סעיף 15 ברשיון הנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
סעיף 15 ברשיון הנשק
שלום נאמר לי שדובר בפורום כבר בנושא הזה ולא מצאתי אם מישהו יוכל להפנות אותי אני אודה לו מאוד...
אני עובד כסייר (נייד) ולא כשומר (סטטי??) האם אני יכול לשאת נשק או שאלה אחרת האם אני יכול לומר שהנשק הוא להגנה עצמית בלבד כלומר חברת האבטחה בה אני עובד לא מחייבת ולא מספקת לי נשק לעבודה כלומר לא צריך נשק לעבודה כזו לכן האם ניתן לומר שאם אני מביא את הנשק האישי שלי הוא למטרה לה הוא איתי - הגנה עצמית בלבד???
בתודה.
אני עובד כסייר (נייד) ולא כשומר (סטטי??) האם אני יכול לשאת נשק או שאלה אחרת האם אני יכול לומר שהנשק הוא להגנה עצמית בלבד כלומר חברת האבטחה בה אני עובד לא מחייבת ולא מספקת לי נשק לעבודה כלומר לא צריך נשק לעבודה כזו לכן האם ניתן לומר שאם אני מביא את הנשק האישי שלי הוא למטרה לה הוא איתי - הגנה עצמית בלבד???
בתודה.
יום נפלא.
עמיר.
עמיר.
- סליקאי ארד

אסור לך לעסוק בעבודת שמירה (או אבטחה, או סיור, או איך שתקרא לה) תוך שימוש בנשק שרשיונו ניתן לך למטרת הגנה עצמית.
אם חברת השמירה הינה מפעל ראוי ויש לה כלי נשק, עליה לצייד אותך באחד מהם ועליך לבצע החלפה בין הכלים לפני תחילת המשמרת.
אם חברת השמירה הינה מפעל ראוי ויש לה כלי נשק, עליה לצייד אותך באחד מהם ועליך לבצע החלפה בין הכלים לפני תחילת המשמרת.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אבל היא לא נותנת נשק כי לא צריך
האם זה לא אומר שאני יכול להביא את הנשק האישי שלי למטרת הגנה עצמית ומה האינטרס של המדינה שאני יהיה עם שני כלי נשק ??!?!?!?!
יום נפלא.
עמיר.
עמיר.
- סליקאי ארד

האינטרס פשוט
שלא תעבור עברה פלילית .
אוו יותר נכון למען הסדר הטוב מכיוון שדרך הטיפול בכלי במפעל ראוי שונה מכלי פרטי
(ביקורת פעם בשנה ולא פעם ב3 שנים יש גם הגבלות לגבי סוג הכלי קוטר וכמות תחמושת
ועוד).
עכשו,
אסור לך לעסוק בשמירה עם הנשק שלך אולם אין שום בעיה שתישא אותו עילך לכל מקום
כולל לעבודה שלך.
אך השימוש יכול להיות אך ורק לצורך הגנה עצמית בלבד.
עבודה בשמירה היא לא תבחין עבור נשק פרטי (אם לזאת היתה כוונת השאלה).
מקווה שהבהרתי את הנקודה.
שלא תעבור עברה פלילית .
אוו יותר נכון למען הסדר הטוב מכיוון שדרך הטיפול בכלי במפעל ראוי שונה מכלי פרטי
(ביקורת פעם בשנה ולא פעם ב3 שנים יש גם הגבלות לגבי סוג הכלי קוטר וכמות תחמושת
ועוד).
עכשו,
אסור לך לעסוק בשמירה עם הנשק שלך אולם אין שום בעיה שתישא אותו עילך לכל מקום
כולל לעבודה שלך.
אך השימוש יכול להיות אך ורק לצורך הגנה עצמית בלבד.
עבודה בשמירה היא לא תבחין עבור נשק פרטי (אם לזאת היתה כוונת השאלה).
מקווה שהבהרתי את הנקודה.
עכשיו זה לא ברור בכלל
לא ברור לי כלום עכשיו - למה אקדח שאני מקבל מחברת האבטחה הוא לא להגנה עצמית ...??. זה בדיוק הסוגיה שלא מובנת לי!!!! הרי ברור שזה רק להגנה עצמית, האם אני לא עובר עבירה פלילית עצם הבאתו לעבודה???
מה בכלל בא למנוע הסעיף הזה
איזה הצדקה יש לו?הרי כמו שכולם כתבו פה אם אני פסיכופט אני ישתולל עם כול נשק אישי/של עבודה ואם אני אחראי אני ינהג באחריות עם כול נשק..
סוגייה אחרת- הרי אנו רואים כול הזמן את המדינה הנהדרת שלנו מנסה לצמצם כמה שפחות אנשים ילכו עם כמה שפחות נשק אז מה פתאום עדיף שאזרח יחזיק ב 2 אקדחים, דבר נוסף לגבי העניין של פעם בשנה ביקורת לעומת הפרטי הייתי רוצה להעלות נקודה נגדית -הנשק האישי שלי כשמו כן הוא, אישי מה שאומר שעליו תירגלתי הכי הרבה הוא "יושב" עלי הכי טוב והכי חשוב אליו אני רגיל.
אם כן מה בכול זאת הסיפור?
מה בכלל בא למנוע הסעיף הזה
סוגייה אחרת- הרי אנו רואים כול הזמן את המדינה הנהדרת שלנו מנסה לצמצם כמה שפחות אנשים ילכו עם כמה שפחות נשק אז מה פתאום עדיף שאזרח יחזיק ב 2 אקדחים, דבר נוסף לגבי העניין של פעם בשנה ביקורת לעומת הפרטי הייתי רוצה להעלות נקודה נגדית -הנשק האישי שלי כשמו כן הוא, אישי מה שאומר שעליו תירגלתי הכי הרבה הוא "יושב" עלי הכי טוב והכי חשוב אליו אני רגיל.
יום נפלא.
עמיר.
עמיר.
- סליקאי ארד

אמיר ,צר לי לאכזב אותך אולם העניין לא כ"כ פשוט .
ישנם נושאי נשק "פרטיים" הטווחים רק אחת לשלוש שנים ("אקדוחני ארון")
ולעומתם מאבטחים בתפקידים\אתרים\חברות מסויימים\ות העוברים אימון של יומיים-שלושה אחת לשנה ועוד מטווח אחת לשלושה חודשים ומיומנים הרבה יותר מאותם "אקדוחני ארון" .
לכן מצד אחד לא הוגן להכליל אולם מצד שני אי אפשר שתהיה תקנה שונה לכל נושא נשק ורצוי ליצור אחידות מסויימת .
ישנם נושאי נשק "פרטיים" הטווחים רק אחת לשלוש שנים ("אקדוחני ארון")
ולעומתם מאבטחים בתפקידים\אתרים\חברות מסויימים\ות העוברים אימון של יומיים-שלושה אחת לשנה ועוד מטווח אחת לשלושה חודשים ומיומנים הרבה יותר מאותם "אקדוחני ארון" .
לכן מצד אחד לא הוגן להכליל אולם מצד שני אי אפשר שתהיה תקנה שונה לכל נושא נשק ורצוי ליצור אחידות מסויימת .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

תשובה הגיונית לא ספק גיוקר
אולם עולות מספרת שאלות:
* מה במקרה שחברת האבטחה לא מספקת נשק האם אני יכול להביא את שלי לצורך הגנה עצמית? ובכלל מה לגבי מה ש higt-power אמר :"אסור לך לעסוק בשמירה עם הנשק שלך אולם אין שום בעיה שתישא אותו עילך לכל מקום כולל לעבודה שלך. אך השימוש יכול להיות אך ורק לצורך הגנה עצמית בלבד."?
* שאלתי עוד מקודם - המדינה רוצה שאנשים יסתובבו עם "שני נשקים" על כול הכרוך בזה אחסנה/אחריות ?!?!
* האם יש אפשרות להסדיר שהנשק האישי יהיה גם לעבודה (לעשות איתו מטווחים וכדומה..) הרי לפי מה שג'וקר אמר בהנחה והבנתי נכון הסיבה להפרדה בין נשק פרטי ל"עבודה" היא האימונים -אז אם אני מציג אישור מטווח או מגיע איתו במסגרת העבודה למטווח הדבר מתאפשר?
* מה במקרה שחברת האבטחה לא מספקת נשק האם אני יכול להביא את שלי לצורך הגנה עצמית? ובכלל מה לגבי מה ש higt-power אמר :"אסור לך לעסוק בשמירה עם הנשק שלך אולם אין שום בעיה שתישא אותו עילך לכל מקום כולל לעבודה שלך. אך השימוש יכול להיות אך ורק לצורך הגנה עצמית בלבד."?
* שאלתי עוד מקודם - המדינה רוצה שאנשים יסתובבו עם "שני נשקים" על כול הכרוך בזה אחסנה/אחריות ?!?!
* האם יש אפשרות להסדיר שהנשק האישי יהיה גם לעבודה (לעשות איתו מטווחים וכדומה..) הרי לפי מה שג'וקר אמר בהנחה והבנתי נכון הסיבה להפרדה בין נשק פרטי ל"עבודה" היא האימונים -אז אם אני מציג אישור מטווח או מגיע איתו במסגרת העבודה למטווח הדבר מתאפשר?
יום נפלא.
עמיר.
עמיר.
- סליקאי ארד

אמיר, אני לא מאמין שחברות שמירה עושות חיפוש גופני על העובדים שלהם על מנת שהם אינם מסליקים נשק פרטי לצורך הגנה עצמית בזמן משמרת. מתן רשיון לכלי ירייה כרוך בקצת אמון מצד האח הגדול, סליחה מהרשויות, ובין היתר אסור לך להפר את תנאי הרשיון - כלומר לא לבצע שינויים במספר הנשק, לא למכרו לכל מי שתרצה ללא אישור ממשרד הפנים, לא לירות בחוגלות איתו אם לא רשום ייעוד של ציד, ולא לעסוק בשמירה בו.
מה שרשום בפורום הוא לא ייעוץ משפטי ולא קביל כהגנה מפני הרשויות, אבל במקרה הקיצוני - אם מישהו מתחיל לירות עליך בתור סייר שלא קיבל נשק מחברת שמירה, ועשית שימוש בנשקך שחברת השמירה לא ידעה על קיומו או עצם היותך נושאו, על מנת להציל את חייך, והרשויות החליטו שהירי היה מוצדק, קשה לי להאמין שתפוטר או שנשקך הפרטי יוחרם לצמיתות. כמו כן יש בונוס נוסף שעדיין תהיה בחיים.
עם זאת, מפאת הכסת"ח, לא רצוי ולא חוקי להשתמש בנשקך הפרטי לצורכי שמירה. מלבד שירות צבאי / לאומי / שח"מ ושהייה בבתי סוהר / מעצר, אדם בא לעבוד מרצונו החופשי ומקבל את הסיכונים הכרוכים במקום עבודתו. אם באת לעבוד בחברת שמירה בידיעה שלא ינופק לך נשק ובכל זאת הסכמת לעבוד בה - עליך להיות שלם עם זה או לחפש תעסוקה אחרת.
בנימה אחרת, הובא בפורום פעם סיפור של בחור שהחזיק 4 נשקים. אקדח פרטי (ברשיון פרטי), רובה צבאי (בהיתר צבאי), ותמ"ק ואקדח מחברת השמירה בה עבד (ברשיון מיוחד של מפעל ראוי).
מה שרשום בפורום הוא לא ייעוץ משפטי ולא קביל כהגנה מפני הרשויות, אבל במקרה הקיצוני - אם מישהו מתחיל לירות עליך בתור סייר שלא קיבל נשק מחברת שמירה, ועשית שימוש בנשקך שחברת השמירה לא ידעה על קיומו או עצם היותך נושאו, על מנת להציל את חייך, והרשויות החליטו שהירי היה מוצדק, קשה לי להאמין שתפוטר או שנשקך הפרטי יוחרם לצמיתות. כמו כן יש בונוס נוסף שעדיין תהיה בחיים.
עם זאת, מפאת הכסת"ח, לא רצוי ולא חוקי להשתמש בנשקך הפרטי לצורכי שמירה. מלבד שירות צבאי / לאומי / שח"מ ושהייה בבתי סוהר / מעצר, אדם בא לעבוד מרצונו החופשי ומקבל את הסיכונים הכרוכים במקום עבודתו. אם באת לעבוד בחברת שמירה בידיעה שלא ינופק לך נשק ובכל זאת הסכמת לעבוד בה - עליך להיות שלם עם זה או לחפש תעסוקה אחרת.
בנימה אחרת, הובא בפורום פעם סיפור של בחור שהחזיק 4 נשקים. אקדח פרטי (ברשיון פרטי), רובה צבאי (בהיתר צבאי), ותמ"ק ואקדח מחברת השמירה בה עבד (ברשיון מיוחד של מפעל ראוי).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Re: עכשיו זה לא ברור בכלל
amir_1479 כתב:לא ברור לי כלום עכשיו - למה אקדח שאני מקבל מחברת האבטחה הוא לא להגנה עצמית ...??. זה בדיוק הסוגיה שלא מובנת לי!!!! הרי ברור שזה רק להגנה עצמית, האם אני לא עובר עבירה פלילית עצם הבאתו לעבודה???
לא הנשק של החברה ניתן לך לצורך ביצוע התפקיד ולא הגנה עצמית
(מה ההבדל זה?? כבר שאלה יותר עמוקה שמחיבת דיון נפרד )
לגבי הנשק הבעת הנשק לעבודה :לא אתה לא עובר עברה פלילית כל עוד
הנשק שלך משמש אך ורק להגנה עצמית.
כלומר אם בשעת מילוי תפקידך כסיר
אתה מותקף השתמשתה בנשק שלך להגנה עצמית זה בסדר
אבל אם נאמר שמעתה בקשר ששומר בנקודה X הותקף נסעת לשם בכוונת תחילה להתערב בארוע זה כבר לא בגנה עצמית.
כמובן שזה לא שחור ולבן וזה מאד תלוי בנסיבות הענין ואיך המשטרה רואה אתזה
המבחן האמיתי זה מבחן התוצא בשיטת הצל"ש אוו טר"ש.
תראה על הנשק האישי שלך אין שום הגבלות אוו סיגים
אתה יכול להחליט שהנשק האידאלי מבחינתך להגנה עצמית זה ברטה 0.22
אוו אקדח תופי ואף אחד לא יכול להורות לך להחזיק נשק אחר.
לא זה המצב לגבי נשק של חברת שמירה שחייב להיות בקוטר של 9 מ"מ
ובעל קיבולת מחסנית של 12 כדורים לפחות ובעל קנה של לפחות 3 אינטש .
למה זה ככה ???
כי זה מה שמשטרת ישראל והשב"כ חושבים שצריך לנוכך האייומים במדינת ישראל.
לגבי הבדיקה אחת לשנה של הכלי הנשק שלך לא נבדק מספיק
נכון אתה אולי אחראי ודואג לנשק אולם לא מעט אזרחים (שלא לומר רובם)
עושים טובה שהם בכלל מנקים את הנשק פעם בשנה, על בדיקת תקינות בידי
אדם מוסמך לכך כמובן שאין על מה לדבר .
כמובן שאי אפשר לחוקק חוק עבור אמיר וחוק עבור היי פאוואר וחוק עבור
אזרח שלישי ,אז חוקקו חוק שפותר בצורה פשוטה את כל הבעיה
שעיקרו נשק שנועד לאבטחה הוא כאב הראש של חברת האבטחה/ המוסד הראוי .
Re: תשובה הגיונית לא ספק גיוקר
amir_1479 כתב:אולם עולות מספרת שאלות:
לגבי השאלות הראשונות אני מקווה שהתשובה הקודמת שלי ענתה לך ולו
בצורה חלקית על מה מדובר.
לגבי נשק פרטי באבטחה לא רק שאי אפשר אלה אסור למעשה זאת עברה פלילית
(תקראה בחוברת של משרד הפנים ב www.moin.gov.il )
דבר שאין להקל בו ראש.
גם אים הקב"ט שלך אומר שזה בסדר זה לא.
אני קצת ינסה לחדד את הנקודה שלא היתה ברורה לך קודם
אתה נושא את הנשק שלך עלך בעבודה בדיוק כמו כל אדם אחר במיקצוע
אחר שהוא בעל רשין נשק .
זכותך המלאה לשאת עלך את הנשק בכל מקום (כמעט) 24 שעות ביממה
365 יום בשנה ואין חוק האוסר זאת.
אולם ברגע שיש ביקורת משטרה אוו כל גורם אחר והוא שואל אותך האים יש לך
נשק אתה אומר בקור רוח: לא!
הוא שואל: למה לא?
אתה עונה: כי לא ניפקו לי!
הוא שואל: אז מה זה בחגורה שלך ?
אתה עונה:נשק פרטי שלי ברשיון להגנה עצמית!
וכמו שהסברתי קודם אתה משתמש בו רק במקרא של סכנת חיים ממשית לך
אוו סבבתך המידית לא צורך אחר (שומר נוסף מותקף /פריצה במתקן /
נסיעה בשטח שמחייב נשק )לך אין נשק נקודה.
higt-power!!!!
קודם כול תודה על ההסבר המקיף!!!
אגב המדובר אצלי בנשק מסוג סטאר (סליחה שאני לא הולך עם זרם הגלוק...) B כדורים - 7 במחסנית (אגב למישהו יש מחסנית בזול?) ככה שזה לא יעמוד גם אם רציתי לעניין נשק לעבודה.
וכמו שהבנתי זו לא עבירה פלילית לשאת אותו כול עוד אני משתמש בו להגנה עצמית.
עכשיו תרשה לי להתחכם:
הגנה עצמית פרושה -נשקפת סכנה מיידית לי או לסובבים אותי ואין לי אפשרות אחרת לעצור את הגורם העויין.
כמובן שהבנתי את הנקודה שציינת מקודם וכאן ההתחכמות: האם שומר שקורא לי שהוא בסכנת חיים לא עונה על דרישה כזו?
)
ושוב תודה על הבהרת הנקודה.
קודם כול תודה על ההסבר המקיף!!!
אגב המדובר אצלי בנשק מסוג סטאר (סליחה שאני לא הולך עם זרם הגלוק...) B כדורים - 7 במחסנית (אגב למישהו יש מחסנית בזול?) ככה שזה לא יעמוד גם אם רציתי לעניין נשק לעבודה.
וכמו שהבנתי זו לא עבירה פלילית לשאת אותו כול עוד אני משתמש בו להגנה עצמית.
עכשיו תרשה לי להתחכם:
הגנה עצמית פרושה -נשקפת סכנה מיידית לי או לסובבים אותי ואין לי אפשרות אחרת לעצור את הגורם העויין.
כמובן שהבנתי את הנקודה שציינת מקודם וכאן ההתחכמות: האם שומר שקורא לי שהוא בסכנת חיים לא עונה על דרישה כזו?
ושוב תודה על הבהרת הנקודה.
יום נפלא.
עמיר.
עמיר.
- סליקאי ארד

היגט,
מה שאתה אומר במילים אחרות זה שהסעיף שאסור לבצע עבודות שמירה עם הנשק הוא למעשה סעיף ריק מתוכן וללא שיניים כלומר:
1. כיוון שיש לך רשיון נשק אתה יכול לשאת אותו בכל מקום שתרצה 365 יום בשנה 24 שעות ביממה ללא שום הגבלה.
2. נניח שיצאת בתור הורה מלווה (לא בתור מאבטח) לטיול השנתי של הילדים שלך וכמובן לקחת את הנשק שלך איתך אתה לא חייב דין וחשבון לאף אחד כיוון שאתה נושא את הנשק ברשות להגנתך העצמית בלבד...ובפועל אתה למעשה מאבטח נוסף של הטיול..
מצד שני נראה לי שיש פה איזו כוונה נסתרת של הרשויות להגביל ולקשור בעתיד את אפשרות הנשיאה של הנשק לתבחין שבגינו הוא ניתן לך ובכך להטיל עוד מגבלה על אפשרויות הנשיאה...
לדוגמא, אם קיבלת רשיון בעילה שאתה נושא מזומן ויהלומים אז יהיה מותר לך לשאת את הנשק רק במקרה שאתה נושא מזומן ויהלומים מבית העסק של למלטשה וחזרה. אני יודע לדוגמא שאת רשיונות הנשיאה בניו יורק וניו ג'רזי מגבילים בצורה כזו וכיוון שפה מעתיקים כמעט כל דבר שקורה בארה"ב אז אני לא אתפלא אם הגזירה הזו תנחת גם פה.
א.
מה שאתה אומר במילים אחרות זה שהסעיף שאסור לבצע עבודות שמירה עם הנשק הוא למעשה סעיף ריק מתוכן וללא שיניים כלומר:
1. כיוון שיש לך רשיון נשק אתה יכול לשאת אותו בכל מקום שתרצה 365 יום בשנה 24 שעות ביממה ללא שום הגבלה.
2. נניח שיצאת בתור הורה מלווה (לא בתור מאבטח) לטיול השנתי של הילדים שלך וכמובן לקחת את הנשק שלך איתך אתה לא חייב דין וחשבון לאף אחד כיוון שאתה נושא את הנשק ברשות להגנתך העצמית בלבד...ובפועל אתה למעשה מאבטח נוסף של הטיול..
מצד שני נראה לי שיש פה איזו כוונה נסתרת של הרשויות להגביל ולקשור בעתיד את אפשרות הנשיאה של הנשק לתבחין שבגינו הוא ניתן לך ובכך להטיל עוד מגבלה על אפשרויות הנשיאה...
לדוגמא, אם קיבלת רשיון בעילה שאתה נושא מזומן ויהלומים אז יהיה מותר לך לשאת את הנשק רק במקרה שאתה נושא מזומן ויהלומים מבית העסק של למלטשה וחזרה. אני יודע לדוגמא שאת רשיונות הנשיאה בניו יורק וניו ג'רזי מגבילים בצורה כזו וכיוון שפה מעתיקים כמעט כל דבר שקורה בארה"ב אז אני לא אתפלא אם הגזירה הזו תנחת גם פה.
א.
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:נראה לי שיש פה איזו כוונה נסתרת של הרשויות להגביל ולקשור בעתיד את אפשרות הנשיאה של הנשק לתבחין שבגינו הוא ניתן לך ובכך להטיל עוד מגבלה על אפשרויות הנשיאה...
א.
איתמר,
אני מאוד מקווה שאין כוונה נסתרת של הרשויות להגביל את אפשרויות הנשיאה, ואולי לא כדי לתת רעיונות מעין אלו לרשויות, כי אצלנו - הכל יתכן.
מעבר לזה, איך , לדעתך, יכולים לאכוף הצעה מעין זו?
יעקבו אחרי בעל הנשק ויבדקו אם הוא נושא את נשקו בשעות ובימים המותרים לו?
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד