שערוריה במשטרה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שערוריה במשטרה

על ידי figi » 02 יולי 2003, 23:52

חבר'ה,
אני חייב לשתף אתכם במה שעבר עלי היום.
במסגרת קורס מתנדבי מתמ"יד/ית"מ שאני עובר, הועבר היום שיעור תיאורטי בנושא נשק.
למדנו לתפעל קרבין ואקדח ברטה 0.22.
המדריך היה מתנדב שעבר קורס "מדריכי ירי/ מפקדי מטווח / משהו בסגנון..." משטרתי.
לאחר ההסבר המילולי ניגש כל אדם אליו ונעשה תרגול ירי יבש.
ובכן,
בעודי אוחז באקדח ומכוון לקיר שיחררתי נקירה. ואז !!!!!!!!!!!!!!!
המדריך אמר שהנקירה שלי היתה שגויה כי השתמשתי בכרית האצבע (האצבע מחולקת לשלושה חלקים - 2 מפרקים). אני סחטתי ההדק עם הכרית של האצבע בקצה באצבע (חלקה העליון). הוא אמר לי שהייתי אמור לנקור עם החלק המרכזי של האצבע (בין 2 המפרקים). כשהערתי לו ואמרתי שאני יודע אחרת הוא אמר לי שזה מה שנלמד בקורס המדריכים המשטרתי שהוא עבר!!!!!!!!!!!!! אבל שאם נוחה לי הדרך שלי אז שאמשיך בה (אבל היא אינה נכונה על פיו ועל פי מה שלמד במשטרה).
ואני אומר, הכצעקתה????
האם אני משוגע? האם אכן שתי השיטות נכונות או שמא יש ביננו כמה מדריכי ירי (וכמה אחרים שסתם חובבים ירי) שהיו עושים שפטים באיש נחמד זה על דבריו?
:D
if you wanna shoot, shoot, don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 03 יולי 2003, 06:09

שפטים לא... אבל...

אין ספק שלו היה מדובר באקדח אחר, ולא בברטה 0.22, התאוריה המשונה שלו לא היתה ניתנת כלל לביצוע, שהרי לא ניתן היה להגיע עם האצבע להדק באותו אזור עליו הוא המליץ.
הלחיצה על ההדק צריכה להתבצע ע"י מרכז הכרית הראשונה של האצבע, ככל שהאצבע תהיה עמוק יותר, בפרק או חו"ח בגליל השני של האצבע, תנוע, ברוב המקרים, נקודת הפגיעה ימינה (אצל יורה ימני).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

שערוריה?????

על ידי sheven » 03 יולי 2003, 06:50

שערוריה???

לא הגזמת קצת בכותרת?

בסה"כ מדריך שעבר הכשרה במסגרת קורס משטרתי קצת ובטח הוא לא ממש הקשיב בשיעור הדן בלחיצה על ההדק. מזה להפוך את העניין לשערוריה במשטרה?

כשראיתי את הכותרת נפל לי הלב, לאט לאט להרגע. לא שערוריה .בסה"כ מדריך לא מוכשר במיוחד.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: שערוריה?????

על ידי נועם » 03 יולי 2003, 07:11

sheven כתב:שערוריה???

לא הגזמת קצת בכותרת?

בסה"כ מדריך שעבר הכשרה במסגרת קורס משטרתי קצת ובטח הוא לא ממש הקשיב בשיעור הדן בלחיצה על ההדק. מזה להפוך את העניין לשערוריה במשטרה?

שבן,

מדריך שמדריך שבצורה לא נכונה, ולפי הערכתך כנראה קצת לא הקשיב ... ראוי לו שלא ידריך ולא יוסמך להדרכה.

מה כבר יקרה ? כדור אחד או שניים לא יפגעו במטרה ?

אז יפגעו בזקנה עם הנכד על הידיים, זה שמלקק עכשיו גלידה, ויכול חלילה להיות הבן של כל אחד מאיתנו.

ותחשוב על זה.

בנשק, (ובעוד כמה תחומים) אין פשרות לגבי ידע, בטיחות ומקצועיות, במיוחד לא ממי שאמור להיות אוטוריטה בתחומו.

פיג'י,
תכניס את המדריך לסליק, ומהר..

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

צודק במליון אחוז

על ידי sheven » 03 יולי 2003, 07:43

נועם , אתה צודק בהחלט וראוי פיגי לדווח על כך לממונים על אותו מדריך, אם יש צורך ניתן לסייע לו לדווח (אם נדע יותר פרטים בפרטי כמובן) אבל להכתיר את האשכול כ"שערוריה" זה מעט מוגזם.

פיגי, אם תבקש אסייע לך לדווח על אותו מדריך ולו בכדי למנוע תקלות מהסוג שהזכיר נועם.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 03 יולי 2003, 09:00

טרחנו וציירנו...(תודה לאילן על העזרה)

תמונה
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

המשטרה - Figi, הפעם מניסיון אישי!!!

על ידי ליאור45 » 03 יולי 2003, 12:09

בעוד שהענין של המדריך הנדון עם האצבע הוא בהחלט לא תקין, יש בעיות אחרות בכל הקשור בין מתנדבי משא"ז לאקדחים משטרתיים:
1. כמות ההכשרה. מפגש אחד עם ירי של 12 כדורים מספיק בהחלט ל"חניכה אישית", אך לא להשגת רמת מיומנות רצויה למי שאוכף את החוק.
2. כמות התחמושת במשמרת. בדרך כלל מתנדב חותם על ברטה 71 ועל מחסנית עם 7 כדורים. שוב, מתעוררת שאלה באם כוח עצירה זה יציל את חייו של המתנדב במקרה של אירוע אמת. המתנדב אינו מגובה תמיד בכוח אש גדול יותר.
3. סוג הנשק, כפועל יוצא מכמות ההכשרה. הברטה 71 הוא כלי מצוין לקליעה ולהדרכה, אך כוח האש שלו לא ממש מרשים. אני מסכים שקל יותר ללמוד כלי זה מאשר כלי 9 מ"מ ליורה המתחיל, אבל בכל זאת... [בציניות אפשר לומר שכך מתנדב לא יעשה יותר מדי נזק].

דיברנו רבות על כמות ההכשרה בירי העלובה שמקבלים מאבטחים המועסקים בחברות שמירה פרטיות רבות. במשא"ז המצב על פניו יותר רע, אבל מבחינה תקציבית, אני לא רואה מקום רב לשיפור, אלא אם אקדחים מופקדים מופקדים העומדים לפני השמדה/הטבעה יוקצו לאק"מ, והאק"מ יכיר במטווחים אזרחיים ללא פיקוח משטרתי ישיר כגופים המוסמכים להכשיר מתנדבים לירי באקדחים בקוטר 9 מ"מ. אבל במ"י הכסת"ח חוגג ללא קשר בתקציב, לכן שוררת אווירת "זה מה שיש".

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trail_g19c » 03 יולי 2003, 12:20

במילה אחת

אמן !!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יעקב » 03 יולי 2003, 12:44

בעיני , דבקתו של המדריך בתורתו ואי נכנותו להכיר שאולי יש שגיאה בידו בעייתים יותר מאשר הטעות הטכנית של מיקום האצבע על ההדק. בלי כל קשר אם הוא לא הקשיב בשיעור או שכך למדו אותו.

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 03 יולי 2003, 13:36

8)

אין מילים.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trail_g19c » 03 יולי 2003, 14:20

מילא 0.22 עם תחמושת רגילה (למה לא CCI STINGER ראש חלול (עד כמה 0.22 יכול להיות חלול), מילא רק 7-8 כדורים (למרות שאפשר לקחת עוד מחסנית, וגם זה לא תמיד) מילא נרתיקים מימי המנדט הבריטי.... אבל כל זה לא כלום לעומת העובדה כי לאנשים כלל אין את הידע והשליטה הנדרשים להגיב בירי אחרי 12 כדורים, ועוד עם מדריך.... כפי שWEB כתב, בנשק יותר רחב, זה גם לא אפשרי או יותר גרוע, מסוכן לאנשים עם ידים נורמליות / קטנות (שליטה לא טובה בנשק, אחיזה רפוייה, רתיעה, פלינץ, אצבע קפואה ועד ירי בלתי רצוני ...,)

סוף סוף הנושא מתחיל להתפס, לצערי רק בקרב חברי הסליק, והוא יתפס באמת כאשר משהו יקרה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 03 יולי 2003, 17:14

TRAIL,

מילא 0.22 עם תחמושת רגילה (למה לא CCI STINGER ראש חלול (עד כמה 0.22 יכול להיות חלול)

תחמושת סטינגר 0.22 איננה מיוחדת בשל קליע HP אלא בשל היותה תחמושת מוגברת.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trail_g19c » 03 יולי 2003, 17:22

נועם, אני יודע את זה... :wink: זה היה האקדח הראשון שלי, ויריתי כ 200 כדורים כאלו עד שעברתי לתחמושת זולה יותר וינצסטר 022 רגילה, באריזות הפלסטיק הצהובות של 100.

(למה הגעתי לזה שוב? למה לדרוך על יבלות של מחיר של 0.22, אפילו סטינגר? :cry: )

הרעיון הוא שמה שיש בתוך 0.22 בדרך כלל הוא לא מוגבר, לא HP וגם עושה קצת יותר מקפצונים... :cry:

ולא שאני מזלזל ב 022, אני מזלזל בגישה שניתן לתת את זה למישהוא אחרי הכשרה של קפצונים, עם רמת אחזקה בהתאם, רמת ריענון בהתאם. ירי 0.22 צריך להיות מהיר ורציף, דבלים לטווח אפקטיבי של 7 מטר, החלפות מהירות של מחסניות. לא ירי כדור כדור 7 כדורים בדקה.

מדריך ירי שהדריך אותי ב 022 שיחרר מחסנית שלמה לתוך מרכז מטרה בפחות זמן ממה שלוקח כדור ראשון ב 9 ממ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

איפה הימים ???

על ידי baracuda » 04 יולי 2003, 14:08

שמאבטחים באל על הסתובבו עם אקדחים כאלה , ומכר שחיסל תקרית ושני מחבלים הקטנטן הזה ... 8)
" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

אז הוא מהיר

על ידי eld453 » 06 יולי 2003, 15:56

אם הוא ירה מחסנית שלמה בזמן של כדור אחד, ראשון, ב 9 מ"מ...
אז הוא מהיר.
7 כדורים בשנייה... לא רע.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד