פירוק וניקוי גלוק - מספר שאלות.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
פירוק וניקוי גלוק - מספר שאלות.
שלום לחברי הפורום,
ראיתי באתרglock-1.com הוראות מלוות בתמונות לפירוק מלא של הצינה בגלוק. הפירוק לא עושה רושם של מסובך במיוחד. השאלה היא האם מותר (חוקית) לבצע את הפירוק בבית לצורך ניקוי הנשק והאם זה בכלל מומלץ? עוד הבחנתי שנעשה שימוש במכשיר מסוים לצורך הפירוק. המדובר בכלי ייעודי (נדמה לי שהוא מעט קוני) או שכל פין בקוטר המתאים יעשה את העבודה?
במידה והתשובה על אחת מהשאלות הראשונות שלילית, כל כמה כדורים מומלץ להביא את הנשק לנשק לצורך ניקוי של מכלול הנוקר? כל זאת, בהנחה שאני יורה כדורים שהם די מלכלכים.
ושאלה אחרונה להיום:
לגבי ניקוי מחסניות, שמתי לב שהם גם צוברות מעט פיח מבפנים. איך לנקות והאם לפרק (עוד פעם, מותר? ממולץ?) או שזה בכלל לא מפריע.
תודה על הסבלנות,
ראיתי באתרglock-1.com הוראות מלוות בתמונות לפירוק מלא של הצינה בגלוק. הפירוק לא עושה רושם של מסובך במיוחד. השאלה היא האם מותר (חוקית) לבצע את הפירוק בבית לצורך ניקוי הנשק והאם זה בכלל מומלץ? עוד הבחנתי שנעשה שימוש במכשיר מסוים לצורך הפירוק. המדובר בכלי ייעודי (נדמה לי שהוא מעט קוני) או שכל פין בקוטר המתאים יעשה את העבודה?
במידה והתשובה על אחת מהשאלות הראשונות שלילית, כל כמה כדורים מומלץ להביא את הנשק לנשק לצורך ניקוי של מכלול הנוקר? כל זאת, בהנחה שאני יורה כדורים שהם די מלכלכים.
ושאלה אחרונה להיום:
לגבי ניקוי מחסניות, שמתי לב שהם גם צוברות מעט פיח מבפנים. איך לנקות והאם לפרק (עוד פעם, מותר? ממולץ?) או שזה בכלל לא מפריע.
תודה על הסבלנות,
פחרוק
פירוק וניקוי בבית חוקיים לחלוטין כמובן שאחרי פריקה בדיקה העברת התחמושת לתיז אל נבי וביצוע כל זה לבד
לשם פירוק ראשוני של גלוק לחלקים מרכזיים
קנה צינה גוף
אין צורך בכלי פירוק מיוחד צריך למשוך את הצינה אחורה כסנטימטר למשוך את שני כפתורי הפירוק למטה ללחוץ את ההדק והצינה תחליק קדימה ברצון רק לאחר מכן יש להוציא את הקנה והקפיץ המחזיר וזהו בעצם
לשם פירוק ראשוני של גלוק לחלקים מרכזיים
קנה צינה גוף
אין צורך בכלי פירוק מיוחד צריך למשוך את הצינה אחורה כסנטימטר למשוך את שני כפתורי הפירוק למטה ללחוץ את ההדק והצינה תחליק קדימה ברצון רק לאחר מכן יש להוציא את הקנה והקפיץ המחזיר וזהו בעצם
Be carefull what you are wishing for
- סליקאי כסף
הנושא עלה כאן לפני מספר שבועות, המסקנה היתה שאין עליך כל הגבלה חוקית לגבי רמת הפירוק של כלי יריה הנמצא בבעלותך - השאלה היא האם זה רעיון טוב לפרק כלי שאתה לא מכיר היטב, אתה עלול להרכיב אותו לא נכון או לא להרכיב אותו בכלל.
אם אתה מתעקש יש באינטרנט הנחיות פירוק בליווי תמונות אבל תשקול לנקות באמצעות אוויר דחוס ללא פרוק מתקדם.
בהצלחה
אם אתה מתעקש יש באינטרנט הנחיות פירוק בליווי תמונות אבל תשקול לנקות באמצעות אוויר דחוס ללא פרוק מתקדם.
בהצלחה
57, השאלה שלי באה בעקבות הוראות לפירוק שמצאתי באינטרנט. באמת, מה שמדאיג אותי יותר זה להרכיב בחזרה, כי לזה לא מצאתי הוראות. בכל אופן, ניקוי בלחץ אוויר נראה לי כפתרון ביניים די מוצלח ואני אנסה את זה.
טדי, אני ישאר כרגע עם ניקוי באוויר. תודה

אותה שמועה מתייחסת לסמנכ"ל הסליק - נועם.
לגבי פרוק של הצינה בגלוק, אין צורך בכלי מיוחד. כל מה שצריך זה מברג קטן ע"מ לפתוח את דיסקית הפלסטיק בחלק האחורי של הצינה, ואז ניתן להוציא את מכלול הנוקר ( הקפיץ הגדול במרכז) וגם לפרק את השן החולצת ע"י הוצאת הקפיץ הקטן שבצד ומוט המתכת שבתוך הצינה.
שים לב לאופן וסדר ההוצאה ע"מ שתדע כיצד להחזיר.
ע"מ לסגור אתה צריך ללחוץ עם המברג על הקפיץ הגדול ולהחליק את הדיסקית בחזרה למקומה.
****אני לא ממליץ לבצע את הפירוק הזה בפעם הראשונה לבד! בעיקר למי שאין לו חוש טכני טוב ( שהתפתח במהלך השנים החל ברדיו הראשון שמפרקים בגיל 5 והלאה
).
תבקש ממי שמבין שיראה לך איך מבצעים את הפירוק וההרכבה ורק אז תנסה בעצמך ע"מ שתחסוך מעצמך את הבושה הכרוכה בהגעה למטווח עם גלוק ביד אחת וכמה קפיצית "מיותרים" ביד השניה שמשום מה לא מצאו את מקומם באקדח המורכב. ( אל תבנה על זה שהצלחת לשפר את הגלוק. גסטון לא הכניס לתוכו חלקים מיותרים! ).
אני פירקתי את הגלוק שלי לבד בלי הדרכה ( וגם הרכבתי אותו בלי שנשארו לי חלקים מיותרים! ) וזה בפרוש לא מסובך, אבל שוב, למן השקט הנפשי שלך בעת שתירה את הכדור הראשון בפעם הבאה במטווח, אני ממליץ על הדרכה.
לגבי מתי כדאי לפרק, אני מבצע פירוק שימני כזה כמעט בכל פעם שאני מנקה את הנשק.
אני לא יודע כמה זה נחוץ, אבל זה כ"כ פשוט אז למה לא?
בהצלחה,
ברק.
לגבי פרוק של הצינה בגלוק, אין צורך בכלי מיוחד. כל מה שצריך זה מברג קטן ע"מ לפתוח את דיסקית הפלסטיק בחלק האחורי של הצינה, ואז ניתן להוציא את מכלול הנוקר ( הקפיץ הגדול במרכז) וגם לפרק את השן החולצת ע"י הוצאת הקפיץ הקטן שבצד ומוט המתכת שבתוך הצינה.
שים לב לאופן וסדר ההוצאה ע"מ שתדע כיצד להחזיר.
ע"מ לסגור אתה צריך ללחוץ עם המברג על הקפיץ הגדול ולהחליק את הדיסקית בחזרה למקומה.
****אני לא ממליץ לבצע את הפירוק הזה בפעם הראשונה לבד! בעיקר למי שאין לו חוש טכני טוב ( שהתפתח במהלך השנים החל ברדיו הראשון שמפרקים בגיל 5 והלאה

תבקש ממי שמבין שיראה לך איך מבצעים את הפירוק וההרכבה ורק אז תנסה בעצמך ע"מ שתחסוך מעצמך את הבושה הכרוכה בהגעה למטווח עם גלוק ביד אחת וכמה קפיצית "מיותרים" ביד השניה שמשום מה לא מצאו את מקומם באקדח המורכב. ( אל תבנה על זה שהצלחת לשפר את הגלוק. גסטון לא הכניס לתוכו חלקים מיותרים! ).
אני פירקתי את הגלוק שלי לבד בלי הדרכה ( וגם הרכבתי אותו בלי שנשארו לי חלקים מיותרים! ) וזה בפרוש לא מסובך, אבל שוב, למן השקט הנפשי שלך בעת שתירה את הכדור הראשון בפעם הבאה במטווח, אני ממליץ על הדרכה.
לגבי מתי כדאי לפרק, אני מבצע פירוק שימני כזה כמעט בכל פעם שאני מנקה את הנשק.
אני לא יודע כמה זה נחוץ, אבל זה כ"כ פשוט אז למה לא?
בהצלחה,
ברק.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
גלוק במדיח
יש לי את התמונה של הגלוקים במדיח. תמונה משעשעת.
מי שמעוניין, שיישלח מייל לפרטי (או למייל שלי) ויקבל.
אנסה להעלות את התמונה לאתר בעזרת ההנהלה...
ניצן
מי שמעוניין, שיישלח מייל לפרטי (או למייל שלי) ויקבל.
אנסה להעלות את התמונה לאתר בעזרת ההנהלה...
ניצן
מחפש עבודה בתחום היבוא והיצוא.
ניצן בנק 054-5553438
ניצן בנק 054-5553438
שני דברים
מבחינה חוקית אתה יכול לפרק את הגלוק לחלקיו הקטנים ביותר (לשים בקופסת עוגיות ולאחסן
בארון) ...
רק תדאג להרכיב אותו לפני חידוש רישיון...
או לפחות להגיע עם שקית ובה כל החלקים שנשק יוכל להרכיב לך אותו ...
לגבי מדיח, לא מומלץ... שאריות העופרת לא יתנקו לחלוטין, אתה בטח תשתמש בו גם לניקוי כלים... לכן, לא מומלץ...
מבחינה חוקית אתה יכול לפרק את הגלוק לחלקיו הקטנים ביותר (לשים בקופסת עוגיות ולאחסן
בארון) ...
רק תדאג להרכיב אותו לפני חידוש רישיון...

לגבי מדיח, לא מומלץ... שאריות העופרת לא יתנקו לחלוטין, אתה בטח תשתמש בו גם לניקוי כלים... לכן, לא מומלץ...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
baraks78 כתב:אותה שמועה מתייחסת לסמנכ"ל הסליק - נועם.
ברק,
לא אני העליתי את הרעיון של מדיח הכלים, אך אין שום מניעה לנקות את הגלוק בעזרת מים חמים וסבון.
לעניין הפירוק המשני - אני לא ממליץ לבצע פירוק משני על ידי מי שאינו בקיא בערכת הנשק, בלי קשר לגלוק או לכלים אחרים.
חוסר בחלקים (קפיצים קטנים נועדו ללכת לאיבוד, כמו פינים קטנים וכו'..

כמו שאין מניעה לפרק בבית את מנוע הרכב ולבצע "אוברול" באופן עצמאי, אין מניעה לבצעו עם הנשק, מבחינה חוקית.
מבחינה בטיחותית - כל פירוק שהינו מעבר לפירוק המשתמש, מיותר, ולעיתים רבות מאוד, חסר ערך. ניתן להביא את כלי הירייה לסוחר אשר יעבירו לנשק * , והוא יבצע את ניקוי הכלי על ידי פירוק סופי, במידה ויש צורך כזה.
* - בקרוב מאוד, יוכר המקצוע "נשק" כמקצוע רשום, וכך יהיו בעלי מקצוע מוסמכים, שסיימו קורס מקצועי והוסמכו על ידי המדינה לטפל בכלי נשק. טיפול על ידי נשק מוסמך, יבטיח כי הנשק יטופל על ידי אדם שהוכשר לטפל בכלי מבחינה בטיחותית ומקצועית.
בנשק, כמו בכמה תחומים אחרים - " יש ספק ? -> אין ספק ! ". בטיחות ומקצועיות מעל לכל.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
במקום מים וסבון, למרות שאין מניעה, ואני עושה עם זה עם הקנה, הגוף והמחסניות (צינה לא, אני רוצה לשמור על הלובריקנטים המקוריים שם), אפשר גם עם GUNK OUT או המקור הזול יותר והלא ממותג, תרסיס קרבורטורים של STP... אני רק דואג שהצינה תפנה פתח קנה כלפי מטה כדי שהתרסיס והלכלוך המומס לא יחדרו אל מכלול הנוקר.
פרוק משני צינה / גוף גלוק? מלבד תקיעה מוחלטת של חימר או פודרה רטובה שם, איזה סיבה יש בדיוק לזה? חוץ מאשר עשרות אלפי כדורים (שממילא מי יכול להרשות לעצמו?)
פרוק משני צינה / גוף גלוק? מלבד תקיעה מוחלטת של חימר או פודרה רטובה שם, איזה סיבה יש בדיוק לזה? חוץ מאשר עשרות אלפי כדורים (שממילא מי יכול להרשות לעצמו?)
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד