שאלה על כובעי זיהוי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה על כובעי זיהוי
שאלה זו נדושה.
מי רואה לנכון או נוהג לשאת כובע זיהוי שעליו כתוב "משטרה", "בטחון" (עם או בלי יו"ד), "אל תירו בי" או "GOOD GUY" לשליפה עם האקדח במקרה של צורך לירות, מחשש לפגיעה מכוחותינו, בשעה שהוא אינו מגויס / מועסק / מנודב?
אני אישית מחזיק כובע זיהו משטרתי, אך טרם מצאתי לנכון לשאת אותו ביומיום (או לפחות מתי שאני יוצא מהבית).
מי רואה לנכון או נוהג לשאת כובע זיהוי שעליו כתוב "משטרה", "בטחון" (עם או בלי יו"ד), "אל תירו בי" או "GOOD GUY" לשליפה עם האקדח במקרה של צורך לירות, מחשש לפגיעה מכוחותינו, בשעה שהוא אינו מגויס / מועסק / מנודב?
אני אישית מחזיק כובע זיהו משטרתי, אך טרם מצאתי לנכון לשאת אותו ביומיום (או לפחות מתי שאני יוצא מהבית).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
באמת נקודה מעניינת, הרי במקרה של פיגוע ירי
אזרח, שמחסל את המפגע אלול למצוא את עצמו תחת אש
אזרחים טובים אחרים (או, בכלל אנשי כוחות הבטחון).
באופן כללי יש לי "כובע בילוש" אבל אינני נוהג להחזיק אותו עליי מלבד
הזמן בו אני בתפקיד משא"ז.
דרך פעולה בה אני הייתי פועל (לאו דווקא נכונה, המומחים יתקנו אותי) היא
לשלוף רק כאשר המטרה בטווח הירי ולהחזיר את הכלי לנרתיקו מייד עם חיסול המטרה,
כך לדעתי יש פחות סיכוי שמישהו ברחוב יזהה אותי כ "סכנה".
אזרח, שמחסל את המפגע אלול למצוא את עצמו תחת אש
אזרחים טובים אחרים (או, בכלל אנשי כוחות הבטחון).
באופן כללי יש לי "כובע בילוש" אבל אינני נוהג להחזיק אותו עליי מלבד
הזמן בו אני בתפקיד משא"ז.
דרך פעולה בה אני הייתי פועל (לאו דווקא נכונה, המומחים יתקנו אותי) היא
לשלוף רק כאשר המטרה בטווח הירי ולהחזיר את הכלי לנרתיקו מייד עם חיסול המטרה,
כך לדעתי יש פחות סיכוי שמישהו ברחוב יזהה אותי כ "סכנה".
נשיאת "כובע בילוש" בפאוץ' או בכיס האחורי, אינה מהווה הפרה של הנחיות, גם כשאינך
בתפקיד.
אני הייתי שולף קודם כל את הכובע ורק אח"כ את האקדח...
אם השימוש בנשק יהיה מוצדק, אף אחד לא יתעסק בקטנות כמו חבישת הכובע,
שהרי היא נועדה להגנתך האישית, ואין כאן אלמנט של התחזות.
בכל מקרה - עדיפה בדיקה במח"ש על בדיקה של ד"ר היס...
כמו כן אני ממליץ לך להתעדכן בהנחיות אק"מ לגבי "כניסה לתפקיד בחרום",
כלומר - הפעלתך ללא תיאום מראש וללא רישום ביומן הפעלה, בשעת חרום !
בתפקיד.
אני הייתי שולף קודם כל את הכובע ורק אח"כ את האקדח...
אם השימוש בנשק יהיה מוצדק, אף אחד לא יתעסק בקטנות כמו חבישת הכובע,
שהרי היא נועדה להגנתך האישית, ואין כאן אלמנט של התחזות.
בכל מקרה - עדיפה בדיקה במח"ש על בדיקה של ד"ר היס...
כמו כן אני ממליץ לך להתעדכן בהנחיות אק"מ לגבי "כניסה לתפקיד בחרום",
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
מדריך ירי
איציק אלנבוגן כתב:כמו כן אני ממליץ לך להתעדכן בהנחיות אק"מ לגבי "כניסה לתפקיד בחרום",
למיטב הבנתי לא קיים דבר כזה
אשמח לקבל הפניה מדויקת למקורות או אפילו יותר טוב אם מישהו יודע לבטח מה הן אומרות ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
קולונל יקר ,
האם לדעתך אנשי כיתת כוננות מוקפצים לארוע ,ועוברים לפני כן בתחנה להרשם ?
האם מתנדבים שנמצאים באיזור פיגוע ירוצו להרשם?
כמובן שיש הנחיות וכללים להפעלה בחרום ו/או בפיגועים.
אינני בטוח שההנחיות גורפות לכלל מתנדבי משא"ז או שהן פר יחידה ו/או
משתנות לגבי מתנדבים שמוגדרים כחברי כיתות כוננות ו/או אנשי יח"מ .
לפיכך אני מציע לכל אחד להתעדכן אצל הגורם המתאים ביחידתו.
אצלי למשל, מתנדב יכול להפעיל את עצמו, בעת הקפצה לאירוע/מבצע פלילי
ע"י כך שיתקשר ויעדכן את אחד מאנשי הסגל המתנדב או את אחד מקציני היחידה.
בהזדמנות ראשונה, עליו לדאוג לרישומו ביומן ההפעלה .
במקרה של פעילות בפיגוע, ההנחיות לאנשי היחידה שלי הן, לגשת לקצין
ה"כחול" הראשון שבשטח ולהודיע לו על נוכחותו ופעילותו, עד להגעת גורם פיקוד/סגל מטעם היחידה .
האם לדעתך אנשי כיתת כוננות מוקפצים לארוע ,ועוברים לפני כן בתחנה להרשם ?
האם מתנדבים שנמצאים באיזור פיגוע ירוצו להרשם?
כמובן שיש הנחיות וכללים להפעלה בחרום ו/או בפיגועים.
אינני בטוח שההנחיות גורפות לכלל מתנדבי משא"ז או שהן פר יחידה ו/או
משתנות לגבי מתנדבים שמוגדרים כחברי כיתות כוננות ו/או אנשי יח"מ .
לפיכך אני מציע לכל אחד להתעדכן אצל הגורם המתאים ביחידתו.
אצלי למשל, מתנדב יכול להפעיל את עצמו, בעת הקפצה לאירוע/מבצע פלילי
ע"י כך שיתקשר ויעדכן את אחד מאנשי הסגל המתנדב או את אחד מקציני היחידה.
בהזדמנות ראשונה, עליו לדאוג לרישומו ביומן ההפעלה .
במקרה של פעילות בפיגוע, ההנחיות לאנשי היחידה שלי הן, לגשת לקצין
ה"כחול" הראשון שבשטח ולהודיע לו על נוכחותו ופעילותו, עד להגעת גורם פיקוד/סגל מטעם היחידה .
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
מדריך ירי
כובע זיהוי
לא חשוב במצב חרום איזה כובע נלבש מצדי כובע של ליצן ,העיקר זה בתגובה שלנו כאנשים הנושאים נשק ויכולים להועיל במצב כזה
- תרמתי למען הסליק

איציק
לגבי כל פעילות של מתנדב ההנחיות הן חד משמעיות וזהות לכל היחידות, אין כזה דבר מתנדב שמכניס את עצמו לפעילות !! לכן חייבים להפריד בין מתנדב שמצטרף לפעילות כמתנדב או מתנדב שמושיט עזרה כאזרח שעבר במקום.
אם אתה נוכח באירוע חריג ואתה מציע את עזרתך לשוטר זה לא משנה אם אתה מתנדב או לא , השוטר ע"פ חוק יכל לדרוש סיוע מכל אזרח וזה מחוייב לסייע , כך שאם הצעת את עזרתך והשוטר הסכים - יופי , אבל זה לא אומר שהוכנסת לתפקיד כמתנדב (ההבדל יהיה בסמכויות ובביטוח ..).
ע"מ להחשב כמתנדב בתפקיד עליך :
1. להיות מוזמן לפעילות ע"י המפקד המפעיל (לא להזמין את עצמך .. אם כי, לנושא זה שיחת טלפון שבה המפקד אישר לך להצטרף לפעילות יכלה להחשב כהזמנה)
2. לעבור תדרוך מלא ע"י גורם מוסמך ( לא כל שוטר יכל לתדרך וודאי שלא כל מתנדב, וללא תדרוך לא קיימות לך הסמכויות ובטח שלא הביטוח )
3. להרשם ולחתום ביומן הפעילות של המשא"ז ( הרישום יכל להתבצע טלפונית כאשר המפקד מסמן ביומן, במקום החתימה, כוכבית ורושם שבוצע תדרוך טלפוני )
ולעניין הכובע זיהוי - מאז ימי כשוטר אני מקפיד לשאת כובע זיהוי בכיס מכנסי , כך גם כל חברי הקרובים נושאי הנשק (שכולם , כמובן , גם מתנדבי משא"ז ), הייתה תקופה קצרה בה תהיתי האם יש לכך טעם - הרי קיימת דילמה , מה לשלוף קודם
ברור לי שכובע זיהוי , ולא משנה מה כתוב עליו , יכל לגרום לצופה מהצד לחשוב פעם שנייה לפני שהוא יורה , זה צריך להיות מספיק ע"מ להציל את חיי , כבר היו מספר פיגועי ירי בארץ ( ובראשם זכור לי הפיגוע בכ"ס בו נהרגה הילדה נועה אורבך ) בהם היו דו"צ והרבה מדי "כמעט יריתי בו , ברגע האחרון הבנתי שהוא מהטובים .."
שחר
לגבי כל פעילות של מתנדב ההנחיות הן חד משמעיות וזהות לכל היחידות, אין כזה דבר מתנדב שמכניס את עצמו לפעילות !! לכן חייבים להפריד בין מתנדב שמצטרף לפעילות כמתנדב או מתנדב שמושיט עזרה כאזרח שעבר במקום.
אם אתה נוכח באירוע חריג ואתה מציע את עזרתך לשוטר זה לא משנה אם אתה מתנדב או לא , השוטר ע"פ חוק יכל לדרוש סיוע מכל אזרח וזה מחוייב לסייע , כך שאם הצעת את עזרתך והשוטר הסכים - יופי , אבל זה לא אומר שהוכנסת לתפקיד כמתנדב (ההבדל יהיה בסמכויות ובביטוח ..).
ע"מ להחשב כמתנדב בתפקיד עליך :
1. להיות מוזמן לפעילות ע"י המפקד המפעיל (לא להזמין את עצמך .. אם כי, לנושא זה שיחת טלפון שבה המפקד אישר לך להצטרף לפעילות יכלה להחשב כהזמנה)
2. לעבור תדרוך מלא ע"י גורם מוסמך ( לא כל שוטר יכל לתדרך וודאי שלא כל מתנדב, וללא תדרוך לא קיימות לך הסמכויות ובטח שלא הביטוח )
3. להרשם ולחתום ביומן הפעילות של המשא"ז ( הרישום יכל להתבצע טלפונית כאשר המפקד מסמן ביומן, במקום החתימה, כוכבית ורושם שבוצע תדרוך טלפוני )
ולעניין הכובע זיהוי - מאז ימי כשוטר אני מקפיד לשאת כובע זיהוי בכיס מכנסי , כך גם כל חברי הקרובים נושאי הנשק (שכולם , כמובן , גם מתנדבי משא"ז ), הייתה תקופה קצרה בה תהיתי האם יש לכך טעם - הרי קיימת דילמה , מה לשלוף קודם
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
ריקו
בתום אימון כיתות הכוננות הינך מקבל תעודה, ובה במפורש כתוב שניתן להזעיקך טלפונית, נוסף לכך שאתה מבוטח ע"י משרד הבטחון בכל אירוע.כפיפות ההפעלה היא מפקד החבל במג"ב שהוא אחת מזרועות המשטרה. קצת לא מסתדר לי עם מה שכתבת.
כובע זיהוי:
כאזרח אתה מגן על עצמך והסובבים אותך נקודה.! ובטווחים אלו אין זמן לכובעים.
אזרח לא חוצה כיכרות ומסתער כדי "להציל את המולדת" זה פשוט לא תפקידו. וזה מסוכן בעיקר לו עצמו (צל"ש או טר"ש יכול להגמר גם בין הרגבים) איש כוחות הבטחון או המונחים על ידם בתפקיד ובמדים חייב לקצר טווח ולמזער את האירוע.
באפוד יש כובע וכל יציאה לארוע מלווה בחבישתו.
עמית/טורף היא אחת הבעיות המרכזיות בכל ארוע! ולא תפתר לעולם באתר אלא רק בשטח. בעובדה אזרח שירה בשוטר חרש לבוש אזרחית לא הועמד לדין (סי פוד קלוב - מול בית מעריב) כיוון שהתרשמות החוקרים היתה שבנסיבות האירוע שיקול הדעת של היורה היה סביר!
ונשמרתם לנפשותיכם מאד.
אילן
בתום אימון כיתות הכוננות הינך מקבל תעודה, ובה במפורש כתוב שניתן להזעיקך טלפונית, נוסף לכך שאתה מבוטח ע"י משרד הבטחון בכל אירוע.כפיפות ההפעלה היא מפקד החבל במג"ב שהוא אחת מזרועות המשטרה. קצת לא מסתדר לי עם מה שכתבת.
כובע זיהוי:
כאזרח אתה מגן על עצמך והסובבים אותך נקודה.! ובטווחים אלו אין זמן לכובעים.
אזרח לא חוצה כיכרות ומסתער כדי "להציל את המולדת" זה פשוט לא תפקידו. וזה מסוכן בעיקר לו עצמו (צל"ש או טר"ש יכול להגמר גם בין הרגבים) איש כוחות הבטחון או המונחים על ידם בתפקיד ובמדים חייב לקצר טווח ולמזער את האירוע.
באפוד יש כובע וכל יציאה לארוע מלווה בחבישתו.
עמית/טורף היא אחת הבעיות המרכזיות בכל ארוע! ולא תפתר לעולם באתר אלא רק בשטח. בעובדה אזרח שירה בשוטר חרש לבוש אזרחית לא הועמד לדין (סי פוד קלוב - מול בית מעריב) כיוון שהתרשמות החוקרים היתה שבנסיבות האירוע שיקול הדעת של היורה היה סביר!
ונשמרתם לנפשותיכם מאד.
אילן
אילן
אין שום סתירה בין שכתבתי לבין מה שרשום על התעודה , אכן ניתן להזעיק אותך טלפונית וגם ציינתי שהמפקד יכל לחתום ביומן על תדרוך טלפוני ואז גם קיימות לך הסמכויות והביטוח , אולם בשום אופן לא ניתן להכניס את עצמך לתפקיד , גם לא לשם סיוע לשוטר בעת אירוע חריג (ניתן לסייע ולזכות להגנה ביטוחית ומשפטית ע"ס החובה להענות לבקשת סיוע משוטר, אך אין לכך שום קשר להיות האדם מתנדב משא"ז)
לגבי הכובע , אמרתי שהייתה לי הדילמה (לזמן קצר) האם באמת הכובע שמיש באירוע לחץ , אני עדיין לא בטוח בכך , אך כמו שכתבת אתה - אני לא ארצה להיות במקומו של אותו שוטר שנהרג מירי אזרח , גם אם האזרח לא אשם וגם אם אני לא שוטר ולא מסתער , אם יש סיכוי ולו קטן , שהכובע יצילי מידי צרה , בזה הוא הפך לחברי הטוב ביותר
שחר
אין שום סתירה בין שכתבתי לבין מה שרשום על התעודה , אכן ניתן להזעיק אותך טלפונית וגם ציינתי שהמפקד יכל לחתום ביומן על תדרוך טלפוני ואז גם קיימות לך הסמכויות והביטוח , אולם בשום אופן לא ניתן להכניס את עצמך לתפקיד , גם לא לשם סיוע לשוטר בעת אירוע חריג (ניתן לסייע ולזכות להגנה ביטוחית ומשפטית ע"ס החובה להענות לבקשת סיוע משוטר, אך אין לכך שום קשר להיות האדם מתנדב משא"ז)
לגבי הכובע , אמרתי שהייתה לי הדילמה (לזמן קצר) האם באמת הכובע שמיש באירוע לחץ , אני עדיין לא בטוח בכך , אך כמו שכתבת אתה - אני לא ארצה להיות במקומו של אותו שוטר שנהרג מירי אזרח , גם אם האזרח לא אשם וגם אם אני לא שוטר ולא מסתער , אם יש סיכוי ולו קטן , שהכובע יצילי מידי צרה , בזה הוא הפך לחברי הטוב ביותר
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד