היתנדבות למשמר אזרחי והאפשרות להפוך למלווה בנשק...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
היתנדבות למשמר אזרחי והאפשרות להפוך למלווה בנשק...
אוקי, אני מטייל בטיולי סיירות, ואני וחברים שלי הגענו למצב שחלקנו מדריכים ויכולים לצאת לטיולים משלנו.
הבעיה היא, שכמו בכל טיול בארצנו הקטנה והיפה, יש את הצורך במלווה בנשק.
עכשיו, לרוב המלווה בנשק הוא מהמשמר האזרחי, חייל או משחורר אשר קיבל נשק (הקרבין האגדי) כדי ללוות את הטיול.
שאלתי היא, האם בגילי, 17, אני יכול להיתנדב למשמר האזרחי כדי להיות מלווה בנשק בטיולים?
(לא יודע כמה מכם מתנדבים במשמר האזרחי או אם בכלל, ושבכלל יוכלו לענות על השאלה, אבל אשמח לתגובה.)
תודה
הבעיה היא, שכמו בכל טיול בארצנו הקטנה והיפה, יש את הצורך במלווה בנשק.
עכשיו, לרוב המלווה בנשק הוא מהמשמר האזרחי, חייל או משחורר אשר קיבל נשק (הקרבין האגדי) כדי ללוות את הטיול.
שאלתי היא, האם בגילי, 17, אני יכול להיתנדב למשמר האזרחי כדי להיות מלווה בנשק בטיולים?
(לא יודע כמה מכם מתנדבים במשמר האזרחי או אם בכלל, ושבכלל יוכלו לענות על השאלה, אבל אשמח לתגובה.)
תודה
"יש כאלה... שמסתירים את הקרניים...
ואחרים שהדביקו לעצמם כנפיים...
הולכים לפי הקצב, כולם על הרגליים
שמאל ימין, ימין ושמאל... אבק בנעליים..."
--- ברי סחרוף, אבק בנעליים
- סליקאי כסף

ידידי הצעיר
צר לי לאכזב אותך, אך באתר משטרת ישראל מפורטים התנאים לקבלת נשק ארוך לצורך ליווי טיולים ואתה אינך עונה על הקריטריון של מתנדב משא"ז הזכאי לקבל נשק משום שאינך בוגר צבא.
לא נורא.
קישור לאתר המשטרה

צר לי לאכזב אותך, אך באתר משטרת ישראל מפורטים התנאים לקבלת נשק ארוך לצורך ליווי טיולים ואתה אינך עונה על הקריטריון של מתנדב משא"ז הזכאי לקבל נשק משום שאינך בוגר צבא.
לא נורא.
קישור לאתר המשטרה
if you wanna shoot, shoot, don't talk
אוקי, מאחר שלפני שעה בערך התייצבתי במטה משמר האזרחי השכונתי של עירי, וקיבלו אותי להיות מלווה בנשק, (חתמתי על טפסים, נתתי תמונת פספורט לתעודת מתנדב, והודיעו לי שהתעודה תגיע בעוד שבועיים, כולל ההכוונה ללכת למטווח קרבין)
אני עונה על הקריטריונים.
figi, באתר מופיע מעל הקריטריונים למלווה בנשק המשפט הזה:""מלווה חמוש" יכול שיהיה אחד מאלה:"
ואני הצטרך לעבור מטווח קרבין לפי חוק זה: "מורשה לשאת כלי ירייה, על פי חוק כלי ירייה - בכפוף לכך שבמהלך השנתיים האחרונות ,ערך מטווח ב"קרבין"."
אני עונה על הקריטריונים.
figi, באתר מופיע מעל הקריטריונים למלווה בנשק המשפט הזה:""מלווה חמוש" יכול שיהיה אחד מאלה:"
ואני הצטרך לעבור מטווח קרבין לפי חוק זה: "מורשה לשאת כלי ירייה, על פי חוק כלי ירייה - בכפוף לכך שבמהלך השנתיים האחרונות ,ערך מטווח ב"קרבין"."
- סליקאי כסף

BIG^O
לקבלת הסבר מלא על חובות וזכויות מתנדב משא"ז, אנא סור לבסיס ההפעלה הקרוב למקום מגוריך.
שם תוכל לקבל הסבר ממצה ממפקד בסיס ההפעלה, וכן לבקש לקרוא את חוברת "באתי, ראיתי, התנדבתי" [חוברת בצבע חום, הסוקרת באופן מקיף נושאים רבים כולל חובות וזכויות]
עד אז תוכל להציץ בתמצית חובות וזכויות הנמצאת בפורום מתנדבי משא"ז ב WALLA בקישור הבא:
[url]http://community.walla.co.il/ts.cgi?
tsscript=/f/article/index&forum_id=
2675&b=1&cat_id=503&id=320415&board=1[/url]
כתובות וטלפונים של בסיסי משא"ז ברחבי הארץ תוכל למצוא בקישור הבא:
[url]http://www.police.gov.il/al_hamishtara/
machozot_v_agafim/01q_1bd_mach.asp[/url]
חוברת הסבר על המשא"ז [כולל פעילויות בני נוער] תוכל למצוא בפורמט PDF בקישור:
[url]http://www.police.gov.il/
documents/mashaz_heb.pdf[/url]
אם יהיו לך לאחר כל זאת ולאחר שיחה עם מפקד ההפעלה בבסיס משא"ז שאלות נוספות, תוכל לפנות אלי בפרטי ואשמח לעזור.
לקבלת הסבר מלא על חובות וזכויות מתנדב משא"ז, אנא סור לבסיס ההפעלה הקרוב למקום מגוריך.
שם תוכל לקבל הסבר ממצה ממפקד בסיס ההפעלה, וכן לבקש לקרוא את חוברת "באתי, ראיתי, התנדבתי" [חוברת בצבע חום, הסוקרת באופן מקיף נושאים רבים כולל חובות וזכויות]
עד אז תוכל להציץ בתמצית חובות וזכויות הנמצאת בפורום מתנדבי משא"ז ב WALLA בקישור הבא:
[url]http://community.walla.co.il/ts.cgi?
tsscript=/f/article/index&forum_id=
2675&b=1&cat_id=503&id=320415&board=1[/url]
כתובות וטלפונים של בסיסי משא"ז ברחבי הארץ תוכל למצוא בקישור הבא:
[url]http://www.police.gov.il/al_hamishtara/
machozot_v_agafim/01q_1bd_mach.asp[/url]
חוברת הסבר על המשא"ז [כולל פעילויות בני נוער] תוכל למצוא בפורמט PDF בקישור:
[url]http://www.police.gov.il/
documents/mashaz_heb.pdf[/url]
אם יהיו לך לאחר כל זאת ולאחר שיחה עם מפקד ההפעלה בבסיס משא"ז שאלות נוספות, תוכל לפנות אלי בפרטי ואשמח לעזור.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

אני אומר כאן את דעתי בלבד, שאינה מוסמכת:
לאחר שקראתי את חוק כלי ירייה, הגעתי למסקנה שאתה אינך עונה על הקריטריונים לשאת נשק על פיו (אתה כן רשאי לשאת נשק במסגרת התנדבותך במשא"ז אך ליווי טיול אינו נחשב פעילות במשא"ז). מה גם, שאם כל מתנדב משא"ז היה אוטומטית רשאי לשאת נשק עפ"י חוק כלי יריה אז למה לעזאזל טרחו לרשום בנפרד את האפשרות של מתנדב משא"ז בוגר צבא ללוות טיולים.
ותחשוב על זה!!
שוב, דעתי האישית, אבל יכול להיות שאתמול אמרו לך בבסיס המשא"ז משהו אחר ואפילו יתכן שצדקו....

לאחר שקראתי את חוק כלי ירייה, הגעתי למסקנה שאתה אינך עונה על הקריטריונים לשאת נשק על פיו (אתה כן רשאי לשאת נשק במסגרת התנדבותך במשא"ז אך ליווי טיול אינו נחשב פעילות במשא"ז). מה גם, שאם כל מתנדב משא"ז היה אוטומטית רשאי לשאת נשק עפ"י חוק כלי יריה אז למה לעזאזל טרחו לרשום בנפרד את האפשרות של מתנדב משא"ז בוגר צבא ללוות טיולים.
ותחשוב על זה!!
שוב, דעתי האישית, אבל יכול להיות שאתמול אמרו לך בבסיס המשא"ז משהו אחר ואפילו יתכן שצדקו....
if you wanna shoot, shoot, don't talk
ע"פ נהלי משא"ז מתנדב נוער שפעיל מעל שנה ועבר מטווח קרבין, רשאי לקבל נשק לליווי טיול ובלבד שהטיול הוא טיול מאורגן (מעל שמונה משתתפים) שקיבל את אישור הלשכה לתאום טיולים, אחראי הטיול הוא בוגר צה"ל, הליווי נעשה בהתנדבות והחשוב מכל - את הטיול מלווה עם נשק גם מתנדב מבוגר שהינו מעל גיל 25, בכל מקרה לא ילוו את אותו טיול יותר משני נערים והם לא יהיו יותר מ - 50% מכלל המאבטחים.
ישנו יוצא מן הכלל שמדבר על התנדבות אך ורק לשם ליווי טיולים (כמו במקרה של מדריכי חוגי סיור) אך אופציה זו פתוחה רק בפני מתנדבים בוגרים (וכמובן בתנאים מסוימים).
שחר
ישנו יוצא מן הכלל שמדבר על התנדבות אך ורק לשם ליווי טיולים (כמו במקרה של מדריכי חוגי סיור) אך אופציה זו פתוחה רק בפני מתנדבים בוגרים (וכמובן בתנאים מסוימים).
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
איש עשן אכן ריקו ענה תשובה כמעט מלאה והוא יודע.
דבר נוסף לא תוכל להיות השני אחר המבוגר אם לא היית פעיל לפחות 1/2 שנה ויש לך חוו"ד טובה והמלצות.
חוגי סיור מתאמים עם הלשכה לתאום טיולים - אתה צריך להביא צילום של האישור ומכתב מהגוף המטייל עם הבקשה למשא"ז. האחראי לטיול אחראי להצמדתך למבוגר. לא כל מטה מתמידים יכול לנפק לך נשק עקב מלאי מוגבל ולפעמים תצטרך לעבור דרך תחנות השאלה (כנס לחוזר מנכ"ל משרד החינוך או אתר המשטרה שם תמצא פרוט) עיקר הבעיה היא בפיקים זמני הטיולים של תנועות הנוער והמתנסי"ם, סוכות, חנוכה, פסח, וארועי השיא בחופש הגדול.
שיהיה בהצלחה.
דבר נוסף לא תוכל להיות השני אחר המבוגר אם לא היית פעיל לפחות 1/2 שנה ויש לך חוו"ד טובה והמלצות.
חוגי סיור מתאמים עם הלשכה לתאום טיולים - אתה צריך להביא צילום של האישור ומכתב מהגוף המטייל עם הבקשה למשא"ז. האחראי לטיול אחראי להצמדתך למבוגר. לא כל מטה מתמידים יכול לנפק לך נשק עקב מלאי מוגבל ולפעמים תצטרך לעבור דרך תחנות השאלה (כנס לחוזר מנכ"ל משרד החינוך או אתר המשטרה שם תמצא פרוט) עיקר הבעיה היא בפיקים זמני הטיולים של תנועות הנוער והמתנסי"ם, סוכות, חנוכה, פסח, וארועי השיא בחופש הגדול.
שיהיה בהצלחה.
כאשר הייתי קצת יותר מבוגר ממך רצתי לאבטח (בהתנדבות ) טיול של כיתתי בתיכון (כדי למנוע את ביטולו עקב חוסר משאבים)
באותה תקופה היינו אני ועוד מספר חברים מתנדבים באופן רציני מאד במשא"ז (כמעט בכל יום) ועדין נענינו בשלילה כי אמרו לנו "זה לא שאנחנו לא סומכים עליך
אבל...."
מה שאני מנסה לומר שבסופו של דבר זה תלוי במפעיל שלך ולמרות שכרגע זה
נראה לך מאד לא הוגן לא לסמוך עליך אבל מניסויני בעוד משהוא כמו 10 שנים
תבין אותם מאוד כמו שאני מבין היום. היום אם הייתי עומד אני באותו מצב לא נראה לי שאני הייתי מאשר לנער בן 17 לצאת עם נשק לבד במשך מספר ימים
למרות שאני זוכר איך הרגשתי אז .
באותה תקופה היינו אני ועוד מספר חברים מתנדבים באופן רציני מאד במשא"ז (כמעט בכל יום) ועדין נענינו בשלילה כי אמרו לנו "זה לא שאנחנו לא סומכים עליך
אבל...."
מה שאני מנסה לומר שבסופו של דבר זה תלוי במפעיל שלך ולמרות שכרגע זה
נראה לך מאד לא הוגן לא לסמוך עליך אבל מניסויני בעוד משהוא כמו 10 שנים
תבין אותם מאוד כמו שאני מבין היום. היום אם הייתי עומד אני באותו מצב לא נראה לי שאני הייתי מאשר לנער בן 17 לצאת עם נשק לבד במשך מספר ימים
higt-power כתב:נראה לך מאד לא הוגן לא לסמוך עליך אבל מניסויני בעוד משהוא כמו 10 שנים תבין אותם מאוד כמו שאני מבין היום. היום אם הייתי עומד אני באותו מצב לא נראה לי שאני הייתי מאשר לנער בן 17 לצאת עם נשק לבד במשך מספר ימים
גם אני לא.
אתם הייתם בני 17, אתם יודעים לאיזו רמת טיפשות אפשר להגיע, וגם אני יודע.
אבל אני לא טיפש, ואני כן אחראי, היה לי חינוך מגיל מוקדם מאוד על נושא הבטיחות בנשק (תודות לאבא שלי... אני עדיין לא מעיז לכוון אקדח צעצוע על מישהו)
לא רק החינוך הביתי, אלא גם הגדנ"ע קליעה, שגם שם עסקו בבטיחות, וגם פעולותי במטווחים בחודשים האחרונים ועם חברי הסליק.
אני רואה חלק מבני 17 עם רישיון נהיגה, וחושב שלתת להם, הייתה טעות. (ועוד מתפלאים על מספר תאונות הדרכים שצעירים מעורבים בהם...)
אבל נכון, כשאני חושב על זה בגדול, סיטואציה בה האחראי במשא"ז צריך לחשוב על לתת לבן 17 נשק, נראית בלתי הגיונית למדי.
לכן, אני לא רק התנדב כדי לאבטח טיולים, אלא גם התנדב בכלליות. אני הראה שאני אחראי ואפשר יהיה לסמוך עלי, אני אספר להם על העבר שלי בגדנ"ע קליעה, ועל פעילותי במטווחים כדי להוסיף לביטחון שלהם שאני לא "סתם רוצה להיסתובב עם נשק".
(בתנאי שכל הפעילות לא תעלה לי בזמן לימודים...)
- סליקאי כסף

אילן אני בכלל לא נכנס לענין הנהלים אני בסך הכל מנסה להסביר לאיש עשן
מה השיקולים שעומדים מול אותו מפעיל ברגע שהוא צריך לאפשר לאותו נער
ללא עבר צבאי ובגיל צעיר לשאת נשק ללא השגחה.
איש עשן זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר לך שהיום נראה לך שאתה איש בוגר
כבר ונותנים לך לינהוג ועוד שנה פלוס כבר תהיה בצבא ושם כן יתנו לך נשק
אתה פשוט נימצא בנקודת מבט חסרת פרספקטיבה שיש לאותו מפעיל
בכלל זה אמרתי לך בגילך התרגזתי כמוך ,היום עים פרספקטיבה של 10 שנים
(עוד שנתים התנדבות 3 שנים סדיר 4 שנות מילואים ונשא נשק אישי מזה שנתים)
אני לא רק מבין את המפעילה שלי דאז אלה שהיום היתי נוהג כמוה.
וזה באמת מקרא קלסי של רק שתגדל תבין (לא אני לא מנסה לאצבן אותך אלה לנסות להסביר לך את ההיגיון מאחורי הדברים).
מה השיקולים שעומדים מול אותו מפעיל ברגע שהוא צריך לאפשר לאותו נער
ללא עבר צבאי ובגיל צעיר לשאת נשק ללא השגחה.
איש עשן זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר לך שהיום נראה לך שאתה איש בוגר
כבר ונותנים לך לינהוג ועוד שנה פלוס כבר תהיה בצבא ושם כן יתנו לך נשק
אתה פשוט נימצא בנקודת מבט חסרת פרספקטיבה שיש לאותו מפעיל
בכלל זה אמרתי לך בגילך התרגזתי כמוך ,היום עים פרספקטיבה של 10 שנים
(עוד שנתים התנדבות 3 שנים סדיר 4 שנות מילואים ונשא נשק אישי מזה שנתים)
אני לא רק מבין את המפעילה שלי דאז אלה שהיום היתי נוהג כמוה.
וזה באמת מקרא קלסי של רק שתגדל תבין (לא אני לא מנסה לאצבן אותך אלה לנסות להסביר לך את ההיגיון מאחורי הדברים).
היי פאואר
לא הגיל אלא הצרכים החינוך והמסגרת !
ילדים בני 17 לחמו במלחמת השחרור.
נערים בני 15 ו 16 משמשים מדריכים בתנועות נוער ומובילים ילדים בטיולים ברחבי הארץ (נדרשת הרבה אחריות)
הנוער שלנו הוא מצויין!
המחנכים שלנו חלקם הגדול לצערי יותר ויותר מסתגרים אחרי נהלים, מכסתחים, ולא נותנים לילדים לפרוח ולקחת אחריות.
המודל שלי הוא תגבור השומרים בבתי הספר במתנדבים של משא"ז בכיתות י"א י"ב שיצאו בהפסקות עם הנשק ויאבטחו את ביה"ס אבטחה היקפית.
האימונים באחריות משא"ז - חלוקת הנשק ע"י מורה אראי/ת לבטחון בליווי תדריך והשגחה. זהו הפתרון הנכון. זה גם יתן תחושה לנוער שהוא שותף ותורם.
מודל זה מתקיים במקומות ספורים בארץ, רוב המורים או הנמהלים שאתה מעלה בפניהם את ההצעה מחליפים צבע (ללבן כהה) ומוותרים על הרעיון.
מניסיון כאיש חינוך להגיד לא זה הפתרון הקל להגיד כן אבל זו כבר עבודה!
אני מקווה שכל נער ונערה היכולים יתנדבו למשא"ז, וביציאה לטיולי ביה"ס יהוו 50% מהמלווים בנשק וכך יחסכו להוריהם מימון של שומרים בשכר ויוזילו את עלויות הטיול. מוכרחים להמשיך לטייל כי את הארץ הזו מתחילים לאהוב רק כשמכירים אותה טוב.
שבת שלום
אילן
לא הגיל אלא הצרכים החינוך והמסגרת !
ילדים בני 17 לחמו במלחמת השחרור.
נערים בני 15 ו 16 משמשים מדריכים בתנועות נוער ומובילים ילדים בטיולים ברחבי הארץ (נדרשת הרבה אחריות)
הנוער שלנו הוא מצויין!
המחנכים שלנו חלקם הגדול לצערי יותר ויותר מסתגרים אחרי נהלים, מכסתחים, ולא נותנים לילדים לפרוח ולקחת אחריות.
המודל שלי הוא תגבור השומרים בבתי הספר במתנדבים של משא"ז בכיתות י"א י"ב שיצאו בהפסקות עם הנשק ויאבטחו את ביה"ס אבטחה היקפית.
האימונים באחריות משא"ז - חלוקת הנשק ע"י מורה אראי/ת לבטחון בליווי תדריך והשגחה. זהו הפתרון הנכון. זה גם יתן תחושה לנוער שהוא שותף ותורם.
מודל זה מתקיים במקומות ספורים בארץ, רוב המורים או הנמהלים שאתה מעלה בפניהם את ההצעה מחליפים צבע (ללבן כהה) ומוותרים על הרעיון.
מניסיון כאיש חינוך להגיד לא זה הפתרון הקל להגיד כן אבל זו כבר עבודה!
אני מקווה שכל נער ונערה היכולים יתנדבו למשא"ז, וביציאה לטיולי ביה"ס יהוו 50% מהמלווים בנשק וכך יחסכו להוריהם מימון של שומרים בשכר ויוזילו את עלויות הטיול. מוכרחים להמשיך לטייל כי את הארץ הזו מתחילים לאהוב רק כשמכירים אותה טוב.
שבת שלום
אילן
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד