"הקלר אנד קוך USP " הסבה...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

"הקלר אנד קוך USP " הסבה...

על ידי אבו שפם » 21 יוני 2004, 21:37

זו הודעה מחבר שלא מצליח להעלות את העניין כאן בפורום....אז בשם טל...
אני מעלה בשמו את השאלה ...

יש לי אקדח - "הקלר אנד קוך USP " בקוטר 9 מ"מ. (מיותר לציין שזה האקדח הכי טוב בעולם)
אני מתנדב ביחידת הגיפים בזבולון , ובמשטרת ישראל ה"פרימיטיבית" לא מאשרים אקדחי דאבל אקשן. נודע לי כי את הדגם שלי ניתן להסב בקלות לסינגל אקשן. ב"זניוק" בחיפה אפילו הציעו לעשות זאת ב350 שח. אבל כמובן שאני לא רוצה להשאיר את האקדח כך ולא בא לי לשלם שוב עבור הסבה לאחר הבדיקה ואישור המשטרה.
ומכאן השאלה לסליק.
איך מסבים HK USP להיות סינגל אקשן ובחזרה לדאבל.

תודה

טל
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי doron-30 » 21 יוני 2004, 21:51

אבו שפם

רק נשק מוסמך יכול לעשות את ההסבה אם זה אפשרי.
לכן אני מציע לחבר שלך שעדיף לו להיפרד מ-350 ש"ח ואז הוא יוכל לישון בשקט.
מספיק שהחבר שלך ישבור שם איזה חלק ויהיה לו אקדח מושבט להרבה זמן עקב מחסור בחלקים
מסקנה היא שלא כדאי לחבר להתעסק עם האקדח.

ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 21 יוני 2004, 22:06

בתור בעלים של HK USP אני יכול להגיד לך שאין מלאכה קלה יותר מזה -- והיא גם לא דורשת נשק!
ה-HK מגיע ב-8 וריאנטים שונים שכל השונה בינהם זה חלק קטן שנקרא Detent Plate מק"ט 214099 השולט על תפקוד הנצרה והפטיש וקובע אם הנשק יהיה SA/DA DAO או SA ONLY. שאלת מליון הדולר היא איך להשיג את החלק הזה כיוון שאין יבוא שוטף של חלפים של USP לארץ...
ההתקנה פשוטה, מזיזים פין בערך 2ממ מוציאים את החלק הקודם ובמקומו שמים את החדש... יותר קל מהתקנת הדק מינוס בגלוק.
א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 22 יוני 2004, 07:36

רגע......

יכול להיות שאנחנו מנסים לפתור כאן בעיה שבכלל לא קיימת...

ה-USP בצורה הפופולרית ביותר שלו מה שאני כמעט בטוח שיש לחבר שלך, הוא אקדח SA/DA לכל דבר בעל ניצרה חיצונית בדיוק כמו כל אקדחי היריחו שהמשטרה מנפקת.

אם זה המקרה (כדאי שתברר שלחבר שלך אין במקרה אקדח DAO) אז החבר שלך צריך לשאול את מקבלי ההחלטות מדוע הם מאפשרים את היריחו ולא את ההקלר בו בשעה שלשני האקדחים האלה יש בדיוק את אותם מנגננוני הבטיחות. יכול להיות שהם פשוט לא מכירים את ההקלר ויכול להיות שהחבר שלך לא הסביר את עצמו כמו שצריך.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 22 יוני 2004, 07:48

איתמר,
היריחו המשטרתי מגיע מהמפעל כ SA. הדגם האזרחי נמכר כברירת מחדל עם DA.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 22 יוני 2004, 08:00

נועם כתב:איתמר,
היריחו המשטרתי מגיע מהמפעל כ SA. הדגם האזרחי נמכר כברירת מחדל עם DA.

נעם,

יש לזה איזה סיבה הגיונית מדוע הם לא מאפשרים אקדחי SA/DA? מסקרן אותי לדעת....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי avital » 22 יוני 2004, 08:15

אבו שפם

ביקשת עצה למעשה לא חוקי ולא מוסרי בעליל (הסבה זמנית של אקדח ל SA וחזרה לDA אחרי קבלת אישור)לכל אדם ובמיוחד ממי שמתנדב לשרת את החוק אפילו אם יש לו את האקדח הטוב בעולם והוא מתנדב ביחידה מובחרת במיוחד שהמעשה טיפשי ומיותר לחלוטין.
משטרת ישראל הפרימיטיבית באמצאות זרוע המתנדבים שלה האק"מ הוציאה מיזמן נוהל המאשר אקדחי DA לשרות המתנדבים והאקדח הטוב בעולם (אט"מ בקיצור) בטוח ניכלל בנוהל החדש.
ראה קישור למספר הנוהל ודרך הוצאת האישור.

http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?p=40369&highlight=#40369
נערך לאחרונה על ידי avital בתאריך 22 יוני 2004, 08:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 22 יוני 2004, 08:17

איתמר,
לשאלתך , אין לי (ואולי לעוד כמה) תשובה הגיונית, מצטער.

לגבי השאלה המקורית - אני מצטרף לדבריו של אביטל ומגנה את הרעיון לשנות ולהסב בחזרה. לא מכובד, וזה אפילו גובל בפלילים.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 24 יוני 2004, 22:44

אבו שפם
אצלנו בתחנה מתנדב בחור שנתקל בדיוק בבעיה דומה :
ברשותו אקדח CZ75 SA/DA הגיעה הבחור לאשר את הכלי לפעילות משטרתית
אמרו לו אי אפשר הכלי דבל אקשן ,הלך הבחור עשה את השינוי לSA בלבד חזר לאשר
אבל עכשו אמרו לו ........ לא יש רשימה של כלים שמאושרים לשימוש (הרשימה נמצאת
באתר המשטרה אפה שהוא תחת משא"ז) והכלי שלך לא נימצא בה אז אי אפשר לאשר אותו.
מצד שני חבר אחר שלי שמתנדב בצפון אישר לפעילות S&W99 שהוא בהחלט DA וגם הוא
לא מופיעה כמובן באותה רשימה.
ולסיכום המלצתי שירד מהענין.

אביטל
אין שום בעיה עם הסבות של כלים ע"י נשקים שיש להם רשיון לנהל בית מלאכה לכלי נשק.
זה כתוב בחוק כלי יריה (אין לי פה את הנוסח המדויק כרגע).
(הרי אם לא היו מזמן עוצרים את כל יורי OPEN שכל דימיון בין הכלים שלהם לכלי
המקורי מקרי בהחלט).

אבל יש לנשקים הגבלה לא לבטל מנגנוי הגנה כמו נצרות וכ"ו
(שאני יספר לך כמה F.N ופאג בלי תובלן וכמה גלוקים בלי נצרת הדק ראיתי בחי הקצרים?)
פה אין שום ענין בטיחותי אלה ענין של העדפה אישית.
ונועם ידידי
הכלים של המשטרה (לפחות של חבר שלי שהוא שוטר ואלו שאצלנו במשא"ז) הם מאדDA .
(סחבק בדק מקרוב).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי fiveseven » 24 יוני 2004, 23:07

למה אתה מגדיר את ה SW99 כ DA ? , האם הוא יותר DA מגלוק או XD למשל?

האם המשטרה באמת לא מאשרת CZ75 עם מנגנון סינגל\דאבל אקשן ?! הרי היריחו הוא חיקוי כמעט מוחלט של האקדח הזה ועובד באותה צורה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 24 יוני 2004, 23:18

higt-power כתב:... אבל יש לנשקים הגבלה לא לבטל מנגנוי הגנה כמו נצרות וכ"ו
(שאני יספר לך כמה F.N ופאג בלי תובלן וכמה גלוקים בלי נצרת הדק ראיתי בחי הקצרים?)
פה אין שום ענין בטיחותי אלה ענין של העדפה אישית.

ונועם ידידי
הכלים של המשטרה (לפחות של חבר שלי שהוא שוטר ואלו שאצלנו במשא"ז) הם מאדDA .
(סחבק בדק מקרוב).

היגיט.

1. ביטול טובלן המחסנית ב FN ובחיקוייו (העלובים) גורם לבעייה אחרת - הדגלון שאמור להיות מיוצב עם הטובלן מאבד מיציבותו ונוטה להתעקם / להשבר או לצאת ממקומו ובכך לגרום לבעיות נקירה ולעיתים אף בעיות בהזנה ובנעילת המחלק. (מעבר לכך - ביטול מנגנון בטיחותי)

2. דגמי היריחו של משטרת ישראל - אלו שמופיעים עליהם בהטבעה סמל המשטרה הם SA לחלוטין. אולי מה שראית היה אזרחי שנישא ע"י שוטר או מתנדב וזה יכול להסביר את עובדת היותו DA לדברייך.

3. אני לא מוצא מה הטעם לבטל את משבת ההדק (ולא ניצרת ההדק) של הגלוק, הרי היא אינה משפיעה בכלום למעט לנעול את ההדק על מנת שלא תתכן נקירה אקראית... :?

4. למי שישנה בעייה עם אשור דגם במשטרה, אני מציע לפנות לק. קליעה - אלכס זוהר, שהוא לצורך העניין הסמכות המקצועית במשטרה. יכול להיות שמדובר בדגם של CZ בעל משמיט פטיש (דגמי CZ75D ) ואז הוא אינו מאושר בתצורה הרגילה ויש לבצע שינוי במנגנון ההדק.

5. 5-7 : הSW99 הוא לחלוטין DA מכיוון שניתן לשחרר את הנוקר ולבצע ירי ע"י לחיצה ארוכה על ההדק אשר דורכת את הנוקר מחדש..

לגבי הגלוק - אל תעיר מתים ודובים ישנים, המשטרה מתייחסת אליהם כאל SA (אמור להיות safe action שיטה נוספת לצורך העניין) מכיוון שהיא עצמה עושה בהם שימוש.
לגבי ה XD9 - HS2000 הוא גם נחשב SA לחלוטין. דריכת המחלק שלו דורכת את הנוקר ונועלת אותו על דוקרנים כמו דוקרני פטיש רגילים, לחיצת ההדק מורידה את הדוקרן ומשחררת את הנוקר המתוח בקפיץ. (זהה גם ב SW99) ולכן גם לחיצת ההדק שלו הרבה יותר טובה ונעימה, כמו גם חידוש הקשר הקצר יותר, מאשר של הגלוק.

נועם.
:)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי fiveseven » 25 יוני 2004, 11:22

נועם, לפי מה שאתה אומר ניתן להשמיט את הנוקר ב SW99 ולבצע לחיצת הדק אחת ב DA, שאר הלחיצות יהיו SA (או לפחות מספיק קרוב לזה) כמקובל ברוב הפולימרים המודרניים.

"לחלוטין DA " הייתי קורא רק לאקדח שבו כל הלחיצות הן DA או לפחות לכזה שבו ברירת המחדל היא DA כמו אקדחים תופיים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 25 יוני 2004, 13:06

לכל מתנדבי משא"ז ליחידותיו השונות:

מדוע אתם בכלל חושבים על אפשרות לערב את נשקכם הפרטי ואת רשיונכם האישי לשאת אותו בפעילות משטרתית?
מדוע אתם לא עומדים על זכותכם המלאה לקבל נשק משטרתי מתאים לצרכי הפעילות שלכם?
במקום להשקיע משאבים ב"איך לתכמן" את השוטר שיבדוק לכם את הנשק תשקיעו את המאמץ בשכנוע המשטרה שאתם זקוקים למשאבים ע"מ לבצע פעילות.
אין משאבים - אין פעילות.

האם שוטרים מן המניין נושאים את נשקם הפרטי בעבודה? לא נראה לי.
האם לשומר בחב' שמירה מותר לשמור עם נשקו הפרטי? לא ולא!
האם בצה"ל מותר לעשות שימוש בנשק פרטי בפעילות מבצעית? אסור!

תחשבו על זה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 25 יוני 2004, 13:26

donduck ידידי, יפה שאלת ואנסה להשיב.

1. במדיניות המצמצמת של הנפקת רשיונות כלי ירייה של משרד הפנים, לא קיים תבחין חייל צה"ל, אך כן קיים תבחין מתנדב משא"ז.

2. לצורך עמידה בתבחין הנ"ל, יש צורך לעבור ראיון. הראיון מתועד בטופס ראיון. התשובה הסטנדרטית לשאלת הקצין המראיין מדוע המתנדב רוצה נשק פרטי היא שהוא מעדיף להשתמש בנשקו הפרטי בפעילות משטרתית, ולא נשק משטרתי. אחרת אין סיבה הגיונית לקיום התבחין (אם יש מקום בכלל להגיון).

3. אחת מהסיבות האפשריות לכך שמתנדב לא ירצה להשתמש בנשק הניתן על ידי הבסיס / התחנה שלו היא שהנשק המשטרתי לא מספיק טוב. במשך שנה אחת נשאתי ברטה 71. עם כל הכבוד לכלי, אני לא יודע כמה שוטרים / מתנדבים נהרגו על ידי מחבל כאשר בידם ברטה 71 ריק. נכון שבחלק מהיחידות יש אקדח FN עם מחסנית אחת, אבל זה החריג ולא הכלל.

4. אני אישית מרגיש בטוח יותר כאשר אני נושא גלוק 19 עם 3 מחסניות מאשר במצב הקודם.

5. במקרה של מעורבות מתנדב באירוע ירי בזמן המשמרת, ייתכן שנשקו יילקח. בנסיבות שבהן מתנדב ניצל ממוות או הציל את הזולת ממוות (ירי מוצדק), תפיסה זמנית של נשקו הפרטי באמת תהיה הרע במיעוטו.

6. מתנדב הוא גם לרוב אזרח, ועמידתו בפני עימותים בזמן משמרת חוסכת מאזרחים אחרים את העימותים הללו. מתנדב שמעורב באירוע ירי עוד נהנה מכיסוי ביטוחי על נזק שנעשה מנשקו בזמן משמרת (בשונה מאזרח שחשוף עוד יותר לתביעות אזרחיות / פליליות - אשמך להפנותך לקבלת הסברים נוספים).

7. מי שמתעקש שלתבחינים של משרד הפנים יהיה הגיון כלשהו יגרום לצמצום נוסף בכמות הרשיונות הניתנים לציבור.

8. משטרת ישראל אינה מצטיינת במשאבים. ישנם מתנדבים שמשתמשים בציוד ששווה עשרות או מאות אלפי שקלים לפעילות משטרתית. יש רצוי ויש מצוי כאן.

9. יש שוטרים שפועלים עם נשקם האישי - זה בדוק. כמו כן, תיאורטית מתנדב משא"ז יכול לרכוש אקדח שאינו מאושר כלל לשימוש (לדוגמה נשר מדבר), ולהמשיך להשתמש בנשק משטרתי במשמרת.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי volunteer » 25 יוני 2004, 16:23

donduck, כתבת
מדוע אתם בכלל חושבים על אפשרות לערב את נשקכם הפרטי ואת רשיונכם האישי לשאת אותו בפעילות משטרתית?
בהיעדר אלטרנטיבה ראויה.
האפשרויות הן :
1. לצאת למשמרת עם קרבין (להזכירך נשק ממלחמת העולם), שבכלל לא בטוח שירה אם וכאשר (בכל מטווח מתגלים כאלה שלא יורים), חוץ מזה..........הוא קצת גדול .
2. לצאת עם טוטו ברטה, וגם זה קיים רק בחלק מהיחידות. (FN, אני לא ראיתי כאלה אקדחים באיזשהו בסיס).

אם אתה היית צריך לבחור, במה היית בוחר ?
מדוע אתם לא עומדים על זכותכם המלאה לקבל נשק משטרתי מתאים לצרכי הפעילות שלכם?
אפשר לעמוד על זכותנו המלאה, אפשר גם לשבת עליה.
התשובה היא.............אין משהו אחר.
...תשקיעו את המאמץ בשכנוע המשטרה שאתם זקוקים למשאבים ע"מ לבצע פעילות. אין משאבים - אין פעילות.
המשטרה היא גוף ארכאי, ביורוקרטי, מתנהל בכבדות ומתבוסס בבוץ עד מעל לאוזניים. כל תהליך לוקח שנתיים עם 17 ועדות ואינספור נהלים הוראות ופקודות. זאת ממש "מלחמת" דון קישוט.
להבנתי נעשה איזשהו שינוי בשנה האחרונה בנושא הנשק הפרטי במשטרה, אבל לפני כן, אם היית רואה את רשימת האקדחים שהותרו לנשיאה היית נופל על הריצפה.

האם הפועל היוצא של הדברים אומר שהחברים צריכים לשבת בבית ?, אני מסופק. הציבור מחפש פתרונות יצירתיים על מנת להנות מכל העולמות.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד