שאלה לגבי חלודה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה לגבי חלודה
האם יש למישהו מושג איך לטפל בבעית החלודה בגלילון.
תודה מראש
תודה מראש
נדב, ברוך בואך לפורום הסליק. כאן תמצא שפע של מידע על חלודה בגלילונים.
אתחיל בשלי:
רצוי גלילון עם השחמה כמה שיותר טובה. שמן 9105 בנקודות מגע בין מכסה הגוף לגוף לפני שהולכים לישון בהחלט עוזר. כמו-כן רצוי לא להשתמש בגומיה רחבה לקשירת המחסנית לנשק. שמן 9105 נמכר גם בתרסיסים מסחריים, כגון מגנום (אם עדיין נמכר).
רצוי לשמור על סתרשף כמה שיותר נקי. אל תנסה להשתמש בקונדום - חומר הסיכה הוא מדגרה לחלודה.
עוד תשובות תבואנה מעמיתיי.
אתחיל בשלי:
רצוי גלילון עם השחמה כמה שיותר טובה. שמן 9105 בנקודות מגע בין מכסה הגוף לגוף לפני שהולכים לישון בהחלט עוזר. כמו-כן רצוי לא להשתמש בגומיה רחבה לקשירת המחסנית לנשק. שמן 9105 נמכר גם בתרסיסים מסחריים, כגון מגנום (אם עדיין נמכר).
רצוי לשמור על סתרשף כמה שיותר נקי. אל תנסה להשתמש בקונדום - חומר הסיכה הוא מדגרה לחלודה.
עוד תשובות תבואנה מעמיתיי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
נדב, אין הרבה מה לעשות.
תדאג לשמן אותו ונקות אותו בפלנלית, נקודות מועדות לחלודה, תשפשף עם סקוצ' מהמטבח עם מעט, אבל ממש טיפה של סולר ושמן (טיפטיפונת).
תשפשף, תסיר את החלודה, ותעביר פלנלית עם מעט שמן 9105.
בהזדמנות הראשונה שמישהו מהוותיקים משתחרר, תארגן החלפת חתימות בנשקייה.
תדאג לשמן אותו ונקות אותו בפלנלית, נקודות מועדות לחלודה, תשפשף עם סקוצ' מהמטבח עם מעט, אבל ממש טיפה של סולר ושמן (טיפטיפונת).
תשפשף, תסיר את החלודה, ותעביר פלנלית עם מעט שמן 9105.
בהזדמנות הראשונה שמישהו מהוותיקים משתחרר, תארגן החלפת חתימות בנשקייה.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
WD40 עושה יופי של עבודה.
תרסס על פלנלית ותעבור על הנשק בעיקר בנקודות התורפה - מגע של מתכת במתכת.
לגבי שיפשוף עם סקוטש, רק אם חייבים. בגלילון כל סריטה בהשחמה היא פתח לחלודה!!
לגבי חומרי השחמה שניתן לקנות בחנויות ( ריקושט וכו'), חבל על הכסף שלך הם לא שווים כלום.
תרסס על פלנלית ותעבור על הנשק בעיקר בנקודות התורפה - מגע של מתכת במתכת.
לגבי שיפשוף עם סקוטש, רק אם חייבים. בגלילון כל סריטה בהשחמה היא פתח לחלודה!!
לגבי חומרי השחמה שניתן לקנות בחנויות ( ריקושט וכו'), חבל על הכסף שלך הם לא שווים כלום.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
חלודה בגלילון, נושא מוכר...
בהמשך לרשום מעלה, בעיקר אחזקה שוטפת ומונעת טובה, שימון קבוע של חלקים מחלידים... טיפ קטן, פלנלית ספוגה בשמן בתוך חלל ידית האחיזה (היכן ששמים את האזיקון המקופל). לפני "השכבת הנשק לישון" מעבר מהיר על הנשק, שכבה דקה. לא זכור לי שימוש כלשהו בשום סקוצברייט או צמר פלדה, למעט אלו שבאמת הזניחו ומצאו מרבצים אדומים של חלודה בנשק.
נ.ב., החלפתי מספר כלים בשרות, לא זכור לי או לחברי בעיות חלודה מיוחדות, אפילו ובמיוחד לאור כל מיני שיבצורים עצמיים (מתפסי קאלאשניקוב, גומיות למחסנית תפוסות על הקת / גוף או בבית המחסנית. אבל כנראה זה תלוי גם בהיסטוריה התחזוקתית שלהם.

בהמשך לרשום מעלה, בעיקר אחזקה שוטפת ומונעת טובה, שימון קבוע של חלקים מחלידים... טיפ קטן, פלנלית ספוגה בשמן בתוך חלל ידית האחיזה (היכן ששמים את האזיקון המקופל). לפני "השכבת הנשק לישון" מעבר מהיר על הנשק, שכבה דקה. לא זכור לי שימוש כלשהו בשום סקוצברייט או צמר פלדה, למעט אלו שבאמת הזניחו ומצאו מרבצים אדומים של חלודה בנשק.
נ.ב., החלפתי מספר כלים בשרות, לא זכור לי או לחברי בעיות חלודה מיוחדות, אפילו ובמיוחד לאור כל מיני שיבצורים עצמיים (מתפסי קאלאשניקוב, גומיות למחסנית תפוסות על הקת / גוף או בבית המחסנית. אבל כנראה זה תלוי גם בהיסטוריה התחזוקתית שלהם.
trail_g19c כתב:חלודה בגלילון,
לא זכור לי או לחברי בעיות חלודה מיוחדות.
טרייל ידידי,
בגלילון אין בעיות חלודה "מיוחדות", אלא רק בעיות חלודה שוטפות.
גלילון לא משומן יראה סימני חלודה תוך שעה במזג אוויר לח או כאשר מי שנושא אותו מזיע.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
פעם אמרו שיש צה"ל ויש חיל אוויר
גלילונים של חיל האוויר כנראה מטופלים יותר טוב וכמובן פחות עובדים
אני מסכים שגליל לא משומן (חיצונית, חס וחלילה לשמן קנה מבפנים) יחליד יותר מהר ממה שרצוי
אבל באמת הדבר תלוי בהיסטוריה שלהם, הגלילונים שלנו היו מסדרות ישנות יחסית, אבל הושחמו לפני ובמהלך השרות שלנו, בעוד שהגלילונים של שריון ותותחנים נצצנו בצבעי מטאל חשופים מרוב שפשוופים בצמר פלדה (ולחשוב שלקנות רכב בצבע מטאל עולה יותר
)
מצד שני החיים בעמק לא היו "יבשים", הזיעה הייתה רבה וחורפי 90-92 לא היו קלים...
מלחמת המפרץ, בשטח בוצי ורטוב, אוהלים נוטפים מחורים ולחות פנימית, ערפל סמיך רוב הזמן וטמפרטורות...
פעילות עם חליפות סערה על הגוף רצוף כמעט 3 שבועות, ... הגלילונים לא החלידו !!! (טוב בסוד קטן אגלה, כי כל הזמן יצא לי להתיז על שלי סולר ובנזין ושמן בעת עבודה ותדלוק על גנרטורים, אבל גם יצא לי להניח בתוך שלולית בוץ או אף ליפול אליה גם הנשק לאור בריחת כבלי הנעה של פטפטים
)

גלילונים של חיל האוויר כנראה מטופלים יותר טוב וכמובן פחות עובדים

אני מסכים שגליל לא משומן (חיצונית, חס וחלילה לשמן קנה מבפנים) יחליד יותר מהר ממה שרצוי

מצד שני החיים בעמק לא היו "יבשים", הזיעה הייתה רבה וחורפי 90-92 לא היו קלים...
מלחמת המפרץ, בשטח בוצי ורטוב, אוהלים נוטפים מחורים ולחות פנימית, ערפל סמיך רוב הזמן וטמפרטורות...

ברק, העלית בי זכרונות טובים. לא אגלה לך או לאף סליקאי אחר באיזה חיל שירתתי.
אחרי קצת אימון חורף, היינו נכנסים עם הגליל/גלילון למקלחת תחילה.
לדעתי שימון דק הוא פועל יוצא של ההרגל הצה"לי המגונה של הפיכת ספר יצרן להוראות הפעלה/ בטיחות מבלי לעשות להן "לוקליזציות". קח את השגיאה בתרגום "בורג עזר לתותחן" (צריך להיות "בורג עזר לכוון". זה היה לפני שהתחלתי לעבוד בתרגום).
העניין של גדודים ומסטינגים/בזנ"טים כאוב. צמר פלדה הוא מעגל קסמים מבחינת חלודה. אחרי שקיבלתי גלילון עם השחמה מהמפעל, כל בעיות החלודה נפתרו (הייתה חסרה השחמה בשני מקומות בלבד - מתחת למסול הנצרה בצד ימין, ובבית המחסנית בצד ימין שלידו קשרתי מחסנית). זה גם פונקציה של מקום - גליל הוא נשק שרוצה תנאים צחיחים, ולא לגדל אורז או לפתוח מכון בריאות בתוך המתפסים וכו'.
מקרה קיצוני לו הייתי עד פעם היה חייל שניילן את הגלילון שלו
.

אחרי קצת אימון חורף, היינו נכנסים עם הגליל/גלילון למקלחת תחילה.
לדעתי שימון דק הוא פועל יוצא של ההרגל הצה"לי המגונה של הפיכת ספר יצרן להוראות הפעלה/ בטיחות מבלי לעשות להן "לוקליזציות". קח את השגיאה בתרגום "בורג עזר לתותחן" (צריך להיות "בורג עזר לכוון". זה היה לפני שהתחלתי לעבוד בתרגום).
העניין של גדודים ומסטינגים/בזנ"טים כאוב. צמר פלדה הוא מעגל קסמים מבחינת חלודה. אחרי שקיבלתי גלילון עם השחמה מהמפעל, כל בעיות החלודה נפתרו (הייתה חסרה השחמה בשני מקומות בלבד - מתחת למסול הנצרה בצד ימין, ובבית המחסנית בצד ימין שלידו קשרתי מחסנית). זה גם פונקציה של מקום - גליל הוא נשק שרוצה תנאים צחיחים, ולא לגדל אורז או לפתוח מכון בריאות בתוך המתפסים וכו'.
מקרה קיצוני לו הייתי עד פעם היה חייל שניילן את הגלילון שלו

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד