איזה בדיקות צריך לעשות בקנית אקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
איזה בדיקות צריך לעשות בקנית אקדח
היי,
יש פה הרבה תנועה של מוכרים/קונים וכלים שמחליפים ידיים. חלקם חדשים מהקופסא וחלקם משומשים במצב כזה או אחר.
באחד האשכולות הקודמים היה בחור עם P99 חדש שהגיע עם קנה פגום מהבית חרושת והקנה הוחלף לו וזה מה שהדליק אצלי נורה שאפילו כלי חדש צריך לבדוק ב-7 עיניים ועל אחת כמה וכמה משומש..
בניגוד לרכב או כל מוצר אחר אין באפשרותנו להוציא נשק מחוץ לחנות ולהביא אותו לבדיקה על ידי גורם בלתי תלוי לפני שאנחנו חותמים על הצ'ק -- ככה שזה אנחנו מול בעל החנות שאומר "זה בסדר מה אתה דואג".
בקיצור, היה יכול להיות נחמד אם כמה מכם שמבינים עניין יוכלו לפרט איזה בדיקות ועל מה בדיוק ,ועל איזה נקודות להסתכל על כלי נשק בחנות לפני שמחליטים לקנות אותו.
א.
יש פה הרבה תנועה של מוכרים/קונים וכלים שמחליפים ידיים. חלקם חדשים מהקופסא וחלקם משומשים במצב כזה או אחר.
באחד האשכולות הקודמים היה בחור עם P99 חדש שהגיע עם קנה פגום מהבית חרושת והקנה הוחלף לו וזה מה שהדליק אצלי נורה שאפילו כלי חדש צריך לבדוק ב-7 עיניים ועל אחת כמה וכמה משומש..
בניגוד לרכב או כל מוצר אחר אין באפשרותנו להוציא נשק מחוץ לחנות ולהביא אותו לבדיקה על ידי גורם בלתי תלוי לפני שאנחנו חותמים על הצ'ק -- ככה שזה אנחנו מול בעל החנות שאומר "זה בסדר מה אתה דואג".
בקיצור, היה יכול להיות נחמד אם כמה מכם שמבינים עניין יוכלו לפרט איזה בדיקות ועל מה בדיוק ,ועל איזה נקודות להסתכל על כלי נשק בחנות לפני שמחליטים לקנות אותו.
א.
- תרמתי למען הסליק

טוב אני אתחיל לא במה לבדוק אלה איפה לקנות
למרות שקניה מאדם פרטי יכולה להיות זולה יותר מאשר קניה מסוחר אני בכל זאת היתי הולך
לסוחר ומדוע???
קודם כל יש לך לפחות חצי שנה אחריות על כלי משומש אצל רב סוחרי הנשק ויש מלאי של חלקי חילוף כל שאם יש לכלי ליקוי מסוים אין לו שום בעיה להחליף לך את אותו החלק ,כמובן שאצל
אזרח פרטי אתה יכול לדבר ללמפה במקרה כזה
שנית יש לך מבחר של כמה כלים במקום אחד שזה מצוין אם אתה עדין לא בטוח במה שאתה רוצה
וגם אם אתה כן בטוח יש סיכוי שתמצא שם מבחר גדול יותר מהסוג בו חשקה נפשך בלי צורך
לקבוע כמה פגישות ולרוץ לכל מיני מקומות לפגוש אנשים שונים וכ"ו.
היתרון האחרון שאני מוצא לא נימצא לצערי אצל כל העוסקים במכר נשק אבל מהניסיון שלי יש לא
מעט (ואפילו רובם)אנשים ישרים ומיקצועים שיכולים לסיע למתלבט בעצה טובה ומיקצועית
ובהתאמה של הכלי ליורה (אני ימנע משמות ספציפים של חניות שהן כאלו כדי לא להפוך את
האשכול למסחרי אם מישהוא מעונין בהמלצות שלי למי מצאתי אותו ככזה אז בפרטי).
והמלצה אחרונה בענין האפה זה מקום עם מטווח כך תוכל אפילו לנסות את הכלי ורובם אפילו
מצרפים למחיר הקניה את עלות ההדרכה והמטווח ויש כאלו שאפילו נותנים כניסה חופשית
בהמשך אז כדאי.
לגבי המה לבדוק הענין יותר מסובך
כמובן שרצוי היה שאיש מיקצוע נטראלי יבצע בדיקה מיקצועית של הכלי ויתן חוות דעת
(דבר שקל יותר להשיג עם אזרח פרטי מאשר עם עסק ),אוו להביא מהבית מישהוא שמבין טוב
בנשק משימה שהיא לא קלה למרבית הרוכשים ,ואם הוא עצמו לא כזה בעיה..
לסיכום מה אני מציע לבדוק
1)פרוק הכלי לחלקו העיקרים ובחינתו על חלקו לנסות ולאתר סדקים, חלודה ,שחיקה לא סימטרית
בסלילי הקנה ,נפיחות בקנה וכ"ו.
2)התרשמות כללית מהכלי ותחזוקתו אם הוא מוזנח מטופל היטב .
3)מיד פרטית חברה אוו מטווח (באחרונים מאד לא מומלץ לגעת אפילו)
4)אם זה אפשרי מאד מומלץ לבדוק את הכלי בירי ולבדוק שני דברים :
א)שהעסק דופק כמו שצריך בלי מעצורים ובעיות
ב) ירי דיוק עם משען וע"י כל לבדוק את מצב הקביצה של הקנה וע"י כך להעריך את מידת
השחיקה שלו ,אקדח עם קנה שחוק לא שווה את הכסף .
ולסיכום אני יספר איך אני קניתי את האקדח שלי :
את האקדח שלי קניתי בצורה הצרכנית הגרועה ביותר :תחת לחץ
מה שקרא הוא שביום בו היגיע סוף סוף האישור המיוחל ממשרד הפנים התרחש פיגוע 100 מטר
מהמכללה שלי וכמובן שזה הלחיץ אותי לא מעט .
למחרת היתי כבר אצל סוחר הנשק כאשר ידעתי כבר פחות אוו יותר על סמך מטווחים שיריתי
לפני בכמות די מכובדת של כלים שונים ,והיתי סגור שאני רוצה אוו FN אוו גלוק .
הגעתי לחנות ולא היה גלוק משומש אבל בנסיבות שנוצרו לא רציתי לחכות ולחפש במקומות אחרים
(מה גם שידעתי שבזמנו היה קשה מאד להשיג כלי כזה משומש) ולחדש לא ממש היה תקציב
אז הלכתי על הכלי שאני מחזיק היום גם המחיר היה די סביר (1300 ש"ח) .
ערכתי כמובן בחינה חזותית של הכלי לפי מיטב יכולתי והגעתי למסכנה שהכלי סביר והמחיר סביר
כך שהעיסקה יצאה לפועל.
למחרת התיצבתי במטווח לצורך הכשרה והכלי גילה בעיות של הזנה וגריפה של הכדור,לאחר שחזרתי לחנות התרעתי על כך לסוחר ולאחר החלפת דעות קלה הוחלפה המחסנית בחדשה .
לאחר שבוע התיצבתי שוב במטווח ושוב אותה בעיה כמובן חזרתי לסוחר והפעם הוחלף קפיץ
מחזיר הבעיה נפתרה והכלי יורה יופי עד היום.
יתרה מכך לפני מספר חודשים (כ3 שנים לאחר רכישת האקדח )גיליתי בעיה באחד הפינים
שמחזיקים את מנגנון ההדק וניגשתי לאותו סוחר על מנת למסור את הכלי לתיקון תמורת תשלום
כמובן, אותו סוחר שאני די שומר איתו על קשרים וקונה אצלו דברים קטנים פה ושם ,תיקן את הכלי ללא תמורה .
למרות שקניה מאדם פרטי יכולה להיות זולה יותר מאשר קניה מסוחר אני בכל זאת היתי הולך
לסוחר ומדוע???
קודם כל יש לך לפחות חצי שנה אחריות על כלי משומש אצל רב סוחרי הנשק ויש מלאי של חלקי חילוף כל שאם יש לכלי ליקוי מסוים אין לו שום בעיה להחליף לך את אותו החלק ,כמובן שאצל
אזרח פרטי אתה יכול לדבר ללמפה במקרה כזה
שנית יש לך מבחר של כמה כלים במקום אחד שזה מצוין אם אתה עדין לא בטוח במה שאתה רוצה
וגם אם אתה כן בטוח יש סיכוי שתמצא שם מבחר גדול יותר מהסוג בו חשקה נפשך בלי צורך
לקבוע כמה פגישות ולרוץ לכל מיני מקומות לפגוש אנשים שונים וכ"ו.
היתרון האחרון שאני מוצא לא נימצא לצערי אצל כל העוסקים במכר נשק אבל מהניסיון שלי יש לא
מעט (ואפילו רובם)אנשים ישרים ומיקצועים שיכולים לסיע למתלבט בעצה טובה ומיקצועית
ובהתאמה של הכלי ליורה (אני ימנע משמות ספציפים של חניות שהן כאלו כדי לא להפוך את
האשכול למסחרי אם מישהוא מעונין בהמלצות שלי למי מצאתי אותו ככזה אז בפרטי).
והמלצה אחרונה בענין האפה זה מקום עם מטווח כך תוכל אפילו לנסות את הכלי ורובם אפילו
מצרפים למחיר הקניה את עלות ההדרכה והמטווח ויש כאלו שאפילו נותנים כניסה חופשית
בהמשך אז כדאי.
לגבי המה לבדוק הענין יותר מסובך
כמובן שרצוי היה שאיש מיקצוע נטראלי יבצע בדיקה מיקצועית של הכלי ויתן חוות דעת
(דבר שקל יותר להשיג עם אזרח פרטי מאשר עם עסק ),אוו להביא מהבית מישהוא שמבין טוב
בנשק משימה שהיא לא קלה למרבית הרוכשים ,ואם הוא עצמו לא כזה בעיה..
לסיכום מה אני מציע לבדוק
1)פרוק הכלי לחלקו העיקרים ובחינתו על חלקו לנסות ולאתר סדקים, חלודה ,שחיקה לא סימטרית
בסלילי הקנה ,נפיחות בקנה וכ"ו.
2)התרשמות כללית מהכלי ותחזוקתו אם הוא מוזנח מטופל היטב .
3)מיד פרטית חברה אוו מטווח (באחרונים מאד לא מומלץ לגעת אפילו)
4)אם זה אפשרי מאד מומלץ לבדוק את הכלי בירי ולבדוק שני דברים :
א)שהעסק דופק כמו שצריך בלי מעצורים ובעיות
ב) ירי דיוק עם משען וע"י כל לבדוק את מצב הקביצה של הקנה וע"י כך להעריך את מידת
השחיקה שלו ,אקדח עם קנה שחוק לא שווה את הכסף .
ולסיכום אני יספר איך אני קניתי את האקדח שלי :
את האקדח שלי קניתי בצורה הצרכנית הגרועה ביותר :תחת לחץ
מה שקרא הוא שביום בו היגיע סוף סוף האישור המיוחל ממשרד הפנים התרחש פיגוע 100 מטר
מהמכללה שלי וכמובן שזה הלחיץ אותי לא מעט .
למחרת היתי כבר אצל סוחר הנשק כאשר ידעתי כבר פחות אוו יותר על סמך מטווחים שיריתי
לפני בכמות די מכובדת של כלים שונים ,והיתי סגור שאני רוצה אוו FN אוו גלוק .
הגעתי לחנות ולא היה גלוק משומש אבל בנסיבות שנוצרו לא רציתי לחכות ולחפש במקומות אחרים
(מה גם שידעתי שבזמנו היה קשה מאד להשיג כלי כזה משומש) ולחדש לא ממש היה תקציב
אז הלכתי על הכלי שאני מחזיק היום גם המחיר היה די סביר (1300 ש"ח) .
ערכתי כמובן בחינה חזותית של הכלי לפי מיטב יכולתי והגעתי למסכנה שהכלי סביר והמחיר סביר
כך שהעיסקה יצאה לפועל.
למחרת התיצבתי במטווח לצורך הכשרה והכלי גילה בעיות של הזנה וגריפה של הכדור,לאחר שחזרתי לחנות התרעתי על כך לסוחר ולאחר החלפת דעות קלה הוחלפה המחסנית בחדשה .
לאחר שבוע התיצבתי שוב במטווח ושוב אותה בעיה כמובן חזרתי לסוחר והפעם הוחלף קפיץ
מחזיר הבעיה נפתרה והכלי יורה יופי עד היום.
יתרה מכך לפני מספר חודשים (כ3 שנים לאחר רכישת האקדח )גיליתי בעיה באחד הפינים
שמחזיקים את מנגנון ההדק וניגשתי לאותו סוחר על מנת למסור את הכלי לתיקון תמורת תשלום
כמובן, אותו סוחר שאני די שומר איתו על קשרים וקונה אצלו דברים קטנים פה ושם ,תיקן את הכלי ללא תמורה .
Higt-power
נראה לי שהאקדח שקנית עשה "קילומטראז'" רציני לפני שהגיע לחנות שרכשת אותו ממנה.
בעיות בקפיץ מחזיר, פין שמחזיק את מנגנון ההדק זה משהו שקורה לאחר שימוש אינטנסיבי בנשק.
וזה בדיוק מחזיר אותי לשאלה איך מעריכים את "הקילומטראז'" שעבר הנשק לפני שנפרדים מכמה אלפי שקלים טובים.
א.
בעיות בקפיץ מחזיר, פין שמחזיק את מנגנון ההדק זה משהו שקורה לאחר שימוש אינטנסיבי בנשק.
וזה בדיוק מחזיר אותי לשאלה איך מעריכים את "הקילומטראז'" שעבר הנשק לפני שנפרדים מכמה אלפי שקלים טובים.
א.
- תרמתי למען הסליק

קניית אקדח משומש לא חייבת להיות הימור!
לכל אחד הקונה אקדח משומש כולל מחנות . אני ממליץ לתת את האקדח לבדיקה לנשק מומחה.
ממש כמו מכון בדיקה לרכב.או בחיפוש עצמו ובבדיקה להביא חבר שמבין .ולא להתלהב! יש סוחרים שמנצלים חוסר ידיעה והתלהבות יתר, ומוכרים גרוטאות שאספנים גם כבר לא מתלהבים מהן.והכלח אבד עליהן.(מנסיון אישי).
ממש כמו מכון בדיקה לרכב.או בחיפוש עצמו ובבדיקה להביא חבר שמבין .ולא להתלהב! יש סוחרים שמנצלים חוסר ידיעה והתלהבות יתר, ומוכרים גרוטאות שאספנים גם כבר לא מתלהבים מהן.והכלח אבד עליהן.(מנסיון אישי).
- סליקאי כסף

Re: קניית אקדח משומש לא חייבת להיות הימור!
גידי מצגר כתב:לכל אחד הקונה אקדח משומש כולל מחנות . אני ממליץ לתת את האקדח לבדיקה לנשק מומחה.
גידי השאלה היא איך עושים את זה... זה מילכוד 22 כיוון שאתה לא יכול להוציא את הנשק מהחנות לפני שהוא שלך, ולסחוב איתך נשק לכל מקום שאתה רוצה לבחור בו כלי יעלה לך יותר מהכלי בסוף....
א.
- תרמתי למען הסליק

לאיתמר שלום!
אתה בהחלט צודק זה מילכוד . אך אם אותו סוחר או חנות בכלל כל כך מעוניינים למכור הם ישלחו מי שהוא עם אישור שלהם או נציג חנות מורשה עם האקדח למומחה אחר
נכון חלומות באספמיה!
אבל גם זה כבר קרה לי בקנותי אקדח או חבר שלי שקנה אקדח אצל אותו סוחר שיחד איתנו ניגש
למומחה בעל שם בחנות אחרת שניהם באזור הצפון!
נכון חלומות באספמיה!
אבל גם זה כבר קרה לי בקנותי אקדח או חבר שלי שקנה אקדח אצל אותו סוחר שיחד איתנו ניגש
- סליקאי כסף

itamar כתב:Higt-power
א.
שכחתי לצין כי הכלי יוצר איפה שהוא בין 1945 ל1955 .
והכלי עדין פוגע בקלות במטרת חצי דמות ב50 מטר לדעתי זה מספיק טוב לצרכי ולא מחיב החלפת קנה.
(למעשה הוא מקבץ 5 כדורים לדף A4 כאשר שתי כדורים פגעו בשולי הדף ממרחק 50 מטר
בירי בקריעה עם ידים מתוחות ונעולות קדימה)
ואילן צודק בענין הקנה אלה שקונה ההידיוט אין לא את הידע ולא את הכלים להעריך את שחיקת
הקנה ומצבו למעט בדיקת יכולת קביצה בירי ,וזה לא תמיד אפשרי בכל חנות.
Re: לאיתמר שלום!
גידי מצגר כתב:אתה בהחלט צודק זה מילכוד . אך אם אותו סוחר או חנות בכלל כל כך מעוניינים למכור הם ישלחו מי שהוא עם אישור שלהם או נציג חנות מורשה עם האקדח למומחה אחר
נכון חלומות באספמיה!
זה באמת נדיר, ועוד יותר נדיר שסוחר יתן לך "נסיעת מבחן" על הנשק במטווח לפני שאתה קונה... לכן אין תחליף למעט הבנה בסיסית בלדעת מה אתה קונה. גם שאתה בוחן רכב משומש אתה יודע להסתכל על הרצפה אם יש נזילות שמן, לאורך הדלתות אם היו תאונות, ומתחת לגומיות לראות אם צבעו את האוטו...
כנ"ל אני בטוח שיש "סימנים מפלילים" לכלי נשק שעבר הרבה....
א.
- תרמתי למען הסליק

כל מוכר, בין אם הוא פרטי או סוחר חייב לתת לך לירות באקדח. אם הוא נממע מכך, לא לקנות (אגב, זה עוד אחד מיתרונות הקניה של כלי משומש, כי בחדש לא מאפשרים ירי לפני שקנית).
אישית, הייתי בודק לפי הסדר הבא:
1. רישומים: רשיונות, תוקף, ת.ז. אימות פרטי הכלי מול הרשום.
2. מצב חיצוני: רמת תחזוקה, פגמים נראים לעין, חלודה, קורוזיה, שריטות, שלמות וקיבוע הכוונות, מצב מחסניות + אביזרים נילווים, האם כל המסת"בים זהים (קנה צינה גוף - בכלים שיש כמה הטבעות)? וכו'
3. פירוק: אין תקיעות, הכל חלק, נקיון.
4. התאמות: צינה/גוף, קנה/גוף קנה/צינה (צריך לדעת מה לחפש בכל אחת מהבדיקות!)
5. נקודות לחץ: פסי נעילה, על הקנה והצינה, המצאות של גרדים בנקודות המגע וכו'
6. קנה: בדיקה חזותית של בית הבליעה והסלילים, בדיקה בעזרת מדידים של בית הבליעה והחלק הסופי של הקנה. בית בליעה מורחב מראה על ירי רב או שימוש ניכר בתחמושת מוגברת, וסבירות גדולה למעצורי חליצה.
7. הרכבה:קלה וללא תקיעות או צורך בשימוש בכלים.
8. המבחן הגדול - ירי. כאן יש הרבה דברים שיש לשים לב אליהם וקצרה היריעה מלהכיל. יש לעשות שימוש בתחמושת אמינה וידועה.
אם הייתי צריך לבדוק רק דבר אחד בזמן ירי, זה יהיה מיקום התרמילים הנפלטים.
יש לירות מכל המחסניות.
בכל מקרה היתי מחליף קפיץ מחזיר, ללא כל קשר למצבו של הקיים, ובמידת האפשר (ב1911 זה קל מאד) את כל הקפיצים.
מומלץ לבקש מאדם המכיר את הכלי הספציפי לבצע את הבדיקה היות ולכל כלי יש נקודות טורפה משלו.
לסיכום, הייתי אומר שכלי משומש יכול להיות קניה מצויינת אם מתגברים על המחסום שבראש.
אישית, הייתי בודק לפי הסדר הבא:
1. רישומים: רשיונות, תוקף, ת.ז. אימות פרטי הכלי מול הרשום.
2. מצב חיצוני: רמת תחזוקה, פגמים נראים לעין, חלודה, קורוזיה, שריטות, שלמות וקיבוע הכוונות, מצב מחסניות + אביזרים נילווים, האם כל המסת"בים זהים (קנה צינה גוף - בכלים שיש כמה הטבעות)? וכו'
3. פירוק: אין תקיעות, הכל חלק, נקיון.
4. התאמות: צינה/גוף, קנה/גוף קנה/צינה (צריך לדעת מה לחפש בכל אחת מהבדיקות!)
5. נקודות לחץ: פסי נעילה, על הקנה והצינה, המצאות של גרדים בנקודות המגע וכו'
6. קנה: בדיקה חזותית של בית הבליעה והסלילים, בדיקה בעזרת מדידים של בית הבליעה והחלק הסופי של הקנה. בית בליעה מורחב מראה על ירי רב או שימוש ניכר בתחמושת מוגברת, וסבירות גדולה למעצורי חליצה.
7. הרכבה:קלה וללא תקיעות או צורך בשימוש בכלים.
8. המבחן הגדול - ירי. כאן יש הרבה דברים שיש לשים לב אליהם וקצרה היריעה מלהכיל. יש לעשות שימוש בתחמושת אמינה וידועה.
אם הייתי צריך לבדוק רק דבר אחד בזמן ירי, זה יהיה מיקום התרמילים הנפלטים.
יש לירות מכל המחסניות.
בכל מקרה היתי מחליף קפיץ מחזיר, ללא כל קשר למצבו של הקיים, ובמידת האפשר (ב1911 זה קל מאד) את כל הקפיצים.
מומלץ לבקש מאדם המכיר את הכלי הספציפי לבצע את הבדיקה היות ולכל כלי יש נקודות טורפה משלו.
לסיכום, הייתי אומר שכלי משומש יכול להיות קניה מצויינת אם מתגברים על המחסום שבראש.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מקום נוסף לבדוק זה באינטרנט...
מישהו מכיר את האתר הזה?
http://www.thegunzone.com/glock/problems.html
יש שם לדוגמא אינפורמציה על פגמים ביצור של אקדחי גלוק....
א.
מישהו מכיר את האתר הזה?
http://www.thegunzone.com/glock/problems.html
יש שם לדוגמא אינפורמציה על פגמים ביצור של אקדחי גלוק....
א.
- תרמתי למען הסליק

13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד