GLOCK 18C - רשמים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

GLOCK 18C - רשמים

על ידי donduck » 11 פברואר 2004, 23:41

כולנו שמענו על הכלי הזה.
מדובר באקדח הדומה בגודלו ובקוטרו לגלוק 17 הידוע, אבל בעל יכולת ירי אוטומטי מלא.
האקדח כמעט ואינו נמכר לאזרחים באף מקום העולם, ומעטים ממנו נרכשים ע"י רשויות חוק שונות.

לפני מספר ימים הזדמן לי לראות ולירות באחד כזה. כאן בישראל.

לא צריך לשמוח בטרם עת, שכן הכלי הזה לא יימכר באופן חופשי (עד כמה שאקדחים נמכרים כאן באופן חופשי....).

אם מסתכלים עליו מצידו הימיני – גלוק 17 לכל דבר.
צידו השמאלי זה כבר סיפור אחר. בחלק האחורי של פסי הדריכה ישנו מנוף בעל 2 מצבים. ישר – אוטומטי מלא. למטה – חצי אוטומטי. המנוף נוח מאד לתפעול עם אגודל יד ימין, ממש כאילו הייתה זו נצרה, רחמנא לצלן.
המנוף החיצוני מפעיל מנוף בחלקה הפנימי התחתון של הצינה אשר נועל את הנוקר למצב סטטי.

מבט מלמעלה יגלה את הקומפנסטור האינטגראלי, שונה לגמרי מזה שאנו רגילים לראות בדגמי הC המוכרים בארץ.
מדובר ב5 חריצים שונים ברוחבם לרוחב הקנה ופתח רחב בחלק העליון של צינה בדומה לדגם L17.
התכנון הזה אמור להיות יעיל יותר מאלו הקיימים ב דגמי הC הידועים – כמובן ע"ח הפסד נוסף במהירות הלוע.

מפאת הזמן הקצר שהיה הכלי ברשותי יריתי רק 2 מחסניות.
המחסנית הראשונה נורתה מהאקדח בתוספת קת של פובוס. בנוסף היה שרוול של HOGE על האקדח עצמו.
לאחר ירי של 3 כדורים בבודדת, לחימום הקנה וראות היכן הוא פוגע, הרמתי את מנוף הנצרה לאוטומטי מלא, הכבדתי את האחיזה תוך ציפיה לגרוע מכל ולחצתי ע"מ לירות רק 2 כדורים באוטו'. נורו 3.
קפיצת הקנה הייתה חזקה מאד, הרבה יותר מזו של עוזי או mp5. הצרור הבא היה של 4 כדורים. גם הפעם לא הצלחתי לשמור את הכוונת הקדמית על המטרה.
לאחר מכן ניסיתי למדוד את הספליטים באוטומט בעזרת הפאקט.
יריתי צרור של 4. המכשיר רשם רק 2 עם ספליט של 0.11 שניות.
צרור נוסף של 3. הפעם הכדורים היו באיזור הכללי של המטרה...
זהו
הצינה ננעלה, המחסנית נגמרה.
הורדתי את הקת של פובוס ואת המחסנית השניה יריתי באחיזת אקדח רגילה.
הפעם קפיצת הקנה הייתה נוראה אף יותר. מפצה הסטייה לא עזר הרבה.
אחרי עוד 4 כאלו שוב נגמרה גם המחסנית השניה וגם הזמן שהוקצב לי להשתעשע.

מבחינת האמינות, כמו שאר אחיו, אין בו דופי. השתמשתי במתכוון ובמעורב בכל סוגי התחמושת שהיו במקום (למעט תחמושת תת קולית). הירי במצב אוטומטי מלא אינו יעיל, גם עם קת של פובוס, ובטח בלעדיה. קפיצת הקנה החזקה למרות הקומפ' אינה מאפשרת שמירה על כיון ופגיעה מרובת כדורים במטרה בודדת.
יש לא מעט יורים מיומנים שמסוגלים לירות ספליטים של 0.15 – 0.20 שניות באקדח רגיל ולהכניס את כולם לתוך המטרה, מצב עדיף לאין ערוך.
האם יש שימוש לכלי כזה? לא נראה לי מעשי, אפילו למאבטחים, שומרים ובטח שלא לאזרח להגנתו העצמית.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 11 פברואר 2004, 23:47

האם יש שימוש לכלי כזה? לא נראה לי מעשי, אפילו למאבטחים, שומרים ובטח שלא לאזרח להגנתו העצמית.

דונדאק,
1. לא הולכים לבד לכאלו מקומות, לוקחים חברים 8)
2. שימוש לכלי ? הכנסת מצלצלים לכיס של מי שמוכר אותו. מצטלם יפה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pilot » 12 פברואר 2004, 08:07

אינטרס של תע"ש להכניס כלי כזה....כל אימון...300 כדור
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Devil's Advocate » 12 יוני 2005, 21:37

אני מאמין שבטח בתאוריה ניתן להשתמש בו להגנה עצמית - אפילו הBAR שווק בזמנו למטרה כזאת. יש להזכיר שיש סופר באה"ב, ג'ון רוס שמו, שהשיג אקדח סטצ'קין רוסי ונושא אותו לאותה מטרה.

כך שזה אפשרי - אבל מי יאפשר? :lol:
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.

Mao Tse Tung
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 12 יוני 2005, 22:29

ומה ההגיון להעלות הודעה מלפני שנה וחצי לראש הפורום?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Devil's Advocate » 13 יוני 2005, 12:24

אוי. סליחה. כנראה והגעתי לפה מקישור ולא שמתי לב לתאריך.

Oh well...
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.

Mao Tse Tung
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי חנן אוחיון » 13 יוני 2005, 15:29

חברים יקרים
סיפרתי לכם כבר על הגימיק המסחרי שעון צלילה שעומד ב 30 אטמוספרות כולם רצים
לקנות אותו למרות שבקושי הם צוללים אטמוספרה וחצי עם מיכלי חמצן.
המקצוענים יודעים שיש יחס מסויים בין אורך הכלי לירי אוטומטי יעיל ככול שהכלי קטן יותר
ירי האוטומטי לא יעיל בקושי יורים אוטומטי במיני עוזי או באינגרם שהם כלים גדולים יותר מהגלוק
18 וכדי להגיע להיישגים עם הכלים האלה צריך רמת אימונים גבוהה מאוד אז למה ציפיתם מאקדח
אבל הנה לכם עוד גימיק יפה בעולם שהתחרות בו מאוד גבוהה
אבל חברה תתארו לכם כמה רושם זה עושה כאשר שני חברי סליק נפגשים ואחד מתפאר בגלוק 17
והשני קופץ ואומר אבל שלי יורה אוטומט (על המשקל אני יורה מהר נו אז מה אבא שלי שוטר)
יאללה תראות
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד