם, גם רשאי ךצאת עם התחמושת שברשותו. נכון שמי שמוסב רשיונו אינו מקבל רשיון לרכישת תחמושת כמי שרשיונו מיועד לנשיאה, אך אינך יכול כמדריך ומנהל מטווח, למנוע מרדם לצאת עם אותה כמות הכדורים עימה נכנס לאימון. החוק מחייב אותך כמדריך/מפקח, לוודא כי נצרכה כל כמות הכדורים שנרכשה, עם הכניסה למטווח. החוק אינו דן בוידוא צריכת כל התחמושת שיש לנושא הנשק (ולהזכירך, ברשיון, אמנם לאחזקה בבית אך ברשיון) להחזיק כמות מינימלית של תחמושת, כפי שקבע המחוקק, כיום 50 כדור.
2. להגיש בקשה לשינוי ייעוד הכלי עקב התנדבות במשא"ז, איננה תבחין אשר עשוי לשנות את ייעוד הרשיון מאחזקה לנשיאה, מכיוון שכך אין מציג בעל הנשק פעילות בירי במטווח. פעילות במטווח מוכחת למ. הפנים על ידי אישור מנהל המטווח ומדריך הירי החונך, בחתימותיהם וחותמותיהם.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
יואב, האם לא שונה הנוהל ?
בדקתי לפני כשנה ,ונאמר לי שכעת כל הכחים מאושרים, כולל D.A.
ואין צורך בשום אישור למעט רישום הנשק ביומן .
אם אכן צריך אישור מיוחד ,האם תוכל להפנות אותי לנוהל המתאים (בפרטי כמובן ) ?
בדקתי לפני כשנה ,ונאמר לי שכעת כל הכחים מאושרים, כולל D.A.
ואין צורך בשום אישור למעט רישום הנשק ביומן .

אם אכן צריך אישור מיוחד ,האם תוכל להפנות אותי לנוהל המתאים (בפרטי כמובן ) ?
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד