בעיניין חובת הפקדת נשק במקומות ציבוריים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בעיניין חובת הפקדת נשק במקומות ציבוריים

על ידי יובל » 29 דצמבר 2003, 13:20

בעקבות אשכולות רבים שנפתחו בנושא-הוכחה עד כמה הגורם האנושי (אנחנו) הוא המשפיע.
אתמול הגעתי לאחד ממסופי הגבול היבשתיים המקיפים את רצועת עזה בעיניינים מקצועיים. הבחורה בש.ג. הודיעה לי כי לא אוכל להיכנס למסוף עם נשק, ויהיה עליי להפקיד אותו. שאלתי אותה אם יש לה מפתח למסירה והיא השיבה בחיוב.
יצאתי מהרכב בדרכי להיכנס לש.ג ולהכניס את הנשק לקופה, אולם היא חסמה את דרכי בטענה כי חל איסור להכניס אזרחים למבנה עצמו, והיא אישית תשמח, על פי התקנות, ליטול ממני את אקדחי, ללכת כארבעה מטרים לתוך המבנה, מוקפת פלשתינים, ולהכניס את הנשק עבורי לקופה.
שאלתי אותה אם יש לה רשיון נשיאת נשק, היא השיבה בשלילה. אם כך, הקשיתי, באיזו סמכות היא מתכוונת לקחת אותו ממני? "הקב"ט אמר..." היא מלמלה. ומה יקרה אם אחד מהפלשתינים באזור יחליט להתנפל עליה ולחטוף את הנשק מידיה (בזמן שאני ישוב ברכב, מחוץ לשער)? מי אז ייתן את הדין? היא הבטיחה לי כי דבר כזה לא סביר כי עד כה לא קרה מקרה כזה...
כך או כך, דרשתי להזמין לשער את קב"ט המסוף, שהיה מעט יותר הגיוני, ואישר לי, אישית, להכניס את האקדח לקופה ולנעול.
מסקנות: אין מקום להסס או לחשוש לצאת "נודניקים", או לדרוש את כיבוד החוק ממאבטחים קיקיוניים שמרוויחים 17.93 בשעה. כשזה נוגע לעינייני נשק חייבים לאבד את חוש ההומור. אם אחד מהפלשתינים היה חוטף ממנה את הנשק שלי (ולדעתי, פראייר הפלשתיני שלא יעשה את זה), מצבי היה מאוד מאוד בלתי עליז.
נסיים בפתגם לאטיני:dura lex - ce de lex - החוק הוא קשה, אבל זהו החוק.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: בעיניין חובת הפקדת נשק במקומות ציבוריים

על ידי BlueStar » 29 דצמבר 2003, 13:49

[quote="יובל"]בעקבות אשכולות רבים שנפתחו בנושא-הוכחה עד כמה הגורם האנושי (אנחנו) הוא המשפיע.

מסקנות: אין מקום להסס או לחשוש לצאת "נודניקים", או לדרוש את כיבוד החוק ממאבטחים קיקיוניים שמרוויחים 17.93 בשעה. quote]

הכפשה מיותרת...
מחפש עבודה בתחום היבוא והיצוא.
ניצן בנק 054-5553438
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 29 דצמבר 2003, 14:33

יובל שלום.
אע"פ שכתבת דברי טעם רבים, אני מוצא עצמי מצטרף להסתייגותו של הכוכב הכחול.
אין לחלוק על העובדה כי מרבית מנושאי התפקידים בתחום האבטחה משתכרים משכורות הרחוקות מלהבטיח להם חיי רווחה נוחים אך אינך יכול לקשור את רמת השתכרותם של כלל המאבטחים והשומרים לרמתם האישית.
נכון שרמת השתכרות גבוהה יותר היתה גורמת ומביאה תחרות חיובית על המשרות אולם יש לא מעטים העושים עבודתם נאמנה ובמלוא ההקפדה ותשומת הלב גם ברמות שכר נמוכות ממה שציינת.
מאבטח אינו קיקיוני משום שהוא משתכר כך או אחרת, רמת הביצוע שלו תלויה באישיותו, בהכשרה אותה הוא עובר (בחסות המעסיק \ החוק) ובמידת הטרטור המתקבל מהאזרח (ועוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד...) שחושב שהוא יותר מיוחד מכולם - ואינני מכוון לאדם ספציפי.

יש תקלה \ בעיה \ נוהל לא תקין ?! התרע והצף את הבעיה. אבל אל תוציא דיבתם רעה.

למרות שאינני מאבטח \ שומר \ עובד בחברת אבטחה אני מוצא עצמי כמעט נעלב בשמם של אלה שכן עושים מלאכתם נאמנה ובחצי השכר שהיה מגיע להם.

ביקורת היא דבר מקובל ובריא אך זכור: "כל מלאכה מכבדת את בעליה" !

דרך אגב,
את הנהלים לאבטחה המיושמים ע"י המאבטחים "הקיקיוניים" כותבים בדרך כלל אנשים אשר כל דמיון בין משכורת המאבטחים למשכורתם מקרי בהחלט.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי ירון » 29 דצמבר 2003, 20:02

מצטרף לדברם של ברי והכחול
וגם מסכים עם דבריך בחלקם אולם...
אין שום מקום להעליב את האנשים שעובדים באבטחה,
שבחלק מהמקרים שילמו בחייהם על מנת למנוע ממחבלים להיכנס
לקניונים, מסעדות וכו... ולפגע בהרבה יותר אנשים...

ירון
"רון ארד לחופש נולד"
"FREE RON ARAD"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי volunteer » 30 דצמבר 2003, 22:45

יובל כתב :
...לדרוש את כיבוד החוק ממאבטחים קיקיוניים שמרוויחים 17.93 בשעה.

כשאדם מרוויח 17.93 שקלים לשעה האצבע המאשימה צריכה להיות מופנית למי שמשלם את שכר העבדות הזה ולא למי שמקבל אותו. והמשפט הנ"ל מעיד יותר על מי שכתב אותו ופחות על מי שהוא נכתב.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי ליאור45 » 31 דצמבר 2003, 06:53

בתור מתנדב משא"ז ישנם מקומות בהם יש חובת הפקדת נשק, בהם אני מוסר את נשקי לשומרים, מקבל מפתח ונכנס עם רכב לאתר בלי לעבור שום חיפוש נוסף (מה לעשות, אני פשוט מקרין אמון כאשר אני לובש מדים). על אף שחלק מהאתרים הללו פרוצים מאוד ואפשר בקלות להשחיל RPG דרך הגדר, מקיימים את הנוהל. עד עכשיו זה עבד. מה שבטוח הוא שהשומרים מקבלים יותר שכר ממני!

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 31 דצמבר 2003, 13:14

יובל גם אם לאותה מאבטחת יש רשיון נשק עדין אסור לה לקחת את הנשק שלך כמו שאני ואתה
לא רשאים להחליף ביננו נשקים ככה בשביל הכיף (למעט על קו יורים במטווח)
הרשיון הוא אישי לבעל הכלי ולספר של הכלי ורק צרוף זה מקנה זכות נשיאה של הכלי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובל » 31 דצמבר 2003, 13:45

אני טוען כי קים קשר ישיר בין שכר המאבטח לרמת הכשרתו ויכולתו. מאבטח שמקבל 17.93 בשעה מועסק ע"י חברה המבקשת לחסוך ככל שניתן, ויש מקום להיות בטוחים כי גם ההכשרה שהוא עבר היתה "הכשרת מינימום", בדומה לשכר המינימום.
מה לעשות, קשה לי להאמין שבחורה ששירתה כפקידה בצבא מסוגלת כעת לאבטח בי"ס בן 400 תלמידים, לאחר שירתה 50 כדור בלבד.
קשה לי להאמין שמאבטח בן 50, שמחזיק מגנומטר ביד ימין (היד היורה) לבדיקת הנכנסים, יהיה מסוגל בו בזמן גם לסנן נכנסים, גם לסרוק מסביב לגילוי תנועות חשודות, גם להשליך את המגנומטר, גם לשלוף את האקדח וגם להגיב.
אני מסרב להאמין שמאבטח שעומד בפתח קניון תחת השמש הקופחת באוגוסט, 8 שעות, באמת יהיה מסוגל להתמודד עם מחבל נחוש. אני בטוח שרוב עובדי המינימום האלה הם אנשים לעיניין, מסורים ובעלי מחוייבות ותחושת שליחות. אבל מאבטחים הם לא.
לגבי כל אותם מאבטחים שעצרו בגופם (בגבורה עילאית!!!) מחבלים מתאבדים - הם בהחלט לא מעידים על הכלל: גם שעון מקולקל מדייק פעמיים ביום...
אם כך, צריך לשאול את עצמנו מה אנחנו רוצים - להסתפק בדמות לבושה באלגנטיות, עם מגנומטרביד ולסמן "ווי" ליד משבצת האבטחה, או לשאוף לרמה תקינה של בטחון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי RoadRuner » 31 דצמבר 2003, 14:34

יובל כתב:אם כך, צריך לשאול את עצמנו מה אנחנו רוצים - להסתפק בדמות לבושה באלגנטיות, עם מגנומטרביד ולסמן "ווי" ליד משבצת האבטחה, או לשאוף לרמה תקינה של בטחון.

(בלי להכנס לפוליטיקה)

אנחנו צריכים לשאוף למצב בו לא נצטרך את הדמות הלבושה באלגנטיות ולא משנה מה ההכשה שלה... אמן.
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

תגובה

על ידי BlueStar » 31 דצמבר 2003, 17:10

יובל, אומרים 'מודה ועוזב ירוחם'.
אבל אתה בשלך...
עכשיו מרבית המאבטחים הם "שעונים מקולקלים" אשר "מאבטחים הם לא".

חלק ניכר מהמאבטחים הינם בוגרי יחידות קרביות שלהם ניסיון עשיר, מוטיבציה גבוהה ויכולות גבוהות (למרות השכר המשפיל) שעושים את עבודתם ימים ולילות כדי לשמור ולהגן ולהוות את קו ההגנה האחרון בחלק מהמקרים.
השכר, התנהלות החברות והחוקים שאינם תחת אכיפה מספקת הם אלו שדורשים טיפול.

עזוב את המאבטחים !!!

שנה אזרחית טובה לכולם.

ניצן
מחפש עבודה בתחום היבוא והיצוא.
ניצן בנק 054-5553438
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי volunteer » 31 דצמבר 2003, 18:10

רק תסביר איך זה שכשאתה במו ידיך הנחת את הנשק שלך בכספת מבלי למסור אותו למאבטחת שיפרת את רמת האבטחה ????????

רק לך פתרונים.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי אילן ב » 31 דצמבר 2003, 19:21

יש שרותי שמירה
יש מאבטחים
כל אחד מהם הגדרתו שונה.
הימים הקשים כלכלית ובטחונית הביאו לביקוש גדול והיצע מוגבל.
וכמו בכל מקום יש פשרות (חבל רק שהפשרה של אתמול הופכת לנורמה של היום)
וזאת חשוב לזכור שאת הנורמה קובעים הגופים המנחים ולא המאבטחים עצמם!
(נושא האבטחה ושרותי השמירה הם בתחום אחריות משרד המשפטים! למה? ככה!)

בסופו של דבר מאחורי כל בעל תפקיד/מקצוע עומד האדם.
וכמו בכל משלוח פרי - יש יצוא יש שוק מקומי ויש גם בררה.(ההבדל הוא בהתפלגות)
וכמו כל האנשים כולנו זקוקים למלה טובה וחיזוקים חיוביים.
אם נרד על השומרים כל הזמן זו הסטיגמה שתהיה להם וכך הם גם יתנהגו.
אם נדע להעיר בצורה בונה - אפשר להשיג יותר. והכל בחיוך וברוח טובה תוך שמירה על כבוד כל אדם באשר הוא אדם.

לא חזותו של האדם או שפתו העילגת הם המבחן, המבחן הוא צורת ביצוע התפקיד (אחראי או לא) וחס וחלילה הפעולה במקרה אמת.

אני מעדיף להוריד את הכובע בפני כל אלו שחסמו בגופם את הפיגועים (מי שעמנו והחלים מפציעתו ומי שכבר בעולם אחר)

ולקראת השנה האזרחית החדשה אני מאחל לכולנו שנה יותר שקטה, והרבה יותר שיתוף פעולה בין הציבור למי שמנסה להגן עליו.

בואו נציג רשיון בכניסה ונחייך ולא ננסה "לעבוד על השומר" יש מי שתפקידו לבחון אותו מדי פעם. בואו כשיש לנו מה להעיר ניגש בשקט לקב"ט וניתן הערה בונה והרגשה שאנו סומכים עליו ולכן אנו מאמינים שהוא יתיחס ברצינות.
בואו נהיה "אדם לאדם אדם"

שנה טובה לכולנו
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 01 ינואר 2004, 06:56

אילן ב כתב:בואו נציג רשיון בכניסה ונחייך ולא ננסה "לעבוד על השומר" יש מי שתפקידו לבחון אותו מדי פעם.

150% אחוזי תמיכה.
כך צריך לנהוג, כך אני נוהג תמיד, זה רק מקצר את התור בכניסה, חוסך שאלות מיותרות (כגון: "יש לך נשק?") ומאפשר למאבטח/שומר להפנות תשומת לב רבה יותר לאנשים שצריך לבדוק באמת.

ושורה קטנה למחשבה, במיוחד ליובל:
אלו שמנעו בגופם כניסת מחבלים למסעדות, קניונים ומרכולים, האם אתם חושבים שבנשימתם האחרונה הם חשבו: "למה אני עושה את זה? בשביל 17.95 ש"ח לשעה?"
ואם הם היו מרויחים 150$ לדקה, האם זה מה שהיה מדרבן אותם לחבק את המחבל חזק יותר בשניה שלפני הפיצוץ? נו באמת...
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי נועם » 01 ינואר 2004, 09:36

יובל כתב:אני טוען כי קים קשר ישיר בין שכר המאבטח לרמת הכשרתו ויכולתו. מאבטח שמקבל 17.93 בשעה מועסק ע"י חברה המבקשת לחסוך ככל שניתן, ויש מקום להיות בטוחים כי גם ההכשרה שהוא עבר היתה "הכשרת מינימום", בדומה לשכר המינימום. מה לעשות, קשה לי
להאמין שבחורה ששירתה כפקידה בצבא מסוגלת כעת לאבטח בי"ס בן 400 תלמידים, לאחר
שירתה 50 כדור בלבד.

יובל, אתה טועה, מטעה ולטעמי אף פוגע בציבור שלם (המאבטחים והשומרים שאינם נמנים על מערכת ההכשרה שלך..)

לידיעתך :מאבטחי מוסדות החינוך עוברים קורס בסיסי בן מספר ימים, אכן רמת החומר המגיעה לשם לא תמיד גבוהה, אך בהחלט מתבצע סינון, הן על ידי הקב"טים של הרשויות המזמינות את שירותי האבטחה מאת חברות האבטחה, והן על ידי מדריכי הירי המדריכים אותם בקורס. אחת לתקופה, מוזמנים המאבטחים לריענון, שם הם נבחנים שנית, ומתבצע סינון נוסף.

כמי שמדריך מעת לעת קורסים אלו, אני חותם בלב שלם על תעודות ההסמכה, מכיוון שהם ראויים לשאת כלי ירייה לביצוע תפקידם - סינון ומענה ראשוני בלבד במוסדות החינוך. אף אחד לא מצפה כי מאבטח מוסדות חינוך יבצע פריצה לכיתה בה מוחזקים בני ערובה על ידי מחבלים.
תפקידם מצטמצם לסינון ובידוק הנכנסים בשערי המוסד, ואבטחה בסיסית של המתקן והשוהים בו. מאבטח המגיע לקורס ואינו עומד בתנאי הסף, או אינו מתאים על פי דעתי כמדריך, לביצוע תפקידו, לא מסיים את הקורס ומתבצע אחד מהשניים - הוא מוזמן לקורס נוסף (אם הבעייה היא בתפעול ובביצוע והפתרון הוא לימוד נוסף) או הדחה. אדם המודח מקורס מאבטחי מוסדות חינוך, מועברים פרטיו לגוף הממונה (המשרד הממשלתי המתאים) והוא מסומן כמי שלא עבר את ההכשרה ולא יוכל לשמש בתפקיד זה.

אין לך מה לבוא אל המאבטחים בטענות, כמו שלא תבוא בטענות לעובדי מפעל יצרני שאת תוצרתו רכשת וגילית כי היא פגומה, אלא תפנה להנהלת המפעל. (כשבחלב של תנובה מהמכולת חמוץ, לא באים בטענות לרפתן או לפרה.) הענק להם מנסיונך (כפי שאתה מציג את עצמך) ומידיעותיך, ואל תקשה עליהם את החיים, שגם ככה קשים. טענות בנושא רמת האבטחה והמאבטחים עלייך להפנות לקב"ט או למדינת ישראל הקובעת את רמות ואופי האבטחה. וכידוע לשנינו, תמיד ישנה וחייבת להיות התפשרות בין הרצוי למצוי, לא ניתן להפוך את המדינה למבצר סגור - "בטחון מקל = תקרית, בטחון מחמיר = שיתוק) מחד, ולא ניתן לשרוף את כל תקציב המדינה על בטחון, ישנם "עדיפויים" אחרים.

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 01 ינואר 2004, 18:28

נועם
הלואי וכל המדריכים היו כמוך .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד