הסכמתכם ל"כתבה" על סכיני עבודה וסכינים "טקטיו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הסכמתכם ל"כתבה" על סכיני עבודה וסכינים "טקטיו

על ידי trail_g19c » 28 ינואר 2003, 15:17

שלום לכולם, כפי שחלק מכם יודעים, מדיונים בשוק הנשק ובפורום "הישן" אני חובב ואספן של סכינים, בעיקר סכיני עבודה וסכינים שניתן להסליק לשם נשיאה רצופה וקבועה למגוון של מטרות, הגנה עצמית, שיטור וכוחות ביטחון (TACTICAL) וכן לעבודה או כציוד נלווה לשעות הפנאי.

עלה הרעיון (הקרדיט כולו של דרור ע. !!!) להביא את הרעיונות "שלי" (רובם של אחרים, בעיקר מכתבות מירחונים מקצועיים) והנסיון שלי באספנות ושימוש בסכיני עבודה על בסיס יומי, כולל עבודה, שעות פנאי, שיטור (משא"ז).

כמה דברים חשובים:
אני אדם פשוט, ללא ידע מבוסס בשום שיטה של הגנה עצמית, עם או ללא נשק קר או חם. כל הרשום על בסיס מה שאני עושה ביום יום (או אחרים) ללא שום השלכות או אחריות משפטית וחוקית מכל סוג שהוא.

הידע שלי מבוסס כולו על שימוש לשעות פנאי ולא על בסיס הגנה עצמית. כל הנושא של שימוש בנשק קר שיתואר במאמר הוא על אחריות המשתמש בלבד. אני לא מתיימר לתת המלצות שקשורות בכל אספקט שהוא של התגוננות, לחימה, או התקפה בנשק קר או חם.

למי מאיתנו שפעילים בשטח הפתוח (כולל השטח האורבני, שלדאבוננו נעשה לא פחות "פראי" מהשטח בחוץ) אני מניח שהנושאים עשויים להיות ברורים או אפילו כנגד דעתם ומנהגיהם. לעומת זאת, יש רבים שההגדרה של סכין אצלם מתמצתת בסכין יפנית לחיתוך נייר ובסכין לחם... אשמח להפוך את המאמר לבסיס לדיון פתוח, תוך הפרייה הדדית של דעות החברים בפורום בנושא.

ממתין לדעת החברים בפורום וכמובן דעת המנהלים באם מאמר כזה מתאים למבנה הפורום כפי שהם מפעילים.
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 609
הצטרף: 04 ינואר 2003, 23:12
מיקום: אזור השרון

על ידי GUSS » 28 ינואר 2003, 18:19

תאבון כבר פתחתה לי :wink:
לטעמי צא לדרך,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי
 
הודעות: 4059
הצטרף: 04 ינואר 2003, 20:26

על ידי Webart » 28 ינואר 2003, 20:26

טרייל,
למה בפורום?
כתוב כתבה או מספר כתבות והן יזכו למקום של כבוד במדור המאמרים של הסליק, שיהיה בהצלחה, כל עזרה שתזדקק לה, אל תתבייש לבקש, אנחנו כאן.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר
 
הודעות: 5730
הצטרף: 29 דצמבר 2002, 13:11
מיקום: מלאבס, ישראל

על ידי trail_g19c » 28 ינואר 2003, 20:34

WEB תודה, קיבלתי ממך את ה GO AHEAD ואני מתחיל במלאכה... כמובן שהכוונה הייתה לשלב את המאמר בכתבות של הפורום, רק רציתי לדעת כי האפשרות קיימת מצידכם ושיש עניין לאחרים בנושא.

תודה מראש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 609
הצטרף: 04 ינואר 2003, 23:12
מיקום: אזור השרון

רישיון

על ידי panda » 28 ינואר 2003, 21:10

האם נשק קר מצריך רישיון ?

מה ההוראות שמקבלים מאבטחים לגבי נשק קר?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד
 
הודעות: 28
הצטרף: 05 ינואר 2003, 17:08

על ידי ליאור45 » 28 ינואר 2003, 21:26

Panda, פתחת זה עתה תיבת פנדורה שלמה. וזוהי פנדורה ישנה מפורומים קודמים.
1. לפי החוק ניתן להטיל על אדם עד 3 שנות מאסר בגין נשיאת סכין או אגרופן, אם הנשיאה אינה מוצדקת. זה בדרך כלל משמש להרשאת פורצים שטרם הספיקו לפרוץ. אני אישית לא מעכב אנשים ברחוב משום שהם נושאים אולרים.

2. לגבי מאבטחים, אין לדעתי הלא-מלומדת הנחיות ברורות בנושא. לי אישית אף פעם לא עשו בעיות עם לדרמן, ואני בספק אם מרכז מסחרי בו נמכרים סכינים יעשה בעיות למי שרוצה להיכנס עם סכין (מכסימום תגיד שאתה מחזיר לחנות במסגרת אחריות...). בבתי משפט האולר שלי מצא את עצמו בכספת ההפקדות הרבה פעמים בשעה שתרגמתי סימולטנית בין בני הפלוגתא.

[הסעיף הבא הומוריסטי בלבד]

3. זה רק עניין של זמן לפני שיופיעו כידונים על "אקדחי" ספקטרה ועוזי.

והערה אחרונה, עדיף לא להשתמש בסכין כנשק, משום שזה מלכלך את הבגדים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 5137
הצטרף: 05 ינואר 2003, 12:20
מיקום: LOCK UP YOUR GOATS

על ידי trail_g19c » 28 ינואר 2003, 21:30

"רשיון" לנשק קר - אכן הגדרה יפה. לרוב, ותלוי מי תשאל, נשק קר מקבל יחס קר מאד מהרשויות. לגבי חוקיות של נשיאה שלו, שימוש שבו ועל ידי מי - רצוי כי מישהו ברמה של ADVOCATE יכנס לזה.... כפי שכתבתי בתחילת האשכול וכפי שרשום במאמר, כל מה שאני מתייחס אליו זה השימוש הטכני בעבודה שוטפת עם סכינים וכלי עבודה מבוססי אולר (לרדמן, SOG, אולרים שוויצרים) וכמובן אפשרויות הסלקה שונות על פי השימוש השוטף שלי בהם.

אני יודע שהשארתי יותר דברים לא פתורים מפתורים אבל הנושא החוקי משפטי לא בתוך הפוקוס של ההתייחסות שלי לסכינים - רק הנושא השימושי (לא הגנתי) בהם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 609
הצטרף: 04 ינואר 2003, 23:12
מיקום: אזור השרון

סכיני ספידרקו

על ידי חע » 28 ינואר 2003, 22:30

שלום .יש לך מידע על סכיני ספידרקו ?תכונות ומחירים?תודה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד
 
הודעות: 56
הצטרף: 11 ינואר 2003, 11:47

yes

על ידי emergency » 28 ינואר 2003, 22:35

yes please :lol:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 172
הצטרף: 04 ינואר 2003, 18:38

על ידי yoav30 » 28 ינואר 2003, 22:54

trail ידידי.

אכן רעיון מבורך.
אני מחכה לכתבה בקוצר רוח.

(אולי הכתבה תפתח לי את התיאבון לנשק קר.

יואב

:wink:
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 1680
הצטרף: 20 דצמבר 2002, 07:56
מיקום: ישראל רבתי

על ידי אביG19 » 28 ינואר 2003, 23:20

trail
ההתעניינות קיימת ,מחכים לסנונית הראשונה :wink:
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 878
הצטרף: 05 ינואר 2003, 00:59

על ידי דרור_ע » 28 ינואר 2003, 23:22

אני חייב להודות כי בעקבות שאלה שהופנתה אליי וקיבלה forward לטרייל, קבלתי תשובה מנומקת ממצה ומעניינת, ובעקבותיה הצעתי את הכנת הכתבה.
אני לוקח מספר וממתין בתור...
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 813
הצטרף: 04 ינואר 2003, 20:46
מיקום: אצבע הגליל/ברלין

על ידי T-T- » 29 ינואר 2003, 01:37

שלום TRAIL. גם אני אוהב סכינים ויש לי כמה שימצאו חן בעינך-
VICTORINOX, KAI' BUCK
חוץ מזה מה עם M-1?
סליקאי ארד
סליקאי ארד
 
הודעות: 57
הצטרף: 09 ינואר 2003, 16:41

על ידי trail_g19c » 29 ינואר 2003, 08:53

טוב חברה, הבנתי את הרמז, אחד אחד, יש מספיק לכולם.... אשמח להכין מאמר ולשלוח אותו להנהלת הפורום להגהה, אישור ופרסום שלהם באתר. תודה מראש ומקווה שאוכל להצדיק את הציפיות.

חע - סכיני ספידרקו לרוב יקרים יותר מרוב הסכינים מיצור "סדיר" וגם לרוב מצדיקים זאת באיכות יוצאת דופן בפרמטרים רבים. יש לספיידרקו ליין של סכיני עבודה שכוללים סכיני ציידים (פשיטת עורות, שדאות והשרדות), הצלה (לכוחות הצלה, לטובת חיתוך רתמות וחגורות ביטחון ללא פגיעה באדם המחולץ), ים (זהה ל RESCUE, אך גוף מתכת - לא בהפצה יותר) ויש ליין של סכיני עבודה לכוחות ביטחון - POLICE. יש גם ליין של סכיני מעצבים לשימושים שונים, כולל ביטחון, צייד וגם הגנה עצמית (מסעד איוב, ברדיצ'בסקי ז"ל). ממליץ להכנס לאתר החברה כדי להבין טוב יותר ולראות ממש בעינים, כולל דגמים שהיבואן (עד כה קיבלתי שרות מצויין, כולל הזמנות מיוחדות ושרות) לא מביא לאור חוסר דרישה (ככל הידוע לי היבואן של ספיידרקו ו קולומביה ריבר הוא גם מומחה באומניות לחימה בידים חשופות וחמושות בנשק קר וגם קשור ב"אגודת חובבי הסכינים" (לא זכור לי השם המדוייק). רעיון נחמד למרצה אורח במפגש בעתיד....)



באותה מידה, רצוי גם לבדוק את סכיני SOG - לרוב לא לעבודה (יקרים עוד יותר) ולרוב מותאמים לשימושים של הגנה או ביטחון, יש גם EMERSON ו BENCHMADE... המחירים של סכינים מתקפלות של יצרנים אלו מתחילים ב 300 ש"ח ועולים ל 1300 ש"ח ויותר !!!

השאר במאמר....
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 609
הצטרף: 04 ינואר 2003, 23:12
מיקום: אזור השרון


מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד