דילמת חדש מול משומש 19C

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

דילמת חדש מול משומש 19C

על ידי johndoe » 27 מאי 2004, 09:39

אחיי ורעיי,

אני מצוי בדילמה, 19Cכ"ד במצב חדש כבן שנה, או או 19C חדש מהקופסה באותו המחיר?

הלב אומר חדש,הרציונל מתלבט....
אודה לעצתכם.

JOHNDOE

לא כל הנוצץ זהב
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shrek » 27 מאי 2004, 12:36

יש אנשים שיש להם אקדח בן שנה שירה 50- 100 כדור, אז הוא במצב כמו חדש ושווה ליקנות את האקדח שהם מציעים, אבל עם האקדח בן שנה וכבר ירה אלפי כדורים אז עדיף כבר ליקנות אחד חדש.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 מאי 2004, 13:42

אם אתה יכול להרשות לעצמך אז רק חדש......

גלוק כמו כל יצרן אחר, דואג לשנות ולשדרג את המודלים שלו כל הזמן, להכניס בהם שיפורים ולתקן בעיות שנתגלו במודלים הקודמים. לדוגמא גלוק שינו את הצורה הבסיסית של גוף האקדח 17 ו19 שלהם לפחות פעמיים מאז שהם יצאו איתם בפעם הראשונה לשוק. השינויים כללו שינויים ארגונומיים לשיפור האחיזה, תוספת של מסילות פיקטיני, שינויים בטיחותיים במנגנון ההדק, הארכת מסילות הגוף, ותוספות פינים לחיזוק הגוף בנקודות תורפה.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 27 מאי 2004, 18:04

אין שום שינוי בגלוקים בשנה האחרונה.
יכול להיות שהם בדיוק מאותה שנה, רק אחד ישב על איזה מדף כמה חודשים נוספים.
אתה יכול לדעת בדיוק מתי הוא נולד ע"פ המספר שלו (אם זה חשוב לך....)

בדגם הידוע ע"ש כ"ד יורדי הסירה אתה מקבל : הדק (-), כוונות טובות יותר, עצר מחלק מוגדל (לא שווה כלום) תפס מחסנית מוגדל (מסוכן בנשיאה יום יומית). כל אלו עולים כמה מאות שקלים. זה כל ההבדל.

את המשומש צריך להעביר בדיקה יסודית (רצוי גם את החדש).

חוץ מזה הם בדיוק אותו הדבר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gil. » 27 מאי 2004, 19:41

לך עם הלב.

דווקא בארץ משתלם בד"כ לקנות אקדח מיד שניה מכיוון שבמרבית המקרים אתה מקבל אקדח שהוא למעשה חדש (גג 200 כדורים) במחיר נמוך משמעותית. אולם במקרה שלך המחיר זהה לחדש בזמן ש(לדעתי) הייתרון הממשי היחיד שאתה מקבל בדגם ה כ"ד זה כוונות טובות יותר.
מה גם שלדרוש מחיר של גלוק 19C חדש על אקדח משומש כזה נראה לי קצת מוגזם. במיוחד לאור המחירים כיום.
אני מסייג את דברי לאפשרות שאתה אישית מוצא את התוספות של דגם הכ"ד חיוניות לך והאקדח לא ירה עדיין הרבה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 27 מאי 2004, 20:30

donduck כתב:אין שום שינוי בגלוקים בשנה האחרונה.
יכול להיות שהם בדיוק מאותה שנה, רק אחד ישב על איזה מדף כמה חודשים נוספים.
אתה יכול לדעת בדיוק מתי הוא נולד ע"פ המספר שלו (אם זה חשוב לך....)

בדגם הידוע ע"ש כ"ד יורדי הסירה אתה מקבל : הדק (-), כוונות טובות יותר, עצר מחלק מוגדל (לא שווה כלום) תפס מחסנית מוגדל (מסוכן בנשיאה יום יומית). כל אלו עולים כמה מאות שקלים. זה כל ההבדל.

את המשומש צריך להעביר בדיקה יסודית (רצוי גם את החדש).

חוץ מזה הם בדיוק אותו הדבר.

אתה יכול לפרט איזה בדיקות היית מעביר לאקדח חדש/משומש?

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי baraks78 » 28 מאי 2004, 10:53

donduck כתב: עצר מחלק מוגדל (לא שווה כלום) תפס מחסנית מוגדל (מסוכן בנשיאה יום יומית).

מצטער דוקטור, אבל אני חייב לחלוק על דבריך.... :wink:

אני בעליו הגאה של כ"ד (אבל בלי סירה :wink: :wink: ).
לאחר כמעט שנה של נשיאה יומיומית, אני יכול לומר בוודאות שתפס המחסנית המוגדל לא מסוכן בכלל, הוא לא נתפס בשום דבר, המחסנית אף פעם לא נפלטה לי בטעות ולא היו לי איתו שום בעיות.

כמו כן לדעתי עצר המחלק המוגדל משפר משמעותית את נוחות וקלות תפעול האקדח. אני אישית התקשיתי מאוד לשחרר את המחלק בדגם הרגיל של הגלוק, לכן התעקשתי על הכ"ד ואני לא מתחרט אף לא לשניה.

כמובן שאין מה לדבר בכלל על היתרונות הרבים של כוונות המפרו שיש בכ"ד וכן על ההדק מינוס שמשפר רבות את הטרגדיה שנקראת הדק בגלוק.

אי לכך ובהתאם לזאת, אני ממליץ לידידנו ללכת על הכ"ד (שוב במידה והוא באמת במצב טוב ולא ירה הרבה), הוא לא יצטער על ההחלטה.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amnon » 28 מאי 2004, 18:22

למרות ששיפורי הכ"ד קוסמים ומפתים, שהרי מבחינה עסקית אני חושב שמדובר בטעות.
התוספות לכ"ד מסתכמות בכמה מאות שקלים (כ 500-600 לא כולל תפס מחסנית שאינו ממש חיוני לטעמי), כלומר יוצא שאתה חוסך רק 600 ש"ח ומקבל אקדח משומש. זה לא ממש כדאי ולא משנה מה מצבו של הכלי, המוכר עושה פה את עיסקת חייו:)
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 28 מאי 2004, 18:56

amnon כתב:למרות ששיפורי הכ"ד קוסמים ומפתים, שהרי מבחינה עסקית אני חושב שמדובר בטעות.
התוספות לכ"ד מסתכמות בכמה מאות שקלים (כ 500-600 לא כולל תפס מחסנית שאינו ממש חיוני לטעמי), כלומר יוצא שאתה חוסך רק 600 ש"ח ומקבל אקדח משומש. זה לא ממש כדאי ולא משנה מה מצבו של הכלי, המוכר עושה פה את עיסקת חייו:)

אני מסכים עם אמנון ב-100%. לא יכול להיות דיל גרוע יותר מזה. כשאתה קונה אקדח חדש אתה מקבל שנת אחריות במינימום, ויש אפילו סוחרים שמגדילים לעשות ונותנים לך 5 שנות אחריות + איזה חבילה של הטבות ששוה 500שח.

ובמקרה הזה, אתה מקבל אקדח יד שניה, ויד שניה זה תמיד סיכון וזה צריך להתבטא במחיר בצורה משמעותית. יכול להיות וסביר גם להניח שהכלי הזה מעולה, אבל בהחלט יכול להיות שהוא גם "LEMON".. ההבדל הוא שבמקרה האחרון אתה תקוע עם הכלי, ובמקרה של כלי חדש יש לך כתובת למי לפנות.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי johndoe » 28 מאי 2004, 19:37

אז ככה,
הבחור נשמע לי די אמין בטלפון,הוא טוען שהאקדח ירה רק פעם אחת במטווח ומאז הוא סגור ללא התקשקשויות איתו...
אני יוצא מנקודת הנחה ( די מופרזת, למען האמת) שהוא ירה כ - 100 כדורים במטווח הזה,
ואז נשאר לי רק להביא שקלול את תשובותיכם, וכאן המקום להודות לאילו מביניכם שטרחו לעזור לי בהתחבטות הקשה הזאת,האם תפס המחסנית באמת די בעייתי בנשיאה יומיומית ( מה שיהיה בפועל)האם נחוץ לי הדק המינוס,ולבסוף ,האם מה שהכרחי לידידיי מהשירות נחוץ גם לי?
האקדח הזה מלבד העבודה היומיומית שלי,שכרוכה בנסיעות מרובות ובעסודה משותפת עם בני - דודנו, אמור גם לשמש לי כנשק משני במילואים,שם אני נמצא שכם אל שכם עם כ"ד יורדי הסירה..דבר שגם אמור לבוא לידי ביטוי בשיקוליי.....

JOHNDOE

לא כל הנוצץ זהב
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 28 מאי 2004, 19:43

תגיד אם ההיתה קונה רכב משומש שבקושי נסע וגם זה רק בירידות,,,עם תוספות רדיו דיסק וטסות מבריקות במחיר של רכב חדש מהחברה,,, ההיתה מספיק אמיץ לספר את זה למישהו,,,, :lol:

חוץ מזה שבחברה אתה יכל לשלוף את הפלסטיק העליז ול"גהץ" תשלומים לפי יכולתך

ולידדנו שמעוניין לבעול את ארנקך אתה משלם מזומן עוד לפני שקבלתה את הסחורה,,,

כל זה לא נשקות ולא אקדחנות אלה רק השכל הקטן שלי [אחרי שאכלתי אותה לרוב,,, :cry: ]
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי donduck » 28 מאי 2004, 21:23

לא כל דבר הוא בר השוואה לכלי רכב (ויסלח לי ידידי הטוב GUSS).
לעיתים נשאלת השאלה "איזה יד הוא"? "כמה ירה" וכו' מושגים של עולם הרכב.

זיכרו שרובם המוחלטו של האקדחים בידי האזרחים שאינן אנשי ירי מעשי, גם אם החליפו כמה "ידיים" בילו את רוב זמנם באחסנה כזו או אחרת וירו מעט מאד, ברוב המקרים פחות מהכמות הדרושה ל breaking - in טוב.

כמובן שלמספר הידיים אין שום משמעות.

היתרונות בקניית אקדלח משומש הם אפשרות להשגת מחיר טוב, כי כל מה שתשלם זה הרבה יותר מאשר יקבל ממוכר בחנות וקבלה של אביזרים נוספים. החסרונות הם רק פסיכולוגיים.

כמובן במידה והאקדח עבר ביקורת מקצועית ונמצא תקין ושמיש - זה תנאי ראשוני לכל עיסקה כזאת גם על אקדח חדש לא הייתי סומך ללא בדיקה מקיפה.

לגבי עצר המחלק, ארוך, קצר או להוריד אותו לגמרי, אני מניח שדעותי בנושא החלק הזה ידועים ואין ברצוני להלאות אתכם שנית. :wink:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי johndoe » 30 מאי 2004, 08:23

ידידיי היקרים,

הפור נפל...... אני אקנה 19C חדש מהכספת....

אני מעריך שבשלב יותר מאוחר אני אוסיף באופן עצמאי את שיפורי כ"ד( או שאני אקח להם אקדח...) :wink:

תודה על העצות המחכימות, כידוע, מכל מלמדיי השכלתי.

JOHNDOE

" התושייה והתעוזה מובילים למיצוי האתגר "
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד