הפקדת נשק בנשקיה צבאית
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הפקדת נשק בנשקיה צבאית
שלום לכם,
נניח שהוזמנתי למילואים והגעתי עם האקדח האישי שלי, ונניח שמסיבה זו או אחרת איני רוצה/יכול להסתובב איתו במהלך השירות. האם ניתן להפקידו בנשקיה הצבאית של היחידה? האם זה חוקי, ככל הידוע לכם?
שאלה תיאורטית בשלב זה, אבל מעניינת בכל זאת....

נניח שהוזמנתי למילואים והגעתי עם האקדח האישי שלי, ונניח שמסיבה זו או אחרת איני רוצה/יכול להסתובב איתו במהלך השירות. האם ניתן להפקידו בנשקיה הצבאית של היחידה? האם זה חוקי, ככל הידוע לכם?
שאלה תיאורטית בשלב זה, אבל מעניינת בכל זאת....
if you wanna shoot, shoot, don't talk
shrek כתב:ארנולד כתב:shrek כתב:למה שלא יתנו לך להסתובב עם הנשק שלך בבסיס?
שתלטנות.
מוזרים...
מוזרים ?
לא.
עוד כמה שנים, תלמד שיש הגיון אזרחי, והגיון צבאי. לא תמיד יש שילוב מערכות, לעיתים בצדק, לעיתים שלא. (ואולי לעיתים עדיף שכך.)
ההוראה בנוגע לאקדחים הינה בטיחותית גרידא, ומכיוון שצה"ל אינו מאמן את (מרבית) אנשי המילואים שלו בשימוש באקדחים, הוא מעדיף שלא יישאו אותם בעת השירות, מחשש לתקלות... (והנה אחת ההתנגשויות עם ההגיון - יש תבחין "בעל עבר בטחוני - בעל דרגת סרן ומעלה" ... )
נשק
נועם ידידי .
אני מצטער אבל בלי שטויות .
צה"ל לפעמים מאמן את חיוליו בירי באקדח .
הוא מסרב לאפסן נשק אזרחי בנשקייה מפאת חוסר ביטוח. (כן יש דבר כזה בצבא)
ישנה פקודה מפורשת של קמצ"ר - אין לאפסן כלי ייריה (אקדח-רובה) השייך לגוף אזרחי בתוך נשקייה יחידתית .
עוד פקודה- אין לנוע עם כפל נשק ,אקדח -רובה.
בהצלחה.
הוא מסרב לאפסן נשק אזרחי בנשקייה מפאת חוסר ביטוח. (כן יש דבר כזה בצבא)
ישנה פקודה מפורשת של קמצ"ר - אין לאפסן כלי ייריה (אקדח-רובה) השייך לגוף אזרחי בתוך נשקייה יחידתית .
עוד פקודה- אין לנוע עם כפל נשק ,אקדח -רובה.
בהצלחה.
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
Re: נשק
גלוקי כתב:נועם ידידי .
![]()
בהצלחה.
אופס... סליחה.
לא ידעתי שמתאמנים גם בירי עם אקדחים..
(עמוס, ראה הודעה בפרטי..
עמוס כפל נשק אסור?
תן מראה מקום להוראה, מחר אני סוגר את הצבא. (או לא)
שרגם או אר פי ג'יסט ילך בלי רוס"ר?
מגיסט לא יוצא עם המא"ג הביתה - מן הסתם יש לו עוד.........
וכל אלה שמסתובבים בסמטאות חשוכות בחארת אל תאנק עם מקוצר ואקדח לגיבוי,
יפוטר לאלתר הפצ"ר! (החתום על כל הפקודות הארכות והסותרות.
ינעל רבק אנשי הקבע,
אנחנו עם המילואימניקים מבקשים רחמים....
תנו הוראה קצרה פשוטה ומובנת..........
תודה.
תן מראה מקום להוראה, מחר אני סוגר את הצבא. (או לא)
שרגם או אר פי ג'יסט ילך בלי רוס"ר?
מגיסט לא יוצא עם המא"ג הביתה - מן הסתם יש לו עוד.........
וכל אלה שמסתובבים בסמטאות חשוכות בחארת אל תאנק עם מקוצר ואקדח לגיבוי,
יפוטר לאלתר הפצ"ר! (החתום על כל הפקודות הארכות והסותרות.
ינעל רבק אנשי הקבע,
אנחנו עם המילואימניקים מבקשים רחמים....
תנו הוראה קצרה פשוטה ומובנת..........
תודה.
אילן, יש לך מזל שאנחנו מכירים אותך (מאיזה שהוא מקום)
אנחנו יודעים שאתה לא באמת רוצה לסגור את הצבא, שהגעת בו לתפקידים חשובים ולדרגה גבוהה (טוב, הכל יחסי, לא?
)
אנחנו מבינים את קריאתך כבקשה מנומסת לפשט את הפקודות ואם אפשר, לפעמים, להכניס בהן גם קצת הגיון.
אנחנו יודעים שאתה לא באמת רוצה לסגור את הצבא, שהגעת בו לתפקידים חשובים ולדרגה גבוהה (טוב, הכל יחסי, לא?
אנחנו מבינים את קריאתך כבקשה מנומסת לפשט את הפקודות ואם אפשר, לפעמים, להכניס בהן גם קצת הגיון.
- סליקאי זהב

ווקר סתם הקצנתי (נחה עלי רוח הציניות)
כוונתו של גלוקי היתה לכפל נשק צבאי+אזרחי.
אכן אני מכיר פקודה האוסרת שימוש בנשק אזרחי במהלך השרות של איש המילואים, אבל לא מכיר פקודה האוסרת לשאת אותו, אגב נעילה בארון פח צבאי בחדר נעול עונה לדרישות "אבטחת הנשק". ובסופו של דבר אם נעשה שימוש בנשק גם שלא כחוק - התגובה היא מבחן התוצאה.
המקרה האחרון שמפקד מחוז ת"א במשטרה נתן תעודת הוקרה לעו"ד שלקח באופן בלתי חוקי נשק משומר והרג איתו מחבל.
או למעלה מזאת מפכ"ל המשטרה לשעבר אסף חפץ העניק תעודת הוקרה לגנב /כייס שגנב תיק על חוף הים ולהפתעתו מצא בו מטען - אז הוא קיבל הוקרה על ש... "אסף חפץ"
תאמין לי אפילו קפקא לא ינצח את האבסורדים שלנו.
יום טוב.
כוונתו של גלוקי היתה לכפל נשק צבאי+אזרחי.
אכן אני מכיר פקודה האוסרת שימוש בנשק אזרחי במהלך השרות של איש המילואים, אבל לא מכיר פקודה האוסרת לשאת אותו, אגב נעילה בארון פח צבאי בחדר נעול עונה לדרישות "אבטחת הנשק". ובסופו של דבר אם נעשה שימוש בנשק גם שלא כחוק - התגובה היא מבחן התוצאה.
המקרה האחרון שמפקד מחוז ת"א במשטרה נתן תעודת הוקרה לעו"ד שלקח באופן בלתי חוקי נשק משומר והרג איתו מחבל.
או למעלה מזאת מפכ"ל המשטרה לשעבר אסף חפץ העניק תעודת הוקרה לגנב /כייס שגנב תיק על חוף הים ולהפתעתו מצא בו מטען - אז הוא קיבל הוקרה על ש... "אסף חפץ"
תאמין לי אפילו קפקא לא ינצח את האבסורדים שלנו.
יום טוב.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד