כדורים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כדורים
התבקשתי להעביר את השאלה :
"מספר קצינים ארגנו מטווח אקדחים בווינגייט, נאמר להם להגיע עם 50 כדורים, לא ניתן יהיה לרכוש במקום.
סך כל הכדורים שברשותי הם 50, האם לאחר מכן אוכל להכנס לחנות נשק ולרכוש 50 כדורים נוספים ? הבנתי שיש פיקוח ובקרה על הנושא... מה ניתן לעשות ?"
ושאלה שלי : מה ההגבלה, אם קיימת כזו ?
"מספר קצינים ארגנו מטווח אקדחים בווינגייט, נאמר להם להגיע עם 50 כדורים, לא ניתן יהיה לרכוש במקום.
סך כל הכדורים שברשותי הם 50, האם לאחר מכן אוכל להכנס לחנות נשק ולרכוש 50 כדורים נוספים ? הבנתי שיש פיקוח ובקרה על הנושא... מה ניתן לעשות ?"
ושאלה שלי : מה ההגבלה, אם קיימת כזו ?
- סליקאי ארד

לפי מה שידוע לי לא תוכל לקבל הקצבה נוספת של תחמושת עד לחידוש רישיון הבא שלך.
כיום מוקצים לך 50 כדורים לכל תקופת רישיון (תקבל הקצאה נוספת רק בעת החידוש).
תברר אם אתה יכול לקבל תחמושת ביחידה שלך (אני מניח שאתה בקבע) כי כמו שזה נראה לי רק כך תוכל לפתור את הבעיה הזאת.
כיום מוקצים לך 50 כדורים לכל תקופת רישיון (תקבל הקצאה נוספת רק בעת החידוש).
תברר אם אתה יכול לקבל תחמושת ביחידה שלך (אני מניח שאתה בקבע) כי כמו שזה נראה לי רק כך תוכל לפתור את הבעיה הזאת.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
אני מריח כאן פאק לוגיסטי.
הנשק של הקצין והתחמושת שהוא רכש הם רכושו הפרטי.
השאלה היא האם מחייבים את הקצינים לעשות את המטווח או שהמטווח מתקיים ביוזמתם הפרטית. אם זוהי יוזמת צה"ל, צה"ל חייב לדאוג לכדורים. אין לצבא זכות לדרוש מקצינים לצרוך תחמושת משלהם שלא יוכלו להחליף בחדשה. אם זוהי יוזמה פרטית, עדיף לשלם כסף ולבצע את הירי במטווח אזרחי.
אילו הייתי עדיין בסדיר עם דרגות כתף ונשק פרטי, וצה"ל היה מחייב אותי לצרוך תחמושת משלי ללא פיצוי, הייתי מגיש קבילה בנושא, וכותב מחאות לכל מי שאפשר. האם הסעיף "עיכוב רכושו של חייל" עדיין מופיע בחש"צ?
הנשק של הקצין והתחמושת שהוא רכש הם רכושו הפרטי.
השאלה היא האם מחייבים את הקצינים לעשות את המטווח או שהמטווח מתקיים ביוזמתם הפרטית. אם זוהי יוזמת צה"ל, צה"ל חייב לדאוג לכדורים. אין לצבא זכות לדרוש מקצינים לצרוך תחמושת משלהם שלא יוכלו להחליף בחדשה. אם זוהי יוזמה פרטית, עדיף לשלם כסף ולבצע את הירי במטווח אזרחי.
אילו הייתי עדיין בסדיר עם דרגות כתף ונשק פרטי, וצה"ל היה מחייב אותי לצרוך תחמושת משלי ללא פיצוי, הייתי מגיש קבילה בנושא, וכותב מחאות לכל מי שאפשר. האם הסעיף "עיכוב רכושו של חייל" עדיין מופיע בחש"צ?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אין צורך להתחמם יתר על המידה
, למרות שצדק בדבריך.
צה"ל אינו מחייב במקרה זה, זוהי יוזמת הקצינים המורעלים
השאלה היא, מכיוון שההקצבה עצמה הינה 50 כדורים, ואין חשק להשאר בלי כדורים,
או עם מעט - האם יש פרוצדורה שדרכה תהיה יכולת לרכוש תחמושת,
בלי להזדקק לקומבינות עם בעלי המטווחים...
צה"ל אינו מחייב במקרה זה, זוהי יוזמת הקצינים המורעלים
השאלה היא, מכיוון שההקצבה עצמה הינה 50 כדורים, ואין חשק להשאר בלי כדורים,
או עם מעט - האם יש פרוצדורה שדרכה תהיה יכולת לרכוש תחמושת,
בלי להזדקק לקומבינות עם בעלי המטווחים...
- סליקאי ארד

למיטב ידיעתי עלות שימוש במטווח העיר בנתניה היא 20 ש"ח ללובשי מדים.
בנוגע לפקודות הצבא, הן אכן מחייבות מעבר אימון רענון של כל אוחז אקדח צבאי/פרטי אחת לחצי שנה. כן, גם אקדח פרטי
מה שלא ברור לי ולא מעוגן בפקודות (למיטב ידיעתי) הוא סוגיית מקור התחמושת לאימונים האלו.
הועלתה השאלה לגבי חוקיות הדרישה למעבר האימון בנשק הפרטי, יש לזכור שמדובר בנשק לפני שמדובר ברכוש פרטי ולכן באה הדרישה. אף אחד מאנשי הקבע לא חייב להסכים לביצוע האימון בנשקו הפרטי- אבל אז לפי הפקודות יאסר עליו לנוע עם נשקו הפרטי. אלו התנאים הקיימים במסגרת הצבא ואני מוצא אותם הגיוניים לחלוטין, הלוואי והיו מתקיימים גם לגבי שאר נושאי הנשק.
מניסיון שלי, הפקודות האלו נשארו על הנייר בלבד ולא בכל יחידה הן נאכפות (גם לא ע"י מ"צ), חבל
בנוגע לפקודות הצבא, הן אכן מחייבות מעבר אימון רענון של כל אוחז אקדח צבאי/פרטי אחת לחצי שנה. כן, גם אקדח פרטי
מה שלא ברור לי ולא מעוגן בפקודות (למיטב ידיעתי) הוא סוגיית מקור התחמושת לאימונים האלו.
הועלתה השאלה לגבי חוקיות הדרישה למעבר האימון בנשק הפרטי, יש לזכור שמדובר בנשק לפני שמדובר ברכוש פרטי ולכן באה הדרישה. אף אחד מאנשי הקבע לא חייב להסכים לביצוע האימון בנשקו הפרטי- אבל אז לפי הפקודות יאסר עליו לנוע עם נשקו הפרטי. אלו התנאים הקיימים במסגרת הצבא ואני מוצא אותם הגיוניים לחלוטין, הלוואי והיו מתקיימים גם לגבי שאר נושאי הנשק.
מניסיון שלי, הפקודות האלו נשארו על הנייר בלבד ולא בכל יחידה הן נאכפות (גם לא ע"י מ"צ), חבל
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
- סליקאי ארד

- סליקאי כסף

אילן, על סמך המקורות שלך, האם יאשרו לי את הבקשה הבאה (ההיפותטית)?
הייתי מעורב באירוע ירי, ויריתי 34 כדורים מנשקי הפרטי (מסוג שהמתנדב לא אוהב). המשטרה חקרה את האירוע, לא מצאה דופי בהתנהגותי, החזירה את נשקי, ונתנה לי העתק של חומר החקירה, בו כתוב שיריתי 34 כדורים.
אם אגיש לפקיד הרישוי חומר כזה, האם יוציא לי רשיון לרכישת 34 כדורים חדשים?
הייתי מעורב באירוע ירי, ויריתי 34 כדורים מנשקי הפרטי (מסוג שהמתנדב לא אוהב). המשטרה חקרה את האירוע, לא מצאה דופי בהתנהגותי, החזירה את נשקי, ונתנה לי העתק של חומר החקירה, בו כתוב שיריתי 34 כדורים.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד כתב:אילן, על סמך המקורות שלך, האם יאשרו לי את הבקשה הבאה (ההיפותטית)?
ע"פ הבנתי :
* מעשית : בהחלט, אין שום סיבה שלא.
* תאורטית : צריך לזרוק אותך לכלא.
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד