איזה נרתיק לנשק יש לכם, למה? השוואה.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

איזה נרתיק לנשק יש לכם, למה? השוואה.

על ידי ~Hunter~ » 07 אפריל 2004, 10:05

חג שמח לכולם!
והפעם אני רוצה לפתח נושא שלדעתי הוא מאוד חשוב לכל בעל אקדח, הנרתיק.
אותו הפריט שעל פניו אינו חלק מהערכה ה"קרבית" אך לדעתי בשום פנים ואופן אין
להמעיט בערכו.

איזה נרתיק לנשק יש לכם, למה?
מה היתרונות והחסרונות של הנרתיק שלכם, על אילו נרתיקים הייתם ממליצים מניסיונכם?
פלסטיק מול עור, פתוח מול סגור... תסבירו את הדיעה.
נערך לאחרונה על ידי ~Hunter~ בתאריך 07 אפריל 2004, 13:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 07 אפריל 2004, 10:24

צייד, שאלה טובה, אני מקווה שתזכה בתגובות רבות.

1. נרתיק לנשיאה גלויה בזמן לבישת מדים ותרגול במטווח: נרתיק מסוג Paddle של חברת פובוס, ללא סגר, עם פונדות תואמות.
היתרונות של פלסטיק: מתאים לנשק ולמחסניות מיד, אינו מתרחב עם הזמן (עור?), אחוז את המחסניות בחוזקה אך מתיר שליפה נוחה של האקדח והמחסניות.
חסרונות - חסר אבטחה לאקדח, יכול להישבר, השליפה רועשת.

2. נרתיק לנשיאה ביומיום (א') בהסלקה מלאה. נרתיק פנימי תחתי מתוצרת SmartCarry, ארה"ב - מאפשר נשיאה מוסלקת לחלוטין ללא בליטות של אקדח ומחסנית רזרבית בשעה 12:00. אין קליפס, אין חלקי מתכת, אין חלקים בולטים, מאפשר הסלקה עם חולצה במכנסיים, או בלי חולצה בכלל, כולל מכנסיים קצרים.
הנרתיק עשוי מבד ג'ינס (דנים) ושכבה נושמת בצד הפנימי ששומרת על נשק יבש. הקשירה מאחור באמצעות פסי סקוטש ארוכים.
חסרונות: השליפה דורשת תרגול, לא נוח לנשיאה ושליפה בזמן נהיגה, מצריך תרגול להלבשה ולשירותים.
זהו נרתיק הבחירה שלי ללבוש עסקי.

3. פאוץ' גנרי לנשיאה יומיומית מתוצרת Kata, ישראל. מאפשר נשיאה נוחה ביותר של אקדח ומחסנית רזרבית בהסלקה מלאה. נרתיק זה אני נושא בהצלב ללא אבזם. הכי נוח בנהיגה, השליפה הצולבת דורשת תרגול.
נרתיק הבחירה ללבוש פשוט וטיולים.

זהו בינתיים. אני שוקל גם לרכוש נרתיק פנימי לנשקי (גלוק 19), ופתוח להמלצות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 07 אפריל 2004, 12:11

אני מצרף תשובה שכתבתי לשאלה בפורום הנשק בהיידפארק:

"..נרתיקי פרונט ליין שימשו אותי כנרתיקי כתף נרתיקים פנימיים, ונרתיקי אוכף קיידקס. הסיבה בעטיה רכשתי אותם הייתה המחיר המפתה ביחס לתוצרת המגיעה מחו"ל.
נרתיק הכתף היה רפוי, לא מדוייק גם אחרי נסיונות התאמה רבים והעור היה רך וחסר צורת המתאר של האקדח. באופן כללי הנרתיק נתן תחושת חוסר בטחון ולא הרגשתי חופשי עמו.

נרתיק פנימי מעור עם תפס מתכת שימש אותי באופן סביר אך גם הוא היה רחוק מלהיות "מדויק" וחד משמעי בתחושה. אף פעם לא הייתי יכול לדעת מה תהיה הזוית של האקדח בעוד רגע או לקבוע את מיקומו במדוייק. תופעה זו של אחיזת האקדח הרפויה וחוסר הקשיחות הכללי של הנרתיק גם לא תרמו לאחיזתו בחגורה. מתוך נסיון לשפר את האחיזה הייתי נאלץ להדק את החגורה באופן שגרם אי נוחות רבה.
הנרתיק השלישי והמוצלח יותר הנו נרתיק פנימי מחומר פלסטי \ ניילון כלשהוא בעל קשיחות מסויימת הנובעת מהתפרים ורצועות החיבור, מבודד בשכבה פנימית רכה יותר המסייעת ליצירת לחץ על האקדח בתוך הנרתיק ולקבעו. חיבור הנרתיק לחגורה נעשה ע"י תפס מתכתי חיצוני (קליפס) אשר הותיר מרווח צר מאוד לחגורת יורים בגובה ובעיקר בעובי, מה שגרם לחוסר נוחות מסויים בהעברתו ממקום למקום (מעבר לCROSS בזמן נהיגה). למרות זאת סיפק תחושה של ביטחון ואחיזה באקדח (למרות שויתרתי על אבטחת הוולקרו מהסוג שמונע שליפה מהירה), האקדח תמיד היה במקום שציפיתי למצוא, הנרתיק היה נוח לנשיאה ולא מציק ואחרון חביב... הבידוד של הנרתיק היה מושלם ( מ ו ש ל ם !) תכונה שאני מוצא מבורכת עד למאוד בנרתיקים.

על שני הנרתיקים הראשונים נאלצתי לבצע עבודת שיפור עצמאית (חיזוק והידוק תפרים, הקשחה והתאמה לאקדח בטיפול מאסיבי בעור ושיפצורים שונים לשיפור הנרתיקים) וכאמור בסיכומו של דבר מסרתי אותם בשמחה לדורשים הראשונים.
את נרתיק הניילון (גנרי) אני שומר עד היום ומשתמש בו ע"פ הצורך והוא מספק פתרון מהיר לחגירת אקדח ללא החלפת חגורת היורים מזוג אחד למשנהו.

נרתיקי קיידקס (פאדל) של פרונט ליין היו מדוייקים באופן סביר בהחלט אך לא יותר, הגובה במותן היה מדוייק ומאוד נח עבורי, הדור החדש שלהם (שגם אותו החזקתי) כולל גומיות הפרדה וברגי כיוונון המאפשרים התאמת מידת הלחץ של הנרתיק על האקדח ובכך קובעים את אבטחתו ואת מידת הקושי וההתנגדות של הנרתיק בשליפה.
זה הנרתיק היחיד מתוצרת פרונט ליין שסיפק - באמצעות זוית שליפה בשילוב עם גובה הנרתיק ומידת ההתנגדות המותאמת - שליפה קלה מהירה ומדוייקת. חסרונו העיקרי טמון בעמידות החומר, הנרתיק הראשון שרד 3 חודשים עד שנשבר והוחלף ע"י פרונט ליין ללא תמורה במסגרת אחריות (! שירות מעולה !) השני שרד עוד 3 חודשים והרביעי (מהסוג החדש עם מתאמי ההידוק) נסדק אחרי ארבעה.
אני חייב לאזן את התמונה ולציין כי הנרתיקים הללו (קיידקס) עמדו בעומסי אימון תכופים, אימוני ירי מעשי לפחות פעמיים בשבוע ועוד הרבבבבבבבבה הרבבבבבבבה יבשים מחוץ לאימונים אלה.."

בנוסף לאלה היו לי גם נרתיק מתוצרת WEBART עשוי בעבודת יד משובחת, ואפילו התנסיתי קצת בייצור נרתיק או שניים בעצמי (המון עבודה וכמות העור שהרסתי בתהליך הלימוד היתה רבה), היה נרתיק חיצוני מעולה של ביאנקי (גם כן מWEBART) לאקדח תופי.

היו עוד כמה, אבל מי זוכר... :wink:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי ניר » 07 אפריל 2004, 13:16

ברשותי שני נרתיקים:
1. נרתיק חיצוני פובוס עם תפס אבטחה לנשיאה גלוייה - בשימוש כשאני במשמרת במדים, ואז לדעתי, אין כל סיבה להסליק את הנשק. נרתיק נוח, שליפה מהירה יחסית (עניין של תרגול), ושמר על הנשק (קשיח ומותאם בצורה שבלונית לנשק, במקרה שלי - גלוק 17).
2. נרתיק פנימי מבד קורדורה, בשימוש אצלי ביומיום. אומנם השליפה איטית יותר בגלל תפס הסקוטש, אבל מסליק היטב את הנשק, נוח ומתאים צורתו לנשק.
הייתי אצל קל-וי מול מרחב דן, והאיש פשוט לא הסכים למכור לי את הנרתיק הפנימי מהעור הקשיח עם התיקתקים בהצלבה, בטענה שהוא מאוד לא נוח ולא מאובטח.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 07 אפריל 2004, 17:41

קודם כל אנני מסכים לקביע כי הנרתיק אינו חלק מהחבילה הקרבית
הנרתיק חשוב לא פחות מהנשק והתחמושת .
האקדח הכי אופטימלי שבעולם עם מיטב התחמושת לא יעזור לך במיל אם לא
תצליח ברגע האמת לשלוף אותו במהירות ובנוחות ,אוו שהאקדח כבר לא יהיה
שם מכיוון שהוא נפל אוו נגנב בלי שתרגיש בכלל.

בארסנל שלי 4 נרתיקים
האחד הוא נרתיק דו שימושי (פנימי/ חיצוני) של פובוס עם תפס אבטחה מסוג
TAUMBREAKE לפתיחה מהירה נרתיק זה משמש אותי כנרתיק פנימי כאשר אני
מעונין ללכת בצורה מוסלקת היתרון שלו בכך שהוא נתפס עים קליפס וכל
להוציא ולחגור אותו מבלי שהדבר ידרוש התעסקות עם החגורה אוו המכנס
זהוא הנרתיק שאני לובש בתוך תחומי הקו הירוק היכן שסכנת ההתקלות נמוכה
יותר מאשר בצידו השני והדגש עובר להסלקה מיטבית ונוחות.
השני הוא נרתיק פלסטי עם פדל של פובוס ללא סגר יתרונו שוב בקלות הלבישה
+מהירות שליפה (לרב אני גם מתאמן איתו במטווח) החיסרון שאין סגר
מה שמחיב הסתרת האקדח בזקט אוו חולצה רפויה כדי למנוע חטיפה
זהוא הנרתיק העיקרי שלי .
יש לי גם נרתיק פנקיק מלא תוצרת "עור היוצר " שקניתי בגלל שבמחיר שהוא
עלה לי לא יכולתי שלא לקנות
זהוא נרתיק עם סגר TAUMBREAKE ויש לו שתי לולאות האחת מביע את הכלי
לצורה הישרה הרגילה והשניה נותנת לו זווית מסוימת שה שמקל על השליפה
וגם על הסלקה (למי שמעונין) זהוא נרתיק הנשיאה הגלויה שלי.
לבסוף יש לי גם פאוצ' שמשמש כבררת מחדל כאשר אין לי חגורה אוו שאנני
רוצה לשאת את הכלי על הגוף מסיבה כזאת אוו אחרת אוו שני רוצה
להגן על הכלי בצורה הטובה ביותר (טייול מים למשל) .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי RoadRuner » 07 אפריל 2004, 19:20

לנשיאה יומיומית - אני תמיד הולך מוסלק - נרתיק בד פנימי עם קליפס מתכת, של Orpaz ,יש לו גם סגירת סקוץ' אבל אני כבר לא משתמש בה.
בגלל שאני הולך עם צ'ירוקי קומפקט (קנה קצר יותר) הייתי צריך לתפור את הקצה התחתון של הנרתיק כדי שהאקדח לא ישב בו נמוך מידי.
אני הולך עם הנרתיק בשעה 4:30 בערך, פשרה אידיאלית לדעתי בין הסלקה לבין שליפה מהירה.

מי שהולך עם נרתיקי בד או עם נרתיקים רכים אחרים: פעם הייתי הולך עם האקדח ממש מאחור בשעה 6:00(מה שנקרא שקע האינסטלטורים) כדי להסליק אותו יותר טוב, בנשיאה כזו יש כמה בעיות שנתקלתי בהן:
-כפתור שחרור המחסנית נוטה להילחץ בין האקדח לגוף ולשחרר את המחסנית :!:
אחרי ששמתי לב לזה עברתי לשעה 4-4:30 והבעיה נפתרה...
-הרבה יותר קשה לשלוף מהר כשהאקדח ממש מאחור.
-אחרי נשיאה של כמה שעות טובות מתחיל לכאוב הגב (ואני בן 23... :wink: ).
-למזלי לא יצא לי, בשעת תאונת דרכים האקדח נמצא במקום אסטרטגי - ממש מאחורי עמוד השדרה, לפי מה ששמעתי אפשר לחטוף ככה מכה רצינית שם...

נרתיק שני שאני משתמש בו כרגע בעיקר לירי מעשי הוא נרתיק קיידקס, הדגם עם הברגים שהצען דיבר עליהם - מאוד נוח! אך בלתי אפשרי בעליל ללכת מוסלק בקיץ...

ברכות נשיאה נעימה, שישאר שם(חוץ מבמטווח) וחג שמח...
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 07 אפריל 2004, 20:54

RoadRuner כתב:נרתיק שני שאני משתמש בו כרגע בעיקר לירי מעשי הוא נרתיק קיידקס, הדגם עם הברגים שהצען דיבר עליהם - מאוד נוח! אך בלתי אפשרי בעליל ללכת מוסלק בקיץ...

ביפ ביפ, אפשר גם אפשר 8)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי spy » 08 אפריל 2004, 00:49

שלום!
קודם כל, מסכים לגמרי עם הייט בנושא חשיבות הנרתיק (ולא רק לאקדח :P )

יש לי מספר נרתיקים:

1. פובוס טקטיקל
תמונה
משמש כנרתיק עיקרי לנשיאה גלויה (עם מדים) או מוסלקת (עם בגד מתאים)
יתרונות - נוחות מדהימה, שליפה מעולה, הגנה מצויינת על אקדח, לא מצריך "התעסקות" עם חגורה.
חרסונות - כאמור מחייב בגד מתאים (חולצה רחבה או ווסט ארוך) לנשיאה מוסלקת.

2. פנקייק של "עור היוצר"
תמונה
משמש לנשיאה מוסלקת כשאין אפשרות לבגד מתאים שיסתיר את "פובוס"
יתרונות - הסלקה מעולה וחלקה, הגנה מצויינת על האקדח.
חסרונות - שליפה פחות נוחה בהשוואה ל"פובוס", מחייב חגורה רחבה ו"התעסקות" איתה בלבישת הנרתיק.

3. נרתיק פנימי פשוט של "אורפז"
תמונה
משמש לנשיאה בהסלקה "עמוקה"
יתרונות - הסלקה אפילו מתחת לטי-שרט רגיל (במיוחד עם מחסנית קצרה), שליפה נוחה
חסרונות - אחרי זמן נשיאה ארוך מתחיל "להציק", אבטחת האקדח בינונית מינוס, הקליפס עלול לקרוע את מושב הרכב בכניסה וביציאה, מחייב מכנס רחב יותר, ש"נופל" ללא הנרתיק.

4. נרתיק קרסול של "פרונט ליין"
תמונה
אמור לשמש לנשיאה מוסלקת ומחויטת, אך לא הצלחתי לגרום לנרתיק לשבת יציב ולא "לגלוש" במורד הרגל.
יתרונות - הסלקה מצויינת גם אם חולצה מחויטת בתוך המכנסיים.
חסרונות - לא מצליח לייצב אותו על הרגל (אולי אני עושה משהו לא נכון? אשמח לקבל עצות).

5. נרתיק מודולרי של "פובוס טקטיקל"
הנרתיק זהה לנרתיק הראשון, אך ניתן לחברו לרתמת ירך, רתמת כתף ומתקו חגורה עם סבסוב (האחרון לא נוח במיוחד).
משמש לנשיאה בנסיבות מיוחדות.
יתרון - התאמה למקרה ספציפי.
חסרון - מחייב התאמת נרתיק על הרתמה אחרי העברתו כל פעם מחדש.
עם הנרתיק האחרון מעניין את הפורום - בעוד יום יומיים אוסיף גם את תמונותיו.

יום טוב!

יבגני
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי עומר בר » 09 אפריל 2004, 22:19

נכון לכרגע אני מסתובב עם נרתיק עור פנימי של "פרונט ליין".
הנרתיק נוח לי מאוד, ללא אבטחה לאקדח, מאפשר הסלקה מצויינת- כל הדברים שחיפשתי ושאני אוהב.
לאחר השחרור נראה לי שאקנה נרתיק חיצוני של פובוס עם לחצן אבטחה- זהו הנרתיק השני שאני מאוד רוצה שיהיה לי.
אני נושא את האקדח (לאחר התלבטויות לא מעטות) בשעה 4 (+-).
נראה לי שאקנה גם בהזדמנות חגורת סקוץ' שתהיה לטיולים בבגדים קצרים ושגם באותו הזמן (תו"כ הטיול) תגן על הבייבי שלי ממים.
אישית- אני לא אוהב נרתיקי פנקייק, את האורפז ש SPY הציג ואת כל החיצוניים מעור למיניהם- טעם אישי לא יותר.

שיהיה בהצלחה צייד.
עומר.

I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עומר בר » 09 אפריל 2004, 22:23

ואם בנרתיקים עסקינן- יש לי שאלה:
מי יודע מהו הנרתיק סקוץ' שטומי לי ג'ונס שלף ממנו אקדח ספייר בסרט "הנמלט"? (בתעלת הביוב- זוכרים? דקה לפני שהריסון פורד קופץ שמה בנג'י בלי לקשור את עצמו לשום כבל לפני זה... :? :wink: )
ואם ישנה האפשרות להשיג כזה איפשהו??
עומר.

I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ג'וקר » 09 אפריל 2004, 22:54

לדעתי עובד על העקרון של פאוץ ,אלא שאולי מדוגם על מעיל\ווסט .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עוד'ר » 09 אפריל 2004, 23:36

SPY,
נרתיק הקרסול שאת תמונתו צרפת הינו לדעתי של אורפז ולא של פרונטליין. גם אני לא הסתדרתי איתו. כפי הנראה , אלא אם כן הוא מצוייד בחגורה נוספת מסביב לשוק ממש מתחת לברך, מעל לשריר התאומים, כל נרתיק קרסול יחליק מטה עד שייעצר על הנעל. בנוסף, מהיותו דק, חלקי האקדח לוחצים על הרגל וממש לא נוח להסתובב איתו.
נרתיק הקרסול שאני משתמש בו בכל שעות היום הינו נרתיק של פרונטליין. הוא ממש מתאים במידותיו לגלוק 26 שלי, מרופד ומונע לחץ של האקדח על הרגל, עם אבזם נוסף לאבטחה, וסגירה רחבה ונוחה על השוק.
אמנם, במקרה של גלוק 26 החלק שלתוכו נכנס הקנה ארוך מידי, אך ניתן לקפל את הקצה על עצמו ולתפור. כך האורך מתאים, ובנוסף קצה הנרתיק סגור, דבר המסייע לשמירת נקיון הקנה, שנמצא בצורת נשיאה זו 5 ס"מ מעל הארץ.
באשר להחלקה - אכן הנרתיק עם האקדח מחליק מטה עד אשר קצהו יושב על הנעל. זה כלל לא מפריע, פרט לכך שיש צורך במכנס מספיק ארוך כדי שהנרתיק לא יבצבץ.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 10 אפריל 2004, 06:52

עוד'ר, שרירי התאומים, ה-gemelli, הם חלק משרירי האגן המחוברים ליד ה-obturator foramen, והמעורבים בסיבוב עצמות הירך. אני מכיר רק נרתיק אחד שהולך באזור שם, והוא לא נוטה להחליק. אולי התכוונת לשרירי הסובך (gastrocnemii)?

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עוד'ר » 10 אפריל 2004, 08:11

ארנולד,
העדפתי להשתמש בכינוי המקובל בעברית לשריר ה-Gastrocnemius, הוא שריר השוק האחורי.
לא תמיד חייבים להראות את כל ידיעותיך ולהרשים את כולם.
אני רופא, ובוודאי איני חשוד בכך שאיני מכיר את השמות הלטיניים של כל השרירים (ושאר האיברים) בגוף.
לעיתים עדיף להשתמש במונחים לא מקצועיים אולם יותר ברורים לאדם שאינו בעל מקצוע בשטח המדובר. אם הייתי כותב Gastrocnemius רוב הסיכויים שלפחות רוב חברי הפורום לא היו יודעים במה מדובר.
השם המקובל לשריר הינו שריר התאומים, ואני מעריך כי רוב האנשים מכירים אותו ככזה ולא כשריר הסובך.
חג שמח!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 10 אפריל 2004, 08:43

עוד'ר,

אני מודה באשמה. מפאת קוצר פז"מ בארץ וחוסר מעורבות קלינית, מעולם לא שמעתי את המונח שרירי התאומים בהקשר זה. באנגלית זה תמיד היה בשבילי calf muscles או שרירי שוק אחוריים או משהו כזה. קיבלתי את עצתך בברכה.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד