המשך לכתבות בעיתונות נגד נשיאת נשק , במסווה של כתבה תמימה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

המשך לכתבות בעיתונות נגד נשיאת נשק , במסווה של כתבה תמימה

על ידי גידי מצגר » 18 מרץ 2004, 08:33

בעיתון ידיעות אחרונות שיופץ מחר. במוסף השבועי שבעה ימים שמינויי העיתון מקבלים היום.
מתפרסמת כתבה על פסיכופת שרצח אדם באקדח.כמוטו מוביל חדש לקמפיין אנטי נתינת רשיונות לנשיאת נשק.בשם:"פסיכופת עם רשיון" שנכתבה ע'י העיתונאי יובל קרני בע'מ-52
מקריאת הכתבה עולה סיפור על בחור שקיבל רשיון לאקדח.גוייס למשטרת ישראל ופוטר לאחר שנתגלה שהוא "מדמיין דמיונות" ועוד. עד כאן כולל הרצח שביצע האיש הכל מעניין מאוד. אבל תוך כדי הקריאה עולה שוב הרעיון אותו מנסה העיתונאי יובל קרני להובילינו אליו בדבר: הקלות כביכול של אישור רשיונות נשק לאנשים. והמוטיב העיקרי בו משתמש העיתונאי הם סיפורים ישנים שאבד עליהם הכלח.האיש אינו מעודכן דהיום על הנעשה בנושא.למרות הספח לכתבה שכתב עם נורית פלתר בע'מ55 נוצר הרושם שה"תחקיר" כביכול שערך העיתונאי נעשה טלפונית ותו לא.
אני כבר כתבתי תגובה למערכת העיתון בנושא ומקווה שתפורסם ביום שישי בעוד שבוע. אבל עצתי לכם קוראי הפורום לקרוא מחר או היום את הכתבה ולהגיב עליה למדור תגובות של המוסף.
ע'מ להזים או אפילו לתת אנטי תיזה לרעיון העולה בכתבה.בדבר ה"קלות לנתינת רשיונות נשק"
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ~Hunter~ » 18 מרץ 2004, 10:09

בזמנו יצא לי לראות איזו תוכנית אקטואליה, ובה הכתבת (נראה לי שזו הייתה שלי יחימוביץ') יצאה נגד "הקלות שבנתינת רישיון אקדח", אחד הנימוקים שלה היה שבשנים אחרונות כמה בעלים רצחו את נשותיהם בירי מאקדחם האישי או אשר ניתן להם מטעם מקום עבודתם.

בזמנו השידור והכתבת הרגיזו אותי מאוד, הרי זוהי פשוט התייה של הציבור, הם כלל לא התייחסו לעובדה שהרבה יותר אנשים (וגם נשים) נרצחו הכלי אחרים מלבד כ"י. לדעתי זה היה עוד צעד של "חברה' המתיפיפים" שמנסים "להפוך את העולם למקום טוב יותר" לפי השקפת עולמם, השנויה במחלוקת.

לדעתי הכתבה אותה אתה מתאר נכנסת לאותה הקטגוריה, עוד תרגיל מניפולאטיבי של אנשים החושבים את עצמם לאינטלגנטיים ומוסריים יותר מכל שאר הציבור. התרגיל, כמובן, נראה להם מתוחכם ולא שקוף, הרי הם הרבה יותר אינטלגנטיים מ "פשוטי העם". :x
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

כתבה בעיתונות

על ידי חבלני » 18 מרץ 2004, 11:52

אם יש מישהו בפורום הזה שמקורב לטלויזיה\לעיתונות יכול לנסות להכין כתבה נגדית ע"י כך שיראו את עולם הירי המעשי למשל ולהראות שזה ספורט נחמד כמו כל ענף ספורט אחר ו"לצאת חוצץ"כנגד הכתבה של יום שישי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 18 מרץ 2004, 12:47

1. כמובן פורום הסליק אינו מהווה במה אידיאלית להבעת תסכולים על "gun nazis". בכלל כלי ירייה אף פעם לא היו דבר פוליטיקלי קורקטי.
2. מי ששונא נשק - שלא יקנה.
3. אני עדיין מאמין שהרוב המכריע של הציבור אדיש לחלוטין לעובדה שאזרחים שאינם שייכת למערכת ביטחונית כלשהי יכולים להחזיק ולשאת נשק פרטי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 18 מרץ 2004, 18:51

גידי
אני בהחלט מתכוון לקרוא מחר את הכתבה ולהגיב בהתאם למערכת העיתון

לציד
מה לעשות שאכן פשוטי העם הם בממוצע לא שיא האינטילגנציה (וזאת כדי להיות עדין)ורובם חיים מעיתון לעיתון אוו מהדורת חדשות האחת לשניה ואוכלים את כל הלוקשים שהתקשורת מוכרת להם בלי להבדיל בין דעות פרשנות לעובדות
והכי גרוע שלמרות ריבוי ערוצי התקשורת בארצנו אין אלטרנטיבה אמיתית
הכל זה more of the same .
ואין אלטרנטיבה שבה תוכל לבדוק לבד את הנתונים ולא לקבל איזה
פרוש ריטינגי על הנתונים.
וביום ראשון בבוקר זה מה שכולם יזכרו זה שכל כך כל להשיג נשק ברשיון
בארץ עד כדי כך שלא מובן למה מישהוא ילך לקנות אחד בשוק השחור.
ושנושאי נשק הם איזה עם מטורף ומיליטנטי אחרת למה מישהוא רוצה נשק
בבית בעיקר היום שהשלום פשוט מפציה מכל חלון בכל יום מחדש
והפשיעה בירידה מתמדת.

חבלני
אילו החיים היו כל כך פשוטים :cry: :cry:

וארנולד ידידי אני דווקא נתכל בכל דבר מלבד אדישות אפילו באריאל
שכידוע היא המקום הכי שלו בארץ אני נתכל בהרמות גבה ובשאלות
למה לך אקדח ??? מה אתה צריך את זה בכלל????
אם הילדים יגיעו אלו ????? ,אבל אין לי ילדים !!!!!, ואם יהיו לך ?????
אז נקנה כספת !!,ואם יפרצו ????? ועוד כהנה וכהנה דעות הגיוניות כאלו.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 18 מרץ 2004, 19:54

higt ,,
כל מילה שלך על כנופית שגלני הבינה שכותבים ומפרסמים ככל שעולה על דעתם פוגעת בול !
אם ניתן היה להוציא תגובה יותר "רשמית " של הסליק אולי ההינו מגיעים לאנשים ששרידי התאים האפורים שלהם עוד פועלים ,,,,ומצליחים לקרב אותם אלינו,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ליאור45 » 18 מרץ 2004, 19:58

GUSS, אם יש לך זכויות יוצרים על הביטוי "שגלן בינה", אבקש בזאת את רשותך לאמץ אותו לצרכים פרטיים שלי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 18 מרץ 2004, 21:34

לא שלי,, אך תרגיש חופשי להשתמש לצרכים שלך :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

בהמשך לכתבה

על ידי חבלני » 19 מרץ 2004, 09:42

גוס צודק למה הפורום לא יגיב לכתבה כזאת שבסופו של דבר תיפגע רק בנו
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובל » 19 מרץ 2004, 10:43

מצגר - את דעתי על ידיעות אחרונות כעיתון (?) אומר בפורום אחר, מבחינת ביקורת על המקצועיות שלו ועל האמינות. לגבי אותה כתבה- עזוב את הכתבה עצמה- זו סתם רכילות מטופשת. מה שאותי הרתיח היה המסגרת בה נאמר כי בישראל כל אזרח יכול להוציא נשק תוך שעתיים, תוך פירוט התהליך הפשוט לכאורה.אני לא מבין באיזו מדינה חי אותו עיתונאי (??) לכולם כאן ברור כי הזכות בארץ לשאת נשק אינה קיימת כלל, ועל כל אזרח לעמוד בתבחינים נוקשים, ולא להסתפק בראיון אצל פקיד הרישוי, כמו שנכתב שם. בתחילה גם אני חשבתי להעמיד את הכתב על טעותו, ואחרי כן הבנתי- למה, בעצם? מי קורא את התגובות האלה מלבד מי שכתב אותן?
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 19 מרץ 2004, 10:56

חברים
לצערי העיתון צודק.
קשיים עושים רק לנשק פרטי.
כדי לקבל נשק מצהל לא צריך שעתיים,
כדי לקבל נשק משא"ז צריך טופס התנדבות ו10 כדורים(אם אין לך ר.פ. ) גם אם יש לך תעודת אידיוט וגם אם יש לך פטור משמירה.
במפעל ראוי אתה חותםעל טופס ויתור סודיות, אינך נדרש להביא בדיקת רופא כשהמשרד מסתמך על שיקול דעת הקב"ט.
ולכן ב 4 השנים האחרונות כל מקרי הירי הלא חוקי למעט אחד בוצעו בנשקים של : הצבא, המשטרה, והמפעלים הראויים. חוץ מנשק בלתי חוקי שבשבילו מעולם לא נדרשו יותר משתי דקות של פחד כדי להשיגו.
ולזה האחרון תורמת מדיניות "חכמה מאד" החזקה בבית (המדינה החליטה על מדיניות צמצום אולם לא הקציבה סכום לרכישת הנשק בחזרה מהציבור {אנגליה למשל} וכך יוצאים שומרי החוק לעבודתם וחוזרים הביתה והנה הוא נפרץ והנשק ....... (2 דקות פחד כבר אמרנו?) נגנב! וכך מדיניות הצמצום מגדילה את כמות הכלים הבלתי חוקיים.אני סבור שלו הוא היה לנשיאה קצת יותר קשה היה לגנוב אותו.
ואתם מאשימים את התקשורת?
מי מוכן לתבוע אותי להוצאת דיבה על העובדות?
ותאמינו לי בלי גרם של פוליטיקה לדאבוני זו התנהלות לרוחב כל הקשת הפוליטית. והכי חשוב שלא תנסו לבלבל את המתנגדים לנשק עם עובדות זה לא יצליח לכם.
אל תלחמו בעיתונאים, תהיו יצירתיים!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

רבותי משתתפי הפורום!

על ידי גידי מצגר » 19 מרץ 2004, 11:05

את הכעסים והתסכולים. ניתן לתרגם לתגובות כתובות.לאסוף ולרכז חומר.
ו"לפוצצצצצצצץ" את המוסף בתגובות ענייניות וחכמות. לא סתם כתבות ארחי פרחי!
אבל כך שיתחילו להרגיש איך האמת טופחת על פניהם.והופכת את הקערה על פיה!
אינני חי באשליות יתרות משום שיש איזה שהוא גוף או אלמנט אחר שמוליך קמפיין אדיר נגד נושא תחביב הנשק והאקדח וכנראה שמדובר במי שהוא או משהו שמתוקצב ומתוקשר היטב.
אבל אנחנו בהפגזה כמותית איכותית ובלתי פוסקת נוכל , ולו במקצת לשפר את המצב.
לארנולד!
אינני מסכים אתך לגבי אדישות הציבור. משום שאז אחוז הרייטינג בתקשורת הכתובה או המשודרת היה מופחת.להפך הציבור מתעניין! והמדד העיקרי הוא הכתבות שעדיין מופיעות בנושא
והעורכים במערכות השונות שרואים בהם ג'ק רציני לניפוח הכיס.ונותנים עמודים שלמים לכתבות. הבלתי מאוזנות הללו!
להיי פאואר!
נכון מאוד לגבי מה שכתבת על השוק השחור.וה"פיטום" העיתונאי. וכדאי לתת לזה פרסום בתגובתך.למוסף.
לצייד!
כל מה שנאמר בכתבה לגבי הבעלים היורים בנשותיהם, רק מצדיק את הצד שלנו. ברגע שיש פיקוח ומסיבי שכזה זה רק יפחית את הרציחות בנשק רשמי..או את הסכנה שרשיון ינתן לאנשים הלא נכונים.דבר שגם הוכח בכתבה עליה אני כותב. אילו המשטרה הייתה שמה לב לנתונים שנתגלו בשטח האיש היה מובל אחר כבוד לאשפוז עוד לפני הרצח . והרצח היה נמנע עוד הרבה לפני בגלל אישפוזו של האיש בזמן.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

אילן שלום!

על ידי גידי מצגר » 19 מרץ 2004, 11:21

במפעל ראוי לדעתי הפרמטרים הרבה יותר מסננים: הקב'ט או הרב'ש מכירים אישית את מבקש הנשק.ואז אם איננו מתאים לדעתם בגלל סיבות אובייקטיוויות.אז לא יקבל רשיון.מה גם שהנתונים יועברו לאחראי במשרד הפנים האזורי בהליך רגיל לגבי מפעל ראוי. ושם נבדקים הנתונים האישיים גם במשטרה וגם במשרד הבריאות. בגלל זה מוחתם המבקש על טופס ויתור רפואי.
אינני מדבר על "פרוטקציונרים" למיניהם או "סחבקים".הם יסוננו במערכת של משרד הפנים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי avital » 19 מרץ 2004, 14:07

הכן הכתבה היא לא ציון דרך בתולדות העיתונות העברית ומי אמר שהעיתון של היום משמש עטיפה של דגים מלוחים בשוק של מחר.....
אבל מהסלט של עובדות חצאי אמיתות והמון אי דיוקים בכתבה אי הפשר להתעלם מעובדה אחת נכונה ובסיסית והיא כישלון המערכת לאתר את מחלתו ואי כשירותו של אותו חולה נפש.
ומי מאתנו היה רוצה שאותו אדם חולה יעמוד לצידו על קו היורים במטווח שיגרתי?
ציון עובדה זו לא גורעת ממחאתי על הניסיון של "העיתונאי" לגזור גזרה שווה לאותו אדם ולכל ציבור נושאי הנשק בארץ.
לגבי "מדיניות התבחינים של משרד הפנים" לדעתי הבעיה המרכזית שלהם היא זמניות של הרשיון בהכפפה לתקפותו של התבחין (בגמר העילה הרשיון נשלל אוטומטי מהאזרח).
למדיניות זו אין אח ורעה והיא דוגמה ל"הגיון קפקאי".
לדעתי יש להקל בתבחינים כך שציבור רחב יותר וראוי יוכל להצטייד בנשק ומצד שני להחמיר בבדיקות כך שתמיד יוכלו הרשויות לשלול את הרשיון לאלתר מאזרחים שיכולים להוות סכנה לעצמם ולציבור.
דרך הגב סתם מחשבה אם חסרות דוגמאות רבות יותר וחמורות בפוטנציאל ההרס שלהם לדוגמה בעלי רשיון נהיגה לא צריכים לעבור רענון ומבחן יכולת תקופתי כמו בעלי הנשק.....
נערך לאחרונה על ידי avital בתאריך 19 מרץ 2004, 14:39, נערך פעם אחת בסך הכל.
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 19 מרץ 2004, 14:29

לאור ניסיון העבר והכרת ההוויה הישראלית והמציאות בה אנו חיים
האשכול הנ"ל הוא לא יותר מבזבוז ביטים על שרתי הסליק המפוארים...

:?

(ראה ארגון מפגשים, התארגנות לרכישת תחמושת, הכתבה בערוץ 2 וכו'... כלום לא קרה, כלום לא קורה וכלום לא יקרה... וחבל.)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד