תחזוקה שוטפת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תחזוקה שוטפת
משום מה אני מתרשם כי ניקוי שימון או גרוז של הנשק נשכח אצל רובנו על המדף התחתון ,,,
יתכן וזו טראומה מזמן השרות
והמלחמה באנשי הנשקיה חובבי התערובת וכמויות השמן,,
אך בכל זאת ,עם מה אתם משתמשים איזה חומרים ?איזה אביזרים?אלו שיטות?כל כמה כדורים?
אל דאגה זה לא מסדר נשק רק תזכורות וטיפים,,,,
יתכן וזו טראומה מזמן השרות
אך בכל זאת ,עם מה אתם משתמשים איזה חומרים ?איזה אביזרים?אלו שיטות?כל כמה כדורים?
אל דאגה זה לא מסדר נשק רק תזכורות וטיפים,,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
1. חומרים: WD40 לניקוי ואח"כ שימון דק.
2. אביזרים: פלנלית, טסטר, חוטר (פליז, מברשת, פלנלית).
3. שיטות: שום דבר מיוחד, ניקוי אבק (בעיקר אבק תחתונים),ניקוי הלכלוך והשומן שמצטברים על מסילות הדריכה (באקדח הקודם שלי - ברטה 84F - היה גם דם ושאריות עור...), ניקוי הפיח ושמן ישן ע"י WD40 וחוטר, לבסוף שימון דק של מנגנון ההדק, מסילות, כל נקודות המגע של מתכת עם מתכת, שימון הקנה וייבושו.
4. תכיפות : אחרי כל מטווח ללא קשר במספר הכדורים שנורו.
2. אביזרים: פלנלית, טסטר, חוטר (פליז, מברשת, פלנלית).
3. שיטות: שום דבר מיוחד, ניקוי אבק (בעיקר אבק תחתונים),ניקוי הלכלוך והשומן שמצטברים על מסילות הדריכה (באקדח הקודם שלי - ברטה 84F - היה גם דם ושאריות עור...), ניקוי הפיח ושמן ישן ע"י WD40 וחוטר, לבסוף שימון דק של מנגנון ההדק, מסילות, כל נקודות המגע של מתכת עם מתכת, שימון הקנה וייבושו.
4. תכיפות : אחרי כל מטווח ללא קשר במספר הכדורים שנורו.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
כל ערב -
פריקה וניקוי אבק (כלי העבודה - "פווווו" )
לאחר כל מטווח -
העברת חוטר, וניקוי הפיח באופן מזורז עם מטלית נייר ומעט שמן, בד"כ "ברייק פרי" . ייבוש וניקוי הקנה, שימון עדין סביב הקנה, במסילות, בקונקטור (הדק מינוס) ובבלם הקנה (locking block)
פעם בתקופה, תלוי ברמת השימוש -
פירוק לחלקים וכביסה עם מים חמים וסבון ממיס שומנים (ניסיתי להתקלח עם זה, אבל משום מה זה עובד רק על האקדח
) ייבוש ושימון דק בנקודות הדורשות שימון.
כלי העבודה :
מברשת שיניים שפרשה לגמלאות, חוטר, נייר סופג, פלנלית או חתיכת בד אחרת (חולצה ישנה)

פריקה וניקוי אבק (כלי העבודה - "פווווו" )
לאחר כל מטווח -
העברת חוטר, וניקוי הפיח באופן מזורז עם מטלית נייר ומעט שמן, בד"כ "ברייק פרי" . ייבוש וניקוי הקנה, שימון עדין סביב הקנה, במסילות, בקונקטור (הדק מינוס) ובבלם הקנה (locking block)
פעם בתקופה, תלוי ברמת השימוש -
פירוק לחלקים וכביסה עם מים חמים וסבון ממיס שומנים (ניסיתי להתקלח עם זה, אבל משום מה זה עובד רק על האקדח
כלי העבודה :
מברשת שיניים שפרשה לגמלאות, חוטר, נייר סופג, פלנלית או חתיכת בד אחרת (חולצה ישנה)
שלום רב,
לאחר כל ירי בכלי (גלוק 17) אני מנקה את הקנה בעזרת BORE SNAKE או חוטר.
פעם בשבוע פירוק האקדח (פירוק ראשוני) וניקוי שאר החלקים.
חומרים לניקוי האקדח: בנזין (מסריח, רעיל, דליק וזול, יעיל מאוד ) אלכוהול 70% (לא מסריח, מעט פחות רעיל, דליק, קצת יותר יקר מבנזין), Mpro-7 (חסר ריח, יקר, לא-רעיל, לא-דליק, יעיל מאוד), שמן רב תכליתי כמו BREAK FREE או FORMULA 3, או אפילו השמן הפשוט, שניתן לקנות בחנויות של החיילים.
אני מנקה עם Mro-7, מברשת שיניים ישנה, מברשת פליז לניקוי הרמפה ובית-הבליעה, חוטר עם התקן ומברשת ניילון לקנה, ומשמן את האקדח עם הגריז האדום של Shooter's Choice, כאשר מספיקה כמות מינימלית של הגריז (לפחות בגלוק).
ניתן להשתמש גם בשמן מנוע סינטטי לשימון האקדח, אם כי אין לי ניסיון בשימוש עם חומר זה.
חומרים נוספים, המומלצים לשימון (סיכוך): Break Free, Militec-1 ,Tetra Gun Oil , ויש עוד רבים וטובים...
הערות:
1.מומלץ אחד לכמה חודשים לנקות שאריות נחושת, המצטברות בקנה,עם חומרים כמו CUPPER CUTTER של KLEEN-BORE.
2.אם הקנה מלוכלך מאוד (לא נוקה תקופה ארוכה) ניתן להשתמש במברשת ברונזה עם החוטר - עושה את הניקוי לקל יותר ולקצר יותר.
לאחר כל ירי בכלי (גלוק 17) אני מנקה את הקנה בעזרת BORE SNAKE או חוטר.
פעם בשבוע פירוק האקדח (פירוק ראשוני) וניקוי שאר החלקים.
חומרים לניקוי האקדח: בנזין (מסריח, רעיל, דליק וזול, יעיל מאוד ) אלכוהול 70% (לא מסריח, מעט פחות רעיל, דליק, קצת יותר יקר מבנזין), Mpro-7 (חסר ריח, יקר, לא-רעיל, לא-דליק, יעיל מאוד), שמן רב תכליתי כמו BREAK FREE או FORMULA 3, או אפילו השמן הפשוט, שניתן לקנות בחנויות של החיילים.
אני מנקה עם Mro-7, מברשת שיניים ישנה, מברשת פליז לניקוי הרמפה ובית-הבליעה, חוטר עם התקן ומברשת ניילון לקנה, ומשמן את האקדח עם הגריז האדום של Shooter's Choice, כאשר מספיקה כמות מינימלית של הגריז (לפחות בגלוק).
ניתן להשתמש גם בשמן מנוע סינטטי לשימון האקדח, אם כי אין לי ניסיון בשימוש עם חומר זה.
חומרים נוספים, המומלצים לשימון (סיכוך): Break Free, Militec-1 ,Tetra Gun Oil , ויש עוד רבים וטובים...
הערות:
1.מומלץ אחד לכמה חודשים לנקות שאריות נחושת, המצטברות בקנה,עם חומרים כמו CUPPER CUTTER של KLEEN-BORE.
2.אם הקנה מלוכלך מאוד (לא נוקה תקופה ארוכה) ניתן להשתמש במברשת ברונזה עם החוטר - עושה את הניקוי לקל יותר ולקצר יותר.
ארי הרשלום.
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
פעם בכמה מטווחים רצוי להזליף SOLVENT בקנה להמסת שאריות של מתכות ופיח (בקנה מלוכלך מתפתח לחץ גבוה יותר מקנה נקי) דרך הגב אפשר באותה הזדמנות להזליף מעט גם על בית ההדק וכד'.
אני משתמש ב NO 10 GUN CLEANING SOLVENT של KLEEN-BORE
יש גם בריכוז גבוה יותר למכורים כבדים.
אני משתמש ב NO 10 GUN CLEANING SOLVENT של KLEEN-BORE
יש גם בריכוז גבוה יותר למכורים כבדים.
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סוקרטס
תוספת למה שכבר נאמר:
לגבי כלים:
אני משתמש במקלות אזניים כדי להגיע לאיפה שקשה עם פלנלית...
במטווח קיסריה אחרי תחרות הפינבאולינג, השתמשתי בלחץ אויר שמותקן שם - פשוט תענוג!
דרך אגב: מישהו יודע על ספריי לחץ אוויר שאפשר למלא אותו מחדש?
לגבי חומרים:
ספריי לניקוי קרבורטורים של STP (רעיל, מסרטן, צורב בעור, מסריח) תשתמשו בחוץ או עם חלונות פתוחים ומאוורר,
אבל מנקה פיח, שמן מלוכלך ומייבש גם ממקומות שאי אפשר להגיע...
*(למרות שמועות על כך שהחומר תוקף פולימרים - אצלי לא נגרם שום נזק, אבל בכל מקרה אני משתדל להרחיק אותו מחלקי הפלסטיק של האקדח)
לגבי תדירות:
אחרי כל מטווח למרות שלפעמים אני חוטא
לגבי כלים:
אני משתמש במקלות אזניים כדי להגיע לאיפה שקשה עם פלנלית...
במטווח קיסריה אחרי תחרות הפינבאולינג, השתמשתי בלחץ אויר שמותקן שם - פשוט תענוג!
דרך אגב: מישהו יודע על ספריי לחץ אוויר שאפשר למלא אותו מחדש?
לגבי חומרים:
ספריי לניקוי קרבורטורים של STP (רעיל, מסרטן, צורב בעור, מסריח) תשתמשו בחוץ או עם חלונות פתוחים ומאוורר,
אבל מנקה פיח, שמן מלוכלך ומייבש גם ממקומות שאי אפשר להגיע...
*(למרות שמועות על כך שהחומר תוקף פולימרים - אצלי לא נגרם שום נזק, אבל בכל מקרה אני משתדל להרחיק אותו מחלקי הפלסטיק של האקדח)
לגבי תדירות:
אחרי כל מטווח למרות שלפעמים אני חוטא
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד