לכל השולפים למיניהם
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לכל השולפים למיניהם
כמתנדב משא"ז, יצא לי להיות מעורב באירוע גניבת רכב לא מזמן. תפסנו את הרכב הנמלט, ואחד מהחבר'ה הוציא את הגנב מהרכב וכבל אותו. באותה עת הגיע בעל הרכב עם אקדח שלוף, רץ לכיווננו.
מתנדב אחר תפס אותו ונאבק בו, והאזרח מסר את אקדחו למתנדב.
צעקתי על האזרח שאין כאן סכנת חיים ואין לו סיבה לשלוף את הנשק, אפילו שמישהו גנב את רכבו (בשווי מאות אלפי שקלים).
זה היה אחד מהאירועים הסוערים שאותם עברתי בחיי, ומבלי שאזכור איך נראה בעל הרכב, אני זוכר את ה-FN שהוא אחז עם פטיש שמוט. לא זיהיתי את רגע השליפה (כי הוא דלק אחרי הרכב הגנוב כאשר אקדחו שלוף), אבל אילו הייתי מזהה פטיש דרוך או כל אקט מאיים אחר, האירוע היה מסתיים בדרך טראגית. למזלי המתנדב שהיה עמי פעל ללא דופי.
אז לבעל נשק שנגנב ממנו הרכב / הבית / המטוס - בבקשה אל תשלוף את נשקך תוך כדי מרדף, אלא אם אתה חושב שאחרת תמות.
מתנדב אחר תפס אותו ונאבק בו, והאזרח מסר את אקדחו למתנדב.
צעקתי על האזרח שאין כאן סכנת חיים ואין לו סיבה לשלוף את הנשק, אפילו שמישהו גנב את רכבו (בשווי מאות אלפי שקלים).
זה היה אחד מהאירועים הסוערים שאותם עברתי בחיי, ומבלי שאזכור איך נראה בעל הרכב, אני זוכר את ה-FN שהוא אחז עם פטיש שמוט. לא זיהיתי את רגע השליפה (כי הוא דלק אחרי הרכב הגנוב כאשר אקדחו שלוף), אבל אילו הייתי מזהה פטיש דרוך או כל אקט מאיים אחר, האירוע היה מסתיים בדרך טראגית. למזלי המתנדב שהיה עמי פעל ללא דופי.
אז לבעל נשק שנגנב ממנו הרכב / הבית / המטוס - בבקשה אל תשלוף את נשקך תוך כדי מרדף, אלא אם אתה חושב שאחרת תמות.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד - אתה בהחלט צודק, ולא היה חסר הרבה שהאזרח ילחץ ויפלוט כדור. בעניין זה החוק מאוד ברור - מותר להפעיל כח סביר ע"מ להגן על הרכוש (ה"סבירות" תיבחן בביהמ"ש).ירי לא נכלל בהגדרה הזאת.
דבר נוסף - המקרה שלך מחדד את טענתי מימים ימימה שמשרד הפנים צריך לעשות רוויזיה כלשהי בתוכנית ההכשרה שהוא מחייב כל אזרח לעבור, ולהפוך אותה תדירה יותר. כך יהרגו שתי ציפורים ביריה אחת: גם נוכל להיות בטוחים כי כל הנושא נשק מיומן היטב בשימוש בו, וגם תתבצע תוכניתו של משרד הפנים להקשות ולצמצם את כלי הנשק שבידי האזרחים.
דבר נוסף - המקרה שלך מחדד את טענתי מימים ימימה שמשרד הפנים צריך לעשות רוויזיה כלשהי בתוכנית ההכשרה שהוא מחייב כל אזרח לעבור, ולהפוך אותה תדירה יותר. כך יהרגו שתי ציפורים ביריה אחת: גם נוכל להיות בטוחים כי כל הנושא נשק מיומן היטב בשימוש בו, וגם תתבצע תוכניתו של משרד הפנים להקשות ולצמצם את כלי הנשק שבידי האזרחים.
- סליקאי זהב

- סליקאי זהב

ארנולד כתב:בנוסף לזעקה למסור את האקדח: לשלוף גז מדמיע ולרסס לו בפנים, ואם זה לא עובד ויש לו כוונה לפגוע בי או בציבור שעליו אני מופקד ואין דרך אחרת לעצרו, ירי על מנת להרוג.
ליאור,
1. הצעקה לעברו של האזרח עלולה הייתה לעלות לך בחייך, או בחיי הסובבים אותך. במידה ואכן היה עם כלי טעון ודרוך, היה מביט לכיוונך ובאופן מיידי וטבעי (אינסקטיבי) היה פולט לעברך או לעבר הסובבים כדור או יותר. בעת לחץ התגובות עשויות (והן בד"כ כאלו) להיות שונות. גם במטווח, אם תצעק על מישהו שמבצע עבירת בטיחות, אתה עלול להשיג תוצאה הפוכה. במקרה דנן, אם אפשר היה לנטרל את האזרח "ניטרול קר" אך לא אלים (אחרי הכל, מדובר בידיד, לא ביריב) תו"כ צמצו טווח ודיבור שקט וסמכותי או אם היה צריך, ניתן לבצע ניטרול כוחני - לשלוף מידיו את האקדח.
2. כנ"ל לגבי גז מדמיע - עלול לגרום להשתוללות, ועוד של אדם האוחז אקדח בידו. אין צורך לפרט הלאה, נכון .. ???
3. לגבי גלוק - סאבי, אתה צודק, אני מאוד מקווה שאם הוא כבר רץ עם אקדח שלוף, לפחות שיקפיד על אצבע מחוץ להדק. ליאור וחבריו אכן לא יכולים לדעת אם הכלי דרוך או לא.
4. המקרה והתגובות הנ"ל, מחדדות את העובדה שיש ללמוד דרכים (וישנן לא מעט) לנטרול "קר" של נושא נשק.
5. שמרו על עצמכם, חישבו פעמיים לפני כל פעולה הקשורה בנשק, לעיתים, אין דרך חזרה.
נועם.
נועם,
בדיעבד הפגנו באירוע זה 10% אומץ ו-90% טיפשות. גנב הרכב יכל בקלות לדרוס אותנו ולמעוך את הניידת שלנו. האזרח אכן מסר את האקדח לאחר שנצטווה בשאגה לעשות כן. הניסיון להוציא את הנשק מידי היורה תוך שימוש בכוח סביר היה מוצלח בשיעור 100%.
לדעתי, המונח "בדרך כלל " אינו רלוונטי לאירועים מסוג זה, והניסיון אשר נצבר כאן לא בהכרח יהיה שימושי באירוע דומה בעתיד. העליתי את האשכול על מנת להפציר בציבור האוחזים בנשק שלא לרוץ בפרהסיה כאשר בידם אקדח, במיוחד בלילה על כביש סואן.
בדיעבד הפגנו באירוע זה 10% אומץ ו-90% טיפשות. גנב הרכב יכל בקלות לדרוס אותנו ולמעוך את הניידת שלנו. האזרח אכן מסר את האקדח לאחר שנצטווה בשאגה לעשות כן. הניסיון להוציא את הנשק מידי היורה תוך שימוש בכוח סביר היה מוצלח בשיעור 100%.
לדעתי, המונח "בדרך כלל " אינו רלוונטי לאירועים מסוג זה, והניסיון אשר נצבר כאן לא בהכרח יהיה שימושי באירוע דומה בעתיד. העליתי את האשכול על מנת להפציר בציבור האוחזים בנשק שלא לרוץ בפרהסיה כאשר בידם אקדח, במיוחד בלילה על כביש סואן.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור,
אתה צודק, אכן יכולים להיות ולהתממש תרחישים רבים ומגוונים. מאידך, ניתן ללמוד מאירועים עברו על מנת להתכונן (נקווה שלא, אבל ..
) לאירועים עתידיים.
אני מצטרף אלייך - שימוש לא זהיר בנשק, עלול לגרור פגיעה חמורה. (בקרוב - מדבקות של משרד הבריאות על אריזות הנשק - "השימוש בנשק גורם למחלות חמורות ואף למוות" ... כמו על הסיגריות
)
נועם.

אתה צודק, אכן יכולים להיות ולהתממש תרחישים רבים ומגוונים. מאידך, ניתן ללמוד מאירועים עברו על מנת להתכונן (נקווה שלא, אבל ..
אני מצטרף אלייך - שימוש לא זהיר בנשק, עלול לגרור פגיעה חמורה. (בקרוב - מדבקות של משרד הבריאות על אריזות הנשק - "השימוש בנשק גורם למחלות חמורות ואף למוות" ... כמו על הסיגריות
נועם.
אני מוצא לשבח אותך על כך שהבחנת במצב הפטיש ובסוג הנשק...
במקרה כזה, בן-אדם רץ לכיוונך עם נשק שלוף הדבר האחרון שכדאי לבדוק הוא איזה נשק זה ומה מצב הפטיש, תפוס מחסה, הערך המצב והשב אש במקרה הצורך
לא צעקות, לא גז, לא לקחת את הנשק...
ובאשר לאזרח, אם היה חוטף כדור הוא יכול להאשים רק את עצמו.
במקרה כזה, בן-אדם רץ לכיוונך עם נשק שלוף הדבר האחרון שכדאי לבדוק הוא איזה נשק זה ומה מצב הפטיש, תפוס מחסה, הערך המצב והשב אש במקרה הצורך
לא צעקות, לא גז, לא לקחת את הנשק...
ובאשר לאזרח, אם היה חוטף כדור הוא יכול להאשים רק את עצמו.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד