בבקשה צריך את עזרתכם בנושא קבלת הרישיון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
בבקשה צריך את עזרתכם בנושא קבלת הרישיון
אני חייל בסדיר לקראת שיחרור(חוגר), מעל גיל 21, משכיר יותר משנה וחצי דירה בישוב מעבר לקו התפר ושאני יודע שזכאי להוצאת רישון.
האם אני יכול לגשת עוד בהיות בשירות צבאי למשרד הפנים ולבקש לקבל רישיון אזרחי ולא לעשות את זה דרך המשטרה צבאית בצבא ?
אם כן, אז 1) מה האישורים שעלי להביא למשרד הפנים?
2) האם זה שבחוזה שכירות מצויין שנאר לי עוד שנה וחצי עם אופצייה לעוד של שכירות יכול להוות בעיה מבחינת משרד הפנים? האם כדי עוד לפני שאני ניגש למשרד הפנים להאריך את החוזה לכמה שנים קדימה(אני בכל אופן מתכוון לגור בישוב עוד כמה שנים)?
3) כמה זמן לוקחת כל הפרוצדורה?
4) האם יוכל ללכת עם הנשק רק על אזרחי מחוץ למחנה בגלל שהרישיון הוא אזרחי או שאין בעיה לשאת אותו גם על מדים?
תודה מראש על תשובתכם!
האם אני יכול לגשת עוד בהיות בשירות צבאי למשרד הפנים ולבקש לקבל רישיון אזרחי ולא לעשות את זה דרך המשטרה צבאית בצבא ?
אם כן, אז 1) מה האישורים שעלי להביא למשרד הפנים?
2) האם זה שבחוזה שכירות מצויין שנאר לי עוד שנה וחצי עם אופצייה לעוד של שכירות יכול להוות בעיה מבחינת משרד הפנים? האם כדי עוד לפני שאני ניגש למשרד הפנים להאריך את החוזה לכמה שנים קדימה(אני בכל אופן מתכוון לגור בישוב עוד כמה שנים)?
3) כמה זמן לוקחת כל הפרוצדורה?
4) האם יוכל ללכת עם הנשק רק על אזרחי מחוץ למחנה בגלל שהרישיון הוא אזרחי או שאין בעיה לשאת אותו גם על מדים?
תודה מראש על תשובתכם!
"נראה, שהאדם לא יכול בלי רעל, ולכן לא יכול בלי נחשים" ו. ויסוצקי
- סליקאי ארד

אל הפטריוט הישראלי....
מנסיון שלי מן העבר אין לך בעיה לפנות למשרד הפנים עם הבקשה עוד טרם שחרורך , מטווח של חצי שנה לפני שחרור אתה יכול לגשת אליהם.
מבחינת ניירת למיטב ידיעתי אתה לא צריך להביא את חוזה השכירות , צריך אישור מהמועצה המקומית בה אתה מתגורר אישור כי אתה מתגורר שם למעלה משנה, לגבי כל שאר הניירת אתה יכול להכנס לכל חנות נשק ויתנו לך את הטופסידה שצריך למלא ולהגיש למשרד הפנים .
לגבי הזמן והפרוצדורה , אתה מגיש את הבקשה ובתור התחלה מחכה לתום השביתה
כמו רובנו, ואז מביא להלהם את המסמכים הרלוונטים וממתין בסבלנות לאישור, לאחר מכן אתה יכול לרכוש נשק.
לגבי הצבא לפי מיטב ידיעתי בדר"כ לא מאשרים להסתובב עם נשק פרטי ורק עם הצבאי , זה הולך רק מדרגה מסויימת, אבל זה אתה תוכל לבדוק בבוא הזמן לאחר קבלת הרשיון ואני מאוד מקווה שיש לך סבלנות כי לא נראה לי שזה יהיה צ'יק צ'ק
.
בכל מקרה שיהיה לך הרבה בהצלחה.
מנסיון שלי מן העבר אין לך בעיה לפנות למשרד הפנים עם הבקשה עוד טרם שחרורך , מטווח של חצי שנה לפני שחרור אתה יכול לגשת אליהם.
מבחינת ניירת למיטב ידיעתי אתה לא צריך להביא את חוזה השכירות , צריך אישור מהמועצה המקומית בה אתה מתגורר אישור כי אתה מתגורר שם למעלה משנה, לגבי כל שאר הניירת אתה יכול להכנס לכל חנות נשק ויתנו לך את הטופסידה שצריך למלא ולהגיש למשרד הפנים .
לגבי הזמן והפרוצדורה , אתה מגיש את הבקשה ובתור התחלה מחכה לתום השביתה
לגבי הצבא לפי מיטב ידיעתי בדר"כ לא מאשרים להסתובב עם נשק פרטי ורק עם הצבאי , זה הולך רק מדרגה מסויימת, אבל זה אתה תוכל לבדוק בבוא הזמן לאחר קבלת הרשיון ואני מאוד מקווה שיש לך סבלנות כי לא נראה לי שזה יהיה צ'יק צ'ק
בכל מקרה שיהיה לך הרבה בהצלחה.
***NO ONE IS FASTER THEN A BULLET ***
תודה על התשובה.
אתה יכול להגיד לי בבקשה איזה אישורים עלי לשלוח ומה הכתובת?
נ.ב אגב, התשקרתי למחלקת רישוי במקמצ"ר(משטרה צבאית) ונאמר לי שאסור לי להגיש בקשות למשרד הפנים כי אני חייל ולכן חובה להוציא אישור דרך מ.צ.
לפי דברי קצינת הרישוי לא מטפלים בבקשות של חיילים במשרד הפנים.
לא יודע עד כמה זה נכון אבל יכול להיות שזה נאמר בשביל :"הסמכותיות של הצבא בכל הדבר האפשרי".
אתה יכול להגיד לי בבקשה איזה אישורים עלי לשלוח ומה הכתובת?
נ.ב אגב, התשקרתי למחלקת רישוי במקמצ"ר(משטרה צבאית) ונאמר לי שאסור לי להגיש בקשות למשרד הפנים כי אני חייל ולכן חובה להוציא אישור דרך מ.צ.
לפי דברי קצינת הרישוי לא מטפלים בבקשות של חיילים במשרד הפנים.
לא יודע עד כמה זה נכון אבל יכול להיות שזה נאמר בשביל :"הסמכותיות של הצבא בכל הדבר האפשרי".
- סליקאי ארד

פטריוט,
כחייל - אתה שייך לסמכות רישוי צה"ל - וזה כולל רישיונות נהיגה צבאיים, רשיונות נשיאה לנשק מטעם צה"ל. שניהם, משותפים עם גורמים אזרחיים מקבילים, דהיינו, ברכישת רשיון נהיגה ע"י הכשרה צבאית, תקבל אוטומטית רשיון מקביל "אזרחי" וכך גם לגבי רשיון הנשיאה לנשק - הבקשה מוגשת ומטופלת בצה"ל, והרשיון הינו של משרד הפנים אך מופיע עליו "בשירות כוחות הבטחון" עד לשחרורך מצה"ל.
כחייל - אתה שייך לסמכות רישוי צה"ל - וזה כולל רישיונות נהיגה צבאיים, רשיונות נשיאה לנשק מטעם צה"ל. שניהם, משותפים עם גורמים אזרחיים מקבילים, דהיינו, ברכישת רשיון נהיגה ע"י הכשרה צבאית, תקבל אוטומטית רשיון מקביל "אזרחי" וכך גם לגבי רשיון הנשיאה לנשק - הבקשה מוגשת ומטופלת בצה"ל, והרשיון הינו של משרד הפנים אך מופיע עליו "בשירות כוחות הבטחון" עד לשחרורך מצה"ל.
נועם, אני ממשיך את הלוגיקה שלך
בתור חייל אני גם אזרח במדינת ישראל, וכשרציתי להוציא רישיון נהיגה שהייתי כבר מגוייס הלכתי למורה נהיגה אזרחי ועשיתי טסט באזרחות לא קשור לצבא. כשאני הולך להצביע לבחירות אני לא חייב להצביע בכלפי צבאית, וכשאני בא לכלפי עלי להראות ת.ז ולא תעודת חייל.
אז למה במקרה של רישיון נשק זה לא ככה? מי שסרן ומעלה בקבע וזה התבחין שלו לקבלת רישיון אז הגיוני שהוא צריך לפנות לשלטונות צה"ל, אבל אחד כמוני שתבחין שלו לרישיון זה מגורים בקו התפר אז למה משרד הפנים לא יתפלו בזה?
מישהו יכול לעזור לי בקשר לאישורים שעלי להסוף?
תודה מראש.
אז למה במקרה של רישיון נשק זה לא ככה? מי שסרן ומעלה בקבע וזה התבחין שלו לקבלת רישיון אז הגיוני שהוא צריך לפנות לשלטונות צה"ל, אבל אחד כמוני שתבחין שלו לרישיון זה מגורים בקו התפר אז למה משרד הפנים לא יתפלו בזה?
מישהו יכול לעזור לי בקשר לאישורים שעלי להסוף?
תודה מראש.
- סליקאי ארד

כנס לאתר משרד הפנים, תדפיס לך טופס בקשה לקבלת רישיון, או קבל זאת בחנות נשק.(הוסף הצהרת בריאות) מלא את הטופס צרף את כל המסמכים הנלווים הנדרשים (מופיע על הטופס בצידו העליון). עכשיו מתחילה הבעיה האמיתית, השג אישור ממפקד יחידתך בדרגת סא"ל ומעלה, שיאשר וימליץ. גש למקמצ"ר בתל השומר (לא הם לא בשביתה!) ומסור את הטופס. הטופס יועבר בנוהל הרגיל ותקבל לביתך/יחידתך תשובה בכתב אם מאושר או מסורב.
בהצלחה
אילן
ואגב מי שמטרידים אותו הוא מוטרד...
אז מי שמפריעים לו הוא "מופרע" ?
לא?
למה?
כי ככה זה בעברית!
ואם החוק אומר שחייל מוציא רשיון דרך מקמצ"ר ואח"כ מסב, אז ככה זה.....
או כמו שתומר אומרת התשובה ללמה זה כובע.
בהצלחה
אילן
ואגב מי שמטרידים אותו הוא מוטרד...
אז מי שמפריעים לו הוא "מופרע" ?
לא?
למה?
כי ככה זה בעברית!
ואם החוק אומר שחייל מוציא רשיון דרך מקמצ"ר ואח"כ מסב, אז ככה זה.....
או כמו שתומר אומרת התשובה ללמה זה כובע.
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד