זהירות וירוסים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
זהירות וירוסים
בימים אחרונים מגיעים אלי עשרות E MAIL מוצפים וירוסים כולל עם סיומת הסליק
זהירות

זהירות
ואלי מגיעים עשרות מיילים עם הודעות שטוענות שאני שלחתי לאנשים (שאני בכלל לא מכיר) מיילים עם ווירוסים
בערך 10 מיילים כאלו ביום...
סרקתי את המחשב עם האנטי ווירוס ולא נמצא אף וירוס.
חוץ מזה אף אחד ממקבלי המייל מני לכאורה - לא נמצא בכלל ברשימת הכתובות שלי.
מוזר ...

מוזר ...
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
אם מישהו מנוי מעריב, שיסתכל במוסף "היום".
מדובר שם על ווירוס תולעת שרשרת, שתקפה בימים האחרונים וידועה שתקפה גם בארץ.
אני אנסה לעלות את הכתבה, או לכתוב על הווירוס, והדרכים לטפל בו.
מדובר שם על ווירוס תולעת שרשרת, שתקפה בימים האחרונים וידועה שתקפה גם בארץ.
אני אנסה לעלות את הכתבה, או לכתוב על הווירוס, והדרכים לטפל בו.
"יש כאלה... שמסתירים את הקרניים...
ואחרים שהדביקו לעצמם כנפיים...
הולכים לפי הקצב, כולם על הרגליים
שמאל ימין, ימין ושמאל... אבק בנעליים..."
--- ברי סחרוף, אבק בנעליים
ואחרים שהדביקו לעצמם כנפיים...
הולכים לפי הקצב, כולם על הרגליים
שמאל ימין, ימין ושמאל... אבק בנעליים..."
--- ברי סחרוף, אבק בנעליים
- סליקאי כסף

baraks78 כתב:ואלי מגיעים עשרות מיילים עם הודעות שטוענות שאני שלחתי לאנשים (שאני בכלל לא מכיר) מיילים עם ווירוסים![]()
מוזר ...![]()
![]()
לא מוזר בכלל, זו אחת התכונת של הוירוס, הוא משכפל את עצמו ושולח את עצמו עם כתובת אקראית שהוא מצא. אני קיבלתי יותר מ-20 מיילים נגועים (עם נושא: Your Details). נורטון יודע לזהות את הוירוס ולמחוק אותו. עוד על הוירוס בכתבה הבאה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2736335,00.html
אני מציע להעביר את האשכול לפורום "חברים לנשק" שם מקומו.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
baraks78 כתב:פשוט לא פתחתי את הקבצים שהיו מצורפים למייל!!!
לכן אני לא נדבקתי.
זהו שכשמדובר בתולעת, היא לא מחכה שנפעיל משהו..
מספיק לה שאנו מחוברים לרשת ללא הגנה, ומפיצה את עצמה..
למידע נוסף לגי ה W32.Blaster.Worm:
http://www.microsoft.com/israel/support ... 026fix.asp
שי.
~~~~
אם אין לך משהו נחמד לאמר,
מוטב שלא תאמר כלום..
~~~~
אם אין לך משהו נחמד לאמר,
מוטב שלא תאמר כלום..
malkiely
הוירוס/תולעת החדש יחסית שתוקף בימים הארחונים מליוני מחשבים בעולם ופגע גם ברבם בארץ אינו תולעת ממשפחת Blaster אלא וירוס בשם Sobig.F [או בשמו המלא: W32.Sobig.F@mm]
וירוס/תולעת זה מופץ באמצעות דואר אלקטרוני [בניגוד לתולעים ממשפחת Blaster המופצות ע"י שימוש בפורט 135 וגם בפורט 80 באחד מהזנים שלה]
מה שכן, הוירוס/תולעת אכן לא צריך שתעשה משהוא פרט לקבלת אותו דוא"ל ופיחתו [לא תמיד צריך לפתוח הקובץ המצורף, תלוי במערכת ההפעלה ותוכנת הדוא"ל]
לוירוס ישנה תוכנת דוא"ל פנימית קטנה וממזרית אשר מסוגלת לשלוח Mass Distribution Emails תוך שהיא עוקפת ולא משתמשת בתוכנת הדוא"ל שלך, ולכן גם אם אין לך בספר הכתובות של תוכנת הדוא"ל שלך אפילו כתובת אחת, הוירוס ישלח עצמו לכתובות רבות בבת אחת, הכתובות למשלוח הינן אקראיות, גם של אנשים שאתה לא מכיר ולא קיבלתה / שלחתה להם דוא"ל כלל, כמו כן הוירוס מבצע סריקה בקבצים רבים עם סיומות רבות במחשב הנגוע ומוצא כתובות דוא"ל [כולל כתובות דוא"ל מתוכנות שהתקנתה, לדוגמה כתובות תמיכת לקוחות וכד' כתובות מדפי אינטרנט השמורים במחשב, כזמניים או קבועים עודו עוד]
בנוסף הוירוס הנ"ל [Sobig.F] מבצע Spoofing כלומר מסווה את עצמו ואת הכתובת ממנה נשלח ויכול לשלוח דוא"ל אנונימי ללא פרטי שולח או לשלוח דוא"ל בשם זה או אחר.
הרעה החולה של וירוס זה היא עומס רב מאוד על שרתי הדוא"ל ברחבי העולם או שרת דוא"ל ארגוני וכן עומס רב על תעבורת התקשורת וניצול רוחבי פס גדולים ולא פחות חשוב יכול לחשוף פרטים חסויים ממחשב נגוע.
הערה קטנה, מעבר לכך הממזר הזה מבצע פעולות הכנה לשימוש והשתלתות המחשב הנגוע ע"י הקרים ע"י כך שהוירוס פותח פורטים רבים במחשב הנגוע ומסוגל להפעיל קבצים מסוגים שונים.
פרטים נוספים ראה באתר:
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sobig.f@mm.html
הוירוס/תולעת החדש יחסית שתוקף בימים הארחונים מליוני מחשבים בעולם ופגע גם ברבם בארץ אינו תולעת ממשפחת Blaster אלא וירוס בשם Sobig.F [או בשמו המלא: W32.Sobig.F@mm]
וירוס/תולעת זה מופץ באמצעות דואר אלקטרוני [בניגוד לתולעים ממשפחת Blaster המופצות ע"י שימוש בפורט 135 וגם בפורט 80 באחד מהזנים שלה]
מה שכן, הוירוס/תולעת אכן לא צריך שתעשה משהוא פרט לקבלת אותו דוא"ל ופיחתו [לא תמיד צריך לפתוח הקובץ המצורף, תלוי במערכת ההפעלה ותוכנת הדוא"ל]
לוירוס ישנה תוכנת דוא"ל פנימית קטנה וממזרית אשר מסוגלת לשלוח Mass Distribution Emails תוך שהיא עוקפת ולא משתמשת בתוכנת הדוא"ל שלך, ולכן גם אם אין לך בספר הכתובות של תוכנת הדוא"ל שלך אפילו כתובת אחת, הוירוס ישלח עצמו לכתובות רבות בבת אחת, הכתובות למשלוח הינן אקראיות, גם של אנשים שאתה לא מכיר ולא קיבלתה / שלחתה להם דוא"ל כלל, כמו כן הוירוס מבצע סריקה בקבצים רבים עם סיומות רבות במחשב הנגוע ומוצא כתובות דוא"ל [כולל כתובות דוא"ל מתוכנות שהתקנתה, לדוגמה כתובות תמיכת לקוחות וכד' כתובות מדפי אינטרנט השמורים במחשב, כזמניים או קבועים עודו עוד]
בנוסף הוירוס הנ"ל [Sobig.F] מבצע Spoofing כלומר מסווה את עצמו ואת הכתובת ממנה נשלח ויכול לשלוח דוא"ל אנונימי ללא פרטי שולח או לשלוח דוא"ל בשם זה או אחר.
הרעה החולה של וירוס זה היא עומס רב מאוד על שרתי הדוא"ל ברחבי העולם או שרת דוא"ל ארגוני וכן עומס רב על תעבורת התקשורת וניצול רוחבי פס גדולים ולא פחות חשוב יכול לחשוף פרטים חסויים ממחשב נגוע.
הערה קטנה, מעבר לכך הממזר הזה מבצע פעולות הכנה לשימוש והשתלתות המחשב הנגוע ע"י הקרים ע"י כך שהוירוס פותח פורטים רבים במחשב הנגוע ומסוגל להפעיל קבצים מסוגים שונים.
פרטים נוספים ראה באתר:
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sobig.f@mm.html
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

ואני אומר, שעד שלא ימצו את הדין ברצינות עם כותבי וירוסים, הקרים ושאר חולרות, הסיפור הזה לא יגמר לעולם.
לעולם המחשוב ובראש ובראשונה לבילי יש את האמצעים וההון ללכוד אותם, וגרום לכך שהם לא יראו יותר את אור השמש ויהיו עסוקים בלהתחבא כל הזמן. אבל מה, הם מעדיפים להתפרנס מהם על הגב שלנו, ומחפשים את הגרוש מתחת לפנס בצורת תביעות ואיומים נגד אנשים שלא קנו רשיון לכל מחשב......
כבר היום הם מהווים סכנה ממשית לכל האנטרנט וגורמים להוצאות של מיליארדים האמצעי הגנה והסרה!
כל מה שעושים אתם היום זה לתת להם פרסום ותהילה בטלביזיה וברשת עצמה.
לעולם המחשוב ובראש ובראשונה לבילי יש את האמצעים וההון ללכוד אותם, וגרום לכך שהם לא יראו יותר את אור השמש ויהיו עסוקים בלהתחבא כל הזמן. אבל מה, הם מעדיפים להתפרנס מהם על הגב שלנו, ומחפשים את הגרוש מתחת לפנס בצורת תביעות ואיומים נגד אנשים שלא קנו רשיון לכל מחשב......
כבר היום הם מהווים סכנה ממשית לכל האנטרנט וגורמים להוצאות של מיליארדים האמצעי הגנה והסרה!
כל מה שעושים אתם היום זה לתת להם פרסום ותהילה בטלביזיה וברשת עצמה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד