תחמושת כוננות במחסניות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תחמושת כוננות במחסניות
חברי לפורום
אני פונה אליכם מאחר ואני מבולבל לאחרונה
בנושא איזה סוג תחמושת ממולץ לשאת במחסניות לכוננות .
ברשותי 3 מחסניות המלאות בכדורי הולופוינט מחוזקים מספר מדריכי ירי המליצו לי שלא להשתמש בתחמושת זו כיוון שרמת הפיזור שלה גבוהה והסיכוי לפגוע הינו קטן
.
לעומת זאת מספר מדריכי ירי המליצו לי לרכוש בזמנו את התחמושת מכיוון שהיא מיועדת לירי אל מחבל העומד בתוך קהל שם ההסתברות שקליע FMG רגיל ימשיך מהמחבל הלאה אל האזרח התמים והמבוהל הינו גדול ולא מומלץ
.
אם כן ישנה פה סתירה פיזור גדול בשימוש בתחמושת הולופוינט מחוזקת יגרום לי בכל מקרה לפגוע באזרח תמים
.
ישנם מספר אנשים שהמליצו על הכנסת תחמושת מעורבת לתוך המחסנית עפ"י סדר לוגי כזה או אחר אך אחרים אמרו לי כי הדבר לא מומלץ עקב שינוי ב"בעיטה" של הנשק תוך כדי ירי .
ישנם עשרות דיעות ודוקטורינות בנושא זה ושאלתי היא מה הכי מומלץ ולמה
תודה מראש
אני פונה אליכם מאחר ואני מבולבל לאחרונה
ברשותי 3 מחסניות המלאות בכדורי הולופוינט מחוזקים מספר מדריכי ירי המליצו לי שלא להשתמש בתחמושת זו כיוון שרמת הפיזור שלה גבוהה והסיכוי לפגוע הינו קטן
לעומת זאת מספר מדריכי ירי המליצו לי לרכוש בזמנו את התחמושת מכיוון שהיא מיועדת לירי אל מחבל העומד בתוך קהל שם ההסתברות שקליע FMG רגיל ימשיך מהמחבל הלאה אל האזרח התמים והמבוהל הינו גדול ולא מומלץ
אם כן ישנה פה סתירה פיזור גדול בשימוש בתחמושת הולופוינט מחוזקת יגרום לי בכל מקרה לפגוע באזרח תמים
ישנם מספר אנשים שהמליצו על הכנסת תחמושת מעורבת לתוך המחסנית עפ"י סדר לוגי כזה או אחר אך אחרים אמרו לי כי הדבר לא מומלץ עקב שינוי ב"בעיטה" של הנשק תוך כדי ירי .
ישנם עשרות דיעות ודוקטורינות בנושא זה ושאלתי היא מה הכי מומלץ ולמה
תודה מראש
יוסי
"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
אחי בוקר טוב
הפיזור שאתה מדבר עליו יכול להיגרם מכמה סיבות והם : תחמושת לא אחידה זאת אומרת
כמות אבק שריפה לא אחידה בין כדור לכדור ,ודבר זה אתה תרגיש מייד בירי,הדבר יגרום
לשינויים ברתיעת האקדח,בנוסף גם קליעים לא אחידים זאת אומרת תוספת או חוסר של חומר
בקליע ,אנחנו לא נרגיש אבל האקדח כן .
סיבה שלישית היא קנה שחוק .
ל כל מה שאזכרתי כאן יש מחנה משותף אחד וזה סיכויים למעצורים. וופגיעות לא מדויקות.
תמיד תבחר ללכת עם תחמושת מבצעית של יצרנים מהקו הראשון תע"ש ווינציסטר,פדראל
דינמיט נובל. ועוד אחרים.
תחמושת שאני לא היתי הולך כמבצעיח היא תחמושת ממזרח אירופה שלדעתי היא מספיקה לאימונם ,בבדיקה שעשינו אני וברי עם התחמושת הסרבית עם ווינציסטר הפיזור בתחמושת הסרבית היה הרבה הרבה יותר גדול מהויציסטר למרות שהם נורו מאותו האקדח ,ומותו מרחק.
נכון תחמושת fmj יכולה לחדור גם חדירות יתר עם לא יפגע קודם הקליע בעצם שבגוף
שבמקרה זה או יעצר או יוסט הצידה.
תחמושת מעורבת במחסנית תיגרום למעצורים ,ושינויים בפגיעות, תעשה ניסוי במטווח שים נגיד כדור מיצרן כזה וכדור מיצרן אחר ,או קליע fmj עים קליע הולו פויינט ותרגיש שינויים ברתיעת האקדח .
מקווה שעזרתי
להית' ושבת שלום
דורון
הפיזור שאתה מדבר עליו יכול להיגרם מכמה סיבות והם : תחמושת לא אחידה זאת אומרת
כמות אבק שריפה לא אחידה בין כדור לכדור ,ודבר זה אתה תרגיש מייד בירי,הדבר יגרום
לשינויים ברתיעת האקדח,בנוסף גם קליעים לא אחידים זאת אומרת תוספת או חוסר של חומר
בקליע ,אנחנו לא נרגיש אבל האקדח כן .
סיבה שלישית היא קנה שחוק .
ל כל מה שאזכרתי כאן יש מחנה משותף אחד וזה סיכויים למעצורים. וופגיעות לא מדויקות.
תמיד תבחר ללכת עם תחמושת מבצעית של יצרנים מהקו הראשון תע"ש ווינציסטר,פדראל
דינמיט נובל. ועוד אחרים.
תחמושת שאני לא היתי הולך כמבצעיח היא תחמושת ממזרח אירופה שלדעתי היא מספיקה לאימונם ,בבדיקה שעשינו אני וברי עם התחמושת הסרבית עם ווינציסטר הפיזור בתחמושת הסרבית היה הרבה הרבה יותר גדול מהויציסטר למרות שהם נורו מאותו האקדח ,ומותו מרחק.
נכון תחמושת fmj יכולה לחדור גם חדירות יתר עם לא יפגע קודם הקליע בעצם שבגוף
שבמקרה זה או יעצר או יוסט הצידה.
תחמושת מעורבת במחסנית תיגרום למעצורים ,ושינויים בפגיעות, תעשה ניסוי במטווח שים נגיד כדור מיצרן כזה וכדור מיצרן אחר ,או קליע fmj עים קליע הולו פויינט ותרגיש שינויים ברתיעת האקדח .
מקווה שעזרתי
להית' ושבת שלום
דורון
יש הרבה דעות לגבי סוג תחמושת הכוננות שיש לשאת במחסניות, ודובר עז לא מאט גם כאן בפורום.
ככלל המלצתי האישית והלא מחייבת היא לשאת את אותה התחמושת שבה אתה מתאמן, כך שתגובת האקדח ושלך בירי תהיה מוכרת וידועה מראש.
הנ"ל אינו מתייחס לסוג הקליע, אלא רק לעוצמת התחמיש.
השיקולים בבחירת סוג הקליע הם רבים, ובעיקר האם האקדח שלך יכול להזין אותם ללא בעיות.
החזקה של כמה סוגים באותה מחסנית היא הבחירה הגרועה ביותר.
זכור, מה שבאמת קובע זה מיקום הפגיעות. עדיף 2 קליעים סרבים זולים במרכז המטרה מ2 קליעים מתוחכמים, עם שמות מורכבים, בקיר.
דורון 30 ידידי
ההגדרה של "מבצעי" או "אימונים" נתונה כולה בידי המוכרים. לא פעם פתחתי קופסא של כדורים "מבצעיים לאללא" רק כדי לראות קורוזיה, כדורים חלשים יותר מאחרים וכו', דבר שלא קרה לי בתחמושת"אימונים" ממוחזרת של תע"ש
ככלל המלצתי האישית והלא מחייבת היא לשאת את אותה התחמושת שבה אתה מתאמן, כך שתגובת האקדח ושלך בירי תהיה מוכרת וידועה מראש.
הנ"ל אינו מתייחס לסוג הקליע, אלא רק לעוצמת התחמיש.
השיקולים בבחירת סוג הקליע הם רבים, ובעיקר האם האקדח שלך יכול להזין אותם ללא בעיות.
החזקה של כמה סוגים באותה מחסנית היא הבחירה הגרועה ביותר.
זכור, מה שבאמת קובע זה מיקום הפגיעות. עדיף 2 קליעים סרבים זולים במרכז המטרה מ2 קליעים מתוחכמים, עם שמות מורכבים, בקיר.
דורון 30 ידידי
ההגדרה של "מבצעי" או "אימונים" נתונה כולה בידי המוכרים. לא פעם פתחתי קופסא של כדורים "מבצעיים לאללא" רק כדי לראות קורוזיה, כדורים חלשים יותר מאחרים וכו', דבר שלא קרה לי בתחמושת"אימונים" ממוחזרת של תע"ש
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אני בדעתו של דונדאק. שים במחסניות כדורים איתם אתה מתאנן במטווח. כך תפחית את "ההפתעה" שלך מהכדור (רתע, נקירה וכד').
אני יכולה להגיד לך שלרוב, אלו שמגיעים אליי למטווח עם כדורי HOLLOW-POINT מגיעים עם תחמושת שפשוט לא הייתי רוצה אפילו בקרבת הנשק שלי, שלא לדבר על הסיכון הכרוך בלירות אותה. הם פשוט מגיעים עם כדורים מלאים בקורוזיה וחלודה.
אבל, אם יש לך ניסיון בירי של כדורי HP, או שיש לך מספיק בכדי להתנסות, אין מניעה מלשאת אותם במחסנית.
אל תשכח שתמיד עדיף 2 ב-A, ולא משנה HP או FMT...
אני יכולה להגיד לך שלרוב, אלו שמגיעים אליי למטווח עם כדורי HOLLOW-POINT מגיעים עם תחמושת שפשוט לא הייתי רוצה אפילו בקרבת הנשק שלי, שלא לדבר על הסיכון הכרוך בלירות אותה. הם פשוט מגיעים עם כדורים מלאים בקורוזיה וחלודה.
אבל, אם יש לך ניסיון בירי של כדורי HP, או שיש לך מספיק בכדי להתנסות, אין מניעה מלשאת אותם במחסנית.
אל תשכח שתמיד עדיף 2 ב-A, ולא משנה HP או FMT...
נערך לאחרונה על ידי Yael Dagan בתאריך 28 יוני 2003, 09:42, נערך פעם אחת בסך הכל.
דון אחי
זה נכון מה שאתה אומר שתחמושת מבצעית מוגדרת ע"י המוכר ,אבל אנחנו שקונים
צרכים לדעת מה קונים ,הזבל הסרבי היא מוגדרת מבצעית אבל אני אפילו באימונים לא
יורה אותה, ויורה רק סמסונג של תע"ש ,ואני יכול להגיד לך שהתחמושת של תע"ש
לא נופלת ברמתה ממיטב היצרנים בעולם.
עד עכשיו יריתי 5000 כדור בשטייר במשך שנה,מתוכם 4300 כדורים של תע"ש.
רק כדור אחד היה הקר פיקה סדוקה זאת אומרת שהפיקה היתה ריקה.
דעתי היא שהתחמושת היא מעולה.
זאת דעתי האישית ויש שלא יסכימו איתי.
להית ושבת שלום דורון
זה נכון מה שאתה אומר שתחמושת מבצעית מוגדרת ע"י המוכר ,אבל אנחנו שקונים
צרכים לדעת מה קונים ,הזבל הסרבי היא מוגדרת מבצעית אבל אני אפילו באימונים לא
יורה אותה, ויורה רק סמסונג של תע"ש ,ואני יכול להגיד לך שהתחמושת של תע"ש
לא נופלת ברמתה ממיטב היצרנים בעולם.
עד עכשיו יריתי 5000 כדור בשטייר במשך שנה,מתוכם 4300 כדורים של תע"ש.
רק כדור אחד היה הקר פיקה סדוקה זאת אומרת שהפיקה היתה ריקה.
דעתי היא שהתחמושת היא מעולה.
זאת דעתי האישית ויש שלא יסכימו איתי.
להית ושבת שלום דורון
תחמושת
יעל , דורון , דוק , גו"ש........
לדעתי כל הכדורים אותו הדבר . כולם לא אמינים עד שהם לא יוצאים מהקנה .
מניסוי שנערך באחת מיחידות צה"ל ופורסם במגזין במחנה לפני כשנה וחצי בערך (בהלת קניית האקדחים)
ירו מכל סוגי התחמושות באקדח זיג 226 . וב FN.
לאחר ירי של 1000 כדורים וספירת כמות הכדורים העקרים הגיעו למסקנה הבאה.
כדור סמסון תע"ש הוא הטוב ביותר והאמין היותר.
סתם לידיעה 2 כדורים שלא נורו בזיג , נורו ב FN .
עוד נתון מעניין שהתגלה .
אפילו הכדור הממוחזר של תע"ש יותר אמין מהסרבית....
חומר למחשבה.

לדעתי כל הכדורים אותו הדבר . כולם לא אמינים עד שהם לא יוצאים מהקנה .
מניסוי שנערך באחת מיחידות צה"ל ופורסם במגזין במחנה לפני כשנה וחצי בערך (בהלת קניית האקדחים)
ירו מכל סוגי התחמושות באקדח זיג 226 . וב FN.
לאחר ירי של 1000 כדורים וספירת כמות הכדורים העקרים הגיעו למסקנה הבאה.
כדור סמסון תע"ש הוא הטוב ביותר והאמין היותר.
סתם לידיעה 2 כדורים שלא נורו בזיג , נורו ב FN .
עוד נתון מעניין שהתגלה .
אפילו הכדור הממוחזר של תע"ש יותר אמין מהסרבית....
חומר למחשבה.
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
תחמושת
דורון ידידי .
לא כתבתי שתע"ש בודקת את התחמושת שלה בירי .
כתבתי " באחת מיחידות צה"ל"
תע"ש יכולים לכתוב על האריזה שהכדור ניתן ללעיסה הפיכתו לגותי והדבקת מודעות .
כמות הנפלים אפסית וזה מה שמשנה.
לא כתבתי שתע"ש בודקת את התחמושת שלה בירי .
כתבתי " באחת מיחידות צה"ל"
תע"ש יכולים לכתוב על האריזה שהכדור ניתן ללעיסה הפיכתו לגותי והדבקת מודעות .
כמות הנפלים אפסית וזה מה שמשנה.
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
ההבדל בין פיוקי תע"ש והתחמושת הסרבית העונה לשם פרטיזן זה כמו ההבדל בין מרצדס BMW וסוסיתא. נהג חדש לא תמיד יחוש בהבדל, וגם אתה, גיל, עם הזמן והנסיון תתחיל להרגיש את ההבדלים בזמן הירי וגם אחריו (מה שנשאר על האקדח).
מצאי התחמושת וגם המחירים אינם משאירים הרבה מקום לבחירה.
מחירו של אקדח ממוצע שווה היום כ 2500 כדור. לכן אנשים רבים אינם בררניים לגבי טיב התחמושת שהם מעבירים באקדח, כי בעצם אין שום יחס נורמלי בין המחירים, ואם ירית 10000 כדורים זולים במיוחד שבעקבותיהם תצטרך להחליף אקדח (מצב נדיר מאד) - עדין אתה ברווח כספי.
תחשבו על זה
מצאי התחמושת וגם המחירים אינם משאירים הרבה מקום לבחירה.
מחירו של אקדח ממוצע שווה היום כ 2500 כדור. לכן אנשים רבים אינם בררניים לגבי טיב התחמושת שהם מעבירים באקדח, כי בעצם אין שום יחס נורמלי בין המחירים, ואם ירית 10000 כדורים זולים במיוחד שבעקבותיהם תצטרך להחליף אקדח (מצב נדיר מאד) - עדין אתה ברווח כספי.
תחשבו על זה
נערך לאחרונה על ידי donduck בתאריך 28 יוני 2003, 17:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד