שאלה לגבי אקדח בעל צינה צרה.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה לגבי אקדח בעל צינה צרה.
כיוון שרכשתי לא מזמן את האקדח מסוג בול צ'ירוקי.
רציתי לשאול . חסרונו הבולט הוא בתפס הדריכה הצר מאוד שלו. איך אפשר ומה אפשר לעשות. בנוגע לדריכה מהירה בשעת הצורך. האם יש איזה שהוא פריט עזר טכני שיכול לעזור במקרה כזה.
להזכירכם. האקדח בנוי לפי הדגם של ה-סי. זד. 75 שגם לו צינה ותפס דריכה צרים.
אגב בירי .הוא אקדח"בעל שיעור קומה"
רציתי לשאול . חסרונו הבולט הוא בתפס הדריכה הצר מאוד שלו. איך אפשר ומה אפשר לעשות. בנוגע לדריכה מהירה בשעת הצורך. האם יש איזה שהוא פריט עזר טכני שיכול לעזור במקרה כזה.
להזכירכם. האקדח בנוי לפי הדגם של ה-סי. זד. 75 שגם לו צינה ותפס דריכה צרים.
אגב בירי .הוא אקדח"בעל שיעור קומה"
"מוזה" זה דבר חשוב.כשאתה כותב שירים.אבל אי אפשר לקנות עם זה אוכל במכולת!
- סליקאי כסף

תודה לכל המגיבים והצעותיהם!
ככלל באמת התלבטתי איזה אקדח לקנות במסגרת התקציב הזעום שהיה ברשותי. אז לאמר לכם בגדול הבול צ'רוקי אקדח מעולה. כיוון נהדר .כמות תחמושת גדולה אינה מחממת הקנה ואני יורה המון.(התחמושת אינה עולה לי כסף)נוח וקל מאוד ומחירו סביר.לגבי ההדבקה על פסי הדריכה והגדלתם במה מדובר. ואיפה משיגים או אפשר לעשות לבד? אם תוכל לשלוח לי פרטים טכניים ראשוניים.אודה לך .בגלל האימון הגעתי למצב של שליפה דריכה וירי סבירים אך לא מספיק.
מה גם שהיד נפצעת . אך על זה אפשר להתגבר.נמשיך להתאמן ונראה לאן אגיע.
תודה לכולכם על התשובות
מה גם שהיד נפצעת . אך על זה אפשר להתגבר.נמשיך להתאמן ונראה לאן אגיע.
תודה לכולכם על התשובות
- סליקאי כסף

לארנולדי
מה הבושה לירות בברטה 71. בזמנו זה היה אקדח השרות שלי.עם כל הסרקזם שלך.
דע לך שעד היום אנשים הולכים עם האקדח הזה . גם משיקולי משקל. וגם חסכון במחיר התחמושת022 מה גם שרמת הדיוק שלו אדירה. נכון שבעניין כושר העצירה שלו יש ויכוח
אבל אם המתנכל /מחבל חוטף במקום הנכון קרי:בין העיניים .אז זה ממש לא משנה.
ראה מקרה מרדכי רחמים. בשנות השבעים שהסתער הרג ופצע מחבלים חמושים בתת מקלעים
כולה עם האקדח הזה. ומנע פיגוע רצחני בטרמינל בשוויץ.זה רק עניין של אימון/ואמון
אגב אתה יודע מה פירוש שם המשפחה של ארנולד שוורצנגר בעברית צחה?
דע לך שעד היום אנשים הולכים עם האקדח הזה . גם משיקולי משקל. וגם חסכון במחיר התחמושת022 מה גם שרמת הדיוק שלו אדירה. נכון שבעניין כושר העצירה שלו יש ויכוח
אבל אם המתנכל /מחבל חוטף במקום הנכון קרי:בין העיניים .אז זה ממש לא משנה.
ראה מקרה מרדכי רחמים. בשנות השבעים שהסתער הרג ופצע מחבלים חמושים בתת מקלעים
כולה עם האקדח הזה. ומנע פיגוע רצחני בטרמינל בשוויץ.זה רק עניין של אימון/ואמון
אגב אתה יודע מה פירוש שם המשפחה של ארנולד שוורצנגר בעברית צחה?
- סליקאי כסף

גידי,
אם אתה לא כועס אז תיקון קטן...
קצת רקע -
מר רחמים היה חלק ממערך אבטחת המטוסים [הטרי] של מדינת ישראל שקם בעקבות חטיפת מטוס אלעל [הראשונה והאחרונה] בדצמבר 1968 בטיסה מרומא לישראל ע"י שלושה מחבלים מהחזית העממית. [המטוס הונחת באלג'יר ולאחר חמישה ימים שוחררו נשים, ילדים ואזרחים זרים תמורת 15 חברי הארגון שהיו עצורים בישראל ולאחר 39 ימים שוחררו שאר 12 הגברים הישראלים.
סיפור המעשה -
מרדכי רחמים קנה את פרסומו בפברואר 1969 [לא בדיוק שנות השבעים, אבל כמעט...
] כאשר בשדה התעופה קולטן בציריך היה נסיון פיגוע הוא הרג מחבל אחד והצליח למנוע משאר המחבלים לפגוע במטוס אלעל [שמר רחמים היה מאבטחו] עד להתערבות המשטרה השוויצרית.
שלושת חברי החוליה תקפו את המטוס שהיה לפני תחילת הסעה על המסלול בירי של רובי קלאשניקוב ורימוני יד. טייס המשנה נהרג מהירי ומר רחמים שרץ עם תחילת הירי לתא הטייס החל בירי על המחבלים דרך חלון המטוס [כן, כן באקדח הקטן הזה שהזכרתם קודם...] רחמים פגע במפקד החולייה והצליח להרגו [הכדור חדר לגולגולת דרך העין!!!] למרות המרחק הרב [לא זוכר בדיוק כמה, אבל עשרות מטרים] לאחר מכן ירד מר רחמים מהמטוס ומאחורי מחסה של ערימת שלג בצד המסלול הוא המשיך לנהל אש [לא ליפני שקרא למחבלים להניח את נישקם...!!!] לאחר שנגמרה לו התחמושת, הוא הסתער בידיו על אחד המחבלים ונאבק בו עד להגעת השוטרים השוויצרים.
דרך אגב, מר רחמים הועמד למשפט ע"י שלטונות שוויץ על......... הריגת המחבל ושימוש בנשק חם...! כמובן שהמשפט הסתיים בצורה טובה ולא הורשע. [מי שהוצב מטעם פרקליטות המדינה להגן על מר רחמים במשפט היה שופט בית המשפט העליון לשעבר, גבריאל בך אשר בין היתר התפרסם כשישמש בתובע במשפט אייכמן בשתי ערכאות העירעור...]
עד כאן סוף סיפור המעשה.
מקווה שריעננתי את הזיכרון למי שכח.
אם אתה לא כועס אז תיקון קטן...
קצת רקע -
מר רחמים היה חלק ממערך אבטחת המטוסים [הטרי] של מדינת ישראל שקם בעקבות חטיפת מטוס אלעל [הראשונה והאחרונה] בדצמבר 1968 בטיסה מרומא לישראל ע"י שלושה מחבלים מהחזית העממית. [המטוס הונחת באלג'יר ולאחר חמישה ימים שוחררו נשים, ילדים ואזרחים זרים תמורת 15 חברי הארגון שהיו עצורים בישראל ולאחר 39 ימים שוחררו שאר 12 הגברים הישראלים.
סיפור המעשה -
מרדכי רחמים קנה את פרסומו בפברואר 1969 [לא בדיוק שנות השבעים, אבל כמעט...
שלושת חברי החוליה תקפו את המטוס שהיה לפני תחילת הסעה על המסלול בירי של רובי קלאשניקוב ורימוני יד. טייס המשנה נהרג מהירי ומר רחמים שרץ עם תחילת הירי לתא הטייס החל בירי על המחבלים דרך חלון המטוס [כן, כן באקדח הקטן הזה שהזכרתם קודם...] רחמים פגע במפקד החולייה והצליח להרגו [הכדור חדר לגולגולת דרך העין!!!] למרות המרחק הרב [לא זוכר בדיוק כמה, אבל עשרות מטרים] לאחר מכן ירד מר רחמים מהמטוס ומאחורי מחסה של ערימת שלג בצד המסלול הוא המשיך לנהל אש [לא ליפני שקרא למחבלים להניח את נישקם...!!!] לאחר שנגמרה לו התחמושת, הוא הסתער בידיו על אחד המחבלים ונאבק בו עד להגעת השוטרים השוויצרים.
דרך אגב, מר רחמים הועמד למשפט ע"י שלטונות שוויץ על......... הריגת המחבל ושימוש בנשק חם...! כמובן שהמשפט הסתיים בצורה טובה ולא הורשע. [מי שהוצב מטעם פרקליטות המדינה להגן על מר רחמים במשפט היה שופט בית המשפט העליון לשעבר, גבריאל בך אשר בין היתר התפרסם כשישמש בתובע במשפט אייכמן בשתי ערכאות העירעור...]
עד כאן סוף סיפור המעשה.
מקווה שריעננתי את הזיכרון למי שכח.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

בעיית צינה צרה
במשך כארבע שנים הסתובבתי עם יריחו כך שהבעיה מוכרת
הפיתרון שלי לבעיה למרות שהרבה מהחברים לא יסכימו איתי היה דיכה עלי ידי אחיזת הכוונת האחורית, אינני יודע האם הכונת של הצ'רוקי מספיק גבוהה אבל לעניות דעתי שוה לנסות
הפיתרון שלי לבעיה למרות שהרבה מהחברים לא יסכימו איתי היה דיכה עלי ידי אחיזת הכוונת האחורית, אינני יודע האם הכונת של הצ'רוקי מספיק גבוהה אבל לעניות דעתי שוה לנסות
- סליקאי ארד

- סליקאי כסף

לגבי שימוש בכוונת האחורית!
אגב הכוונת האחורית בצ'ירוקי גבוהה דיה. ואכן אני משתמש בה למרות שמדריכי הירי שלנו אינם ממליצים (בלשון המעטה) על כך . אבל זו האפשרות הטובה ביותר לדריכה מהירה. כעזר לרצועת הדריכה הצרה.(פסי דריכה)
- סליקאי כסף

מה אגיד לכם... נהינו עדינים...
אלפי, אם לא עשרות אלפי חיילים, שוטרים, אנשי כוחות הבטחון ודומיהם בארצנו הקטנטונת התאמנו שנים על גבי שנים בדריכת אקדחי FN בעלי צינה צרה מצינתו של הבול, או של היריחו. ומה קרה להם? כלום!
מיליוני דריכות נדרכו עם השנים, באימונים ובפעילות מבצעית, וזאת מבלי להתאונן או לבכות יותר מדי, בקיצור, גידי ידידי, הפתרון הוא תרגול ועוד קצת תרגול, במקרה הגרוע, תוספת פלסטר בד על האצבעות תעזור בהפחתת הפגיעה בעת אימון.
לא הייתי ממליץ על שינוי שיטת הדריכה שלך תוך הסתמכות על לימוד בהתכתבות, אני מוכן להתחייב כי אם תבקש עזרה, ימצא המדריך מבין חברי האתר שישמח לעזור לך בשינוי שיטת הדריכה או בשיפור הטכניקה הקיימת (אם קיימת אחת כזאת).
תתחדש על האקדח החדש... ושתשתמש בו רק לאימונים, אמן.
אלפי, אם לא עשרות אלפי חיילים, שוטרים, אנשי כוחות הבטחון ודומיהם בארצנו הקטנטונת התאמנו שנים על גבי שנים בדריכת אקדחי FN בעלי צינה צרה מצינתו של הבול, או של היריחו. ומה קרה להם? כלום!
מיליוני דריכות נדרכו עם השנים, באימונים ובפעילות מבצעית, וזאת מבלי להתאונן או לבכות יותר מדי, בקיצור, גידי ידידי, הפתרון הוא תרגול ועוד קצת תרגול, במקרה הגרוע, תוספת פלסטר בד על האצבעות תעזור בהפחתת הפגיעה בעת אימון.
לא הייתי ממליץ על שינוי שיטת הדריכה שלך תוך הסתמכות על לימוד בהתכתבות, אני מוכן להתחייב כי אם תבקש עזרה, ימצא המדריך מבין חברי האתר שישמח לעזור לך בשינוי שיטת הדריכה או בשיפור הטכניקה הקיימת (אם קיימת אחת כזאת).
תתחדש על האקדח החדש... ושתשתמש בו רק לאימונים, אמן.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד