זהה את המאבטח,,,,,

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

זהה את המאבטח,,,,,

על ידי GUSS » 22 נובמבר 2003, 18:57

היום אחר הצהרים הגעתי לנמל ת"א במטרה לאכל באחת ממסעדות הנמל,
בתחילת הרציף עמד אדם ובדק את העוברים לרציף,הוא לא היה עם שום אבזר מזהה לא תג,לא תעודה ולשאלתי גימגם שם של איזו חברת שמירה ,,או אבטחה,,או ניקיון,,
הדבר היחידי שהבדילו ,היה ווסט שחור שלבש,
אני סרבתי להראות לו תעודה והצעתי לו לזמן שוטר או ניידת ,,דבר שהוא לא העלה על דעתו,
יש לי שאלה האם החוק מאפשר לכל מלצר או עוזר טבח לעמוד ולבדוק את כבודת האזרחים,ולבדוק את רשיונותיהם,,סתם כך רק בגלל שהוא אומר את מילת הפלא אני המאבטח?????
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי
 
הודעות: 4059
הצטרף: 04 ינואר 2003, 20:26

על ידי ליאור45 » 22 נובמבר 2003, 19:12

לעניות דעתי (ואני לא בר סמכא), כל בעל מקום פרטי יכול להציב כל מי שבא לו, ולהציב כל דרישת כניסה שבאה לו. אותו המקום בנמל היה יכול גם להציב מלצר בכניסה שיוודא שלכל האורחים יש עניבה וברווז, ויסרב להכניס כל מי שמגיע עם חולצת פולו ושקנאי.

מאידך, ייתכן שאם חוק כלשהו מחייב מקום כלשהו להציב "מאבטח", חייבת להיות הגדרה מהו "מאבטח" ומהי "אבטחה".

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 5137
הצטרף: 05 ינואר 2003, 12:20
מיקום: LOCK UP YOUR GOATS

על ידי עוד'ר » 22 נובמבר 2003, 19:24

GUSS,
למאבטחים עובדי חברות השמירה למיניהם אין כל סמכויות חוקיות, בניגוד לשוטרים ואנשי ביטחון אחרים שקבלו סמכויות לפי חוק. מבחינה זאת אין משמעות לסממני לבוש מיוחדים, מדים ותעודות למיניהן המונפקות על ידי גופים פרטיים. גם אם המשטרה מחייבת בתי עסק מסויימים להציב מאבטח, אין לו סמכויות אכיפה כלשהן.
יחד עם זאת, כיוון שבתי העסק המאובטחים למיניהם הינם בבעלות או באחזקה פרטיים, זכותם החוקית של בעליהם היא להחליט מי יכנס לשיטחם ומי לא, ואף להתנות כניסתם של אנשים בהצגת תעודות או בדיקה, בדיוק כמו שזכותך לערוך בדיקה לאדם המבקש להיכנס לביתך.אינך יכול לאכוף עליו להזדהות או להיבדק (וזאת בניגוד לשוטר), אולם אתה בהחלט רשאי למנוע ממנו להיכנס אם הוא ממאן להיבדק.
הצעתך לשומר המסכן לזמן ניידת לא היתה במקומה, שכן איש לא חשד בך כי עברת עבירה כלשהי. יחד עם זאת, בעיה אחרת בה נתקלתי לפני מספר שבועות בהיכנסי למתחם הנמל היתה כי לא בוצעה עלי כל בדיקה עם גלאי מתכות, ולא היה כל קושי להכניס למתחם מה שרוצים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 121
הצטרף: 03 אוגוסט 2003, 21:27

על ידי אישגדול » 22 נובמבר 2003, 19:37

תסלח לי ארנולד, אבל אתה מעלה פה נקודות חמורות ביותר.
האם בסמכות בעל עסק לדרוש ממני לפרוק את הברווז? מה גם שיש בעיה לאחרונה (עקב השביתה במשרד הפנים) להוציא רשיון לשקנאי. :lol:
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי
 
הודעות: 1249
הצטרף: 04 ינואר 2003, 23:13

על ידי GUSS » 22 נובמבר 2003, 20:10

זאת הנקודה! המקום אינו פרטי, מסעדה,או בית קפה,וכדו',,
המקום הוא מעבר ציבורי לאורך הטיילת ,שבתי האוכל הוציאו שולחנות אליו,
"המאבטח" שלי לא צוייד לא במגלה מתכת ולא בכלום, חוץ משאלתו יש לך נשק ? ותשובתי,,, כן, אז מה? שלא סיפקה אותו, אבל זה כל מה שנתתי לו ,

כי לעניות דעתי מקום ציבורי מחוייב בהעסקת מאבטחים מקצועיים ורישמיים,
פרט לנקודה הזו,רוב מקומות הבילוי גובים תוספת תשלום עבור אבטחה,מן הראוי לפחות לציידם באמצעי זיהוי,כובע,תג.תעודה,אמצעי בדיקה,וכד'
בפיגוע בחיפה נטען כי המאבטח היה לא אחר אלה המלצר,ורק בגלל שנהרג :cry:
אי אפשר למצות איתו את הדין איך איפשר מעבר למחבלת ,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי
 
הודעות: 4059
הצטרף: 04 ינואר 2003, 20:26

על ידי ליאור45 » 22 נובמבר 2003, 21:39

עודד, העלית נקודה חשובה.

אם מאבטח, מאומן אשר יהיה, אך ללא סמכות הניתנת כדין, מנסה לערוך חיפושים ובדיקות במקום ציבורי, אזי הוא עובר על החוק - אני לא יודע איך זה נקרא - קיפוח זכות קדימה, הפרעה לציבור, תקיפת סתם, או כל דבר אחר. הציבור ככל הנראה רגיל כל כך לזה שמאבטחים אותו שאף אחד לא מפקפק בצקדת הצבת מאבטחים גם במקומות ציבוריים. עוד לא שמעתי על הגשת תלונה במשטרה נגד מאבטח כזה, אם כי יש עוד מקומות בהם חברות שמירה מרשות לעצמן לסגור כבישים ציבוריים באמתלה של שלום הציבור.

פעם למשטרה היו יותר סמכויות, אך הדבר הפריע לאנשים מסוימים במדינה והסמכויות שלה הוגבלו קצת. בינתיים, הציבור (בפרט הלא חמוש) כל כך מרוצה מבדיקות ביטחוניות שהוא רוצה עוד ועוד ועוד.

המאבטחים הרציניים שמקום ציבורי רשאי להעסיק הם פקחים עירוניים (על פי חוק עזר עירוני) ושוטרים וחיילים (אולי עובדים אחרים משהב"ט) או מי שקיבל מינוי מהמשטרה (מתנדבי משא"ז, לובשי אפודת "בשירות המשטרה").

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 5137
הצטרף: 05 ינואר 2003, 12:20
מיקום: LOCK UP YOUR GOATS

על ידי עוד'ר » 22 נובמבר 2003, 21:54

אכן, מאבטח, שלא ניתנו לו סמכויות לפי החוק (וזהו בד"כ המצב), העומד במקום ציבורי (להבדיל מכניסה למקום פרטי כמו חנות או קניון) ודורש מאדם החפץ לעבור להיבדק, הרי, אם אותו אדם מסרב לכך, אז אחד מהשניים: או שהמאבטח מוותר ומניח לו לעבור ללא בדיקה, ואז אין הוא ממלא את תפקידו, או שהוא מונע ממנו, פיזית, לעבור, ואז הוא מבצע עבירה של תקיפה.
גם אני נתקלתי במחסומים קבועים על כבישים ראשיים מחוץ למספר יישובים, המופעלים על ידי חברות שמירה פרטיות. אני חושש כי, עם כל ההבנה לרצון אנשי היישוב לשמור על ביטחונם, הדבר מנוגד לחוק.
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 121
הצטרף: 03 אוגוסט 2003, 21:27

על ידי אישגדול » 22 נובמבר 2003, 23:03

ועם כל זה, מאבטחים כאלה (ללא מיומנות וללא סמכות) מנעו פיגועים - פשוט מאחר ומחבל לא בהכרח יודע האם המאבטח חמוש או לא, והאם יש לו או אין לו סמכות.יש שם איש אבטחה, ומבחינתו זו הפרעה לתכנון. בפיגוע בדיזנגוף סנטר, לדוגמה, המחבל ראה שומר מבוגר ולא כשיר במיוחד מסתכל עליו, ועקב כך התפוצץ במעבר החציה במקום להכנס לתוך הסנטר. וזה בלי להזכיר מאבטחים/ שומרים במסעדות שמנעו פיגועים או נהרגו כשמנעו מהמחבל להכנס פנימה.
כך שאם או בלי סמכות, יש ערך מסויים לעצם המצאות המאבטח במקום.
השאלה הנשאלת - האם אזור המסעדות מוגדר "שטח פרטי" או לא - ועל זה צריך לענות מישהו שמבין יותר מאיתנו.
בכל מקרה, לטעמי לא צריך לעשות לבחור המסכן (שבסך הכל מנסה לעשות את עבודתו) צרות - אם יש טענות, צריך להפנות אותן לבעל/י המקום או העיריה. (ותשכחו מלהציב פקחים עירוניים/ שוטרים - אין כסף לדבר כזה על בסיס יומיומי)
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי
 
הודעות: 1249
הצטרף: 04 ינואר 2003, 23:13

על ידי 4x4 » 23 נובמבר 2003, 09:23

תארו לעצמכם שגנב נעמד ליד בית-קפה או מסעדה
ודורש מכל מי שניכנס שיפתח את תיקו כי הוא רוצה
לבצע בדיקה ביטחונית, ותוך כדי פישפוש בתיק הוא
מעלים דברי ערך.
ומנגד כמו שכתב "איש גדול" שאכן מי מאלו המאבטחים
שלא פעם ופעמים הצילו חיים ומנעו אבדות גדולות יותר.

לנו עוברי האורח נותר למצוא את האיזון בין:
שמירה על רכושנו \ פרטיותנו
לבין שמירה על בטחוננו ובטחון הסובבים אותנו.

לי אישית אין בעיה עם עמידה בתור, פישפוש בכלי,
ומעבר ה"גלאי" על גופי.
אני חושב שהיתי מותח את הקו בהכנסת ידיים לתוך
הארנק של אישתי (לי אין ארנק) וכו...

בגדול המאבטחים עושים עבודת קודש (הצלת-חיים)
בשכר מינימום ותנאים לא סימפטים
ולעיתים גם משלמים בחייהם על כך.
מי אני שאפריע להם בעבודתם...

ירון
"רון ארד לחופש נולד"
"FREE RON ARAD"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד
 
הודעות: 75
הצטרף: 05 ינואר 2003, 15:13
מיקום: בשדה או בהלוך או בחזור .

על ידי יובל » 23 נובמבר 2003, 14:31

GUSS - נראה לי שאתה נובח על העץ הלא נכון. מה רצית בדיוק ממאבטח קיקיוני שמקבל 17.93 שקל לשעה ומת לעוף הביתה? אמרו לו לשאול אז הוא שואל. אם באמת אתה מעוניין ביעילות ובמקצועיות, לדעתי היה לך מקום לברר עם בעל העסק שהציב את אותו בחור מסכן ולבוא אליו בדין ודברים. (מה הכשרת הבחור? מטעם איזו חברה הוא עובד וכן הלאה...)
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 397
הצטרף: 12 פברואר 2003, 15:21

על ידי ארנון » 23 נובמבר 2003, 17:25

חברים,
המאבטחים לא אשמים במצב הביטחוני.
הם עומדים, לפעמים בקו האש הראשון ומסכנים את חייהם (בשר תותחים ???)
לא חוכמה להרים עליהם קול ו"לעשות חוכמות".
אני ממליץ לכולם לנהוג כמוני ולהציג את הרשיון+ת"ז עוד לפני שהמאבטח מבקש!
בדר"כ אני מקבל תגובות של "כל הכבוד" וטפיחה על השכם, לפעולה מקדימה זו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 627
הצטרף: 05 ינואר 2003, 13:17
מיקום: ירושלים

על ידי GUSS » 23 נובמבר 2003, 17:38

אני חייב לעצמי איזה קורס בהבעה אם אני לא מצליח להסביר בצורה ברורה
כי "מאבטח" עומד בשטח ציבורי. :shock: אינו יודע מימינו לשמאלו וכן אני מסכים שהוא "נבך",,,,ומשתכר מעט,,

לגבי מעסיקו -כבוד ראש העיר ,זה באמת רעיון טוב להתקשר אליו ,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי
 
הודעות: 4059
הצטרף: 04 ינואר 2003, 20:26

על ידי higt-power » 23 נובמבר 2003, 18:45

לפי מה שקראתי במאמר בעיתון מוגן (לא זוכר איזה גליון)אז יכולה להיות
למאבטח סמכות חוקית.
איך?
אים מדובר במתחם פרטי שנמנה על מקומות מכוונים ע"י המשטרה שהיום למעשה
זה כל מקום מסופר ומעלה ובאותו מקום יש קב"ט מוסמך לנושא הוא רשאי
לערוך בדיקות על גופו של אדם ובחפצו איםיש לו יסוד סביר להניח שהנ"ל
ביצע אוו עומד לבצע עברה בתחום שיפוטו של אותו קב"ט(להלן העסק ,המפעל
וכ"ו )וסמכות זאת מוענקת לקב"ט אוו מאבטח מתאמו לרדיוס של 12 מטר
מפתח אוו גדר של אותו מיתקן.
זאת בצמוד לתעודה מתאימה.
כלומר אין תעודה לא חיב לא כלום ,שיקרא למשטרה.
בבית העסק עצמו שהוא שטח פרטי כל מה שנאמר פה נכון,בעל העסק יכול
לקבוע מה שבה לו וליסם את זה עים מי שבה לו.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 3186
הצטרף: 07 ינואר 2003, 12:13

על ידי נועם » 23 נובמבר 2003, 19:24

אם ללכת ע"פ החוק היבש אז לכל שומר ומאבטח במדינת ישארל חייב להיות רשיון שומר מטעם משרד המשפטים, ע"פ חוק השומרים. (ניתן לראות ולקרוא בחוברת חוק כלי הירייה 1949). מעטים השומרים והמאבטחים הנושאים אישורים כאלו.

למאבטח ישנה סמכות חוקית כאשר הוא מבקש מאדם להזדהות, אך ורק במידה והא נושא תעודה המסמיכה אותו לכך, והיא מטעם המדינה. לדוגמה - מאבטח בתי ספר או מאבטח אוטובוסים, נושא תעודה כזו. גם כניסה למקום פרטי או מקום אחר המונחה ע"י המשטרה אינו פוטר את המאבטח ושולחו, להיות מצויידים בתעודת הסמכה לביצוע עיכוב וחיפוש.

אין קשר בין היות הגוף המאובטח מונחה ע"י משטרת ישראל לבין העובדה כי מותר לאותו הקב"ט לבצע מהלכים שונים בתחום המתקן שלו או ברדיוס של 12 מטר מהמתקן. מותר לאותו קב"ט לעשות כן, אך ורק במידה והוא נושא תעודה כנ"ל. בנוסף, התעודה מקנה סמכויות עיכוב חיפוש ומעצר ברדיוס של 50 מטר, כקבוע בחוק.

היגיט, לידיעתך, זה שתלוי שלט בכניסה לסופר "ע"פ הוראות המשטרה... בלה בלה בלה.." אין זה אומר כי אכן ישנו עיגון חוקי לדרשיה, למעט העובדה כי כאשר אתה נכנס למקום / שטח פרטי, חלים הדברים שכתב עו'דר, בהודעתו לעיל.

ישנה הצעת חוק העוסקת בנושא סמכויות הקב"טים בישראל (בגופים אזרחיים וציבורים) וניתן לעקוב אחר התפתחות הדברים באתר הכנסת, תחת פרוטוקולים מישיבות ועדת הפנים ואיכות הסביבה. עד היום, אין התקדמות ממשית בנושא. (למעט העובדה כי כולם מסכימים שצריך לעשות משהו, אבל טרם הוחלט מה, ובצדק, כי ישנן מגבלות רבות. אני ממליץ לקרוא באתר הכנסת, ניתן להירשם שם לצורך קבלת עידכונים אוטומטיים.)

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי
 
הודעות: 6316
הצטרף: 20 דצמבר 2002, 22:46
מיקום: הנגב המערבי - חוטף עזה,ליד הגדר

על ידי higt-power » 23 נובמבר 2003, 21:38

בתור מאבטח של קניון וסופר בעברי הלא רחוק אני יכול לאשר כי גופים אלו מונחים ומבוקרים
ע"י המשטרה (המשטרה עורכת בדיקות סמויות וגלויות ומטילה כנסות על חריגות)
וזכור כמובן איום הסגירה על קניון מלחה בירושלים בשל כשלים באבטחה .
היום הבנתי שכל מקום אוו התקהלות שמכילה מעל 100 איש חיבים באבטחה ויש מפתח מסודר
שנבנה ע"י המשטרה של כמות מאבטחים על כמות קהל במקום כנ"ל כמות נשקים.
כך שהיום כל מקום כזה הוא למעשה בפיקוח משטרתי .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 3186
הצטרף: 07 ינואר 2003, 12:13

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד