שאלה על יישובים ראויים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה על יישובים ראויים
לכל הסליקאים בוקר טוב ושבוע מצוין.
האם תושב יישוב ראוי רשאי להוציא רשיון פרטי תחת התבחין תושב יישוב זכאי?
אם כן, מהו יישוב ראוי לעומת מפעל ראוי?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
כל ישוב ראוי מאלו המופיעים ברשימת משרד הפנים מקנה לתושב בו (רשום במשרד הפנים כגר בישוב לפחות 3 חודשים) זכות להגיש בקשה לנשק ובלבד שעברו הפלילי נקי בריאותו תקינה ואין התנגדות מערכת הבטחון.
כל ישוב בארץ גם אם אינו ברשימה רשאי להתארגן להגנה על הישוב כמפעל ראוי לשם כך הוא נדרש למישהו שישמש כקב"ט או רכז שרותי השמירה בישוב! ההדגשה היא שמירה על הישוב ועל הדרכים אליו ואו ממנו, אחרת נדרש להוציא רשיון לשרותי שמירה ממשרד המשפטים. שומרים בישוב ראוי אינם רשאים להשתמש בנשק זה כגי להגן על עסקים המחויבים בשרותי שמירה לצורך רישוי העסק. מקווה שעזרתי במעט.
אילן
כל ישוב בארץ גם אם אינו ברשימה רשאי להתארגן להגנה על הישוב כמפעל ראוי לשם כך הוא נדרש למישהו שישמש כקב"ט או רכז שרותי השמירה בישוב! ההדגשה היא שמירה על הישוב ועל הדרכים אליו ואו ממנו, אחרת נדרש להוציא רשיון לשרותי שמירה ממשרד המשפטים. שומרים בישוב ראוי אינם רשאים להשתמש בנשק זה כגי להגן על עסקים המחויבים בשרותי שמירה לצורך רישוי העסק. מקווה שעזרתי במעט.
אילן
Re: שאלה על יישובים ראויים
ארנולד כתב:לכל הסליקאים בוקר טוב ושבוע מצוין.
בהחלט כן.
וכמו שאמנון ציין בתשובתו- משרד הפנים מגדיר בדיוק רב איזה ישובים נחשבים כזכאים ואלו לא.
פרט קטן אך חשוב-
אינך חייב להתגורר במקום במשך תקופת הזמן הנדרשת אלא שכתובת מגוריך תהיה....
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
ori כתב:אינך חייב להתגורר במקום במשך תקופת הזמן הנדרשת אלא שכתובת מגוריך תהיה....
ori , אנחנו מתחכמים אה ?
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
ori כתב:פרט קטן אך חשוב-
אין לי דרך אחרת לקרוא לזה פרט ל"עברה על החוק".
החוק במדינת ישראל קובע כי בתום העילה לקבלת רשיון עליך לדווח על כך לפקיד הרישוי ומה שהצעת זה במפורש לעבור על החוק!
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
עברת נשק
אולי אורי לא יודע אבל לפני אחד מהטפסים שאתה מתבקש להמציא זה אישור מנוטריון על זה שאתה בין היתר מתגורר בישוב, מעבר לזה אתה נדרש להציג אישור תושב+אישור שכירות\
קניה של בית בישוב.
ואם בעברינות אז יש לך עוד הרבה דרכים ,ולמיטב הבנתי אין דבר כזה תחום אפור בנשק
או שאתה עומד בקרטריונים או שלך תקנה אקדח גז מדמיע(אם אתה מעל גיל 18 )
קניה של בית בישוב.
ואם בעברינות אז יש לך עוד הרבה דרכים ,ולמיטב הבנתי אין דבר כזה תחום אפור בנשק
או שאתה עומד בקרטריונים או שלך תקנה אקדח גז מדמיע(אם אתה מעל גיל 18 )
כדור מדויק-טקטיקה,נשק טוב אסטרטגיה.
- סליקאי ארד

baraks78 כתב:ori כתב:אינך חייב להתגורר במקום במשך תקופת הזמן הנדרשת אלא שכתובת מגוריך תהיה....
ori , אנחנו מתחכמים אה ?
טוב אז ככה-
1."חוק" הוא עניין של הגדרה.
1.1 אנשים ישבו והגדירו "חוקים".
1.2.אנחנו חיים במדינת חוק כך שעל כולנו להתנהג בהתאם.
* זוהי דמוקרטיה- שלטון הרוב.
לעניין הגדרת של מקום ישוב.
אתם יודעים טוב מאוד (כמוני) שקיים סיכון בטחוני בכל הארץ.
אומנם אין את אותו הבטחון בנצרים שליד עזה ובהרצליה......אבל כאזרחים החיים במדינה שבה כל רגע (חס וחלילה!!!) עלול להתפוצץ מטורף או להחליט לירות ממארב או אפילו לדרוס הולכי רגל או לחטוף ולהרוג נשים, זקנים וטף אני לא מאמין שיש יותר מדי אנשים שחיים באופוריה. כולנו מודעים לאפשרות שבכל רגע אנו עלולים(חס וחלילה!!)לקפד את חיינו ע"י מטורף כלשהו. ואיך כל זה מתקשר לרישיון ולהגדרת מקום הישוב? אז ככה- אני גר ביישוב אשר מרוחק כק"מ וחצי(קו אווירי) ממאות אלפי פלסטינים החיים בעזה בדומה ליישובים רבים אחרים הגרים בצמוד לריכוזי אוכלוסיה ערבית גדולה. עד לפני מספר חודשים היישוב בו התגוררתי לא היה נחשב כישוב ספר ופתאום הפלא ופלא(אל תבינו אותי לא נכון-אני יותר ממרוצה)כל אחד ביישוב זכאי לקבל נשק.אני שואל אתכם, מה השתנה ? הקיבוץ שלי לא זז מילימטר ועדיין יש יישובים החיים ברמת סיכון גבוהה משלי עקב קירבה לריכוזי אוכלוסיה פלסטינית אשר אינם נכללים "ברשימה" .טוב, זו בעייה אחת שמפריעה לי הבעייה השנייה היא- שישנם אנשים רבים וטובים אשר נופלים ונכשלים בבעייה של הגדרות משרד הפנים.אני אישית מכיר לפחות 5 אנשים שעילת קבלת הרשיון פגה (חקלאי שעובד בלילות, עבודה באיזור מסוכן, ירושה, מקום מגורים) והם עדיין מחזיקים ברישיון.אז אומנם נכון שהם עוברים על החוק אבל ההנחיות אינן מקושרות למציאות.האם חקלאי שקיבל נשק מכיוון שהוא יוצא לרסס לבד בלילות והתחיל ללמוד.....האם עליו להפסיק לעבוד ? האם אדם שקיבל רישיון בגין מקום מגורים ועזב אותו אולם עדיין ממשיך לבקר את הוריו הגרים ביישוב הזכאי....האם עליו לוותר על אמצעי הגנה על חייו ?בעייה שלישית שמתקשרת לשנייה.ההגדרה היבשה של מקום מגורים היא כתובת הדואר ו/או ספח תעודת הזהות.עכשיו-באם אדם מבלה את זמנו במקומות שונים, האם זה אומר שאינו גר יותר במקום קבוע ? האם פירוש הדבר שביתו נחשב כארעי ותו לא ?
לכל מקרה שמישהו הצליח להבין את כוונתי לכיוון של עבירה על חוקי המדינה הריני מודיע בזאת שלא הייתה כל כוונה להוליך, לכוון או לרמוז על ביצוע פעולה במפורש או בעקיפין לעבור על החוק.
הריני מצטער אם הודעתי הובנה שלא כהלכה.
צום קל.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
baraks78 כתב:ori כתב:אינך חייב להתגורר במקום במשך תקופת הזמן הנדרשת אלא שכתובת מגוריך תהיה....
ori , אנחנו מתחכמים אה ?
לא, ממש לא.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
יש הרבה אבסורדים במערכת החוקים שלנו, וזה אחד מהם. מאחר ולעת עתה אין חלופה טובה יותר למערכת החוקים והתקנות, צריך להקפיד לחיות על פיה, אחרת "איש את רעהו חיים בלעו".
כמובן שאת העיוותים צריך לתקן, אבל בדרכים דמוקרטיות ובסבלנות. זה מה יש.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
Webart כתב:ori כתב:פרט קטן אך חשוב-
אין לי דרך אחרת לקרוא לזה פרט ל"עברה על החוק".
החוק במדינת ישראל קובע כי בתום העילה לקבלת רשיון עליך לדווח על כך לפקיד הרישוי ומה שהצעת זה במפורש לעבור על החוק!
וובי היקר-
הרי תסכים איתי שעל פי החוק היבש אין כאן כל עבירה של החוק.
להחוק היבש כוונתי בספח ת. הזהות או בכתובת מגורים.
לגבי הדיווח לפקיד הרישוי - מכיוון שאותו אדם עדיין רשום כמתגורר בכתובת של יישוב זכאי הרי אין צורך בדיווח מכיוון שהעילה תקפה.
להיפך, אני מציע לשמור על החוק .
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
חוקה ? ? ?
ראובן טל כתב:יש הרבה אבסורדים במערכת החוקים שלנו, וזה אחד מהם. מאחר ולעת עתה אין חלופה טובה יותר למערכת החוקים והתקנות, צריך להקפיד לחיות על פיה, אחרת "איש את רעהו חיים בלעו".
אני מסכים איתך לגבי תיקון בסובלנות וע"י דמוקרטיה.
אני חושב שיש ועוד איך חלופה טובה יותר.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
אורי,
אתה מחוייב על פי חוק לעדכן את ספח תעודת הזיהוי שלך בכתובת המגורים העדכנית שלך (גם אם אתה גר בשכירות).
אתה מחוייב על פי חוק לעדכן את פקיד רישוי הנשק על תום עילה.
חוק יבש או חוק "רטוב"... פעולה שכזאת הינה הונאה ועבירה על החוק. ואין לכך שום כינוי אחר.
אתה מחוייב על פי חוק לעדכן את ספח תעודת הזיהוי שלך בכתובת המגורים העדכנית שלך (גם אם אתה גר בשכירות).
חוק יבש או חוק "רטוב"... פעולה שכזאת הינה הונאה ועבירה על החוק. ואין לכך שום כינוי אחר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
Webart כתב:אורי,
פיספסת אותי.
אני עדיין חושב שמקום מגורים אינו מתחלף לו בקלות שכזו....
אשמח להמשיך את הדיון בפרטי(או באשכול שנוגע יותר לעניין הנ"ל).
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
אורי משתמע ממה שכתבת - שאדם לא יתגורר בכתובת הרשומה בתעודת הזהות. על סמך הכתובת (הבדויה) שרשומה בתעודת הזהות - ניתן יהיה לבקש רשיון לכלי יריה.
אם זו אכן כוונתך הרי שאתה ממליץ לעבור על החוק.
החוק אומר
מתוך קובץ התבחינים של משרד הפנים.
אם זו אכן כוונתך הרי שאתה ממליץ לעבור על החוק.
החוק אומר
תנאי לתוקפו של רשיון - הוא קיום העילה בגינה ניתן
מתוך קובץ התבחינים של משרד הפנים.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד