מה הפירוש כ"ד ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מה הפירוש כ"ד ?
שלום לכולם
אני חדש בתחום...מעבר לכך שאני מחפש גלוק 19 לרכישה ( במידה ונתקלתם ) רציתי לדעת מה משמעות ר"ת כ"ד ,ובנוסף האם יש הבדל באקדח ובמחיר של גלוק 19 שנרכש לפני 10 שנים ובעליו מצהיר שהוא כחדש וירה רק לצורך הרישיון ,לבין גלוק 19 שנוצר רק בשנה האחרונה ,ושאלה אחרונה...האם כאשר אני רוכש אקדח חדש או יד שניה אני צריך להראות למשרד הפנים שטר מכר מהסוחר או ממוכר הנשק,ואם כן היכן ניתן למצוא שטר שכזה .
מתנצל מראש על השאלות...אם לא שואלים אז לא...
תודה
אביב 050395667 (במידה ונתקלתם בגלוק 19 למכירה) .
אני חדש בתחום...מעבר לכך שאני מחפש גלוק 19 לרכישה ( במידה ונתקלתם ) רציתי לדעת מה משמעות ר"ת כ"ד ,ובנוסף האם יש הבדל באקדח ובמחיר של גלוק 19 שנרכש לפני 10 שנים ובעליו מצהיר שהוא כחדש וירה רק לצורך הרישיון ,לבין גלוק 19 שנוצר רק בשנה האחרונה ,ושאלה אחרונה...האם כאשר אני רוכש אקדח חדש או יד שניה אני צריך להראות למשרד הפנים שטר מכר מהסוחר או ממוכר הנשק,ואם כן היכן ניתן למצוא שטר שכזה .
תודה
- סליקאי ארד

אביב ברוך הבא ל"סליק" -
כ"ד משמעו "כדורי דויד" , מעבר לכך .. אני לא בטוח שזה לפורום
ההבדל בין גלוק רגיל לגלוק כ"ד זה מספר תוספות שמגיעות (כוונות מפרולייט במקום הפלסטיק, עצר מחלק ותפס מחסנית מוגדלים וכד'), יש ויכוח בין חברי הסליק האם יש באמת יתרונות לדגם הנ"ל , או שאלו תוספות נחמדות אך מיותרות ..
גלוק שיוצר לפני 10 שנים שונה בהחלט מגלוק שיוצר לאחרונה, האקדח עבר מספר שינויים במבנה, בהדק ובניסיון שהמפעל צבר, לכן אני ממליץ על אקדח כמה שיותר חדש (כמובן שהמחיר משפיע גם הוא ..) , בכל מקרה ברכישת אקדח מיד שניה חשוב מאוד לבצע בדיקה מעמיקה של הכלי לודא שהוא תקין לחלוטין .
לגבי המסמכים , אם אתה רוכש אקדח מסוחר מורשה הוא יתן לך את שטר המכר , ברכישה מאדם פרטי הוא צריך לקבל ממשרד הפנים אישור למכירת האקדח וע"ס אישור זה ניתן לבצע את העברת הבעלות (פשוט תגיעו יחד למשרד הפנים וההעברה תתבצע במקום , בהנחה שאתה קיבלת כבר את האישור זכאות לרשיון נשק ושמוכר הנשק מחזיק אותו ברשיון בעל תוקף).
תמשיך לשאול
שחר ינסוביץ
כ"ד משמעו "כדורי דויד" , מעבר לכך .. אני לא בטוח שזה לפורום
ההבדל בין גלוק רגיל לגלוק כ"ד זה מספר תוספות שמגיעות (כוונות מפרולייט במקום הפלסטיק, עצר מחלק ותפס מחסנית מוגדלים וכד'), יש ויכוח בין חברי הסליק האם יש באמת יתרונות לדגם הנ"ל , או שאלו תוספות נחמדות אך מיותרות ..
גלוק שיוצר לפני 10 שנים שונה בהחלט מגלוק שיוצר לאחרונה, האקדח עבר מספר שינויים במבנה, בהדק ובניסיון שהמפעל צבר, לכן אני ממליץ על אקדח כמה שיותר חדש (כמובן שהמחיר משפיע גם הוא ..) , בכל מקרה ברכישת אקדח מיד שניה חשוב מאוד לבצע בדיקה מעמיקה של הכלי לודא שהוא תקין לחלוטין .
לגבי המסמכים , אם אתה רוכש אקדח מסוחר מורשה הוא יתן לך את שטר המכר , ברכישה מאדם פרטי הוא צריך לקבל ממשרד הפנים אישור למכירת האקדח וע"ס אישור זה ניתן לבצע את העברת הבעלות (פשוט תגיעו יחד למשרד הפנים וההעברה תתבצע במקום , בהנחה שאתה קיבלת כבר את האישור זכאות לרשיון נשק ושמוכר הנשק מחזיק אותו ברשיון בעל תוקף).
תמשיך לשאול
שחר ינסוביץ
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
ברי , טוב נו ...
אז ככה .. היה היה פעם משרד קטן שנתן שרותי בטחון כלליים ובמשרד היה אדם שמו כדורי דויד, מאחר והמשרד היה סודי ואפוף מסתורין החליטו שלא יאה ולא נאה לרשום את שם המשרד על הדואר ולכן הוחלט שכל המכתבים המיועדים למשרד זה ימוענו ל"כדורי דויד" ובמהרה זה התקצר לכ"ד הידוע לנו היום ... אגדה אורבנית ??? אולי , ואולי לא ..
שחר
אז ככה .. היה היה פעם משרד קטן שנתן שרותי בטחון כלליים ובמשרד היה אדם שמו כדורי דויד, מאחר והמשרד היה סודי ואפוף מסתורין החליטו שלא יאה ולא נאה לרשום את שם המשרד על הדואר ולכן הוחלט שכל המכתבים המיועדים למשרד זה ימוענו ל"כדורי דויד" ובמהרה זה התקצר לכ"ד הידוע לנו היום ... אגדה אורבנית ??? אולי , ואולי לא ..
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
Re: מה הפירוש כ"ד ?
aviv כתב:שלום לכולם
תודה
אביב,
אני חושב שכדאי גם לחפש קצת באינטרנט ולמצוא חומר על האקדח שבו אתה מעוניין. קח לדוגמא את האתר הזה:
http://www.thegunzone.com/glock/problems.html
יש בו לדוגמא תיעוד על סדרות יצור פגומות של אקדחי גלוק מאז שהאקדחים האלה הגיעו לשוק -- מידע ששוה זהב.
א.
- תרמתי למען הסליק

האמת, אם שאלתה היא זאת,
בכדי למנוע בילבול בין סוגי האקדחים שנוטלים בחורנו הטובים לפעילויות שלהם,,,
נתנו בהם סימנים,,
פעם קראו לF.N "הבלגי"ע"ש ארץ מוצאו,, להבדיל מF.N שאינו בלגי,,,
והיום כשכל החיים זה כסף ומסחרה,,קוראים לגלוקים הנ"ל גלוק כ"ד,,
על שום הסכום בדולרים ששולם עליהם במכרז,,,[מס מכרז 487/21 /HB למי שרוצה לבדוק,,]
כן כן עשרים וארבע ירוקים ליחידה,,,
וזה להבדילם מהגלוקים ששולם עבורם
אלפי שקלים,,,,[והם בטח "יותר שווים ":lol: ]

בכדי למנוע בילבול בין סוגי האקדחים שנוטלים בחורנו הטובים לפעילויות שלהם,,,
נתנו בהם סימנים,,
פעם קראו לF.N "הבלגי"ע"ש ארץ מוצאו,, להבדיל מF.N שאינו בלגי,,,
והיום כשכל החיים זה כסף ומסחרה,,קוראים לגלוקים הנ"ל גלוק כ"ד,,
על שום הסכום בדולרים ששולם עליהם במכרז,,,[מס מכרז 487/21 /HB למי שרוצה לבדוק,,]
כן כן עשרים וארבע ירוקים ליחידה,,,
וזה להבדילם מהגלוקים ששולם עבורם
פחות -לרוב זה יותר,,
אורן מרנין כתב:רק בגלל כספי סיוע בטחוני.
זה לא שארה"ב סידרה לנו עודפי יצור לכל צה"ל. זה פשוט הגיע מתקציב אחר.
ב-1991 אחרי מלחמת המפרץ ארה"ב בתור פיצוי על "הבלגתנו" פתחה בפני משהב"ט את דלתות המחסנים שלהם באירופה ואמרו לנו קחו כפי יכולתכם. הם התכוונו מימלא לדלל את המלאים שלהם שם בגלל האיום הסוביטי שהוסר.
אז באותה עסקה קבלנו הרבה מאד ציוד במחירים ממש מוזלים..ואת הנק"ל שהיה להם בסטוק בחינם או כמעט חינם. צה"ל באותה תקופה חיפש אלטרנטיבות לגליל, וקבלת ה-M16 שמה את התבור בהקפאה עמוקה.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד