עוד שאלות על מצב נשיאה 1
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
עוד שאלות על מצב נשיאה 1
1. כמה פעמים מומלץ לטעון כדור 9 מ"מ לבית הבליעה לפני שיש סיכוי לשקיעה של הקליע או פגם אחר?
2. האם שיעור השקיעה קשור בעוצמת החזרת הצינה לפנים?
3. האם יש שוני בין כדורים מיצרנים שונים?
4. איפה כדאי לסמן כדור שנטען ולא נורה?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Re: עוד שאלות על מצב נשיאה 1
ארנולד כתב:1. כמה פעמים מומלץ לטעון כדור 9 מ"מ לבית הבליעה לפני שיש סיכוי לשקיעה של הקליע או פגם אחר?
1. אי אפשר להגיד -- זה תלוי מאד בטיב התחמושת ובסוג האקדח
2. זה יותר קשור למבנה של רמפת ההזנה של הנשק ולזוית הכדור ביחס לציר בית הבליעה. למחסניות תקינות יש השפעה מכרעת בנושא.
3. אני לא מכיר -- כעיקרון אני יורה כל מה שהנשק שלי מסוגל לאכול..
4. בעזרת מסמר על הפיקה (סתם סתם)
א.
- תרמתי למען הסליק

יש הבדלים בין כדורים של יצרנים שונים
לדוגמא כדור "פיוקי" לעתים לא נכנס לבית הבליעה כתוצאה מגימור לא חלק של קצה התרמיל.
דבר שיכול להוות בעייה חמורה בשטח.
לעומתו "סמסון "רגיל או "ווינציסטר" אין בעייה כזאת .
לא מומלץ להכניס מספר רב של פעמים אותו כדור אם יש כשל בכניסה.
ייתכן שהגרד בקצה התרמיל רק גדל .
לדוגמא כדור "פיוקי" לעתים לא נכנס לבית הבליעה כתוצאה מגימור לא חלק של קצה התרמיל.
דבר שיכול להוות בעייה חמורה בשטח.
לעומתו "סמסון "רגיל או "ווינציסטר" אין בעייה כזאת .
לא מומלץ להכניס מספר רב של פעמים אותו כדור אם יש כשל בכניסה.
ייתכן שהגרד בקצה התרמיל רק גדל .
LIFE BE IN IT!
- סליקאי ארד

ארנולד,
תוכל לפרט יותר לגבי השקיע או הפגמים שאתה מדבר עליהם?
לפחות בגלוק, שמתי לב שהתרמיל יושב בצורה די חופשית בבית הבליעה. העיוות היחיד שאני מסוגל לחשוב עליו בתרמיל שלא נורה הוא עיוות באיזור הכרבוב כתוצאה מפעולת השן החולצת... וגם זה, אני משער, קורה רק במידה שאתה מושך את הצינה מאוד חזק ומהר אחורנית.
לפחות בגלוק, שמתי לב שהתרמיל יושב בצורה די חופשית בבית הבליעה. העיוות היחיד שאני מסוגל לחשוב עליו בתרמיל שלא נורה הוא עיוות באיזור הכרבוב כתוצאה מפעולת השן החולצת... וגם זה, אני משער, קורה רק במידה שאתה מושך את הצינה מאוד חזק ומהר אחורנית.
- סליקאי כסף

gil. כתב:ארנולד,
גיל, הנה תמונה של שלושה כדורי הידרה-שוק בקוטר 0.45 שנטענו פעמים רבים לקנה של אקדח 1911.
הסכנה היא הלחץ הגבוה המתפתח בתרמיל כתוצאה מהנפח המופחת.
החבר'ה בארה"ב טוענים שזה בעיה יותר בכדורי 10 מ"מ בעלי לחץ גבוה מאשר ב-9 מ"מ (ללא קשר ללחץ). כמו כן, אני חושב (לא אומר את זה כאקסיומה) שתרמילים היום בנויים לטעינה חוזרת, ואני אישית לא מכיר מישהו שמסוגל למשוך צינה יותר חזק ומהר מאשר הרתיעה הנוצרת בזמן ירי (שכידוע לא מזיז לתרמיל יותר מדי). שקיעת הקליע (שכולנו מכירים מהזנות כפולות של רובי גליל) הנה פונקציה של רמפת ההזנה, כפי שכתב איתמר.
הנושא מתקשר למצב נשיאה 1 משום שמי שאינו מחליף את הכדורים שברשותו וגורף כדורי כוננות לבית הבליעה עשוי לגרוף כדורים מספר פעמים, ורציתי להביא את התופעה לידיעת כלל הפורום ולבקש מידע מהמומחים בו.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד,
נשק שגורם לקליעים לשקוע בצורה כזו הוא לא בטיחותי. האם זה קורה לך גם בתחמושת FMJ או רק בראש חלול? הייתי מציע שתקח אותו לנשק שמבין עניין שיסתכל על רמפת ההזנה והמחסניות שלך. איזה נשק זה? אם זה קולט 1911 מבית החרושת אז הוא דורש ליטוש בית הבליעה ושינוי הזויות שלו כדי שיוכל להזין תחמושת ראש חלול בלי בעיה. אם זה נשק אחר, אז יכול להיות שהבעיה בשפתיים של המחסניות. רוב הנשקים המודרניים היום מסוגלים להזין כמעט כל סוג תחמושת בלי לגרום לטראומות כאלה...
בכל מקרה אל תתפתה לירות את הכדורים האלה כי דחיסת הקליע פנימה מעלה את לחץ הגאזים בקנה מעל התקן -- מה שיכול לגרום להתפרקות הנשק בפנים שלך.
א.
נשק שגורם לקליעים לשקוע בצורה כזו הוא לא בטיחותי. האם זה קורה לך גם בתחמושת FMJ או רק בראש חלול? הייתי מציע שתקח אותו לנשק שמבין עניין שיסתכל על רמפת ההזנה והמחסניות שלך. איזה נשק זה? אם זה קולט 1911 מבית החרושת אז הוא דורש ליטוש בית הבליעה ושינוי הזויות שלו כדי שיוכל להזין תחמושת ראש חלול בלי בעיה. אם זה נשק אחר, אז יכול להיות שהבעיה בשפתיים של המחסניות. רוב הנשקים המודרניים היום מסוגלים להזין כמעט כל סוג תחמושת בלי לגרום לטראומות כאלה...
בכל מקרה אל תתפתה לירות את הכדורים האלה כי דחיסת הקליע פנימה מעלה את לחץ הגאזים בקנה מעל התקן -- מה שיכול לגרום להתפרקות הנשק בפנים שלך.
א.
- תרמתי למען הסליק

6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד