חשיבות התרגול המעשי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חשיבות התרגול המעשי
בעקבות האשכול על תורת הירי.
קראתי , נהניתי, יופי................
אני רוצה להסב את תשומת לב הקוראים!
ידע תאורטי אינו מספיק!
חייב לבוא בעקבותיו תרגול ורצוי שיהיה עם מדריך / מאמן ראוי.
זה כיף לא נורמלי לדעת טבלאות בליסטיות ולזהות כל דגם או לדבר על שיטות באופן תאורטי.
מה שלא ניסית ולא התמודדת - רצוי שלא תעשה!
להתראות במטווחים - כשהבטיחות מעל הכל
שבת שלום
אילן
קראתי , נהניתי, יופי................
אני רוצה להסב את תשומת לב הקוראים!
ידע תאורטי אינו מספיק!
חייב לבוא בעקבותיו תרגול ורצוי שיהיה עם מדריך / מאמן ראוי.
זה כיף לא נורמלי לדעת טבלאות בליסטיות ולזהות כל דגם או לדבר על שיטות באופן תאורטי.
מה שלא ניסית ולא התמודדת - רצוי שלא תעשה!
להתראות במטווחים - כשהבטיחות מעל הכל
שבת שלום
אילן
אילן בוקר טוב !!
ראה נא את ידידנו ההודים הקדומים ! זה שיש להם את "הקמה-סוטראה" לא מנע מהם "תירגולים" מתרגולים שונים
על יבש,,, ועל רטוב,, לבד,,ובקבוצות,, עם מדריך/ה ,,,ובכל צירוף אפשרי,,,,
זה לא מנע מהם לעסוק בצד התאורתי של העניין לפירטי פרטים,,[חבל שלא היה להם אינטרנט
]
אכן בתחום הירי אין חשיבות רבה יותר מאשר אימון תחת מאמן קפדן !!!
והשאר רק ישפר אבל לא במקום!!!!!
ראה נא את ידידנו ההודים הקדומים ! זה שיש להם את "הקמה-סוטראה" לא מנע מהם "תירגולים" מתרגולים שונים
זה לא מנע מהם לעסוק בצד התאורתי של העניין לפירטי פרטים,,[חבל שלא היה להם אינטרנט
פחות -לרוב זה יותר,,
ובהמשך לדבריו של ה GUSS, לדעתי, חשובה התאוריה מאוד, לאחר קראת החומר והבנתו (גם אם בצורה חלקית), הדבר משפר את יכולת האימון המעשי או לפחות מקל על הבנתה.
כמובן שלימוד תאורטי בלבד לא יביא את היורה לרמת שליטה מספקת, אבל תספק לו בסיס טוב לתחילת האימון המעשי.
כמובן שלימוד תאורטי בלבד לא יביא את היורה לרמת שליטה מספקת, אבל תספק לו בסיס טוב לתחילת האימון המעשי.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
אימונים מעשים בכמות ובאיכות הינם חשובים מאד ואינם מהווים תחליף לידע התיאורתי , אלה משלימים אותו
כאדם שהיה מעורב בהתקלויות בעבר ( מחבל בגבעה הצרפתית , מטען שהופעל עלי באיזור נווה צוף ועוד אין ספור ארועי ירי בתוך שטחי A במהלך פעילות מבצעית ) , אני חייב להודות שאימונים מתאימים הם שגרמו בסופו של דבר להוצאת תגובות מתאימות ( ואין לי עבר בלחימה , רובאי 02 )
באחד הארועים הייתי עם חייל שלי ( תומך לחימה , רובאי 02 ) שזהו הארוע הראשון שלו שנכנס להלם וקפא במקומו ורק לאחר סטירה הגונה החל להשיב באש אל מקור הירי .
אדם שאין לו ניסיון בלחימה לעולם לא ידע איך יגיב ברגע האמת
הפתרון : הרצת תרחישים שונים בראשו , אימון , אימון , אימון וכמובן טיפול נאות בכלי הנשק הם אלה שיעזרו בשניות הראשונות להתקלות ויעזרו לנו להשאר בחיים .
כאדם שהיה מעורב בהתקלויות בעבר ( מחבל בגבעה הצרפתית , מטען שהופעל עלי באיזור נווה צוף ועוד אין ספור ארועי ירי בתוך שטחי A במהלך פעילות מבצעית ) , אני חייב להודות שאימונים מתאימים הם שגרמו בסופו של דבר להוצאת תגובות מתאימות ( ואין לי עבר בלחימה , רובאי 02 )
באחד הארועים הייתי עם חייל שלי ( תומך לחימה , רובאי 02 ) שזהו הארוע הראשון שלו שנכנס להלם וקפא במקומו ורק לאחר סטירה הגונה החל להשיב באש אל מקור הירי .
אדם שאין לו ניסיון בלחימה לעולם לא ידע איך יגיב ברגע האמת
הפתרון : הרצת תרחישים שונים בראשו , אימון , אימון , אימון וכמובן טיפול נאות בכלי הנשק הם אלה שיעזרו בשניות הראשונות להתקלות ויעזרו לנו להשאר בחיים .
יוסי
"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
צודק כמובן אילן בדבריו, אין כאן מחלוקת ואני מאמין כי לא ימצא האדם שיטען כי רק לימוד תיאורטי מספיק ללימוד תורת הירי על גוניה השונים, הרי הדבר דומה ללימוד שחיה בתכתבות...
והערה קטנה לג'וש, גם אדם שהיה מעורב פעיל בתקריות ירי רבות ויגיב באופן אוטומטי על פי התרגולות אותן למד ותירגל, עלול להיקלע למצב בו יקפא על מקומו.
לצערי הייתי מעורב במספר לא קטן של ארועים והתקלויות מסוגים שונים, לבנון ושטחים כאלו ואחרים, והיו מקרים בהם חיילים בעלי נסיון קרבי רב מעללים הגיבו באום שונה מהצפוי ומהמתבקש.
החל מ"קפיאה" רגעית ועד למצב של אמוק והלם קרב.
כל מקרה לגופו, כל אדם יגיב למצב באופן זה או אחר בהתאם לנסיבות כולל נסיבות אישיות רגעיות, אין כללי זהב, אין שחור ולבן.
נכון שתרגון רב ונסיון רב ממתנים וממזערים השפעות ותגובות לא רציות, אבל תמיד היו ויהיו יוצאים מהכלל...
סתם נקודה למחשבה
והערה קטנה לג'וש, גם אדם שהיה מעורב פעיל בתקריות ירי רבות ויגיב באופן אוטומטי על פי התרגולות אותן למד ותירגל, עלול להיקלע למצב בו יקפא על מקומו.
לצערי הייתי מעורב במספר לא קטן של ארועים והתקלויות מסוגים שונים, לבנון ושטחים כאלו ואחרים, והיו מקרים בהם חיילים בעלי נסיון קרבי רב מעללים הגיבו באום שונה מהצפוי ומהמתבקש.
כל מקרה לגופו, כל אדם יגיב למצב באופן זה או אחר בהתאם לנסיבות כולל נסיבות אישיות רגעיות, אין כללי זהב, אין שחור ולבן.
נכון שתרגון רב ונסיון רב ממתנים וממזערים השפעות ותגובות לא רציות, אבל תמיד היו ויהיו יוצאים מהכלל...
סתם נקודה למחשבה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

ACSman כתב:צודק כמובן אילן בדבריו, אין כאן מחלוקת ואני מאמין כי לא ימצא האדם שיטען כי רק לימוד תיאורטי מספיק ללימוד תורת הירי על גוניה השונים, הרי הדבר דומה ללימוד שחיה בתכתבות...![]()
סתם נקודה למחשבה
מכיר היטב לצערי את התופעה של קפיאה במקום ( ארוע לא נעים מימי לבנון בהיותי חייל צעיר לפני כ- 5 שנים )
מטרת התרגולים , אימונים וכד' היא למזער את זמן הקפיאה או להקטין/ למנוע את מצב האמוק והלם הקרב .
בסוף כולנו בני אדם ויצר ההישרדות שלנו הוא שגורם לנו לקפא במקום ולחשוב וכל מי שעבר התקלות מכיר את התחושה שמלווה גם בין היתר ביובש לא מוסבר בגרון , שמיעה מחודדת (למרות הירי מסביב והעדר אטמי אזניים ) והמבטים הסורקים את הסביבה ( באחד הארועים הייתי ללא המשקפיים שעפו לי משום מה אך הדבר לא הפריע ולא הורגש עד לאחר סיום הארוע )
אינני חולק על דעתכם חו"ח אלה מחזק אותם
יוסי
GUSS כתב:אילן בוקר טוב !!
ראה נא את ידידנו ההודים הקדומים ! זה שיש להם את "הקמה-סוטראה" לא מנע מהם "תירגולים" מתרגולים שוניםעל יבש,,, ועל רטוב,, לבד,,ובקבוצות,, עם מדריך/ה ,,,ובכל צירוף אפשרי,,,,
זה לא מנע מהם לעסוק בצד התאורתי של העניין לפירטי פרטים,,[חבל שלא היה להם אינטרנט]
ואין לי אלא להוסיף שגם ההודים וגם אנו מתאמנים ומנסים להגיע לאותה מטרה...
מניעת פליטה לפני הזמן.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד