האם רק גלוק והקלר?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
האם רק גלוק והקלר?
שלום לכולם,
אני קורא די קבוע את שאתם כותבים בפורום. נראה לי שהעולם כולו הוא גלוק, קצת שטייר והרבה פינטוזים על הקלר. משום מה בכל המשוואות שלכם וההמלצות אני לא שומע דבר על אחד האקדחים שנחשבים אמינים ביותר (עם קבלות) וזה הזיג ובמיוחד הזיג 228 שהתקבל כנשק שיחידות רבות בארץ ובעולם משתמשות בו.
לא ברור לי האם יש כאן מגמה כל שהיא? או רק בגלל שאנשי הזיג הם פחות מוחצנים?
ישנם אקדחים כאלו בארץ הרבה, אבל למכירה כמעט ואין. האם זה אומר משהו?
שמואל
אני קורא די קבוע את שאתם כותבים בפורום. נראה לי שהעולם כולו הוא גלוק, קצת שטייר והרבה פינטוזים על הקלר. משום מה בכל המשוואות שלכם וההמלצות אני לא שומע דבר על אחד האקדחים שנחשבים אמינים ביותר (עם קבלות) וזה הזיג ובמיוחד הזיג 228 שהתקבל כנשק שיחידות רבות בארץ ובעולם משתמשות בו.
לא ברור לי האם יש כאן מגמה כל שהיא? או רק בגלל שאנשי הזיג הם פחות מוחצנים?
ישנם אקדחים כאלו בארץ הרבה, אבל למכירה כמעט ואין. האם זה אומר משהו?
שמואל
- סליקאי ארד
אני לא יורה וותיק אבל חובב נשק וותיק, נראה לי שיש לי תשובה חלקית בשבילך
shmuelb5, לפחות מנקודת מבטי.
יש הרבה דגים בים ויש הרבה נשקים בעולם, חלקם מיצרנים מבוססים עם עשרות ומאות שנות נסיון. הבעייה בארץ היא כרגיל, יבוא. יבוא זו מילה אחת שמרכזת בתוכה מילים רבות נוספות תמיכה, שרות, חלפים, זמינות, יבואן, יחסים בינלאומיים, אמברגו, משרד הפנים, דרישות השוק ויכולת השוק לקלוט בזמן נתון, מספר רב של יצרנים ומוצרים.
במילים אחרות, יש גם את ברטה עם סדרה 92, יש את SW (סדרה 6904, 6906,
SW 99), יש את FN, יריחו וכן, את הזיג המפורסם. את כל אלו בדקתי כל השנים עד שהגיע הזמן לקבל את ההחלטה ואז ההחלטה התקבלה - על גלוק.
זה לא אומר שאני לא מעריך את הנשקים האחרים, זה אומר שבמכלול הנושאים הקשורים ברכישת נשק להגנה עצמית (להבדיל מספורט) הגלוק ענה לי על יותר צרכים מאחרים, לרוב באשר לשרות (שלא צריך), אמינות וזמינות של אביזרים משלימים. יש נשקים אחרים שהייתי רוצה, כמו SW 6904 (קומפקטי, פטיש ללא "עוקץ" לנשיאה מוסלקת, מותאם לכדור בקנה) או נשק מבוסס 1911 עם מחסנית בעלת תכולה גבוהה (אנשי בול לא לקפוץ באוויר משמחה) ההעדפה שלי זה 045 אבל זה מחייב אותי למכור את הדירה לטובת תחמושת...
במילים אחרות, הגלוק זה ספינת המדבר של כולנו וה HK זה ספינת החלל עליה רבים חולמים...
,
shmuelb5, לפחות מנקודת מבטי.
יש הרבה דגים בים ויש הרבה נשקים בעולם, חלקם מיצרנים מבוססים עם עשרות ומאות שנות נסיון. הבעייה בארץ היא כרגיל, יבוא. יבוא זו מילה אחת שמרכזת בתוכה מילים רבות נוספות תמיכה, שרות, חלפים, זמינות, יבואן, יחסים בינלאומיים, אמברגו, משרד הפנים, דרישות השוק ויכולת השוק לקלוט בזמן נתון, מספר רב של יצרנים ומוצרים.
במילים אחרות, יש גם את ברטה עם סדרה 92, יש את SW (סדרה 6904, 6906,
SW 99), יש את FN, יריחו וכן, את הזיג המפורסם. את כל אלו בדקתי כל השנים עד שהגיע הזמן לקבל את ההחלטה ואז ההחלטה התקבלה - על גלוק.
זה לא אומר שאני לא מעריך את הנשקים האחרים, זה אומר שבמכלול הנושאים הקשורים ברכישת נשק להגנה עצמית (להבדיל מספורט) הגלוק ענה לי על יותר צרכים מאחרים, לרוב באשר לשרות (שלא צריך), אמינות וזמינות של אביזרים משלימים. יש נשקים אחרים שהייתי רוצה, כמו SW 6904 (קומפקטי, פטיש ללא "עוקץ" לנשיאה מוסלקת, מותאם לכדור בקנה) או נשק מבוסס 1911 עם מחסנית בעלת תכולה גבוהה (אנשי בול לא לקפוץ באוויר משמחה) ההעדפה שלי זה 045 אבל זה מחייב אותי למכור את הדירה לטובת תחמושת...
במילים אחרות, הגלוק זה ספינת המדבר של כולנו וה HK זה ספינת החלל עליה רבים חולמים...
,
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
"האם רק הקלר וגלוק"
אין ספק שה-GLOCK הוא אקדח מצויין והוא הדין ביחס ל- HK . אולם, הטענה/שאלה הרלוונטית לטעמי היא האם שני אלה מתאימים לכולם ???
העובדה שרבים קנו (ועדיין) קונים את ה-GLOCK רק מוכיחה שיש כאן מקרה מובהק של Trend . הזדמן לי לא פעם לראות ולשמוע אנשים שאומרים "בשבילי - רק GLOCK " כאשר הם בכלל לא יודעים במה באמת מדובר והם הכלי הזה מתאים עבורם.
מי שקצת מכיר, מבין ומתמצא יודע, שה- GLOCK הוא אכן כלי נהדר, אבל שלל התכונות שלו, כמו חוסר בנצרה והדק מינוס (והרבה אנשים קונים את ה--17C וה- 19C שוב, רק בגלל שכל מיני יחידות מובחרות משתמשות בדגמים האלו) לא מתאימות לכלל הציבור.
לי, מזה כשנה, יש את ה- STEYR 9M .
רכשתי אותו לאחר לא מעט התלבטויות כאשר מבחינתי, הגיעו לקו הסיום GLOCK 17C/19C וה- STEYR 9M.
מצאתי כי עבור אזרח כמוני, אשר מתגורר על קו התפר ונושא את הנשק כ- 14 שעות ביממה, משתדל להתאמן במטווח כל שלושה חודשים לערך ושעבר קורס ירי מבצעי מרוכז, זהו הכלי האופטימלי :
נוח מאוד לנשיאה (למרות שהוא מעט כבד מה- GLOCK ) ולהסלקה.
כוונות מצוינות !! (צריך לירות כדי להבין).
נצרה קלה בטוחה ונוחה מאוד לתפעול (צריך לתפעל וקצת לתרגל).
אמצעי בטיחות יעילים (מצויין לבעלי משפחות).
בנוי היטב ועושה רושם של אקדח אמין ביותר. יריתי בו כבר מאות כדורים כל בעיה שהיא.
אשמח לקבל חוות דעת נוספות.
מקווה שעזרתי.

העובדה שרבים קנו (ועדיין) קונים את ה-GLOCK רק מוכיחה שיש כאן מקרה מובהק של Trend . הזדמן לי לא פעם לראות ולשמוע אנשים שאומרים "בשבילי - רק GLOCK " כאשר הם בכלל לא יודעים במה באמת מדובר והם הכלי הזה מתאים עבורם.
מי שקצת מכיר, מבין ומתמצא יודע, שה- GLOCK הוא אכן כלי נהדר, אבל שלל התכונות שלו, כמו חוסר בנצרה והדק מינוס (והרבה אנשים קונים את ה--17C וה- 19C שוב, רק בגלל שכל מיני יחידות מובחרות משתמשות בדגמים האלו) לא מתאימות לכלל הציבור.
לי, מזה כשנה, יש את ה- STEYR 9M .
רכשתי אותו לאחר לא מעט התלבטויות כאשר מבחינתי, הגיעו לקו הסיום GLOCK 17C/19C וה- STEYR 9M.
מצאתי כי עבור אזרח כמוני, אשר מתגורר על קו התפר ונושא את הנשק כ- 14 שעות ביממה, משתדל להתאמן במטווח כל שלושה חודשים לערך ושעבר קורס ירי מבצעי מרוכז, זהו הכלי האופטימלי :
נוח מאוד לנשיאה (למרות שהוא מעט כבד מה- GLOCK ) ולהסלקה.
כוונות מצוינות !! (צריך לירות כדי להבין).
נצרה קלה בטוחה ונוחה מאוד לתפעול (צריך לתפעל וקצת לתרגל).
אמצעי בטיחות יעילים (מצויין לבעלי משפחות).
בנוי היטב ועושה רושם של אקדח אמין ביותר. יריתי בו כבר מאות כדורים כל בעיה שהיא.
אשמח לקבל חוות דעת נוספות.
מקווה שעזרתי.

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ" (משלי י"א,י"ד).
תיקון !
התכוונתי כמובן לומר שלא נתקלתי בשום בעייה שהיא במהלך השימוש באקדח.
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ" (משלי י"א,י"ד).
ובנימה רצינית, תרשו לי רק ציטוט קטן:
"..בשורה התחתונה:
ייתכן שהתאמתם באופן מדעי את האקדח לפי כל השיקולים האפשריים, עד לגורם הקטן ביותר, ועדיין אינכם מרגישים עמו בנוח, אם זה המקרה - חפשו אקדח אחר.
לעתים תכופות אני נתקל ביורים בעלי אקדחים אשר "על הנייר" מתאימים להם ככפפה ליד, אקדחים מתוצרת מכובדת ומוכרת ועדיין לאחר תקופה ארוכה בעליהם אינם מרגישים עמם בנוח. דינו של אקדח כזה חד הוא - החלפה.
אקדח שאין ליורה כימיה עמו, יביא לירידה בנפח האימון, לירידה ברמת הירי ולאובדן ההנאה באימוני הירי, בכך יחטא לצורך עבורו נרכש..."
מתוך הכתבה הנמצאת ב -
http://www.haslik.co.il/articles/showquestion.asp?faq=1&fldAuto=9
זה לגבי התאמה אישית, ישנם שיקולים רבים נוספים גם אותם ניתן לקרוא בכתבה.
"..בשורה התחתונה:
ייתכן שהתאמתם באופן מדעי את האקדח לפי כל השיקולים האפשריים, עד לגורם הקטן ביותר, ועדיין אינכם מרגישים עמו בנוח, אם זה המקרה - חפשו אקדח אחר.
לעתים תכופות אני נתקל ביורים בעלי אקדחים אשר "על הנייר" מתאימים להם ככפפה ליד, אקדחים מתוצרת מכובדת ומוכרת ועדיין לאחר תקופה ארוכה בעליהם אינם מרגישים עמם בנוח. דינו של אקדח כזה חד הוא - החלפה.
אקדח שאין ליורה כימיה עמו, יביא לירידה בנפח האימון, לירידה ברמת הירי ולאובדן ההנאה באימוני הירי, בכך יחטא לצורך עבורו נרכש..."
מתוך הכתבה הנמצאת ב -
http://www.haslik.co.il/articles/showquestion.asp?faq=1&fldAuto=9
זה לגבי התאמה אישית, ישנם שיקולים רבים נוספים גם אותם ניתן לקרוא בכתבה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
שמואל לא רק !
בגדול מתחלקים האקדחים ל 2 משפחות עקריות.
משפחת ה1911 (קולט FN CZ יריחו בול ודומיהם)
ומשפחה של נוקר פנימי (הראשון היה FN 1937 עם הנוקר המתפרק)
שמייצגים אותו ההקלר הגלוק השטייר ה HS-2000 .
שוב אצטט את הצעדן : בחר מהמגוון מה הכי טוב לך !
כשיצא הגלוק לשוק אני לא הסתדרתי איתו טוב. (הייתי רגיל לאקדח כבד)
למרות כל יתרונותיו. (נכון ג'ק אני שמרן מפגר קיבוצניק נעול מהמאה שלפני הקודמת- שכחתי משהו ? )
ולכן בחרתי לי הקלר שיוצר עם נוקר פנימי קצת לפני ידידנו הנפוץ.
כשפגשתי ב1998 בהולנד לראשונה את השטייר אורו עיני חשתי איתו מצויין (כל מה שרציתי לשפר בגלוק ולא יכולתי - חוץ מהניצרה) והתאהבתי.
זה מה שמתאים לי ורק לי. כל אחד מתאים לעצמו מה שמתאים לו!!!
ואם בחרת גלוק זו בחירה מצוינת זה הרבה מעל סובארו לדעתי המקצועית.
השאלה היא אם זה מה שטוב לך?
לגבי ההקלר
יש מושג עלות / תועלת. והוא לא עומד במבחן הזה הוא יקר! ואל דאגה הוא לא יתפרק לך! אז אם אתה כבד בכסף ויש לך רצון ודאי שאני ממליץ אבל אם הגדרתך היא צורך ולא ההנאה והתחביב שמעבר לזה. שטייר ואו גלוק יספיקו. ואם לא לך על אחד מאקדחי ה1911 ופה באמת יש מקום לתת עדיפות לכחול לבן
בהצלחה
אילן
בגדול מתחלקים האקדחים ל 2 משפחות עקריות.
משפחת ה1911 (קולט FN CZ יריחו בול ודומיהם)
ומשפחה של נוקר פנימי (הראשון היה FN 1937 עם הנוקר המתפרק)
שמייצגים אותו ההקלר הגלוק השטייר ה HS-2000 .
שוב אצטט את הצעדן : בחר מהמגוון מה הכי טוב לך !
כשיצא הגלוק לשוק אני לא הסתדרתי איתו טוב. (הייתי רגיל לאקדח כבד)
למרות כל יתרונותיו. (נכון ג'ק אני שמרן מפגר קיבוצניק נעול מהמאה שלפני הקודמת- שכחתי משהו ? )
ולכן בחרתי לי הקלר שיוצר עם נוקר פנימי קצת לפני ידידנו הנפוץ.
כשפגשתי ב1998 בהולנד לראשונה את השטייר אורו עיני חשתי איתו מצויין (כל מה שרציתי לשפר בגלוק ולא יכולתי - חוץ מהניצרה) והתאהבתי.
זה מה שמתאים לי ורק לי. כל אחד מתאים לעצמו מה שמתאים לו!!!
ואם בחרת גלוק זו בחירה מצוינת זה הרבה מעל סובארו לדעתי המקצועית.
השאלה היא אם זה מה שטוב לך?
לגבי ההקלר
יש מושג עלות / תועלת. והוא לא עומד במבחן הזה הוא יקר! ואל דאגה הוא לא יתפרק לך! אז אם אתה כבד בכסף ויש לך רצון ודאי שאני ממליץ אבל אם הגדרתך היא צורך ולא ההנאה והתחביב שמעבר לזה. שטייר ואו גלוק יספיקו. ואם לא לך על אחד מאקדחי ה1911 ופה באמת יש מקום לתת עדיפות לכחול לבן
בהצלחה
אילן
היה לי את הזיג 228 כ-7 שנים ולפני חודשיים עברתי לגלוק 19C. הזיג כבד מעט יותר ויש לו מנגנון DA. הגלוק קל, ובעיקר מתאים הרבה יותר לכף היד שלי. מנסיוני האישי הזיג אינו מתאים לבעלי כף יד קטנה. כשרציתי להחליף, בחנתי את השטייר, לטעמי האישי הצינה נמוכה מדי, וזה מקשה על הדריכה. בחנתי גם את ה- SW99, שישב לי מאוד טוב על היד, ואחרי התלבטות מרובה קניתי את הגלוק שהרגשתי איתו יותר נוח.
נכון שהרבה אנשים קונים גלוק, זה נובע ממספר סיבות:
א. קודם כל אמינות.
ב. פשטות.
ג. משקל.
ד. מס' כדורים
ה. "כח השוק" - כולל תופעת העדר.
אקדחי הקלר וכוך הנם אקדחים מעולים, אבל המחיר הגבוה בצרוף שיווק גרוע בארץ (יש שיווק??) מרחיקים אותו מהישג ידם של קוני הנשק, מלבד המשוגעים לדבר.
בשנים האחורנות הצטרפו לתחרות מספר אקדחים (שטייר, HS2000, SW99, זיג פרו ועוד) שייקח להם שנים להתבסס בשוק. ימים יגידו. גם לגלוק אגב לקח זמן להתבסס בשוק. כאשר קניתי לפני כ- 7 שנים זיג 228 משומש הוא היה יקר יותר מגלוק חדש.
נכון שהרבה אנשים קונים גלוק, זה נובע ממספר סיבות:
א. קודם כל אמינות.
ב. פשטות.
ג. משקל.
ד. מס' כדורים
ה. "כח השוק" - כולל תופעת העדר.
אקדחי הקלר וכוך הנם אקדחים מעולים, אבל המחיר הגבוה בצרוף שיווק גרוע בארץ (יש שיווק??) מרחיקים אותו מהישג ידם של קוני הנשק, מלבד המשוגעים לדבר.
בשנים האחורנות הצטרפו לתחרות מספר אקדחים (שטייר, HS2000, SW99, זיג פרו ועוד) שייקח להם שנים להתבסס בשוק. ימים יגידו. גם לגלוק אגב לקח זמן להתבסס בשוק. כאשר קניתי לפני כ- 7 שנים זיג 228 משומש הוא היה יקר יותר מגלוק חדש.
הקלר או גלוק?
כאשר הגלוק יצא לשוק הוא נבחן ע"י ה FBI ונכשל כשלון חרוץ בניסויים.
חברת גלוק עשתה שיפורים והביאה את האקדח שהוא יעמוד במבחנים של
ה FBI ואכן האקדח עבר אותם בהצלחה.
חברת ברטה מכרה בארצות הברית את המודל 92 לצבא ארצות הברית וזאת לאחר
שהם עברו את הניסויים של הצבא האמריקאי, דרך אגב הניסויים נעשו עם תחמושת
מתוצרת תע"ש ( תחמושת חזקה מאוד שהוזמנה במיוחד ע"י צבא ארה"ב).
עכשיו בואו נבדוק מה קרה, הברטה נשארה במסגרת צבא ארה"ב כאקדח הסטנדרטי
אשר החליף את הקולט הישן והטוב ואילו הגלוק פרץ לשוק ונמכר באלפים רבים.
בארץ האקדחים נמכרים בשיטת העדר:
פעם מכרו אלפי אקדחי ברטה 0.22 וזאת על בסיס מרדכי רחמים שהרג את המחבל
בציריך, אנשים התפכחו וגילו שקליבר 0.22 לא טוב להגנה עצמית והחלו לקנות קליברים גדולים.
ואז בשיטת העדר לירי מעשי קנו אקדחי קולט 0.45 ולהגנה עצמית נמכרו מאות אקדחי CZ ועכשיו נמכרים אקדחי גלוק.
אז מה טוב ? לא יודע להגיד , כל אחד שיבחר מה טוב לו אישית ומתאים לו יחלט שלא מוצא חן בעניו שיחליף אקדח זאת לא חתונה קתולית.
כאשר הגלוק יצא לשוק הוא נבחן ע"י ה FBI ונכשל כשלון חרוץ בניסויים.
חברת גלוק עשתה שיפורים והביאה את האקדח שהוא יעמוד במבחנים של
ה FBI ואכן האקדח עבר אותם בהצלחה.
חברת ברטה מכרה בארצות הברית את המודל 92 לצבא ארצות הברית וזאת לאחר
שהם עברו את הניסויים של הצבא האמריקאי, דרך אגב הניסויים נעשו עם תחמושת
מתוצרת תע"ש ( תחמושת חזקה מאוד שהוזמנה במיוחד ע"י צבא ארה"ב).
עכשיו בואו נבדוק מה קרה, הברטה נשארה במסגרת צבא ארה"ב כאקדח הסטנדרטי
אשר החליף את הקולט הישן והטוב ואילו הגלוק פרץ לשוק ונמכר באלפים רבים.
בארץ האקדחים נמכרים בשיטת העדר:
פעם מכרו אלפי אקדחי ברטה 0.22 וזאת על בסיס מרדכי רחמים שהרג את המחבל
בציריך, אנשים התפכחו וגילו שקליבר 0.22 לא טוב להגנה עצמית והחלו לקנות קליברים גדולים.
ואז בשיטת העדר לירי מעשי קנו אקדחי קולט 0.45 ולהגנה עצמית נמכרו מאות אקדחי CZ ועכשיו נמכרים אקדחי גלוק.
אז מה טוב ? לא יודע להגיד , כל אחד שיבחר מה טוב לו אישית ומתאים לו יחלט שלא מוצא חן בעניו שיחליף אקדח זאת לא חתונה קתולית.
מגן, מה לעשות - אתה לא מבין באופנה.
בעבר אכן הברטה 0.22 היה הלהיט בעקבות תקרית ציריך.
הבא בתור היה ה FN שהחליף את הברטה הן במערך האבטחה של שב"כ, ושימש כאקדח העיקרי ביחידות הלוט"ר בצה"ל ובימ"מ.
הנאשם הבא היה הזיג (בעיקר 228) לאחר שהחליף את הFN בצה"ל.
כיום הלהיט הוא הגלוק אשר נכנס למערך האבטחה ולימ"מ.
הסיבה העיקרית לכך היא פשוטה: מעבר להנחתץ היסוד של אנשים ש "אם הם לקחו אז זה טוב", קיים התהליך הפשוט בו מי שרוצה לקנות אקדח ולא מבין בנושא יגש לחבר המשרת בגוף כזה או אחר ויתיעץ אתו. מטבע הדברים, מי שעבר הכשרה עם אקדח מסויים וסומך עליו ימליץ רק עליו. כך ראיתי שוטרים שימליצו על היריחו, יוצאי יחידות מובחרות בצה"ל שימליצו על הזיג וכד'.
כיום, כאמור, הלהיט התורן הוא הגלוק.
אני עדיין סקרן מי יהיה הלהיט הבא?

בעבר אכן הברטה 0.22 היה הלהיט בעקבות תקרית ציריך.
הבא בתור היה ה FN שהחליף את הברטה הן במערך האבטחה של שב"כ, ושימש כאקדח העיקרי ביחידות הלוט"ר בצה"ל ובימ"מ.
הנאשם הבא היה הזיג (בעיקר 228) לאחר שהחליף את הFN בצה"ל.
כיום הלהיט הוא הגלוק אשר נכנס למערך האבטחה ולימ"מ.
הסיבה העיקרית לכך היא פשוטה: מעבר להנחתץ היסוד של אנשים ש "אם הם לקחו אז זה טוב", קיים התהליך הפשוט בו מי שרוצה לקנות אקדח ולא מבין בנושא יגש לחבר המשרת בגוף כזה או אחר ויתיעץ אתו. מטבע הדברים, מי שעבר הכשרה עם אקדח מסויים וסומך עליו ימליץ רק עליו. כך ראיתי שוטרים שימליצו על היריחו, יוצאי יחידות מובחרות בצה"ל שימליצו על הזיג וכד'.
כיום, כאמור, הלהיט התורן הוא הגלוק.
אני עדיין סקרן מי יהיה הלהיט הבא?
I think, therefore I am. I think
תקרית ציריך: התקרית הראשונה בה נחשף מערך האבטחה של מטוסי אל-על.
בתחילת שנות ה - 70 (נדמה לי 72) תקפו מחבלים בירי מטוס אל על שהיה בהסעה על המסלול לקראת המראה משדה התעופה בציריך. כוונת המחבלים היתה לפוצץ את המטוס.
מאבטח המטוס מרדכי רחמים (כיום בעל חברת אבטחה) השיב ירה חזרה מתא הטייס, ירד מהמטוס, רץ אל המחבלים, הרג אחד ופצע את האחרים - ובכך הציל את המטוס. רחימם היה חמוש בברטה 0.22, שהיה באותה תקופה הנשק הסטנדרטי של מערך האבטחה.
בתחילת שנות ה - 70 (נדמה לי 72) תקפו מחבלים בירי מטוס אל על שהיה בהסעה על המסלול לקראת המראה משדה התעופה בציריך. כוונת המחבלים היתה לפוצץ את המטוס.
מאבטח המטוס מרדכי רחמים (כיום בעל חברת אבטחה) השיב ירה חזרה מתא הטייס, ירד מהמטוס, רץ אל המחבלים, הרג אחד ופצע את האחרים - ובכך הציל את המטוס. רחימם היה חמוש בברטה 0.22, שהיה באותה תקופה הנשק הסטנדרטי של מערך האבטחה.
I think, therefore I am. I think
עד כמה שזכור לי, עם תחילת הירי האוטומטי על המטוס, רחמים רץ לתא הטייס, לקח את האקדח ומבעד לחלון ירי ופגע במצחו של אחד המחבלים, דבר ש"ניטרל" את המחבל.
לאחר שנחשף כמאבטח באל-על, עבר רחמים לאבטח את ראש הממשלה גולדה מאיר, שלא יכלה להתאפק ושוב ושוב הציגה אותו כגיבור ציריך, דבר שחשף את רחמים עד שנאלץ לבסוף לפרוש מהשירות.
לאחר שנחשף כמאבטח באל-על, עבר רחמים לאבטח את ראש הממשלה גולדה מאיר, שלא יכלה להתאפק ושוב ושוב הציגה אותו כגיבור ציריך, דבר שחשף את רחמים עד שנאלץ לבסוף לפרוש מהשירות.
"אם תמיד תעשה את מה שתמיד עשית, תגיע תמיד רק לאן שהגעת" (פ. אלמוני)
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד