אקדח h.k
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אקדח h.k
שלום לכולם:אם יש אפשרות לקבל פרטים לגבי סוגים של האקדח הנ"ל ומה המומלץ ביותר
- תרמתי למען הסליק

חברת הקלר וקוך ייצרה הרבה סוגים של אקדחים.
לעניות דעתי, הנפוצים בארץ (יחסית) הם:
ה- USP. אין לי מספיק מידע וניסיון על מנת לתת חוות דעה מגובשת. יריתי בכלי זה פעם אחת והוא היה נוח ונחמד בירי לא פחות מהגלוק 17 שני מחבב. אני מפנה אותך בשמחה ל-doron-30 או לאתר http://world.guns.ru/handguns/hg11-e.htm
ה-P7 נחשב בעיניי לאקדח מהפכני. מעלותיו כוללות דיוק גבוה, נשיאה בטוחה עם כדור בקנה בשל תכנון מערכת הדריכה שלו, כושר הסלקה (במיוחד בדגם M8 ), וציר קנה נמוך. מגרעות - קצת כבד, ישנם אקדחים בעלי קיבולת מחסנית גבוהה יותר, פחות חלפים ואביזרים בארץ מאשר "האקדח ההוא", מתחמם מאוד אחרי ירי ממושך (לא ממש בעיה בהגנה עצמית), אינו אוהב קליעי עופרת. קישור למידע נוסף: http://world.guns.ru/handguns/hg52-e.htm
כמו-כן אני ממליץ על האתר www.hkpro.com, ולעקוב אחרי האשכול, כי החכמים והמנוסים ממני ישמחו לתרום מידיעותיהם ומניסיונם (שעולים על שלי בעשרות מונים).
בברכת יום טוב, ליאור
לעניות דעתי, הנפוצים בארץ (יחסית) הם:
ה- USP. אין לי מספיק מידע וניסיון על מנת לתת חוות דעה מגובשת. יריתי בכלי זה פעם אחת והוא היה נוח ונחמד בירי לא פחות מהגלוק 17 שני מחבב. אני מפנה אותך בשמחה ל-doron-30 או לאתר http://world.guns.ru/handguns/hg11-e.htm
ה-P7 נחשב בעיניי לאקדח מהפכני. מעלותיו כוללות דיוק גבוה, נשיאה בטוחה עם כדור בקנה בשל תכנון מערכת הדריכה שלו, כושר הסלקה (במיוחד בדגם M8 ), וציר קנה נמוך. מגרעות - קצת כבד, ישנם אקדחים בעלי קיבולת מחסנית גבוהה יותר, פחות חלפים ואביזרים בארץ מאשר "האקדח ההוא", מתחמם מאוד אחרי ירי ממושך (לא ממש בעיה בהגנה עצמית), אינו אוהב קליעי עופרת. קישור למידע נוסף: http://world.guns.ru/handguns/hg52-e.htm
כמו-כן אני ממליץ על האתר www.hkpro.com, ולעקוב אחרי האשכול, כי החכמים והמנוסים ממני ישמחו לתרום מידיעותיהם ומניסיונם (שעולים על שלי בעשרות מונים).
בברכת יום טוב, ליאור
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 22 אפריל 2004, 05:44, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
HK זאת חברה... ואקדחים לה הרבה...
להגיד "אקדח HK" זה בערך כמו הבדיחה הישנה "מכיר סוזוקי?"
התחלה טובה, ברמה הראשנית תהיה לבקר ב: www.hkpro.com ולצפות ברשימה המלאה של כלי הנשק שהקלר מייצרת.
להגיד "אקדח HK" זה בערך כמו הבדיחה הישנה "מכיר סוזוקי?"
התחלה טובה, ברמה הראשנית תהיה לבקר ב: www.hkpro.com ולצפות ברשימה המלאה של כלי הנשק שהקלר מייצרת.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אקדח h.k
קיבלתי את ההערות שלכם אז אני אמקד את שאלתי לדגמים:usp ,p7m13
- תרמתי למען הסליק

לי יש HK USP 0.45 (כרגע מושבת כמו שראית באחת ההודעות) אבל יריתי הרבה ב-USP 9 וב-P7 M8 ו-M13.
ה USP הוא אקדח נח מאד לתפעול, מדויק מאד, והרתע המורגש שלו די נסבל ב-0.45 ו-ב9ממ ממש זניח בגלל קפיץ הרתע הכפול של האקדח. לחיצת ההדק ב-SA טובה והחלטית ב-DA לא משהו - ארוכה ועם הרבה חריקות באמצע. אני התלבטתי קשה בינו לבין גלוק ובסוף מה שהכריע את הכף היה האחיזה של הכלי. לקת של הגלוק יש זוית חדה מדי לטעמי וה-USP פשוט מצביע למטרה בלי להתאמץ הרבה.
חסרונות:
- כלי בלי אבא ואמא בארץ..אין צורך להרחיב על זה את הנושא
- לא קיימים הרבה אביזרים בעולם לנשק הזה וגם נרתיק מתאים זה די בעיה למצוא
- HK ניסו להיות חכמולוגים ועשו מסילה לא סטנדרטית מתחת לנשק. לגלוק יש מסילה בתקן נאט"ו. מה שזה אומר שאם תרצו פנס טקטי או ליזר תצטרכו לשלם הרבה על כאלה שמתאימים רק ל-USP או לקנות מתאמים שמסרבלים את הנשק
ה-P7 M13 ו-M8
אני אישית לא אוהב את הכלי הזה אבל הכלי הזה מדיוק בצורה בלתי רגילה ויש לו לחיצת הדק מדהימה. הוא גם קטן יחסית אבל בזה מסתכמים היתרונות שלו לטעמי.
חסרונות:
- קת גדולה ומסורבלת בגלל המסחט
- כמובן יש לו אותה הבעיה של שירות
- הדריכה שלו יחסית קשה כי זה אקדח שפועל בשיטת DELAYED BLOWBACK ACTION
- ה-M8 מתחמם בצורה די מעצבנת אחרי ירי ממושך כי מנגנון ניקוז הגזים נמצא בדיוק מעל שמורת ההדק. בגלל זה ב-M13 הם הוסיפו מגן חום בצורה של איזה פלסטיק מצחיק מעל שמורת ההדק
- יש לו מהירות לוע נמוכה כי הרבה מהגזים הולכים לאיבוד במנגנון הגזים של הנשק וגם מתבזבזים דרך בית הבליעה המחורץ של הנשק שנועד לאפשר פליטת תרמיל גם במקרה של שן חולצת שבורה.
-צריך להתרגל למנגנון של המסחט. אם לא הולכים עם כדור בקנה אז אין לנשק הזה שום יתרון יחסי על כל אקדח אחר בשוק כיוון שהנשק הזה בנוי סביב התפיסה הזו.
מקווה שלא קוממתי עלי את כל קהל האוהדים השרופים של HK P7
ה USP הוא אקדח נח מאד לתפעול, מדויק מאד, והרתע המורגש שלו די נסבל ב-0.45 ו-ב9ממ ממש זניח בגלל קפיץ הרתע הכפול של האקדח. לחיצת ההדק ב-SA טובה והחלטית ב-DA לא משהו - ארוכה ועם הרבה חריקות באמצע. אני התלבטתי קשה בינו לבין גלוק ובסוף מה שהכריע את הכף היה האחיזה של הכלי. לקת של הגלוק יש זוית חדה מדי לטעמי וה-USP פשוט מצביע למטרה בלי להתאמץ הרבה.
חסרונות:
- HK ניסו להיות חכמולוגים ועשו מסילה לא סטנדרטית מתחת לנשק. לגלוק יש מסילה בתקן נאט"ו. מה שזה אומר שאם תרצו פנס טקטי או ליזר תצטרכו לשלם הרבה על כאלה שמתאימים רק ל-USP או לקנות מתאמים שמסרבלים את הנשק
ה-P7 M13 ו-M8
אני אישית לא אוהב את הכלי הזה אבל הכלי הזה מדיוק בצורה בלתי רגילה ויש לו לחיצת הדק מדהימה. הוא גם קטן יחסית אבל בזה מסתכמים היתרונות שלו לטעמי.
חסרונות:
- קת גדולה ומסורבלת בגלל המסחט
- כמובן יש לו אותה הבעיה של שירות
- הדריכה שלו יחסית קשה כי זה אקדח שפועל בשיטת DELAYED BLOWBACK ACTION
- ה-M8 מתחמם בצורה די מעצבנת אחרי ירי ממושך כי מנגנון ניקוז הגזים נמצא בדיוק מעל שמורת ההדק. בגלל זה ב-M13 הם הוסיפו מגן חום בצורה של איזה פלסטיק מצחיק מעל שמורת ההדק
- יש לו מהירות לוע נמוכה כי הרבה מהגזים הולכים לאיבוד במנגנון הגזים של הנשק וגם מתבזבזים דרך בית הבליעה המחורץ של הנשק שנועד לאפשר פליטת תרמיל גם במקרה של שן חולצת שבורה.
-צריך להתרגל למנגנון של המסחט. אם לא הולכים עם כדור בקנה אז אין לנשק הזה שום יתרון יחסי על כל אקדח אחר בשוק כיוון שהנשק הזה בנוי סביב התפיסה הזו.
מקווה שלא קוממתי עלי את כל קהל האוהדים השרופים של HK P7
- תרמתי למען הסליק

ה- P7... ישנם אקדחים בעלי קיבולת מחסנית גבוהה יותר,
הפיצוי בא בדמות אקדח אשר קל יחסית להסלקה, שיטת הנשיאה המתוכננת עם כדור בבית הבליעה מהווה יותר מפיצוי הולם על כמות הכדורים (13+1 בP7 M13) ולדעתי חשובה יותר מעוד מספר כדורים בודד (בד"כ) במחסנית. תמיד אפשר לשאת מחסנית נוספת או שתיים בפאוצ', פונדה או בתיק.
מתחמם מאוד אחרי ירי ממושך (לא ממש בעיה בהגנה עצמית)
לא מדוייק לגמרי, האקדח מתחמם מאוד אחרי ירי מהיר מאוד של מחסנית או שתיים ברצף.
פרמטר נוסף שעלול להאיץ את קצב ההתחממות הוא ירי של תחמושת מוגברת.
אינו אוהב קליעי עופרת.
אין מדובר בשאלה של אהבה. מומלץ בתוקף שלא לירות תחמושת עם קליעי עופרת בשל חדירת חלקיקי עופרת לוהטים לתוך מעבר הגז לצילינדר (מערכת הנעילה) וקיים סיכון משמעותי לחסימה חלקית או סתימה של המעבר, מה שמהווה סיכון לתקלה במערכת הנעילה וזו תופעה שאף אחד מאיתנו אינו מעוניין בה.
נרתיקים לאקדח הזה אינם זמינים כמו אקדחים אחרים. המבנה היחודי של האקדח מקשה על תכנון וייצור נרתיקים וזו בעיה שמרבית נושאי האקדח מכירים היטב.
מתכת רגישה - אינו עמיד כמו ה - USP (או רחמנא לצלן הגלוק
צריך לנקות את הצילידר - ופה יש לי טיפ קטן: מומלץ להשתמש בקיט המשמש לניקוי קנה 22.
טכניקת הירי באקדח הזה שונה מאקדחים אחרים, מהבחינה הזו יש P7 ויתר העולם
קשה מאוד להתרגל לירות באקדח הזה ובמקביל לירות באקדחים אחרים. ישנו יוצא דופן אחד שכולכם מכירים פה (נו, דביר.. תספר איך עושים את זה.. לא שומרים סודות).
כאשר חיפשתי חלק (מגן חום לP7 M13) עבור אחד מחברי הסליק, לא נתקלתי בבעיה להשיגו אצל מאיר רוט.
ה USP... לחיצת ההדק ב-SA טובה והחלטית ב-DA לא משהו - ארוכה ועם הרבה חריקות באמצע.
גם לטעמי לחיצת ה SA טובה והחלטית (למרות שישנם יורים המתעבים את מהלך ההדק הזה) ישנו החלק "הרך" של ההדק אשר ממש קל לעבור אותו ולהגיע ללחיצה "הקשה" והקצרה.
ב-DA הלחיצה (לפחות באקדח שלי) לא היתה "עם חריקות" אבל בהחלט ממושכת ועם התנגדות קפיץ ניכרת.
חסרונות:
כאשר רציתי לברר על תפס מחסנית שונה ל-USP, שלחתי Email ל HK ארה"ב וגרמניה, כעבור שבועיים לא הגיעה תשובה באשר לקיומו של חלק כזה, פשוט הגיע החלק מגרמניה.
מעבר לכך לא הזדקקתי לחלקים של HK למעט מתאם אופטיקה לכוונת השלכה אשר נשלח אלי ללא בעיות מארה"ב בדואר.
נרתיקים דווקא לא התקשיתי להשיג, מאוד אהבתי את נרתיק ה- Paddle של פובוס. בכל מקרה ניתן לרכוש בחו"ל נרתיקים שונים ורבים עבור ה- USP, ארה"ב משופעת באקדח הזה.
מסילה לא סטנדרטית, כן.. כך אתה נאלץ לקנות רק את קו המוצרים המיועד לאקדח ומשלם בהתאם, אולם ישנו מתאם אשר אמור לאפשר התאמת אביזרים סטנדרטיים. בזמנו פרסם כאן אחד מהחברים קישור למתאם הנ"ל, אם אמצא אותו אשרשר את הקישור בהמשך האשכול.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
אני דווקא די נמנע מלהכנס לדיוני HK משום מה (אולי כי כבר אמרנו את הכל בעבר), וכל מה שכתבת, איתמר, היה בסיס טוב מאוד לדיון, במיוחד נקודות הבעד והנגד לכלים השונים, הכל היה בסדר עד המשפט האחרון:
כמה שאני לא מסכים איתך... פשוט אין לך מושג.
ולגבי הצעדן... כידוע "עם האימונים בא הגובה", אז התאמנתי הרבה (העובדה - גבהתי).
itamar כתב:אם לא הולכים עם כדור בקנה אז אין לנשק הזה שום יתרון יחסי על כל אקדח אחר בשוק כיוון שהנשק הזה בנוי סביב התפיסה הזו.
ולגבי הצעדן... כידוע "עם האימונים בא הגובה", אז התאמנתי הרבה (העובדה - גבהתי).
Re: אקדח h.k
חבלני כתב:שלום לכולם:אם יש אפשרות לקבל פרטים לגבי סוגים של האקדח הנ"ל ומה המומלץ ביותר
קשה לתת איזו שהיא המלצה לגבי אקדחים של HK.
(בשביל הפרוטוקול).
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
ל-Webart
מה לא מסכים? אתה יכול לפרט?
מה בדיוק היתרון היחסי של המסחט על פני אקדח אחר אם אתה לא מתכוון לשאת את הנשק באופן קבוע עם כדור בקנה?
בעיני זה עוד מנגנון מיותר ומסורבל ועוד נקודת כשל בו הנשק יכול להתקלקל. נתקלתי לא פעם ולא פעמיים בבעלי P7 שנשבר להם קפיץ המסחט.
לפעמים הרבה זה מעט.
מה לא מסכים? אתה יכול לפרט?
מה בדיוק היתרון היחסי של המסחט על פני אקדח אחר אם אתה לא מתכוון לשאת את הנשק באופן קבוע עם כדור בקנה?
בעיני זה עוד מנגנון מיותר ומסורבל ועוד נקודת כשל בו הנשק יכול להתקלקל. נתקלתי לא פעם ולא פעמיים בבעלי P7 שנשבר להם קפיץ המסחט.
לפעמים הרבה זה מעט.
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
בעקבות אשכול זה, חיפשתי אשכול מפרך שקיימנו בעבר על המנוף הזה של ה-P7, אך לשווא. אני בטוח ש-webart לא רוצה לחיות אותו שנית.
בדרך כלל לגבי ה-P7 או שאוהבים אותו או ששונאים אותו. נסה והיווכח - זו המלצתי.
אני רוצה להזכיר מקרה שהיה פעם בארה"ב - שוד מזוין בחנות נשק. בעל החנות עמד בפני השודדים, שהכניעו אותו ולקחו ממנו את האקדח - P7. הם לקחו אותו לחדר עורפי של החנות, בו תכננו לרצחו. לכשהגיע לחדר, הושיט ידו לעבר אקדח תופי מוסלק בקוטר .357 והרג את שני תוקפיו. אלו לא הצליחו ללחוץ על ההדק של הP7 כי לא היו בקיאים בהפעלת המנוף.
וזה רק אחד מהיתרונות...
בעקבות אשכול זה, חיפשתי אשכול מפרך שקיימנו בעבר על המנוף הזה של ה-P7, אך לשווא. אני בטוח ש-webart לא רוצה לחיות אותו שנית.
בדרך כלל לגבי ה-P7 או שאוהבים אותו או ששונאים אותו. נסה והיווכח - זו המלצתי.
אני רוצה להזכיר מקרה שהיה פעם בארה"ב - שוד מזוין בחנות נשק. בעל החנות עמד בפני השודדים, שהכניעו אותו ולקחו ממנו את האקדח - P7. הם לקחו אותו לחדר עורפי של החנות, בו תכננו לרצחו. לכשהגיע לחדר, הושיט ידו לעבר אקדח תופי מוסלק בקוטר .357 והרג את שני תוקפיו. אלו לא הצליחו ללחוץ על ההדק של הP7 כי לא היו בקיאים בהפעלת המנוף.
וזה רק אחד מהיתרונות...
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
כפי שציינתי באותה ההודעה שציטטת, אני נמנע מלהכנס לדיוני HK, כעקרון, כי פשוט נמאס לי מרצף של תגובות החוזרות על עצמן בכל פעם וכפי שכתוב בחתימתי (למרות שמידיעה, זה דווקא לא נוגע אליך), זאת מסקנה שהגעתי אליה עוד בימי שוק הנשק המיתולוגי.
אשמח לשוחח עמך על עניין בפרטי, או בפגישה.
אשמח לשוחח עמך על עניין בפרטי, או בפגישה.
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד