באיזה מצב מוכנות כדאי לשאת את הנשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

באיזה מצב מוכנות כדאי לשאת את הנשק

על ידי Colonel » 08 דצמבר 2003, 14:13

מתוך "מראות המשטרה"
הכתבה מאת רפ"ק אלכס זוהר, קצין קליעה, משטרת ישראל

http://www.police.gov.il/pdf/04/0403/040301/Marot197/neshek.pdf
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 08 דצמבר 2003, 14:24

זה לא "קצת" ארכאי לכתוב מאמר על אקדחי תוף?

ואגב SA/DA נאמר באתר זה מספר פעמים שאין אפשרות לאשר אחדחי DA לנשיאה בזמן פעילות משא"ז.

האם זה עדיין בתוקף?
אני מכיר מישהו שאושר לו לשאת DA בזמן משמרת!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי RoadRuner » 08 דצמבר 2003, 14:27

מעניין....
אבל אין חלק על אקדחים חצי אוטומטיים...
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ACSman » 08 דצמבר 2003, 14:38

אצן הדרכים ידידי,

אם תשים לב למשפט האחרון (הנמצא בסוגריים) בסוף המאמר, תבין כי בגליון הבא תוכל לקרוא על חצי אוטומטיים... :wink:
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי RoadRuner » 08 דצמבר 2003, 14:44

אה.....

ACSman ידידי,
כרגיל אתה צודק....

לא שמתי לב :oops:
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דרור_ע » 09 דצמבר 2003, 09:24

כל הכבוד למ"י....
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי BROADAXE » 09 דצמבר 2003, 16:32

hk765 כתב:זה לא "קצת" ארכאי לכתוב מאמר על אקדחי תוף?

ואגב SA/DA נאמר באתר זה מספר פעמים שאין אפשרות לאשר אחדחי DA לנשיאה בזמן פעילות משא"ז.

האם זה עדיין בתוקף?
אני מכיר מישהו שאושר לו לשאת DA בזמן משמרת!

שוב מישהו לא קרא את הכתוב כמו שצריך... כל מה שנכתב בכתבה זו התייחס לאקדחים תופיים בלבד, לגביהם אין הוראה ספציפית במשא"ז.
האם אקדח תופי ארכאי? לא בהכרח. אני טוען שלאנשים מסויימים בסיטואציות מסויימות כדאי ועדיף לשאת אקדח תופי- כמובן SA/DA מודרני בקליבר משמעותי. אקדח תופי snub-nosed נוח לנשיאה ולהסתרה יותר מאקדח 9ממ קומפקט, ועדיין טעון בכדורים חזקים (לפעמים יותר), הגם שבכמות קטנה. במקרי הגנה עצמית עירוניים הסטטיסטיקה (כלל-עולמית) מצביעה על ירי של כדור בודד, כך ש- 5 עד 6 כדורים שיש בתופי הממוצע בהחלט מספיקים. בארץ כמובן המצב מסובך יותר כיוון שנכנס משתנה הטרור. בירי אקדח המעורב באירוע טרור נורה מספר גבוה-יחסית של כדורים וכאן יש יתרון ברור לחצי-אוטומטיים מרובי-כדורים. ודרך אגב- לתיקון כתבתו של אלכס אותו אני מכיר ומוקיר- ישנם היום אקדחים תופיים מודרנים בקליבר 357 המכילים 8 ואף 9 כדורים, של חברת טאורוס-ארה"ב וגם של סמית-ווסון.
למי אני ממליץ אקדח תופי? למשל לנהג אוטובוס שעשוי להזדקק לאקדחו תוך כדי נהיגה ומאבק בחוטף/מחבל. האם יוכל לשלוף ולדרוך? סביר שלא! תופי DA קצר בקליבר 0.38 ספיישל +P או 357 מגנום יעשה עבודה מהירה מאד ויעילה (בהנחה שאותו נהג דמיוני יפגע במטרה).
למשל לאישה שקשה לה להתמודד עם דריכת מחלק סרבן בידים מטופחות-צפורניים (ונא לא לשכוח ש"אקדחי נשים" חצי אוטומטיים מכילים גם הם 5 עד 7 כדורים בד"כ). ישנם תופיים יורי 9ממ שהרתע שלהם לא משמעותי, אפשר גם להשתמש ב 0.38 ספיישל לא-מוגבר, הוא עדיין חזק יותר מ-9ממ קצר. בארה"ב יש אקדחי תוף מיוחדים לנשים, בקליבר 0.32 מגנום.
תחמושת נוספת אפשר לשאת קבוע במספר מקומות- בתיק, בתא-הכפפות במכונית, בכיס... אפשר במטען עגול, שהשימוש בו מהיר יחסית אבל הוא מגושם, ואפשר להשתמש ברצועות-טעינה מגומי מהן טוענים שני כדורים כל פעם והן הרבה יותר נוחות לנשיאה (למשל בכיס הקטן שבג'ינס).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pilot » 09 דצמבר 2003, 16:41

עם כל הכבוד.

נשק לא משאירים בתא הכפפות במכונית, נקודה :!:
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 09 דצמבר 2003, 21:37

גם לא חוקי
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי BROADAXE » 09 דצמבר 2003, 21:47

אתם מוכנים להרגע?
שוב, אנשים לא קוראים את כל הטקסט כפשוטו... לא הצעתי להפקיר נשק במכונית, בשום אופן.
הצעתי לשאת תחמושת נוספת בתא-הכפפות, שם היא זמינה כשאני נמצא במכונית.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי avital » 10 דצמבר 2003, 08:23

יש עוד דברים ארכיים במישטרה למשל ברטה 0.22.
דרך אגב יש אישור לשאת אקדחי DA במשא"ז אני למשל קיבלתי אישור לSW99 לפרטים לפנות אלי במסר אישי.
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

אם בנהגי אוטובוס עסקינן...

על ידי ליאור45 » 10 דצמבר 2003, 08:48

דעותי האישיות והלא מקצועיות:

כמו כן אקדח תופי מתאים יותר לירי דרך מעיל / כיס מאשר אקדח חצי אוטומטי, מפאת חוסר חלקים נעים העלולים להיתפס בבד.

בארה"ב, כאשר אקדחים תופיים החלו לצאת מהמודה ביחידות משטרה שונות, הנטייה הייתה להחליף אותם באקדחי DAO יצי אוטומטיים המחקים קצת את האקדחים התופיים בירי (והמתאימים לנשיאה עם אחד בבית הבליעה). עד עתה לא התרשמתי שאקדחי DAO חצי אוטומטיים תופסים קהל לקוחות גדול בישראל. ייתכן שההגבלה לאקדח אחד בלבד אחראי לזה. חשוב לציין שה- P7 מתחרה עם אקדחים DA מבחינת בטיחות נשיאה עם כדור בבית הבליעה, אך נשק זה קצת יקר לעומת מתחריו.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי avital » 10 דצמבר 2003, 09:00

ארנולד ידידי
אני מקווה שלא תירה דרך מעיל אלא עם מעיל מיוחד חסין אש או שיש לך מטף בהסג יד.
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 10 דצמבר 2003, 09:36

BROADAXE כתב:למי אני ממליץ אקדח תופי? למשל לנהג אוטובוס שעשוי להזדקק לאקדחו תוך כדי נהיגה ומאבק בחוטף/מחבל. האם יוכל לשלוף ולדרוך? סביר שלא! תופי DA קצר בקליבר 0.38 ספיישל +P או 357 מגנום יעשה עבודה מהירה מאד ויעילה (בהנחה שאותו נהג דמיוני יפגע במטרה).
למשל לאישה שקשה לה להתמודד עם דריכת מחלק סרבן בידים מטופחות-צפורניים (ונא לא לשכוח ש"אקדחי נשים" חצי אוטומטיים מכילים גם הם 5 עד 7 כדורים בד"כ). ישנם תופיים יורי 9ממ שהרתע שלהם לא משמעותי, אפשר גם להשתמש ב 0.38 ספיישל לא-מוגבר, הוא עדיין חזק יותר מ-9ממ קצר. בארה"ב יש אקדחי תוף מיוחדים לנשים, בקליבר 0.32 מגנום.

אני מאמין שההמלצות האלו נובעות מתוך תפיסת עולם שאין ללכת עם כדור בקנה דבר המקובל בארצנו בלבד.
מעבר לכך, וכמי שנשא אקדח תופי בעבר, אני יכול להדגיש שירי עם אקדח כזה עם קנה 2" ותחמושת 357 כמו שציינת, דורש מיומנות רבה עקב הרתיעה החזקה של הכלי ולחיצת הDA הקשה האופיינית לאקדחים כאלו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי BROADAXE » 10 דצמבר 2003, 15:32

[/quote]

אני מאמין שההמלצות האלו נובעות מתוך תפיסת עולם שאין ללכת עם כדור בקנה דבר המקובל בארצנו בלבד.
מעבר לכך, וכמי שנשא אקדח תופי בעבר, אני יכול להדגיש שירי עם אקדח כזה עם קנה 2" ותחמושת 357 כמו שציינת, דורש מיומנות רבה עקב הרתיעה החזקה של הכלי ולחיצת הDA הקשה האופיינית לאקדחים כאלו.[/quote]

לאו דווקא, אחרת הייתי מחייב נשיאת מקום ריק מול הפטיש התופי, לא? מקובלת עלי נשיאת חצי-אוטומטי עם נעילת נוקר וכדור בקנה. לגבי חסרי אבטחה- נו, כל אחד וגבול תעוזתו. מאחר והייתי עד לפליטת כדור מקולט 45 סדרה 70 שירה ופטישו מורד אני לא כל כך סומך עליהם.
לגבי הרתע, נכון, אין הרבה מה לעשות, רק קנה 2" נדיר מאד בצירוף עם קליבר 357, זה בד"כ 38 שהרתע שלו, הגם שחזק, חלש משמעותית מה 357. מעבר לזה, אי אפשר לכרוך יחד את כל האקדחים התופיים הקצרים. ישנן חברות שהתכנון שלהן ממש עתיק-יומין, כמו סמית ווסון ומולן חברות כמו רוגר וקולט (בדגמים מסויימים) שתכננו אקדחים תופיים מודרנים ויש הבדלים משמעותיים במכניקה (מערכות הדק משופרות וחלקות) ובהנדסת אנוש. אקדחי רוגר קצרים, מייצרים למרבית הפלא רתע קטן למדי. לדעתי הסיבה העיקרית לכך היא הנמכת גובה הקנה ביחס לתושבת הקת וליד היורה.
ארנולד- בדיוק לצורך ירי דרך הכיס תוכנן הסמית ווסון "בודי גארד" שהפטיש שלו מחופה משני צידיו כדי שלא ייתפס בקפל בזמן ירי או בעת שליפה מהכיס. אפשר לירות איתו בדאבל וגם בסינגל. יש לסמית אקדח אחר בו הפטיש פנימי לחלוטין (ה"סנטניאל" 9ממ תופי) ויורה בדאבל בלבד.
גם לחברות אחרות יש פתרונות דומים.
לאביטל- הסיכוי שבגד יעלה באש מרשף ירי נמוך למדי (ולא לשכוח שיש בתופי שני מוקדי רשף).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד