אקדח "Davis 0.380"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אקדח "Davis 0.380"
שלום, חברים!
לאחד מעמיתיי בעבודה יש אקדח כזה. מאוד קטן, אך יעיל (בכל זאת, 9 קצר!).
לאחרונה שאלתי אותו, מתי הוא עשה לאקדח ניקיון לאחרונה, ותשובתו היתה: אני מתבייש להגיד את זה לך, אבל מעולם לא ניקיתי אותו כי אני לא יודע, איך מפרקים אותו. אם תעזור לי עם זה - אשמח לנקונו בהקדם."
אך לצערי, לא הצלחתי לעזור לו, כי לא הצלחתי להבין, כיצד מפרקים את הכלי!
אשמח אם מישהו שמכיר את האקדח יפנה אותי לאתר עם הוראות פירוק או יגלה לי את הסוד.
חוץ מזה, אני מאוד התרשמתי לחיוב מהאקדח (לפי נתונים ראשוניים) ככלי המתאים למי שמחפש אקדח קטן, אך יעיל. מה דעתכם עליו?
תודה מראש!!
יבגני
לאחד מעמיתיי בעבודה יש אקדח כזה. מאוד קטן, אך יעיל (בכל זאת, 9 קצר!).
לאחרונה שאלתי אותו, מתי הוא עשה לאקדח ניקיון לאחרונה, ותשובתו היתה: אני מתבייש להגיד את זה לך, אבל מעולם לא ניקיתי אותו כי אני לא יודע, איך מפרקים אותו. אם תעזור לי עם זה - אשמח לנקונו בהקדם."
אך לצערי, לא הצלחתי לעזור לו, כי לא הצלחתי להבין, כיצד מפרקים את הכלי!
אשמח אם מישהו שמכיר את האקדח יפנה אותי לאתר עם הוראות פירוק או יגלה לי את הסוד.
חוץ מזה, אני מאוד התרשמתי לחיוב מהאקדח (לפי נתונים ראשוניים) ככלי המתאים למי שמחפש אקדח קטן, אך יעיל. מה דעתכם עליו?
תודה מראש!!
יבגני
- סליקאי טיטניום

אתה בטוח שאתה רוצה את האקדח הזה?
http://www.vpc.org/studies/davis.htm
http://www.vpc.org/studies/davis.htm
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
המשותף לאקדח ולסריגה:
את שניהם לא לומדים בהתכתבות.
יואיל חברך באחת הפעמים שבהן הוא נוסע לאסא (לא בפיתה אלא רק בצלחת, עם הרבה בצל מטוגן) לסטות קמעה מנתיבו, להכנס למטווח או לחנות של מאיר רוט, לקבל הדרכה מלאה ולצאת משם - בן אדם חדש.
במחשבה שניה שלא יכנס למאיר אלא לתחנת המשטרה ברחובות ויפקיד את הנשק.
אין ספק שהוא ללא רשיון!
איך אני יודע?
כי כל כלי הנשק החוקיים בארץ עברו כבר לפחות פעם אחת סבב של חידוש רשיון הכולל גם אימות פרטים, בדיקת תקינות, אימון ירי של בעל הרשיון ובדיקת בקיאות בתפעולו.
אם חברך היה עובר את התהליך הנ"ל, אין ספק שהיה יודע איך לפרק, להרכיב, לנקות ולירות.
את שניהם לא לומדים בהתכתבות.
יואיל חברך באחת הפעמים שבהן הוא נוסע לאסא (לא בפיתה אלא רק בצלחת, עם הרבה בצל מטוגן) לסטות קמעה מנתיבו, להכנס למטווח או לחנות של מאיר רוט, לקבל הדרכה מלאה ולצאת משם - בן אדם חדש.
במחשבה שניה שלא יכנס למאיר אלא לתחנת המשטרה ברחובות ויפקיד את הנשק.
אין ספק שהוא ללא רשיון!
איך אני יודע?
כי כל כלי הנשק החוקיים בארץ עברו כבר לפחות פעם אחת סבב של חידוש רשיון הכולל גם אימות פרטים, בדיקת תקינות, אימון ירי של בעל הרשיון ובדיקת בקיאות בתפעולו.
אם חברך היה עובר את התהליך הנ"ל, אין ספק שהיה יודע איך לפרק, להרכיב, לנקות ולירות.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
יאיר ידידי.
כלומר, שמדריך הירי שהדריך אותך במהלך חידוש הרשיון, לא ביצע את תפקידו כראוי.
כחלק מתהליך חידוש הרשיון, כמו שציין ידידינו השרקן, מדריך הירי צריך ואף חייב לבדוק את תקינות הנשק, וכחלק מהבדיקה לפרק את האקדח כדי לראות האם כל החלקים הגלויים לעיין תקינים ושלמים, כמו כן האם הקנה ללא סדקים או נפיחויות.
עוד כחלק מההדרכה, יש לודא שבעל האקדח יודע לפרק את הנשקף ולהסביר לו על המקומות בהם רצוי לנקות את הנשק, ולשמן אותו.
במידה, ולא עברת את ההדרכה הזו, חבל מאוד.
כלומר, שמדריך הירי שהדריך אותך במהלך חידוש הרשיון, לא ביצע את תפקידו כראוי.
כחלק מתהליך חידוש הרשיון, כמו שציין ידידינו השרקן, מדריך הירי צריך ואף חייב לבדוק את תקינות הנשק, וכחלק מהבדיקה לפרק את האקדח כדי לראות האם כל החלקים הגלויים לעיין תקינים ושלמים, כמו כן האם הקנה ללא סדקים או נפיחויות.
עוד כחלק מההדרכה, יש לודא שבעל האקדח יודע לפרק את הנשקף ולהסביר לו על המקומות בהם רצוי לנקות את הנשק, ולשמן אותו.
במידה, ולא עברת את ההדרכה הזו, חבל מאוד.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

את בדיקת תקינות הנשק מבצע בד"כ מנהל המטווח ולא המדריך (יש מטוווחים בהם המנהל הוא גם המדריך).
בלא קשר לאמור לעיל, מחובתו של המתאמן לעמוד על זכויותיו ולדרוש הדרכה ראויה.
שאלה כגון "סליחה, אבל אני לא בטוח שאני זוכר איך מפרקים את האקדח..." היא בהחלט שאלה ראויה והיא מחייבת הסבר מלא מצד המדריך (או לחילופין - מנהל המטווח).
ברור שיורה וותיק במטווח שמוכר כמתאמן רציני שנשקו מתוחזק כהלכה, לא יתבקש על ידי המדריך להוכיח יכולת פרוק והרכבה, אבל בהחלט רצוי להימנע ממטווחי שרשרת בשיטת הסרט הנע ולהקדיש תשומת לב והתייחסות פרטנית לכל יורה.
בלא קשר לאמור לעיל, מחובתו של המתאמן לעמוד על זכויותיו ולדרוש הדרכה ראויה.
שאלה כגון "סליחה, אבל אני לא בטוח שאני זוכר איך מפרקים את האקדח..." היא בהחלט שאלה ראויה והיא מחייבת הסבר מלא מצד המדריך (או לחילופין - מנהל המטווח).
ברור שיורה וותיק במטווח שמוכר כמתאמן רציני שנשקו מתוחזק כהלכה, לא יתבקש על ידי המדריך להוכיח יכולת פרוק והרכבה, אבל בהחלט רצוי להימנע ממטווחי שרשרת בשיטת הסרט הנע ולהקדיש תשומת לב והתייחסות פרטנית לכל יורה.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
בכמה מטווחים שאני מכיר, מנהל המטווח בקושי מחזיק בתעודת מפקח מטווח (לה הוא זקוק כדי להיות מנהל מטווח), והידע וההבנה שלו בנשק היא קטנה עשרות מונים מהידע וההבה והנסיון שיש למדריך הירי.
יואב,
- תרמתי למען הסליק

מנסיון - אקדח מסוכן לירי, המחלק יושב מעל היד באופן כזה שבעלי ידיים לא קטנות
או ממוצעות, ייחתך וייפגע.
(אותו אדם שהדרכתי וחידשתי את רשיונו, מכר מייד את כלי הירייה ורכש כלי חדש, בטיחותי ומודרני. )
יואב,
אני מבין על מי אתה מדבר
, אך ברור לכולנו כי כל מנהל מטווח מחזיק לפחות בתעודת מפקח מטווח, כנדרש בחוק. חלילה מליצור מצג כאילו ישנם מנהלי מטווחים שאינם מורשים (בעלי רשיונות כחוק) לביצוע תפקידם. בעניין המקצועיות בניהול המטווח וההדרכה, יש לדון אחרת, ובוודאי שלא לבצע הכללות או להטיל דופי.
נועם.
(אותו אדם שהדרכתי וחידשתי את רשיונו, מכר מייד את כלי הירייה ורכש כלי חדש, בטיחותי ומודרני. )
יואב,
בכמה מטווחים שאני מכיר, מנהל המטווח בקושי מחזיק בתעודת מפקח מטווח (לה הוא זקוק כדי להיות מנהל מטווח), והידע וההבנה שלו בנשק היא קטנה עשרות מונים מהידע וההבה והנסיון שיש למדריך הירי.
אני מבין על מי אתה מדבר
נועם.
יש אימון - ויש "אימון"
יש מטווחים שלוקחים ברצינות את העיניין. מצמידים למתאמן מדריך שמפתח את האימון בשלבים תוך יכולת של המדריך לראות אם המתאמן שולט בנשק את השליטה הבסיסית המינימלית.
זה לוקח איזה חצי שעה ו- 50 הכדורים הנדרשים ע"י משרד הפנים.
ויש מטווחים שכל מה שהם רוצים זה לטחון כמה שיותר מתאמנים בכמה שפחות סבבים.
כל אחד קונה 50 כדורים. המדריך מזהה את הכלי, מקריא הוראות בטיחות ויאללה, תרביצו 50 כדורים למטרות.
לא סופרים פגיעות, לא בודקים איך מחזיק את הנשק. כלום.
(כל זה כמובן לא רלוונטי לרבים מחברי הסליק שיורים פי 100 ממה שמחייב החוק...)
יש מטווחים שלוקחים ברצינות את העיניין. מצמידים למתאמן מדריך שמפתח את האימון בשלבים תוך יכולת של המדריך לראות אם המתאמן שולט בנשק את השליטה הבסיסית המינימלית.
זה לוקח איזה חצי שעה ו- 50 הכדורים הנדרשים ע"י משרד הפנים.
ויש מטווחים שכל מה שהם רוצים זה לטחון כמה שיותר מתאמנים בכמה שפחות סבבים.
כל אחד קונה 50 כדורים. המדריך מזהה את הכלי, מקריא הוראות בטיחות ויאללה, תרביצו 50 כדורים למטרות.
לא סופרים פגיעות, לא בודקים איך מחזיק את הנשק. כלום.
(כל זה כמובן לא רלוונטי לרבים מחברי הסליק שיורים פי 100 ממה שמחייב החוק...)
- סליקאי זהב

טוב, אני רוצה קודם כל להרגיע את כולם: האקדח חוקי לחלוטין, עם רשיון כשר למהדרין.
הבחור הוא איש קבע שרצה לקנות אקדח קטן וזול כמה שיותר. בזמן רכישה - לא ירה בכלי כיוון שרכש אתות בחנות ללא מטווח, את האימון ביצע במקום אחר ועם אקדח אחר. עוד לא יצא לו לבצע תהליך חידוש רשיון כי האקדח ברשותו פחות משנתיים.
אני אנסה לגרד את הבחור מהכיסא ולקחת אותו למטווח (כנראה, בול).
אני בהחלט לא רוצה את האקדח הזה, יש לי Glock26, כלי "קצת" יותר טוב
תודה רבה לכולכם על ההתיחסות!!
יום טוב!
יבגני
הבחור הוא איש קבע שרצה לקנות אקדח קטן וזול כמה שיותר. בזמן רכישה - לא ירה בכלי כיוון שרכש אתות בחנות ללא מטווח, את האימון ביצע במקום אחר ועם אקדח אחר. עוד לא יצא לו לבצע תהליך חידוש רשיון כי האקדח ברשותו פחות משנתיים.
אני אנסה לגרד את הבחור מהכיסא ולקחת אותו למטווח (כנראה, בול).
אני בהחלט לא רוצה את האקדח הזה, יש לי Glock26, כלי "קצת" יותר טוב
תודה רבה לכולכם על ההתיחסות!!
יום טוב!
יבגני
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד