הגלוק לעומת השטייר?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הגלוק לעומת השטייר?

על ידי H.P » 15 יוני 2003, 10:47

1. אני עומד לפני רכישת נשק אישי ומצאתי את עצמי מתלבט קשות בנוגע לבחירת האקדח גלוק(19) או שטייר (m9)
2. אם מישהו יוכל לעזור בהכוונה לחנות נשק אמינה אך יחד עם זאת זולה.
3. אני מחפש את האתר של שטייר אם מישהו יוכל לעזור לי עם לינק אני מאד אודה לו.

תודה!!![/b]
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Colonel » 15 יוני 2003, 11:12

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי RoadRuner » 15 יוני 2003, 12:02

H.P שלום,

אם אתה מחפש לחסוך בהוצאות, הזמן לך כבר עכשיו תעודת חבר הסליק:
http://www.haslik.co.il/pages/membership.php

ובנוסף, קראת את כתבתו של הצעדן בנושא הבחירה הנ"ל?
http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=4

שיהיה בהצלחה!
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי H.P » 15 יוני 2003, 12:13

roudruner, שלום רב
תודה רבה על ההמלצות אך גם לאחר המאמר על בחירת נשק היה לי קצת קשה לבכריע בין השטייר לבין הגלוק כ"כ אני לא מבין איזו הטבה אני מקבל ברכישת כרטיס חבר של הסליק אם אתה נמנה עם כוחות הביטחון ומקבל טת את ההנחה אצל רוב אם לא כל סוחרי הנשק ועד כמה שבדקתי ובבקשה תקנו אותי אם אני טועה אין כפל הטבו
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי שרקן » 15 יוני 2003, 12:24

כעיקרון, כולנו יכולים להסתדר ללא תעודת חבר ב"סליק".

מאידך, אפשר להסתדר טוב יותר עם התעודה.

נכון, בחנויות רבות אין כפל הנחות ולא ניתן לקבל גם הטבת כוחות ביטחון וגם הטבת חבר בסליק אבל עדיין התעודה מקנה לך דברים יחודיים כגון ירי חינם במטווחים רבים, גאוות יחידה, הנחות בחנויות שאינן מכירות במועדון "חבר" (שאגב, לא מעביר לידיך את כל ההנחה שקיבל מהחנות ומשאיר בידיו חלק מהסכום - לצורך אחזקת המנגנון שלו) ועוד.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי GYM9 » 16 יוני 2003, 00:09

H.P
מאחר ואינני מומחה גדול בכלי נשק איני יכול אלא להפנותך לאתר המתמצת את עברו ומרכיביו של השטייר וכן מעלותיו בהשוואה לאקדחים פולימרים אחרים ובראשם הגלוק -http://www.intp.us/guntraining/steyr.htm
לפי טענת המחבר לשטייר כ- 15 יתרונות על פני הגלוק הן מבחינת האמינות, המבנה, הנדסת האנוש וכמובן הבטיחות בהפעלה (מעלות האקדח מפורטות במבחן ירי לשטייר שבוצע על ידי אבי מור במאגזין "מוגן" מספר 11).
על מנת לחסוך מהקוראים את הכתבה הארוכה אסכם מספר יתרונות שהעלה המחבר:
1. אקדח פלדה ביסודו (כולל הקת) העטוף בפולימר חזק במיוחד. בשונה מרוב אקדחי הפולימר הנפוצים כיום (כולל הגלוק) החלקים אינם יצוקים אל תוך הפלסטיק אלא עומדים בפני עצמם, במילים אחרות אקדח פלדה עטוף בפולימר.
2. כת צרה ביותר הנוחה להסלקה ולשימוש יורים גם בעלי ידיים קטנות מאחר והמחסנית עשויה ממתכת (אבי מור מבחן ירי לשטייר מגאזין "מוגן" מספר 11), ולא פלסטיק ומתכת כשל הגלוק הדורשים כת רחבה יותר.
3. זווית האקדח הינה 111 מעלות המאפשר כניסה למצב ירי מהיר ביותר (מושתת על אקדחי האוויר המפורסמים שלהם- (לקוח ממבחן הנשק שנעשה על ידי אבי מור במאגזין "מוגן" מספר 11)
4. כוונות טרפזיות המאפשרות כניסה למצב ירי מהיר ביותר (תלוי במשתמש עצמו)
5. האקדח מעוגל (כולל שמורת ההדק) בשונה מהמבנה הפחות מעוגל של הגלוק.
6. פירוק והרכבה פשוטים ביותר - פירוק תוך כדי לחיצה על כפתור מעוגל בצד האקדח, הרכבה ונעילה מתבצעים תוך כדי דריכת האקדח לאחור.
7. ציין כדור בית הבליעה בחלקו האחורי של האקדח
8. ניצרת שמורת הדק דו צדדית המופעלת על ידי האצבע היורה
9. ניצרת הדק כשל הגלוק
10. מנגנון נעילת הדק על ידי מפתח מיוחד
11.אפשרות ליורה לראות באם יש כדור בבית הבליעה
12. אפשרות לירי כדורי עופרת (בשונה מהגלוק)
13. צללית נמוכה משל הגלוק
14. קירבת בית הבליעה למרכז כף היד (אבי מור מגאזין מוגן 11 - מבחן נשק לשטייר) דבר המוריד את רתיעת/קפיצת האקדח בזמן ירי.
15. ועוד.

לסיכום, אבי מור ערך מבחן ירי מקיף ומקצועי ביותר לשטייר במאגזין "מוגן" מספר 11 (מגאזין "מוגן" עורך כדרך קבע מבחני נשק ברמה גבוהה ביותר למספר רב של אקדחים).
המבחן בוצע ביבש וברטוב ובמהלכו תיאר אבי את האקדח כ "אקדח של יורים".

הנני מבקש כי אשכול זה לא יהפוך לדו קרב בין מצדדי השטייר למצדדי הגלוק מאחר ומדובר בשני אקדחים מהשורה הראשונה שבעקרון עוצבו ונבנו על ידי אותו מהנדס.
יתרונותיו של אקדח אחד ייכולים גם להיתפס כחסרונותיו ועוד כהנה וכהנה.
בשורה התחתונה בחירת האקח נעשית על ידי המשתמש הסופי לאחר בחינת האקדח, החזקתו ,ירי, ומטרת הנשיאה כמובן.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Colonel » 16 יוני 2003, 01:28

שאלת תם :
מנית 15 יתרונות של השטייר, 14 אם נניח שמספר (15) שמנומק במילה "ועוד"
הוא לא ממש יתרון ...

למה אלו יתרונות :

1) כוונות טרפזיות המאפשרות כניסה למצב ירי מהיר ביותר

מי קבע שצורת כוונות זו נוחה יותר ?

2) האקדח מעוגל (כולל שמורת ההדק) בשונה מהמבנה הפחות מעוגל של הגלוק

נשק מעוגל זה יתרון או שנשק שאינו מעוגל זה חיסרון ? :shock:

3) פירוק והרכבה פשוטים ביותר - פירוק תוך כדי לחיצה על כפתור מעוגל בצד האקדח, הרכבה ונעילה מתבצעים תוך כדי דריכת האקדח לאחור.

לעומת הגלוק ש ... ?!

4) ניצרת הדק כשל הגלוק

וזה יתרון על הגלוק...

5) אקדח פלדה ביסודו (כולל הקת) העטוף בפולימר חזק במיוחד וכו'....

כלומר אין את יתרון המשקל כיוון שיש גם מתכת ואין את יתרון ספיגת הרתע כיוון שיש גם מתכת

6) זווית האקדח הינה 111 מעלות המאפשר כניסה למצב ירי מהיר ביותר

ע"ע (1) : מי קבע ?

בקיצור, אין לי מושג מה האינטרס של מי שכתב את כל זה ואולי הוא מאמין האמת ובתמים
ל'מבחן הכלים' שהוא עשה ...

עצתי לך HP, הרם נא את ישבנך אל ממול מסך המחשב וכתת רגליך למטווח ושם תבקש לירות
באקדחים שלפי דעתך הם המועמדים הסופיים, רק אתה יכול לקבוע מה הכלי המתאים לך.
לא מדריך ירי, לא כתב במגזין ולא ראש אגף נק"ל באירגון הכי סודי, מקצועי ולוחמני שיש בארץ
נשק שיתאים לאדם X לא יתאים לאדם Y ונשק שמיועד למטרת Z לא יתאים למטרת W
זה הכסף שלך ויותר מזה, זה החיים שלך ...
לכן אתה ורק אתה הוא זה שיקבע איזו אחיזה נוחה יותר ואם זה כוונת נוח לך לכוון מהר יותר...

ולסיכום, התיאור של השטייר כ"אקדח של יורים" לעומת שאר האקדחים שהם של ... ?! :shock:

למען הסדר הטוב והגילוי הנאות אומר שאני בעליו של גלוק אך אני לא מצדד בגלוק.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 16 יוני 2003, 07:56

מעניינות הקביעות (לא יודע של מי... אבל הועלו כאן.)

אפשרות לירי כדורי עופרת (בשונה מהגלוק)

לגלוק אין שום בעייה לירות את כל סוגי התחמושת, בין אם ראש קליע מצופה, ובין אם ראש קליע חשוף. הבעייה היחידה היא ירי תחמושת תת - קולית בדגמי C של הגלוק, עקב אובדן כוח בשל מיקום חרירי הפליטה. (לפני קצה הקנה ולא לאחר הקנה.)

פירוק והרכבה פשוטים ביותר - פירוק תוך כדי לחיצה על כפתור מעוגל בצד האקדח, הרכבה ונעילה מתבצעים תוך כדי דריכת האקדח לאחור.

כלי קל יותר לפירוק מאשר הגלוק, ספק אם קיים. אגב, את השטייר, יש לציין, מפרקים בצורה אחרת מאשר המתואר כאן - יש ללחוץ על כפתור ולסובב מנוף, בדומה מאוד ל SIG. את הגלוק מפרקים ע"י הורדת מנוף ושליפת המחלק. ההרכבה, בדומה לשטייר, בהכנסת המחלק למסילות ודריכתו קלות.

ניצרת שמורת הדק דו צדדית המופעלת על ידי האצבע היורה

הניצרה בשטייר נמצאת במרכז שמורת ההדק, אולי לא נכתב נכון, אולי לא הובן נכון מהמקור, אך כניסה עם אצבעות יד ימין או יד שמאל, תעשה את אותו הדבר - פתיחת הניצרה.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי חרב פיפיות » 16 יוני 2003, 08:56

אני מסכים עם כל מילה שכתב COLONEL .
כפי שאפשר להבין מהתמונה האישית שלי, האקדח שלי (מזה כשנה וחצי) הוא STEYR M9 .
לטעמי הוא אקדח יעיל, אמין ונוח ביותר. בעבר, כתבתי בפורום חוות דעת מפורטת על הכלי ותוכל למצוא אותה בעזרת חיפוש פשוט באתר.

זה כדאי ואפילו חשוב לקבל חוות דעת ראשוניות. אבל בשורה האחרונה, כמו שכאמור כתב COLONEL וכתבו אחרים, הבחירה חייבת להיות שלך ע"ס בדיקה בשטח.
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ" (משלי י"א,י"ד).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דוד69 » 16 יוני 2003, 09:04

בגלוקים החדשים יש גם ציין על כדור בבית הבליעה.
סליקאי כסף

על ידי נועם » 16 יוני 2003, 09:14

דוד,
את הציין (שן חולצת) ניתן להחליף בדגמים הישנים, ולהפוך אותם לבעלי ציין כזה.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יעקב » 16 יוני 2003, 11:04

שאלת תם

באשכול אחר , הבנתי משרקן שיש לשטייר בעיות הזנה . האם זה נכון ?

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי שרקן » 16 יוני 2003, 16:24

ככלל, אינני נוהג להביע דעה על אקדחים מאחר וכסוחר נשק - אינני יכול להיות אובייקטיבי.

עם זאת, אינני יכול שלא להגיב על הרשימה שלהלן מאחר והיא נראת לי כמו "ביקורת מטעם..." (דבר פסול ולא אתי - שה"שטייר" לא זקוק לו).

1. אקדח פלדה ביסודו (כולל הקת) העטוף בפולימר חזק במיוחד. בשונה מרוב אקדחי הפולימר הנפוצים כיום (כולל הגלוק) החלקים אינם יצוקים אל תוך הפלסטיק אלא עומדים בפני עצמם, במילים אחרות אקדח פלדה עטוף בפולימר.

תגובה:

אקדח פלדה יפגם באופן בלתי הפיך אם יופעל עליו לחץ צד (למשל דריסת רכב). גלוק לעומת זאת בנוי מפולימר עם "זכרון" שמאפשר לו לחזור למידותיו לאחר הפעלת לחץ.

2. כת צרה ביותר הנוחה להסלקה ולשימוש יורים גם בעלי ידיים קטנות מאחר והמחסנית עשויה ממתכת (אבי מור מבחן ירי לשטייר מגאזין "מוגן" מספר 11), ולא פלסטיק ומתכת כשל הגלוק הדורשים כת רחבה יותר.

תגובה:

נכון שקת השטייר דקה יותר אך אין בכך כדי לקבוע שהיא עדיפה (ובמיוחד כשאין לה את החיספוס שמקל על הסובלים מהזעה או את "בתי האצבעות" שמאפשרים אחיזה יציבה יותר).

3. זווית האקדח הינה 111 מעלות המאפשר כניסה למצב ירי מהיר ביותר (מושתת על אקדחי האוויר המפורסמים שלהם- (לקוח ממבחן הנשק שנעשה על ידי אבי מור במאגזין "מוגן" מספר 11)

תגובה:

ירי באקדח אויר עם יד אחת פשוטה קדימה וצד הגוף של היורה מופנה למטרה, שונה מירי מבצעי עם שתי ידיים אוחזות בנשק.

4. כוונות טרפזיות המאפשרות כניסה למצב ירי מהיר ביותר (תלוי במשתמש עצמו)

תגובה:

אני למשל, סולד מהכוונות הללו ולדעתי אין בהן שופם יתרון (ואגב, גם כוונות הגלוק לא נראות לי כפאר היצירה).

5. האקדח מעוגל (כולל שמורת ההדק) בשונה מהמבנה הפחות מעוגל של הגלוק.

תגובה:

אז מה?

6. פירוק והרכבה פשוטים ביותר - פירוק תוך כדי לחיצה על כפתור מעוגל בצד האקדח, הרכבה ונעילה מתבצעים תוך כדי דריכת האקדח לאחור.

תגובה:

נכון!

7. ציין כדור בית הבליעה בחלקו האחורי של האקדח.

תגובה:

גם בגלוקים החדשים יש.

8. ניצרת שמורת הדק דו צדדית המופעלת על ידי האצבע היורה.

תגובה:

נכון. אבל מיותר (מתי בכלל נוצרים נשק?)

9. ניצרת הדק כשל הגלוק

תגובה:

ומיותרת באותה מידה (לדעתי, נועדה לענות על דרישות חוקת ה"ירי המעשי").

10. מנגנון נעילת הדק על ידי מפתח מיוחד.

תגובה:

וזה מאפשר לך להשאיר את הנשק ללא השגחה?

11.אפשרות ליורה לראות באם יש כדור בבית הבליעה

תגובה:

טוב.

12. אפשרות לירי כדורי עופרת (בשונה מהגלוק).

תגובה:

דווקא בקנה הגלוק תהייה בגלל מבנהו פחות מריחת עופרת (וחוץ מזה, אין בארץ כדורים שאינם מצופים מאחר והמגע עם העופרת מסוכן לבריאות היורה.

13. צללית נמוכה משל הגלוק

תגובה:

נכון.

14. קירבת בית הבליעה למרכז כף היד (אבי מור מגאזין מוגן 11 - מבחן נשק לשטייר) דבר המוריד את רתיעת/קפיצת האקדח בזמן ירי.

תגובה:

זניח.

15. ועוד.

תגובה:

יש עוד הרבה "ועוד"ים לכאן ולכאן. השטייר אקדח מצויין אך שיטת השיווק שלו מיותרת ועושה לו נזק תדמיתי רב.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי trail_g19c » 16 יוני 2003, 16:49

שטייר:
"צללית נמוכה של הצינה"

תגובה, פונציאל לפחות שטח מגע לטובת אחיזה טובה לדריכה מלאה ומהירה.

עייו לעיל ברטה 84, צינה מאד נמוכה , כמעט אין לה בשר כלל, לא בולטת ולא מפריעה, אין לה חתך גבוה ו... דריכה קשה ביותר (בהתעלם ממנגנון הירי השונה והקפיץ בהתאם. מה גם שהקפיץ של השטייר לא רך ביוחד)

מצד שני, גלוק.

צללית גבוהה, פסי דריכה אגרסיבים, בולטים ורחבים, גם לדריכה בידים רטובות ומזיעות ותחת לחץ.

יש טענה שהצללית הנמוכה של השטייר עם מסייעת, יחד עם קרבת בית הבליעה למרכז האחיזה של היד, להפחתת קפיצת הקנה על ידי הפחתת מרכז הכובד של המסה ומסת הצינה עצמה. אולי יש בזה משהו, שהרי ירי בשטייר הרגיש אצלי כמו ירי באקדח עם מפצה סטייה מאותו הגודל.

אין ברשום מעלה להפחית מערך השטייר או הגלוק. דרך אגב, חבר לקורס ירי רצה להחליף אקדח, בתור תעלול אמרתי לו שיחזיק קודם בשטייר... הוא לא הרפה ממנו גם כשהיה צריך להוציא את הארנק :wink: אז אני לא מורעל גלוק, רק יודע שזה הבחירה שלי ועומד מאחוריה לגבי בלבד.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 16 יוני 2003, 18:28

תגובה מקצועית

מי שיפרק שטייר יראה לי בבקשה היכן יש פלדה בתוך הקת של השטייר?
ואין.
מי שיפרק פרוק משני שלהגלוק (רק עם מי שמורשה ויודע ) יגלה שהוא נמצא עם שני חלקים ביד כלומר במידה ויש וזה כמעט ולא קורה סדק בגוף הגלוק אין עבודה של הנשק.
השטייר כולו הוא חתיכה אחת וזה נותן יתרון במקרה נדיר שכזה.

רוב הדברים שציין שרקן מקובלים הרי יש דברים הטובים לאחד ולשני לא.

ועוד משפט שלא יאהב מי שמעסיק אותי לפעמים.

הגלוק הוא אקדח מצוין!!!!!!!!!!
וכל מי שבוחר אותו עושה בחירה מצוינת.
זה לא סותר את זה שאני אישית מעדיף שטייר עוד לפני שהיה בארץ!

לידיעתכם
אילן בן נון

גילוי נאות אני גם מתפרנס מקידום השטייר. (לא כעבודה עיקרית)

לכן לא אכנס פה באתר לויכוח ולא אכתוב מה אני חושב אלא רק אתקן אינפורמציה במידה ותראה לי שגויה.

אין לי מילה רעה להגיד לשרקן על יושרו האישי להפך אני רק משבח אותו על התנהגותו ודרך פעולתו שהיא צריכה להיות דוגמא לשאר העוסקים בענף.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד