יחיד מול רבים -ההזדמנות האחרונה שלנו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי GYM9 » 07 אוגוסט 2003, 09:51

חברי הפורום היקרים,
הנני מבקש לפתוח אשכול זה (שאולי יתברר כאחד האשכולות החשובים והקריטיים שנפתחו אי פעם במסגרת הסליק ובמדינת ישראל בכלל) ולהסתייג מראש שכל תוכנו נקי מפוליטיקה ומנושאים אחרים שאתר חשוב זה אוסר במפורש ולהדגיש כי המידע הנו אמין ומציאותי.
במשך שנים רבות נשא אבי מור את נס המאבק למען שוחרי ואוהבי הנשק בישראל והעלה את משנתו בדבר האפשרות שאזרחים יישאו בנשק להגנה עצמית בכל מדיום תקשורתי שנתן לו במה וזה כולל בין השאר את מגאזין מוגן, בלייזר, בהרצאות השונות אותם נשא, ואף הופיע מספר פעמים בטלוויזיה.

אבי לא רק דיבר אלא אף פעל והקים עמותה (שמה של העמותה שמור במערכת הסליק וההחלטה על פרסומה נתונה בידי המערכת בלבד) שאמורה הייתה להוות משקל כנגד כל אותם מקבלי החלטות ממגזרים שונים ששמו את ידם ומרצם לצמצום ואף חיסול ענף הנשק בישראל תוך כדי התעלמות מזכותו של האזרח הפשוט להגנה עצמית.

אך אבי היה ונשא לבדו במאבק זה, העמותה שהקימו הוא וחבריו לא זכתה להצלחה (כפי שזכתה המקבילה לה בארצות הברית ושהפכה ברבות השנים לגוף המשפיע ואף המכריע בנושא זכות ההגנה העצמית לאזרחים וכן מתן רשיונות לנשק) אלא אף נרמסה ונפגעה בצורה קשה (אם כי לא אנושה) עקב אינטרסים צרים של גורמים מעולם הנשק ובעיקר עקב פאסיביות של ציבור נושא הנשק בישראל.

אך בזמן שאנו נמצאים בתרדמת חורף נצחית, משרד הפנים ומפעיליו אינם שוקטים ועובדים ימים כלילות סביב השעון ולמצוא דרכים לצמצם ולהגביל את מספר כלי הנשק בישראל וזאת, למרות התגברות מעשי הטרור והפשע הפלילי, והראיה לכך היא (על פי הכתבה של אבי מור שהתפרסמה במגאזין בלייזר החדש) שמשרד הפנים הצליח לצמצם את מספר בעלי הנשק בישראל מ 315,000 בשנת 1997 ל- 230,000 בשנת 2003 ועוד ידו נטויה.

כמו כן אנו יודעים בבטחה כי הגבלות חדשות עומדות בפתח לכל נושאי הרשיונות של ירי מעשי/מתאמן ירי פעיל והחדשות האחרונות שנמסרו לי הן כי היעד הבא הם כל אותם נושאי נשק שקיבלו את רשיונם מלפני1996, וזאת ולמרות החלטת בג"ץ בנושא זכות הקניין.
הנני בטוח כי משרד הפנים ומפעיליו ימצאו את הדרך וגם את סכום הכסף שיאפשר את רכישת הנשק מידי האזרחים ובאם לא עכשיו אזי בקדנציה הבאה או זו שלאחריה!

ובכן מה ניתן לעשות?
1. לרוץ מייד ולרכוש את מגאזין בלייזר האחרון (שווה רק בשביל לראות את תמונותיה של קריסטינה לוקן הטרמינטורית החדשה מהסרט 'שליחות קטלנית 3') ולקרוא בשקיקה את כתבתו של אבי מור "אקדח לכל אזרח" בה תחשפו למידע מפתיע אודות פוליטיקה, טרור, ניגוד אינטרסים ועל מצבנו העגום בהשוואה לשאר מדינות העולם ומה ניתן לעשות (אני מנוע מלצלם את הכתבה ולהעלותה לאתר עקב זכויות יוצרים).
2. להתעורר ומייד ולהבין שמכה אנושה נוחתת ועומדת לנחות על כל מחזיקי וחובבי הנשק בישראל.
3. להרים ראש ,להתאחד ולהתאגד, לאגור כוח ולהתחיל לפעול כי אף אחד לא יעשה זאת בשבילינו.
4. לברר פרטים על אותה עמותה (ששמה שמור במערכת) שבימים אילו ראשיה שוקלים באם לנערה מין האבק שדבק בה לאורך השנים ולהחזירה לפעולה (והפעם בגדול) כך שכולנו נהיה חברים בה ונוכל במסגרתה לנהל מאבק הוגן וצודק בנושא זכותנו לשאת נשק להגנה עצמית - אך כל זאת תלוי בנו כולנו באם נירתם, נירשם, ונעזור.

ומכאן הנני מפנה קריאה למנהלי האתר להרים את הכפפה , להירתם למאבק (שלא יהיה קל) למען כל חובבי ונושאי הנשק בישראל - כי בעוכרינו הדבר.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Colonel » 07 אוגוסט 2003, 10:19

מה קרה ?! :shock:
מקריאת הכותרת והשורות הראשונות לבשתי את האפוד, חבשתי הקסדה, הוצאתי את הקרבין מהארון, דחפתי את הגלוק בחגורה ועליתי למרפסת על מנת להגן על המדינה...

שאולי יתברר כאחד האשכולות החשובים והקריטיים שנפתחו אי פעם במסגרת הסליק ובמדינת ישראל בכלל

להרים ראש ,להתאחד ולהתאגד, לאגור כוח ולהתחיל לפעול כי אף אחד לא יעשה זאת בשבילינו

אתה לא דרמטי מדי ?!

בכל אופן, תשכחו ממני... מי שלא ירה, מצבו הבריאותי רופף והנשק בבוידעם מצידי שיהיה לו רישיון לא מ 1996 אלא מ 1936 , ראוי שיחזיר אחר כבוד את הרישיון.
כנ"ל אין צורך לחלק נשק לכל דיכפין ואין מה לעשות, שיטת התבחינים היא מה שמצאה המדינה לנכון, אפשר לנסות להגמיש, אפשר לבקש קיום רחב יותר וועדות ערר אך חייבים תבחינים ואל לנו לשאוף לאירגון כגון ה nra שמהווה מוקד משיכה לכל המופרעים בארה"ב, אנו צריכים לשמור על אירגון שיעלה את המודעות, הבטיחות ואת היות נושאי הנשק אנשים תורמים ונעימי הליכות ולא אירגון להרחבת מעגל הנושאים בכל מחיר.

זו מטרת הסליק (לפחות כפי שאני הבנתי אותה) ואיתה אני מזדהה.
נערך לאחרונה על ידי Colonel בתאריך 07 אוגוסט 2003, 10:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי volunteer » 07 אוגוסט 2003, 10:31

אני דווקא חושב שהאשכול הזה לא ימריא למרומים, ועתידו לשכשך במי אפסיים.

אם הדבר החשוב ביותר שעלינו לעשות כרגע הוא לרוץ לקנות את המגזין ההוא, אני עובר לאשכול הבא.

להשתמע.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי pilot » 07 אוגוסט 2003, 11:00

אני חייב להודות שהאשכול הנ"ל מעורר בי תגובות חצויות.
אמנם אני מתנגד לחלוקה חופשית של נשק לכל אזרח, ובעד החמרה על הקריטריונים להמשך אחזקתו, אולם מתנגד משימוש כולל ובלתי מתחשב בשימוש בחוק.

למשל, אם אדם כבר קיבל רשיון, בריאותו תקינה, הוא פושע מסוכן, באיאותו הנפזית יציבה והוא מתאמן בנשק לפחות פעמיים בשנה, אין מניעה שהרשיון ימשיך להיות בחזקתו, על אחת כמה וכמה בוגרי קורסים של ירי מעשי.

יש טעם בהצתרפות למאבק נגד החמרת הקריטריונים והקשחתם אולם מצד שני, לא לכל אחד ובכל מחיר !!!
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

ואני דווקא מסכים עם הכותב

על ידי ahmz » 07 אוגוסט 2003, 11:06

זכותו של כל אדם לשאת נשק, ולהחזיק נשק בביתו, על מנת להגן על עצמו ועל משפחתו.

חובה לקבוע "תבחינים" לקבלת הרשיון, אך אלו אסור שיגעו בזכותו הבסיסית של כל אדם לשאת נשק.

ה"תבחינים" חייבים רק לנפות את העבריינים, המופרעים, הבלתי כשרים פיזית, והמסרבים להתאמן בהפעלת הנשק. אפילו לא גרגר אחד יותר.

האבסורד הגדול הוא כמובן בכך שהעבריינים, המחבלים והמופרעים לא צריכים לעבור שום תבחינים על מנת להשיג נשק. המגבלות מוטלות על אזרחים הגונים בלבד...

ולכותבים שלפני: זו לא חוכמה גדולה לשאת נשק, להרגיש את תחושת הביטחון הנילוית, ולטעון נגד מתן רשיונות לאחרים. ואהבת לרעך כמוך.
לאף אחד אין זכות להיות מאושר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ראובן טל » 07 אוגוסט 2003, 11:09

טייס אתה מרחף.

אם הקריטריונים היו כוללים אימון חצי שנתי -היו נשארים בארץ רק 20,000 נושאי נשק.

הקריטריונים של משרד הפנים לא מחמירים מידי לפעמים. כמו בכל קריטריון ישנם אנשים בשוליים שנפגעים ממנו. אני לא הייתי רוצה לראות מאות אלפי אזרחים נטולי הכשרה בסיסית מסתובבים עם נשק.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GYM9 » 07 אוגוסט 2003, 11:15

פורום יקר,
הרשו נא לי להתעלם מהערותיהם העוקצניות והמתלהמות של קודמיי ( מאחר ואינני יכול להצביע על פעולות של ממש שעשו למען כלל ציבור חובבי הנשק בישראל) ובכל זאת להפנותכם לכתבה במגאזין בלייזר מאחר והנושא אינו מתן נשק לכל אזרח בצורה אוטומאטית אלא בצורה מוגבלת ובתנאי חידוש שנתיים המצריכים התמדה והשקעה.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

אני הייתי מתחיל ...

על ידי גק » 07 אוגוסט 2003, 12:05

GYM שלום .

אני ראשית הייתי מזדהה בשמי המלא בטרם הרמת נס המאבק .

גיא קופפר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 07 אוגוסט 2003, 12:14

אני מניח שאכתוב עוד היום תגובה ארוכה, מנומקת ומפורטת, מכיוון שאין לי כרגע זמן לאותה תגובה, אסתפק במספר שורות קצרות:
א. פעמיים במהלך הודעתך, התייחסת לכך ששמה של העמותה "שמור במערכת", לאיזו מערכת הכוונה בדיוק? למערכת המגזין בלייזר אשר על קידומו אתה כה שוקד? מכיוון שלא טרחת להעביר את הודעתך לקריאה מוקדמת במערכת הסליק (ומכיוון שאין צורך בכך) לא יכולתי למנוע ממך לפרסם את שמה של עמותת "עמיחי" שהוקמה ע"י אבי מור.
ב. טרחת להודיע במפורש כי קודמייך לא עשו מאומה למען נושאי הנשק בישראל, מעניין... מאין אתה יודע זאת? ומה אתה עשית למען אותה הקהילה יותר מהם?
ג. מבלי להכנס לעומקם של הדברים ומבלי להביע יותר מדי את דעתי בדבר הקלות או החמרות במתן רשיונות נשק, הייתי חושב שמן הראוי היה לברר האם הנהלת הסליק מוכנה שתפרסם את המניפסט החברתי-בטחוני-שיווקי שלך באתר, הלא כך?
ד. לגבי דעתי על תוכנם של הדברים ולגופו של עניין, אין ספק שעוד אגיב.

תודה.
נערך לאחרונה על ידי Webart בתאריך 07 אוגוסט 2003, 14:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי שרקן » 07 אוגוסט 2003, 12:28

לGYM9

עצם העובדה שאתה כותב כאן, מעידה על כך שאתה סבור שהסליק הוא ביתם של חובבי הנשק בישראל.

אם כך הם פני הדברים, מדוע שנרוץ לרכוש את המגזין (שאני אגב בעוונותי מקבלו בדואר מפאת עיסוקי הנוסף) רק בכדי לקרוא את המאמר, ולא תציע לכותב להגיע לכאן ולחבור אלינו - אל המקום הטבעי לחובבי הנשק?

ואסיים בסיפורו של אירוע מעניין (והמבין יבין):

לפני תקופת מה, נקבעה פגישה בירושליים של ראשי וותיקי הענף.

סוכם שהחברים מגוש דן יקבעו נקודת מפגש ויסעו לבירה ברכב אחד.

בעליות לירושליים החל הרכב לגמגם וסרב לטפס בעלייה.

מכונאי שהוזעק למקום לא מצא כל תקלה ובסופו של דבר ניסה לקבל עצות מהחבורה שישבה ברכב הסרבן .

כשהוסבר לו מי הם הנוסעים, סגר את מכסה המנוע והכריז:

רבותיי הרכב שלכם תקין לחלוטין!!! הוא פשוט לא יכול לסחוב את המשקל של האגו שלכם!!!
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

Re: ואני דווקא מסכים עם הכותב

על ידי Mellon » 07 אוגוסט 2003, 12:30

ahmz כתב:זכותו של כל אדם לשאת נשק, ולהחזיק נשק בביתו, על מנת להגן על עצמו ועל משפחתו.

חובה לקבוע "תבחינים" לקבלת הרשיון, אך אלו אסור שיגעו בזכותו הבסיסית של כל אדם לשאת נשק.

ה"תבחינים" חייבים רק לנפות את העבריינים, המופרעים, הבלתי כשרים פיזית, והמסרבים להתאמן בהפעלת הנשק. אפילו לא גרגר אחד יותר.

האבסורד הגדול הוא כמובן בכך שהעבריינים, המחבלים והמופרעים לא צריכים לעבור שום תבחינים על מנת להשיג נשק. המגבלות מוטלות על אזרחים הגונים בלבד...

ולכותבים שלפני: זו לא חוכמה גדולה לשאת נשק, להרגיש את תחושת הביטחון הנילוית, ולטעון נגד מתן רשיונות לאחרים. ואהבת לרעך כמוך.

יפה! מצוין! ואני מסכים אם כל מילה! :D
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי טדי » 07 אוגוסט 2003, 12:40

אולם ספורט 9:

ראשית - את הניסיון שלך לשווק את בלייזר הייתי ממליץ לעשות "קצת" יותר עדין...
דבר שני - מי אמר ש"אנחנו" (כהגדרתך) ישנים?
עצם קיומו של הסליק מחייה את העניין ושומר אותו ער ופעיל, ואם היית מכיר את פועלו של ה"מועדון" הזה, היית רואה כי טעות בידיך.
בכל מקרה, אינני מבין איפה אתה ממוקם בכל הסיפור הזה (מלבד פרסום בלייזר בלייזר בלייזר...) ומדוע אתה מריץ את העניין, ולא... למשל... אבי מור?!
הוא בכלל יודע שאתה משווק אותו? אולי הוא לא מעוניין?!
אנא, לפחות ערוך את הודעתך כך שתישמע אמינה יותר.....
אם שותים... לא צמאים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GYM9 » 07 אוגוסט 2003, 14:21

דביר ושאר חברי הפורום,
הרעיון מאחורי האשכול הנ"ל היתה איחוד ואיגוד החברים חובבי הנשק מבין חברי הסליק (ומחוצה לו) לפעול לקידום מבוקר של נושא הנשק בישראל.
הרעיון היה לפתוח בדיון ידידותי ומקצועי בעניין וממנו להסיק דרכי פעולה אפשריות לקידום הנושא אך לצערי נוכחתי כי תרבות הכביש הישראלי הידועה לשימצה בארץ ובעולם הינה מנת חלקם של חלק מחברי הסליק.
התגובות נשלפות מהמותן ולא מהראש ומאפשרות לפרץ אמוציות לא שקולות להכתיב את מלל הדברים.
תגובה קצרה:
1. דביר, שם עמותת חובבי הנשק הישראלית הינה "עמיחי" ולא "אמיתי".
2. דביר, טדי, אין לי שום אחוזים או מניות בבלייזר רק הפניתי אתכם לכתבה כפי שרבים ממכם מפנים כתובת של אתר מסויים המכיל מידע בנושא המעניין את חברי הפורום אך להבדיל אינני יכול להעלות את הכתוב במגאזין.
3.טדי, הנני ער לחשיבותו ותרומתו של האתר (ומשום כך הנני גולש בו ידי ערב) אך החברות בו אין בה מספיק כדי לשנות או להטמיע תרבות נשק השונה מזו הנהוגה כיום בישראל אלא במעשים והשקעה (בנוסף לחברות הפעילה באתר).
4. צודק אחד הגולשים שהגיב כי חלק מחברי סליק שהגיבו בהתלהמות (והנושאים ברישיון לנשק) לא מרגישים את הצורך בחלוקת רשיונות נוספים או שינוי בתרבות - מכיוון שלהם יש.
5.כן, הנני מאמין כי כל חובב נשק צריך לקרוא את הכתבה ולא משנה היכן נכתבה בכל זאת הייתי מפנה אתכם אליה וגם באם זה יעלה לכם כ 20 שקלים.
6. שרקן, כן אבי מור מיודע, ובאם יחפוץ יגיב בזמנו הוא אך לא אופתע באם יסרב לענות לפרץ המלל והתגובות השליליות המופיעות בפורום זה ליוזמה כה חשובה.

לתומי חשבתי כי שוק הנשק בשל בשנים האחרונות ולמד מנסיון על בשרו את השינויים התרבותיים, חברתיים, מדיניים וכלכליים במדינתינו, בזירה הקרובה, ובמדינות העולם המתקדמות אך כנראה שלא.
לפי קצב ההתקדמות הנוכחי, בעלי רשיון הנשק יצומצמו ל 150,000 בשנים הקרובות ואיתם רבים וטובים מחברי הסליק.

בשורה התחתונה,
הפכנו אשכול חשוב ועיניני זה להתקפות אישיות מיותרות והסטנו שוב את הנושא החשוב כל כך ששוב עלול להיקבר לשנים רבות בגלל שנאת אחים מיותרת (חומר למחשבה ביום זה) כל כך.
כנראה שאנחנו לא למדים וגם לא נלמד - הרי נאמר "עם קשה עורף" וכך כנראה יהיה בנושא הנשק, כל אחד לעצמו אך משרד הפנים עם "הפנים" אלינו, ואל נא נשכח זאת לרגע.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Mellon » 07 אוגוסט 2003, 14:31

GYM9, שלחתי לך הודעה לפרטי. :lol:
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי GYM9 » 07 אוגוסט 2003, 14:35

Mellon,
אנא שלח לי שוב.
תודה.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד