אטמי אזניים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אטמי אזניים
בגליון האחרון של "במחנה" יש פירסומת מסחרית של יצרן אטמי אזניים בהתאמה אישית לאוזן
יש גם תמונה,,
יש למי מכם נסיון או כל מידע אחר?
יש גם תמונה,,
יש למי מכם נסיון או כל מידע אחר?
פחות -לרוב זה יותר,,
העתיד כבר כאן, הא? אני, בתקופת השירות הסדיר, התאמתי את האוזניים לאטמים 
נערך לאחרונה על ידי ניר בתאריך 14 אפריל 2004, 21:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
איפה משיגים את העיתון הזה ? חשבתי שכבר סגרו אותו ...
אולי תסרוק את המודעה שנבין על מה אתה מדבר ?
(חוץ מזה, חשבתי שאתה קורא רק מגזינים מקצועיים על
)
אולי תסרוק את המודעה שנבין על מה אתה מדבר ?
(חוץ מזה, חשבתי שאתה קורא רק מגזינים מקצועיים על
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם,נועם,,,
לא שמתה לב לדבר מוזר???
לפחות ב30השנה האחרונות החיילות תמיד בנות 18 ,,,ורק הופכות ליותר יפות,,,,
לסרוק אני לא יודע,,,אבל www.earcare.co.il הינו אתר שלהם,
לא שמתה לב לדבר מוזר???
לפחות ב30השנה האחרונות החיילות תמיד בנות 18 ,,,ורק הופכות ליותר יפות,,,,
לסרוק אני לא יודע,,,אבל www.earcare.co.il הינו אתר שלהם,
פחות -לרוב זה יותר,,
guss ההתאמה של האטם היא באמת אישית ?
לי יש אטמים שנעשו במיוחד עבורי ע"י הזרקת חומר סיליקוני גמיש לתוך האוזן, כך שהאטם קיבל את צורת תעלות האוזן שלי ואטם אותן במלואן, לאחר שהאטם התייבש הוא צופה בחומר אטום למים . השתמשתי באטמים הללו תקופה ארוכה והם החזיקו מעמד טוב מאוד, אני לא יכל להשוות מדעית בינם לבין אוזניות או אטמים אחרים אבל לדעתי האטמים המוכרים החד פעמיים אינם מתקרבים באיכות, בהשוואה לאוזניות הרגשתי כי האוזניות (H9) אוטמות מעט טוב יותר, אבל שוב - זה לא מדעי אלא תחושה שלי. ישנה גם בעיה של היוצרות לחץ וחוסר נוחות בתוך האוזן לאחר שימוש ממושך באטמים הללו ואת זה אין באוזניות (מצד שני שימוש ממושך באוזניות יוצר לחץ על האזור שמסביב לאוזן ובקיץ גם מעלה את טמפרטורת המוח לרתיחה ...
).
בעיקרון אני ממליץ בחיוב, בתנאי כמובן שמדובר באותו סוג של אטמים המותאמים באמת אישית לפי צורת האוזן.
שחר ינסוביץ
לי יש אטמים שנעשו במיוחד עבורי ע"י הזרקת חומר סיליקוני גמיש לתוך האוזן, כך שהאטם קיבל את צורת תעלות האוזן שלי ואטם אותן במלואן, לאחר שהאטם התייבש הוא צופה בחומר אטום למים . השתמשתי באטמים הללו תקופה ארוכה והם החזיקו מעמד טוב מאוד, אני לא יכל להשוות מדעית בינם לבין אוזניות או אטמים אחרים אבל לדעתי האטמים המוכרים החד פעמיים אינם מתקרבים באיכות, בהשוואה לאוזניות הרגשתי כי האוזניות (H9) אוטמות מעט טוב יותר, אבל שוב - זה לא מדעי אלא תחושה שלי. ישנה גם בעיה של היוצרות לחץ וחוסר נוחות בתוך האוזן לאחר שימוש ממושך באטמים הללו ואת זה אין באוזניות (מצד שני שימוש ממושך באוזניות יוצר לחץ על האזור שמסביב לאוזן ובקיץ גם מעלה את טמפרטורת המוח לרתיחה ...
בעיקרון אני ממליץ בחיוב, בתנאי כמובן שמדובר באותו סוג של אטמים המותאמים באמת אישית לפי צורת האוזן.
שחר ינסוביץ
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
גם האטמים שמשווקת יעל מירושלים נעשים בדרך זו, של הזרקת חומר סיליקוני גמיש לאוזן, כדי לקחת "טביעת אצבעות" של האוזן האינדיוידואלית.
ניסיתי היום לדבר איתה, אבל הערתי אותה... בחו"ל.
ניסיתי היום לדבר איתה, אבל הערתי אותה... בחו"ל.
נערך לאחרונה על ידי ארנון בתאריך 15 אפריל 2004, 17:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי זהב

חברי'ה,
ההגנה הטובה ביותר לאאוזניים (איברי השמיעה) הינה שילוב אטמי אוזניים ואוזניות, נקודה.
איברי השמיעה (כל גלגלי השיניים וכו') נמצאים בתוך הגולגולת, כאשר השבלול (האיבר המרכזי) נמצא מאחורי קרום התוף (עור התוף) . בשגרה, גלי הקול עוברים גם דרך הגולגולת, בחלק שמתחת ומאחורי האוזן, חלק שאינו מוגן כאשר משתמשים רק באטמים.
השימוש באוזניות איכותיות כגון : פלתור H10, פלתור H7 (רמת הנחתת רעש פחות טובה מדגם H10) או דגמים מקבילים של יצרנים מקצועיים אחרים, יקנה הגנה טובה למי שחובש ומסיר את האוזניות באופן תדיר, ואינו מעוניין להשתמש באטמים (גם מבחינה בריאותית - הוצאת האטם והחזרתו כאשר הידיים מלוכלכות עם פיח אשר נדבק אח"כ לאטם ומגיע לפנים האוזן, אינו דבר טוב.. שהרי בפיח ישנן שאריות עופרת ודרעק אחר)
מי שיורה במטווח סגור, טוב יעשה אם ישתמש באטמים ובאוזניות. במטווח פתוח, תנועת גלי הקול (החלשותם) מהירה יותר וכמעט שאין החזר של גל הקול, מה שמוריד את רמת הרעש הסביבתי בירי. במטווח סגור, כאשר איכות הבידוד האקוסטי אינה טובה או שאינו מתוחזק, או כאשר יורים במספר כלים או כאשר יורים בתחמושת מהירה כגון 5.56 / 7.62 צבאי, רמת הרעש גבוהה יותר מאקדחים ומסוכנת.
במטווחים הצבאיים - הפריקסטים, כאשר יורים מהסככות, גל הקול מכה בקיר הסככה ומוחזר אל היורה, לכן יש לשאוף לבצע את הירי באיזור פתוח, להשתמש באטמים ובאוזניות, כאשר ניתן.
אם ישנה אפשרות למגן אקוסטית את קירות הסככה (אפילו הדבקת מזרנים..
אבל הבעייה היא שהמזרנים אינם מיועדים לכך, ובידוד אקוסטי בסככות הללו יהיה כאשר יגדלו לנו שערות על כף היד..
) כדאי לעשות זאת.
מידע נוסף בנושא הגנת השמיעה, ישנו בכתבה שהכנתי פעם במדור הכתבות של הסליק.
ההגנה הטובה ביותר לאאוזניים (איברי השמיעה) הינה שילוב אטמי אוזניים ואוזניות, נקודה.
איברי השמיעה (כל גלגלי השיניים וכו') נמצאים בתוך הגולגולת, כאשר השבלול (האיבר המרכזי) נמצא מאחורי קרום התוף (עור התוף) . בשגרה, גלי הקול עוברים גם דרך הגולגולת, בחלק שמתחת ומאחורי האוזן, חלק שאינו מוגן כאשר משתמשים רק באטמים.
השימוש באוזניות איכותיות כגון : פלתור H10, פלתור H7 (רמת הנחתת רעש פחות טובה מדגם H10) או דגמים מקבילים של יצרנים מקצועיים אחרים, יקנה הגנה טובה למי שחובש ומסיר את האוזניות באופן תדיר, ואינו מעוניין להשתמש באטמים (גם מבחינה בריאותית - הוצאת האטם והחזרתו כאשר הידיים מלוכלכות עם פיח אשר נדבק אח"כ לאטם ומגיע לפנים האוזן, אינו דבר טוב.. שהרי בפיח ישנן שאריות עופרת ודרעק אחר)
מי שיורה במטווח סגור, טוב יעשה אם ישתמש באטמים ובאוזניות. במטווח פתוח, תנועת גלי הקול (החלשותם) מהירה יותר וכמעט שאין החזר של גל הקול, מה שמוריד את רמת הרעש הסביבתי בירי. במטווח סגור, כאשר איכות הבידוד האקוסטי אינה טובה או שאינו מתוחזק, או כאשר יורים במספר כלים או כאשר יורים בתחמושת מהירה כגון 5.56 / 7.62 צבאי, רמת הרעש גבוהה יותר מאקדחים ומסוכנת.
במטווחים הצבאיים - הפריקסטים, כאשר יורים מהסככות, גל הקול מכה בקיר הסככה ומוחזר אל היורה, לכן יש לשאוף לבצע את הירי באיזור פתוח, להשתמש באטמים ובאוזניות, כאשר ניתן.
אם ישנה אפשרות למגן אקוסטית את קירות הסככה (אפילו הדבקת מזרנים..
מידע נוסף בנושא הגנת השמיעה, ישנו בכתבה שהכנתי פעם במדור הכתבות של הסליק.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
אני מכירה את האטמים הללו. אני עשיתי בשבילי כאלה במיוחד באליפות העולם, וכפי ששחר כבר כתב, יוצקים לאוזן חומר סיליקוני שמתייבש בצורת האוזן.
אני אבל חייבת להסכים עם נועם - השילוב הטוב ביותר להגנה על האוזניים (והשמיעה) הוא שילוב של אטמים ואוזניות. אני פשוט גיליתי שמאוד כואב באוזן כאשר נמצאים זמן ממושך במטווח רק עם אטמים או רק עם אוזניות.
באופן אישי, אני משתמשת באטמים ואוזניות באימונים. בתחרויות, בגלל נוחות, אני לרב רק עם אטמים טובים, כמו אטמי הסיליקון.
יעל דגן.
אני אבל חייבת להסכים עם נועם - השילוב הטוב ביותר להגנה על האוזניים (והשמיעה) הוא שילוב של אטמים ואוזניות. אני פשוט גיליתי שמאוד כואב באוזן כאשר נמצאים זמן ממושך במטווח רק עם אטמים או רק עם אוזניות.
באופן אישי, אני משתמשת באטמים ואוזניות באימונים. בתחרויות, בגלל נוחות, אני לרב רק עם אטמים טובים, כמו אטמי הסיליקון.
יעל דגן.
אחד מקלעי הרובה האולימפי (לשעבר...??) העונה לשם קובי אברהם עושה אטמים כאלו
אני אנסה להביא אותו להגיב כאן בפורום
כשהם נעשים כמו שצריך, האטמים הללו הם הדבר הקרוב ביותר לאוזניות מהסוג המשובח..
אני אנסה להביא אותו להגיב כאן בפורום
כשהם נעשים כמו שצריך, האטמים הללו הם הדבר הקרוב ביותר לאוזניות מהסוג המשובח..
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
הבעיה היא לא אטימה מוחלטת של האוזניים, אלא שילוב בין הגנה על האוזן ובין יכולת לתפקד מבצעית. לא מכיר הרבה דברים מתסכלים בחיים חוץ מלצרוח על חייל הוראות, כשהוא צורח חזרה "מה? מה?" בגלל האטמים היותר-מידי-טובים שלו.
האטמים אמורים למנוע חדירת גלי קול גבוהים בלבד, ולא את כל הרעשים למינהם. אוזניות הן טובות מאוד במובן זה, אבל כמה שניסיתי לא הצלחתי לשפצר אותן לקסדה באופן יעיל. הדבר שהכי מתקרב להן הם אטמי הסיליקון המוארכים.
האטמים אמורים למנוע חדירת גלי קול גבוהים בלבד, ולא את כל הרעשים למינהם. אוזניות הן טובות מאוד במובן זה, אבל כמה שניסיתי לא הצלחתי לשפצר אותן לקסדה באופן יעיל. הדבר שהכי מתקרב להן הם אטמי הסיליקון המוארכים.
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
לד זפלין,1972
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד