בעיניין "חובת" הפקדת נשק במקומות ציבוריים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בעיניין "חובת" הפקדת נשק במקומות ציבוריים

על ידי יובל » 09 אוקטובר 2003, 15:39

לגבי נושא שעלה פה שוב ושוב:
1. למרות שפורסמה תקנה הקובעת כי מלבד גופים ממשלתיים מסויימים (בתי משפט, הכנסת) אזרחים הנושאים נשק רשאים להיכנס עם נשקם לכל מוסד ציבורי המשרת ציבור, הרי שלפי הכלל החוקי כי "מה שלא אסור מותר", רשאי גוף ציבורי פרטי(כגון קניון או מסעדה) לדרוש כי המבקרים יפקידו את נשקם ובלבד שהנשק מופקד בכספת אשר המפתח שלה ישאר בידי בעל הנשק. באופן זה נותר הנשק בבעלותו של המפקיד, ואין חשש לעבירה פלילית, מצד הבעלים או המפקיד.
2. נוסף על כך, רשאי כל בעל עסק לאסור כניסת בעלי נשקים בשעריו, שוב, בבחינת הכלל החוקי כי מה שלא נאסר בפועל מותר. מצד שני, המחוקק בהחלט מעודד תנועה חופשית של בעלי נשקים, מתוך הקביעה כי זהו האינטרס של החברה כי אזרחים ישאו את נישקם עליהם.
מה המסקנה? נראה כי זהו אחד מהנושאים בהם אין לנו יכולת לקבוע את עמדת החוק מלכתחילה, אלא לחכות לנחשונאי שיפנה את העיניין לבית המשפט, שיאמר את דברו.

לסיכום,כמו תמיד, אין לראות בכך יעוץ משפטי וכו' וכו'...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי RoadRuner » 09 אוקטובר 2003, 19:00

אם אני לא טועה ( :wink: ) מקום/עסק (ממשלתי או פרטי) שחפץ לאפשר הפקדת נשקים, צריך לעמוד בתנאים מסוימים ולקבל על כך אישור מהמשטרה.

אדם שמפקיד נשק במקום ללא אישור כזה, עובר על החוק ומפקיר את הנשק.
(אפילו אם זה בתוך הכספת הכי משוכללת בלתי ניתנת לפריצה עם עשר מפתחות שחמישה מהם נמצאים אצל המפקיד)
למעשה במקרה כזה גם בעל המקום עובר על החוק כי הוא מחזיק בנשק לא שלו וללא רישיון.
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובל » 11 אוקטובר 2003, 20:46

ידידי, זאת בדיוק היתה מטרת ההודעה שלי. להפריך טענה כדוגמת זו שהעלית. האם אתה צריך אישור משטרתי כדי לשמור את הנשק שלך בביתך הפרטי? מרגע שקיבלת לידך את מפתחות הכספת, מעמדה הוא כשל ביתך הפרטי, ולמקום בו היא נמצאת אין רלוונטיות. יתרה מכך, הכספת הזאת שמציעים לך להפקיד בה את הנשק היא בוודאי הרבה יותר בטוחה מכל אופציה ביתית אחרת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: בעיניין "חובת" הפקדת נשק במקומות ציבוריים

על ידי baraks78 » 11 אוקטובר 2003, 21:49

יובל, בהודעתך השניה אתה "מפריח טענות" בביטחון רב מדי ביחס לאדם שחתם את הודעתו הראשונה באשכול במשפט הבא:
יובל כתב:לסיכום,כמו תמיד, אין לראות בכך יעוץ משפטי וכו' וכו'...
:? :? :?

אם אתה בטוח במשהו תכתוב זאת, אם לא אז תציין את זה בכל ההודעות.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובל » 20 אוקטובר 2003, 13:39

שלום ברק. התוספת אותה ציטטת אינה באה לרמז על מידת הבטחון שלי בדברים שכתבתי. אני סומך את שתי ידיי על המידע (והוא לא כ"כ סודי. החוק במדינה זמין לכל אזרח. אולם מרגע שעליתי על חוק רלוונטי לפורום הנוכחי, אני לא מתעצל וממהר לעדכן את החברים כאן). מטרת התוספת היא להבהיר שזו אינה הודעה משפטית או פרסום רישמי. נכון שרוב האנשים מבינים זאת, אולם תמיד יהיו כאלה שיכשלו חלילה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד