המפכ"ל: על בעלי נשק לשאת אותו בחג

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

המפכ"ל: על בעלי נשק לשאת אותו בחג

על ידי משה לוי » 05 אפריל 2004, 14:04

http://news.walla.co.il/?w=//527862

לתפוס מחסה ולחכות לסוף החג "הם מסוכנים" :shock: .
נערך לאחרונה על ידי משה לוי בתאריך 06 אפריל 2004, 20:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
חיצו כגיבור משכיל לא ישוב ריקם .(ירמיה)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי geldz » 05 אפריל 2004, 18:40

"לחקות" או "לחכות" ?????????????
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: המפכ"ל: על בעלי נשק לשאת אותו בחג

על ידי donduck » 06 אפריל 2004, 00:11

משה לוי כתב:http://news.walla.co.il/?w=//527862

לתפוס מחסה ולחקות לסוף החג "הם מסוכנים" :shock: .

ידידי, אם אתה רוצה לרמוז שאזרחים נושאי נשק "הם מסוכנים" אתה משחק לידיים של אלו שרוצים לקחת לנו (כן, גם לך) את הנשק.
אם לא זאת הייתה כוונתך, אשמח להסבר אחר.

חג שמח ושקט
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי RoadRuner » 06 אפריל 2004, 01:16

דון ידידי,

הכוונה היתה (לפי הבנתי) לאותם נושאי נשק, שהם לצערינו רוב נושאי הנשק, שיורים 50 כדור בשלוש שנים בחידוש רשיון :cry:
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

לרץ בדרכים

על ידי משה לוי » 06 אפריל 2004, 10:41

קלעת בול.
"למסיבה" לא אזמין כל אחד עם נשק, אלה רק מי שאני סומך עליו.
יש כאלה שיכולים לשמור על ביתם בילבד,ויש כאלה שיכולים לשמור על הציבור ......
חיצו כגיבור משכיל לא ישוב ריקם .(ירמיה)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 06 אפריל 2004, 11:25

בל נשכח כי הנשק שאנו האזרחים נושאים הינו לצורך הגנה ע צ מ י ת !!!!

ולא מינו אותנו כרועי העדר ומגיניו,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי אילן ב » 06 אפריל 2004, 13:01

גס ידידי כל נושא נשק להגנה עצמית שהצליח לצמצם את ממדי הנזק בארוע או המשכו יבורך!
החשוב הוא שהמפכ"ל אמר אין לי יכולת לערוב לבטחונכם עקב מס' ההתראות הרב מי שיש לו נשק כדאי שיהיה עליו.
ואני שואל אם זה נכון היום למה לא תמיד?
ואם זה נכון שבליל הסדר עולה מס הפריצות לבתים (עובדתית בחג האחרון בעיר הסמוכה זה גם היה נכון!) אז למה יש קריטריון של אחזקה בבית? או שתקחו מאזרחים את הנשק ותפצו אותם. או שתתנו להם בתנאי של נשיאה תמיד.
נשק להגנה עצמית מקומו אחד, בנרתיק על הגוף 25 שעו ביממה.
בהזדמנות הזו יועלו מס' שעורי החובה (כמו נהיגה מינימום של 28 שעות) ובחינה ע"י טסטר.
לגזור ולשמור...........
אגב יש לי עד היום את קריאתו הדומה של אסף חפץ - כל העת כל השנה.
חג שמייח.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי RoadRuner » 06 אפריל 2004, 14:09

אילן ב כתב:בהזדמנות הזו יועלו מס' שעורי החובה (כמו נהיגה מינימום של 28 שעות) ובחינה ע"י טסטר.
לגזור ולשמור...........

אמן כן יהי רצון!

חג שמח.
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גלעד יסעור » 06 אפריל 2004, 14:40

שלום לכולם ,אני נושא את הנשק תמיד עלי בעיקר משום הקפצת כיתת הכוננות שהייתה אצלנו ביישוב שבמהלכה לא נמצאו האנשים ,וגם עקב מראה העיניים שלי במקומות שבהם אני טווח ויורים איתי מאבטחים שונים וללא כל כוונה להעליב את כל אוכלוסיית המאבטחים שרבים מהם ודאי יורים טוב ממני אבל אותם מאבטחים שנושאים נשקים מסוג קארין [אקדח שלפי מיטב הבנתי מעלתו הגדול ה ביותר וגם היחידה היא מחירו הזול]בואו נגיד שאם המחבל רוצה להמשיך לפגע כדאי לו לעמוד בדיוק מול האף שלהם ואז אין לדאוג לשלומו.[של המחבל]
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 06 אפריל 2004, 15:45

גלעד,

מאבטחים שנושאים נשקים מסוג קארין [אקדח שלפי מיטב הבנתי מעלתו הגדול ה ביותר וגם היחידה היא מחירו הזול

אין אקדח "דרעק" , יש יורה לא מיומן. גם הקארין, גם הפאג וגם עוד כמה כלים שאינם נמנים על צמרת המבוקשים בתחום, יכולים לשגר כדור מדוייק, הכל תלוי ביורה, במידת האימון וההכשרה שקיבל, באימון התקופתי ועוד... אך לא ניתן להאשים רק אותם.

התקלות בכלים הללו נובעות מ(תת)רמת תחזוקה לקוייה והאחריות רובצת לפתחן של חברות האבטחה.

המאבטחים במרבית גופי האבטחה בארץ, אינם זקוקים ל"גלוק", "בול" "שטייר" ואחרים. הרי האקדח נמצא אצלהם לצרכי הרתעה, ושימוש בחרום בלבד. (כמו אצל מרבית נושאי הנשק האחרים, כולל האזרחים) והשיקול לנשיאת דגם כלי מסויים, נובע לרוב מהחלטות כלכליות או רצון הלקוח הסופי, המזמין את שירותי האבטחה, לחימוש המאבטחים בדגם מסויים.

לידיעתך, ישנם מאבטחים רבים הנושאים כלים טובים מאוד בנרתיקם, כגון CZ75D, CZ75B, CZ75/85 ואחרים, יריחו, לאחרונה נתקלתי במאבטחים הנושאים אקדחי טנפוליו combat shooting מעולים בעלי הדק תחרותי חד וגוף המקנה אחיזה נהדרת.

מה שכן, לא בכל חברות האבטחה ישנה הקפדה על איכות התחמושת, וכך יצא לי להדריך קבוצה בתחילת השבוע, שמזלם שהגיעו לירי במטווח באותו היום, ולא נכנסו לתקרית אש, אחרת היו אומרים עליהם "קדיש"... :? (לאחד נתקע קליע בקנה, לשני בוצע הירי אך הקליע נפל ופגע בתחתית המטרה) ולחילופין, מאבטח אחר שהגיע עם כדור 9 מ"מ חסר קליע ככדור כוננות...

במרבית המקרים לא ניתן להאשים את המאבטחים עצמם (למעט בקשור לנקיון ותחזוקת הכלי, שנמצא בתחום אחריותם ובפקוח החברה המעסיקה) אלא את החברות המעסיקות, פשוט אין מודעות למה שאתה, אני ואחרים, חושבים כי הוא הנכון או הדרוש לעשותו. (אימונים, ניקיון הכלים,רעננות התחמושת וכו', בד"כ בגלל שיקולי תקציב)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי גלעד יסעור » 06 אפריל 2004, 18:05

נעם היקר,
לא הבנתי אם אתה שולל את דברי או מחזק אותם,לגבי האקדח אתה צודק שגם האקדח ברמה הנמוכה ביותר יכול לשחרר כדור ולפגוע.

אבל וכתבת את זה בעצמך אם שומר כזה ממונה על הגנת חייובאירוע הוא לא ניטרל מחבל בגלל אקדח או אחת מהסיבות שכתבת בעצמך אז אני מוצא צידוק לדברי.

נ.ב.
השבוע אתה מאמן במגידו כי אם כן אני ישלח את אמא שלי לחדש את הרישיון שלה. :)

בברכת חג שמח לך לכל בני משפחתך,גלעד.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 06 אפריל 2004, 23:14

גלעד :)

לעניין המאבטחים - אני מחזק את דבריך ומביע דעה אחרת - ממה שאני רואה בשטח בהדרכה עם
המאבטחים הנושאים את הנשק "ההוא"..

לעניין מגידו - ההדרכות לחידוש הרשיון הן בימי שלישי ושישי, שלישי היה כבר השבוע, ובשישי הזהבאופן חד פעמי, אהיה במטווח, מכיוון שבד"כ אני בקורס מדריכי ירי מעשי בהרצליה.

להתראות, חג שמח ושקט.

נועם.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 07 אפריל 2004, 06:36

נועם, נהניתי מאוד לקרוא את הסקירה שלך, שהיא אובייקטיבית ומסבירה בצורה נהדרת את "מצב העניינים".

לגבי אחזקה בבית - אני מסעים שייעוד זה אינו מתיישב טוב עם המלצת המפכ"ל, ורק עוזרת לצוררינו על המזבח של פוליטיקלי קורקטיות.

לגבי נשיאה על ידי אנשים לא מיומנים כביכול - לדעתי (ולדעתי בלבד) יותר ממחצית מבעלי האקדחים הם בעלי הכשרה צבאית, בנוסף לאימוני חידוש רשיון, ובנוסף לכושר קליעה, מינימלי ככל שיהיה, יש להם המון שיקול דעת. למרות העידן של gun control ותחושה מלאכותית של אליטיזם בקרב מי שמרבה לירות מבלי שחייבו אותו, אני עדיין מאמין שככל שיותר אקדחים נמצא בידי הציבור שומר החוק, ייטב מצב הציבור.

שלכם,
ליאור

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר » 07 אפריל 2004, 13:42

מסכים איתך לחלוטין, ליאור. דרך אגב, נועם הזכיר את עניין איכות התחמושת: איך כדורי 9 מ"מ רגילים מתוצרת וינצ'סטר ארה"ב לנשיאה ביומיום?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 07 אפריל 2004, 13:51

ארנולד כתב: לגבי נשיאה על ידי אנשים לא מיומנים כביכול - לדעתי (ולדעתי בלבד) יותר ממחצית מבעלי האקדחים הם בעלי הכשרה צבאית, בנוסף לאימוני חידוש רשיון, ובנוסף לכושר קליעה, מינימלי ככל שיהיה, יש להם המון שיקול דעת

ליאור ידידי :)

זאת בדיוק הבעיה. אזרחים רבים חושבים כי אם הם יודעים לאחוז ברובה, תצלח מלאכתם גם באחיזת האקדח ובשימוש בו, וכאן הטעות. הירי / קליעה ברובה שונה מאוד מהשימוש באקדח, החל בדרישות הטכניות (מפעיל / מערכת) וכלה בסוג האיום הניצב בד"כ מול היורה. לחייל בדרך כלל אין הרבה אופציות - מי שעומד מולו, יהא בד"כ מחבל / חייל אוייב וכמעט תמיד, לא ייאלץ לבצע ירי נקודתי / סלקטיבי למטרה בודדה, ולחילופין, אזרח (או כל מי שאמור לתת תגובה בסביבה אזרחית מעורבת - מפגע / אזרחים) חייב לתת תגובה כמו של צלף צבאי - למטרת נקודה, ירי מדוייק, ללא החטאות העלולות לגרור סיבוך היורה ופגיעה בחפים מפשע..

חובת האימון הבסיסי ברמה שהציע אילן ואף יותר מכך, הינה התנאי הבסיסי ליצירת יכולת תגובה באש מדוייקת על ידי כל אזרח הנושא נשק. בנוסף, יש לקבוע כי חידוש הרשיון ייעשה פעם בשנה ולא פעם בשלוש שנים, מה שיגרור הוזלת תעריף אגרת הרשיון (לשלם כל פעם פחות נשמע טוב יותר מפעם אחת והרבה) ומאידך, יביא את עמישראל למטווחים יותר מכיום.
(וכן, אולי אני אינטרסנט, אך זה גם ייצור יותר עבודה בענף למי שמתפרנס מכך וייטב לכולם. כך שמי שרוצה רשיון לנשק, שיידע כי ישנן חובות למילוי ולא רק זכויות)

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד