תנאים בכדי להיות מדריך ירי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תנאים בכדי להיות מדריך ירי

על ידי עדן23 » 20 מאי 2004, 20:05

חברים יקרים...
א.אני מבקש רק ממי שיודע אבל באמת יודע להגיב....

אז ככה מהם התנאים בשביל להיות מדריך ירי ואם יש אפשרות להסב רישיון הדרכה משטרתי לאזרחי ואם בשביל להדריך ירי בתנועה (כמו לוט"ר ומעשי ) יש צורך בהסמכה מיוחדת
(הכול מדובר לתחום האזרחי)

תודה מראש לכל המגיבים 8)
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 20 מאי 2004, 20:20

ההודעה הועברה מפורום ירי מעשי לפורום המתאים על-ידי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אילן ב » 20 מאי 2004, 20:37

אתר משרד הפנים, חוברת למפקח מטווח/מדריך ירי.
הכל כתוב (ניתן להמיר תעודה מוכרת ב20 שעות השתלמות במקום קורס)
יש בעיה לא פתורה של זליגת תרגולות למערכת האזרחית שלפעמים זולגות הלאה!!!
ירי מעשי - הוא ספורט ונדרש על פי חוק הספורט וינגייט!

ההחמרות בדרך : דרישות מחמירות לקורס מדריכים, הכפפת הספורט על סוגיו למערכת החינוך, והגבלות על העברת ידע לאזרחים.(כרגע נבדקות תקנות המחייבות רשימת מוצעים לכל השתלמות העולה על שעתיים חובה)
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 20 מאי 2004, 23:18

אילן ב כתב:יש בעיה לא פתורה של זליגת תרגולות למערכת האזרחית שלפעמים זולגות הלאה!!.....
והגבלות על העברת ידע לאזרחים.(כרגע נבדקות תקנות המחייבות רשימת מוצעים לכל השתלמות העולה על שעתיים חובה)
אילן

הרבה יותר ידע מועבר אל מחוץ למדינה ומשם ליעדים לא ידועים ע"י "לשעברים" למיניהם, ידע הכולל הרבה יותר מירי באקדח, ואין על כך שום פיקוח.

מעבר לכך מסופקני אם יש בידי מדריכים צבאיים מספיק ידע ע"מ להעשיר את עולמם של אזרחים כמונו....
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 21 מאי 2004, 01:32

אני מוצא עצמי מחזק את דבריהם של דונדאק ושל הרפתן.
לפני זמן מה פנה אלי אדם העוסק בהדרכה וסיפר על קבוצה של מבקשי הדרכה מחו"ל המעוניינים בהדרכת ירי טקטי.
בשיחתנו העליתי מספר תהיות באשר לרקע מהם הם מגיעים, ולשם מה בדיוק ההדרכה מיועדת.
אחרי קצת התפתלויות התברר כי "האורחים המיועדים" רחוקים מלהיות טלית שכולה תכלת וכפי הנראה הידע אותו הם מבקשים בתרגולות הטקטיות מיועד למטרות בלתי כשרות בעליל - וזה בלשון המעטה.
היו בינינו מספר חילופי דברים בעניין והבעתי תרעומת על חוסר האחריות הכרוכה במעשיו.
מה אגיד לכם ?! אתם צודקים ב- 100%
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

תגובה, וגם שאלה

על ידי אורן מרנין » 21 מאי 2004, 18:24

אני מתעניין לאחרונה באותן שאלות בדיוק בגלל שהשתחררתי לא מזמן.
קודם כל, קיים באופן כללי פיקוח על מכירת ידע ביטחוני לגורמים בחו"ל והוא מפוקח ע"י סיב"ט. כמובן שישנם אנשם שהולכים ועושים מה שבא להם אבל זה שווה ערך לבעל אקדח שילך לעשות מטווח פחיות בשדה. זה לא חוקי אבל זה מה יש.

אני גם מסכים שלמדריכים צבאיים אין בהכרח הרבה מה לתרום לאזרחים המתאתמנים שנים בירי מעשי.

שאלתי:
מה ההבדל בסמכויות בין מדריך ירי לבין מדריך ירי מעשי?
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הסבת רשיון

על ידי עדן23 » 21 מאי 2004, 19:59

שלום חברים !!
השאלה הייתה לגבי כל הנושא בארץ לגבי מי שעדיין בשירות כמו מדריכי ירי במשטרה
אם הם יכולים במהלך השירות לעשות הסבה לרישיון מדריך!

מהיכרות עם הנושא בעבר השב"כ סירב לאפשר למדריך מטעמו להדריך במשטרה (הנושא הובא בפני ועדת אישורים חריגים של השב"כ והם סירבו בתוקף)
בתואנה שיש חשש בחשיפת התו"ל... של השירות
ששונה בהחלט מהתו"ל במשטרה 8)
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אורן מרנין » 21 מאי 2004, 20:31

לגבי מדריך ירי בשירות צבאי התשובה היא לא.

לגבי מדריכים במשטרה אני לא בטוח. אני מכיר אדם שהוא מדריך במשטרה אבל אני לא יודע אם הוא מדריך עצמאי מבחוץ שעובד קבוע עם המשטרה או שוטר...

מעבר לכך ישנה שאלת ותק בתפקיד. על מנת לקבל תעדוה אזרחית עליך לקבל המלצה ממפקד היחידה שמעידה שעסקת בהדרכת ירי למעלה משנה וחצי או משהו כזה.

באתר משרד הפנים יש מספר קבצים להורדה בנושא.

http://www.moin.gov.il
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yuval » 21 מאי 2004, 20:52

מתוך אתר משרד הפנים - הפרק הדן ברשיון מדריך ירי:

השירות מיועד לבעל רשיון למפקח מטווח המשתתף בקורס למדריכי ירי, או למדריכי לוט"ר אשר קיבלו מכתב המלצה אישי מאת מפקד בית הספר ללוט"ר.

בנוסף צריך להיות בעל תעודת מגיש עזרה ראשונה בוגר קורס של 44 שעות המוכר על ידי משרד הפנים (למיטב ידיעתי כרגע רק מד"א)
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: תגובה, וגם שאלה

על ידי donduck » 21 מאי 2004, 21:08

אורן מרנין כתב:שאלתי:
מה ההבדל בסמכויות בין מדריך ירי לבין מדריך ירי מעשי?

ירי מעשי הוא ספורט, והאחראי עליו הוא איגוד הקליעה.
רק מדריך ירי מעשי יכול להסמיך יורה ירי מעשי, לאחר שהעביר לו קורס בן 40 שעות עם תכנים ידועים ומוגדרים מראש.

לפי התקנות החדשות, כל מדריך ירי מעשי חייב לשאת גם תעודה של מדריך ירי משרד הפנים.
קורס מדריכי ירי מעשי מיועד רק לבעלי דרישות סף כפי שקבע איגוד הקליעה.
הוא נמשך 3 חודשים במסגרת מכון ווינגייט, ועוד כ4 חודשים לאחר מכן במסגרת יעודית לירי מעשי. תאמין לי, לא דבר של מה בכך... :wink:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אורן מרנין » 21 מאי 2004, 22:41

אז בעצם ההבדל בין סמכויות המדריכים הוא שללא אישורו של מדריך ירי מעשי לא יוכל יורה להשתתף בתחרויות?

האם ישנם מקצים או תרגילים שלי כמדריך ירי אסור לבצע?
או שפשוט מדובר בהגדרה יבשה?

ברור לי שקורס ירי מעשי בפני עצמו הוא קורס איכותי ומקצועי וכמו כן גם קורס המדריכים, אבל האם ישנן הגבלות עליי או יותר נכון היתרים מיוחדים למדריכי ירי מעשי?
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מדריך

על ידי חבלני » 22 מאי 2004, 04:04

אורן+עדן:
כל מדריך ירי במשטרה יכול להוציא תעודה של משרד הפנים,אבל כדי לעסוק בהדרכה במיגזר האזדחי צריך לקבל אישור לכך מאכ"א של המשטרה ולא בגלל חשיפת תו"ל אלה יותר בכדי למנוע ניגוד אינטרסים בין העברת ההדרכה לבין זה שהמדריך עדיין שוטר או שהמדריך יוכיח שהוא בבעיה כלכלית חמורה ואז יקבל אישור
נערך לאחרונה על ידי חבלני בתאריך 22 מאי 2004, 06:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 22 מאי 2004, 05:26

אורן כל מפקח מטווח רשאי להעביר ירי מקו יורים, וכל מדריך ירי רשאי לבצע גם תרגילים הכוללים תנועה.
אין שום בעיה לקבוצת יורי ירי מעשי לירות תחת השגחתך!

מכאן ואילך יורה ירי מעשי יוסמך ע"י מדריך ירי מעשי. בתחרות ירי מעשי יהיו השופטים שופטי ירי מעשי שתנאי לאישורם (לאחר השתלמות) שהם יורי ירי מעשי. כל נושא ירי מעשי כפי שאמר ברווזוני הוא תחת הועדה לירי מעשי כחלק מהתאחדות הקליעה. יש שם דגשים קצת שונים מהמערך הלוחמני שאתה מכיר.

הפיכת מדריך לוט"ר / משטרה / שרות למדריך אזרחי. - יש מערך של 20 שעות המכיל שני פרקים עיקריים 1. כל הטופסיאדה של משרד הפנים וחוקים החלים על אזרחים. 2.הבנת המדריך שיש לו מכסימום שעתיים ו 50 כדור להכשרה ובהם הוא חייב חייב חייב לוודא שהיורה עוזב אותו כשהוא מתנהג בטיחותית וגם פוגע במטרה 75% מהכדורים בטווחים 6 ו 8 מ'.
על אזרחים חלים מגבלות שלא חלות על איש כוחות הבטחון, ואישור הנשיאה הוא להגנה עצמית בלבד. (זה מחייב קודם כל את המדריך לעשות סוויץ' בראש.)
בהכשרת מפעלים ראויים יש כבר ניואנסים נוספים.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 22 מאי 2004, 09:33

אורן מרנין כתב:אז בעצם ההבדל בין סמכויות המדריכים הוא שללא אישורו של מדריך ירי מעשי לא יוכל יורה להשתתף בתחרויות?

האם ישנם מקצים או תרגילים שלי כמדריך ירי אסור לבצע?
או שפשוט מדובר בהגדרה יבשה?

ברור לי שקורס ירי מעשי בפני עצמו הוא קורס איכותי ומקצועי וכמו כן גם קורס המדריכים, אבל האם ישנן הגבלות עליי או יותר נכון היתרים מיוחדים למדריכי ירי מעשי?

נראה לי שבתכלס, אין הרבה דברים או תירגולות בתחום שניתן להגדיר אותם "כסודות מדינה". כל הטקטיקות למיניהן בשינויי ניואנסים קטנים ידועות לכל שירותי הביטחון ויחידות הלוט"ר בעולם, הרבה חומר זמין באינטרנט ובסיפרות/סרטי הדרכה. בארה"ב יש כל מיני "מחנות אימונים" שבהם כל אזרח שיכול להרשות לעצמו לשלם $1000+ יכול לעבור אימונים ברמה גבוהה מאד כולל עבודת צוות, השתלטות וטיהור מבנים וכל מני תרגילים שלא מביישים כל יחידת לוט"ר שמכבדת את עצמה... בקיצור, אף אחד עוד לא המציא את הגלגל מחדש פה...

ולסיכום, לפני כמה חודשים הייתי באחד המטווחים ידועי השם באיזור המרכז. לידי ירו כמה חברה "בריאים" ממדינות חבר העמים שלא ידעו מילה אחת עברית. שאלתי את המדריך מי הם ומה הם - הוא לחש לי בסוד שהם שומרי ראש של כל מיני "פיגורות מהמאפיה הרוסית"...
1. רמת האימון שלהם והביצועים היו ממש מעוררי קנאה
2. אם זה באמת נכון, אז איך הם קיבלו רשיונות לנשיאת נשק??

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד