שאלה נדושה ומוכרת! מה דעתכם?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה נדושה ומוכרת! מה דעתכם?
בקבוצת דיון שערכנו נשאלה השאלה הנדושה:אקדח בזמן השינה מיקומו?
עלו רעיונות ישנים וחדשים. שונים ומשונים. ומעניין: למרות הנאמר בכל דיון ומאמר.רובם של משתתפי הדיון הודו שהם מחזיקים את האקדח מתחת לכר. דבר שנאמר עליו עשרות פעמים שהוא מסוכן. ולא נכון! מה דעתכם?
עלו רעיונות ישנים וחדשים. שונים ומשונים. ומעניין: למרות הנאמר בכל דיון ומאמר.רובם של משתתפי הדיון הודו שהם מחזיקים את האקדח מתחת לכר. דבר שנאמר עליו עשרות פעמים שהוא מסוכן. ולא נכון! מה דעתכם?
- סליקאי כסף

ככה למה לא מתחת לכרית ?
כי זה לא נוח לי, כי אני מתהפך עליו וזה שובר לי את הראש .
אבל אם כבר מתחת לכרית (כי מעונינים או סתם אין אופציה אחרת)אז לא דרוך כי לך תדע איך תתהפך בלילה, איך הכלי יפול או במה ההדק יתפס ואז בום !!!
בקשר להישג יד יש לי השגה קטנה ,בתנאי שהוא לא נראה מיד לעין (שידה של המיטה אוו
משהוא כזה) כי אני מעדיף שאם כבר אני לא יספיק להגיע לאקדח אז לפחות שגם התוקף
הפוטנצאלי לא יספיק.
ועוד נקודה קטנה למחשבה :אני אישית כאשר אני קם באמצע הלילה בדקה דקה וחצי הראשונות
אני בקושי זוכר איך קוראים לי והעינים שלי לא ממש מפוקסות (בעיקר אם אני מתעורר מהדלקה
פיתאומית של אור )אתם חושבים שאיך שקמתם זה נכון וחכם לקחת במצב הזה אקדח ליד ולירות??
כי זה לא נוח לי, כי אני מתהפך עליו וזה שובר לי את הראש .
אבל אם כבר מתחת לכרית (כי מעונינים או סתם אין אופציה אחרת)אז לא דרוך כי לך תדע איך תתהפך בלילה, איך הכלי יפול או במה ההדק יתפס ואז בום !!!
בקשר להישג יד יש לי השגה קטנה ,בתנאי שהוא לא נראה מיד לעין (שידה של המיטה אוו
משהוא כזה) כי אני מעדיף שאם כבר אני לא יספיק להגיע לאקדח אז לפחות שגם התוקף
הפוטנצאלי לא יספיק.
ועוד נקודה קטנה למחשבה :אני אישית כאשר אני קם באמצע הלילה בדקה דקה וחצי הראשונות
אני בקושי זוכר איך קוראים לי והעינים שלי לא ממש מפוקסות (בעיקר אם אני מתעורר מהדלקה
פיתאומית של אור )אתם חושבים שאיך שקמתם זה נכון וחכם לקחת במצב הזה אקדח ליד ולירות??
שימו לב כל הגברברים!!
ההיסוס של כולכם כבר מתבטא בתגובותיכם הראשונות. ממש כמו בקבוצת הדיון שלנו אותן בדיחות.
הספק שזוגתכם הישנה לרוב לצידכם. ומאיזו שהיא סיבה (אנחנו כולנו יודעים למה)בלילה מסוים שנתה נודדת . ואז ידה שגם היא נודדת בעיתות כאלה תיגע בקנה (האקדח).ומאותו רגע ואילך. לכולכם.בעיקר לאלו עם הקטרים הגדולים(לפחות באקדח) יש עניין רציני עם קנאה!(שלכם) וכאב ראש(לבת הזוג). -אבל אל דאגה רבותי זה רק החלק ההומוריסטי הקטן שבעניין.אילו הייתם שומעים איזה סוג של בדיחות רץ באותו ערב.(של הדיון) הייתם מבינים.מה כבר נשאר לגמלאי משטרה בגילים מתקדמים לעשות עם הקנה(של האקדח כמובן)
נמתין לעוד תגובות.ואז נעבור לחלק הרציני והאמיתי בשאלתי! ואז תבינו כמה שגיאות נעשות בנושא.בעיקר לאחר שקראנו את כתבתו של אבי מור בנושא באיזה ירחון גברברי!
הספק שזוגתכם הישנה לרוב לצידכם. ומאיזו שהיא סיבה (אנחנו כולנו יודעים למה)בלילה מסוים שנתה נודדת . ואז ידה שגם היא נודדת בעיתות כאלה תיגע בקנה (האקדח).ומאותו רגע ואילך. לכולכם.בעיקר לאלו עם הקטרים הגדולים(לפחות באקדח) יש עניין רציני עם קנאה!(שלכם) וכאב ראש(לבת הזוג). -אבל אל דאגה רבותי זה רק החלק ההומוריסטי הקטן שבעניין.אילו הייתם שומעים איזה סוג של בדיחות רץ באותו ערב.(של הדיון) הייתם מבינים.מה כבר נשאר לגמלאי משטרה בגילים מתקדמים לעשות עם הקנה(של האקדח כמובן)
נמתין לעוד תגובות.ואז נעבור לחלק הרציני והאמיתי בשאלתי! ואז תבינו כמה שגיאות נעשות בנושא.בעיקר לאחר שקראנו את כתבתו של אבי מור בנושא באיזה ירחון גברברי!
"מוזה" זה דבר חשוב.כשאתה כותב שירים.אבל אי אפשר לקנות עם זה אוכל במכולת!
- סליקאי כסף

Boltik כתב:בלילות אקדח שלי נמצא על השולחן או במגירה(לא בהישג יד) יחד עם המחסנית.
אני לא רואה שום סיבה לישון בבית עם אקדח מתחת לכרית....אין לגנבים מה לחפש בדירה שלי...אני לא בכוננות בצבא...אין לי שכנים בעיתיים.....שכחתי משהו?
ואני חיי בשוויץ.
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סוקרטס
מיקום האקדח בשעות השינה!
את מיקומו של האקדח מתחת לכר כל גנב מתחיל ואוהב סרטים , מכיר. והאמינו לי :קל מאוד לגנוב את האקדח מישנונים! בפרט מישנים חזק חזק.מנסיון שלי במשטרה אין קל מזה.
ככלל קל לגנוב אם יודעים היכן הוא מוסתר. בעיקר גנבי ה-"תשש"(שיטת גנבה המבוססת על איסוף מכנסיים או תיקים בשעות הליילה הקטנות. ריכוז הטובין באחד מחדרי הבית בו אין אנשים.וחיפוש בכיסים ובתיקים. למציאת כסף ואו תכשיטים. מאפיין עיקרי:כל החפצים והלבוש מרוכז בערמה. לאחר הסתלקות הגנבים. בדרך כלל אחד לוקח-מתשש. אוסף מהחדרים והשני בודק)
מה הפתרון.?
כל מקום שכף ידך מגיעה אל האקדח. להפעלה מהירה!
בתנאי: שהאקדח. מוסתר היטב. ומוסווה! דוגמא:צמוד לתחתית המיטה עם ווים פשוטי או אפילו מסמרים מכופפים בצורה כזו שהאקדח מוצמד היטב. וקל לשלפו! למראשות המיטה מתחת למחיצה מוסוית ומוסתרת.שוב בתנאי שידך מגיעה לאקדח. עם כף היד במלואה.(בדרך כלל זה נוח למיטות זוגיות עם ראשיה בנויה מעץ . או עם שידות). מגירה שנמצאת קרוב למיטה וקל להפוך את
תחתיתה לכפולה. מוסוית. עפ חלקה החיצוני פתוח!
ככלל לא בכל יום פורצים לך לבית ולא כל אחד מאיתנו. גר בסביבה עויינת. פלילית או לאומנית.ויש גם כאלה שמחזיקים את האקדח במגירה. ואת המחסנית במזווה. הכל טוב ויפה . אבל הפתרון הוא לאלה . שזקוקים לכך!
פתרון נוסף: הוא להחזיק כלב בבית שיודע לנבוח חזק ולהעיר את בעל הבית בשעת הצורך.
או סתם גלאי כלשהוא.
שוב מנסיון אישי שלי:לאחר מספר פריצות אלי הבייתה. ולעוד בתים ברחוב בו אני גר.כשלפי כל הסימנים הגנבים חיפשו את אקדחי.ולא מצאו.בכל הפעמים הצלחתי להתעורר בזמן. פרט לפעם אחת לאחר שבוע משמרת לילה
רצוף.אך גם אז לא מצאו הגנבים את האקדח. הבאתי כלב הבייתה בגודל בינוני.ובעזרת אילוף מתון וחושיו הטבעיים.הגעתי איתו למצב. בו היה מעיר אותי כשחש בזר בקרבה מאיימת. איך חש זאת לאלוהים הפתרון.אך היה מעיר אותי ללא נביחה ע'י חיכוך אפו בידי.מה גם שהכלב ידע לנשוך טוב את מי שצריך היה. לאחר תקופה מסויימת נתפסו הגנבים (לא על ידי)שפרצו להרבה דירות ברחוב בו אני גר.
ולדבריהם.אין יותר מאיים מכלב! נוסף על כך מתעוררת שאלת חוקיותו של ירי בגנבים הנמצאים בתוך הבית.נקווה שאף אחד מאיתנו לא יצטרך לשאול את השאלה הזו לאחר ירי בגנבים. אני אישית הייתי יורה ללא היסוס.בגלל נתונים בשטח.זה ר'ח שכבר ידע חדירות של מחבלים.ולדעתי קל להוכיח בחקירה משטרתית או בבימ'ש. שהיה חשש אלמנטרי לחיי יושבי הבית.
ככלל קל לגנוב אם יודעים היכן הוא מוסתר. בעיקר גנבי ה-"תשש"(שיטת גנבה המבוססת על איסוף מכנסיים או תיקים בשעות הליילה הקטנות. ריכוז הטובין באחד מחדרי הבית בו אין אנשים.וחיפוש בכיסים ובתיקים. למציאת כסף ואו תכשיטים. מאפיין עיקרי:כל החפצים והלבוש מרוכז בערמה. לאחר הסתלקות הגנבים. בדרך כלל אחד לוקח-מתשש. אוסף מהחדרים והשני בודק)
מה הפתרון.?
כל מקום שכף ידך מגיעה אל האקדח. להפעלה מהירה!
בתנאי: שהאקדח. מוסתר היטב. ומוסווה! דוגמא:צמוד לתחתית המיטה עם ווים פשוטי או אפילו מסמרים מכופפים בצורה כזו שהאקדח מוצמד היטב. וקל לשלפו! למראשות המיטה מתחת למחיצה מוסוית ומוסתרת.שוב בתנאי שידך מגיעה לאקדח. עם כף היד במלואה.(בדרך כלל זה נוח למיטות זוגיות עם ראשיה בנויה מעץ . או עם שידות). מגירה שנמצאת קרוב למיטה וקל להפוך את
תחתיתה לכפולה. מוסוית. עפ חלקה החיצוני פתוח!
ככלל לא בכל יום פורצים לך לבית ולא כל אחד מאיתנו. גר בסביבה עויינת. פלילית או לאומנית.ויש גם כאלה שמחזיקים את האקדח במגירה. ואת המחסנית במזווה. הכל טוב ויפה . אבל הפתרון הוא לאלה . שזקוקים לכך!
פתרון נוסף: הוא להחזיק כלב בבית שיודע לנבוח חזק ולהעיר את בעל הבית בשעת הצורך.
או סתם גלאי כלשהוא.
שוב מנסיון אישי שלי:לאחר מספר פריצות אלי הבייתה. ולעוד בתים ברחוב בו אני גר.כשלפי כל הסימנים הגנבים חיפשו את אקדחי.ולא מצאו.בכל הפעמים הצלחתי להתעורר בזמן. פרט לפעם אחת לאחר שבוע משמרת לילה
רצוף.אך גם אז לא מצאו הגנבים את האקדח. הבאתי כלב הבייתה בגודל בינוני.ובעזרת אילוף מתון וחושיו הטבעיים.הגעתי איתו למצב. בו היה מעיר אותי כשחש בזר בקרבה מאיימת. איך חש זאת לאלוהים הפתרון.אך היה מעיר אותי ללא נביחה ע'י חיכוך אפו בידי.מה גם שהכלב ידע לנשוך טוב את מי שצריך היה. לאחר תקופה מסויימת נתפסו הגנבים (לא על ידי)שפרצו להרבה דירות ברחוב בו אני גר.
ולדבריהם.אין יותר מאיים מכלב! נוסף על כך מתעוררת שאלת חוקיותו של ירי בגנבים הנמצאים בתוך הבית.נקווה שאף אחד מאיתנו לא יצטרך לשאול את השאלה הזו לאחר ירי בגנבים. אני אישית הייתי יורה ללא היסוס.בגלל נתונים בשטח.זה ר'ח שכבר ידע חדירות של מחבלים.ולדעתי קל להוכיח בחקירה משטרתית או בבימ'ש. שהיה חשש אלמנטרי לחיי יושבי הבית.
- סליקאי כסף

Re: מיקום האקדח בשעות השינה!
גידי מצגר כתב:.......אני אישית הייתי יורה ללא היסוס.בגלל נתונים בשטח.זה ר'ח שכבר ידע חדירות של מחבלים.ולדעתי קל להוכיח בחקירה משטרתית או בבימ'ש. שהיה חשש אלמנטרי לחיי יושבי הבית.
ידידי, אולי לך, בתור שוטר, המשטרה לא הייתה עושה עניין מירי כזה.
אבל אזרח רגיל שיירה בגנב שפרץ לביתו, אפילו ברחוב שלך, היה צפוי ל 10 מדורי גהינום, אלמלא הוכיח שחייו שלו או של בני ביתו היו בסכנה ברורה ומיידית(יכולת, אמצעים, כוונה), והירי היה האמצעי היחיד בו יכל לנקוט ע"מ להינצל (האמצעים כוללים גם בריחה ממקום האירוע!!!).
סביר להניח שאותו אזרח היה מועמד לדין, וגם אם היה יוצא בסופו זכאי(?), הרי שהעלויות הכספיות שבהגנתו היו עליו.
הפן הנוסף של ירי כזה הוא תביעת נזיקין מצידו של......הגנב או שאריו , שהרי הוא "רק" בא לגנוב לך קצת כסף לאוכל...... ואתה ירית בו?
גם תביעות כאלו זוכות לאהדה בבתי המשפט, ויש תקדימים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אלמלא הייתי שוטר!
א)אינני שוטר כבר די הרבה זמן ולמרות שכך לא הייתי מהסס והייתי יורה.
ב)אם שמת לב למה שאתה כותב אז אתה אומר וחוזר על דברי.-הייתי מוכיח את הסכנה בו הייתה נתונה משפחתי סכנת חיים.
ג)אם היית פוגע לא היה מי שיבקש פיצויים.
ד)גם כך ואני הייתי מטורטר כמו כל אחד אחר.
ה)אתה אינך חייב לירות בדיוק כמו שאינך חייב להפגע ע'י גנבים או פורצים.
ו)אינני מכיר שום תקדים של תביעה של גנב או פורץ שנורו.בתנאים שכתבתי עליהם.
ובימ'ש קיבל את תביעתם אין דבר שכזה.אתה מתייחס למקרים של ירי לא מוצדק.סתמי של שוטרים במרדף. או פליטת כדור.
ב)אם שמת לב למה שאתה כותב אז אתה אומר וחוזר על דברי.-הייתי מוכיח את הסכנה בו הייתה נתונה משפחתי סכנת חיים.
ג)אם היית פוגע לא היה מי שיבקש פיצויים.
ד)גם כך ואני הייתי מטורטר כמו כל אחד אחר.
ה)אתה אינך חייב לירות בדיוק כמו שאינך חייב להפגע ע'י גנבים או פורצים.
ו)אינני מכיר שום תקדים של תביעה של גנב או פורץ שנורו.בתנאים שכתבתי עליהם.
ובימ'ש קיבל את תביעתם אין דבר שכזה.אתה מתייחס למקרים של ירי לא מוצדק.סתמי של שוטרים במרדף. או פליטת כדור.
- סליקאי כסף

שכחתי להוסיף.
היכן ההגיון בלברוח בלילה כשכולם ישנים ומתעוררים בבהלה נראה אותך בורח במצב כזה עם בני המשפחה.מכאן הסכנה לחייהם. בפרט היום כשכל שמנדריק גנב. חמוש אם לא באקדח גנוב הרי לפחות בסכין. והנכונות להשתמש בהם מצידם הרבה יותר זמינה!
- סליקאי כסף

סיפור שהיה כך היה:
לפני משהו כמו שנתיים וקצת הייתי בחופשה (רגילה אחרונה לפני שחרור) חזרתי לבית ריק - הורים ואחים בחו"ל. מאחר ואני "מעט" ברדקיסט השארתי אוכל בחוץ, בלגן בכיור ובשר להפשרה. באמצע הלילה אני מתעורר מקולות מוזרים נהמות חריגות ורעש חזק של צלחות מתנפצות. יד נשלחת לאקדח שהיה מתחת לכרית ואני מתחיל תרגולות לוט"ר בתנועה מעליית הגג למטבח עם אקדח שלוף
... תוך כדי שאגות אזהרה "לפורצ/ים"...
בכניסה למטבח אני רואה תריסר חתולים משתוללים במטבח על הבשר ושאריות האוכל ללא כל טיפת כבוד לכלי המטבח היקרים של אמא
אז ככה:
לא כל רעש חשוד בלילה הוא פורץ. עדיף שהאקדח יהיה במרחק סביר ממך שיאפשר התעוררות לפני שנשק מגיע ליד, והכי חשוב צריך כלב
נ.ב
שום חתול לא נפגע בארוע ולא תאמינו כמה זמן לוקח לגרש חתולים שמצאו "אוצר"
לפני משהו כמו שנתיים וקצת הייתי בחופשה (רגילה אחרונה לפני שחרור) חזרתי לבית ריק - הורים ואחים בחו"ל. מאחר ואני "מעט" ברדקיסט השארתי אוכל בחוץ, בלגן בכיור ובשר להפשרה. באמצע הלילה אני מתעורר מקולות מוזרים נהמות חריגות ורעש חזק של צלחות מתנפצות. יד נשלחת לאקדח שהיה מתחת לכרית ואני מתחיל תרגולות לוט"ר בתנועה מעליית הגג למטבח עם אקדח שלוף
בכניסה למטבח אני רואה תריסר חתולים משתוללים במטבח על הבשר ושאריות האוכל ללא כל טיפת כבוד לכלי המטבח היקרים של אמא
אז ככה:
לא כל רעש חשוד בלילה הוא פורץ. עדיף שהאקדח יהיה במרחק סביר ממך שיאפשר התעוררות לפני שנשק מגיע ליד, והכי חשוב צריך כלב
נ.ב
שום חתול לא נפגע בארוע ולא תאמינו כמה זמן לוקח לגרש חתולים שמצאו "אוצר"
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד