חידוש רשיון נשק לנכה צהל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חידוש רשיון נשק לנכה צהל

על ידי מגן1 » 28 יוני 2004, 20:09

לחברים שלום
היום התפרסמה במעריב כתבה על התלאות אותן עבר נכה צהל אשר שכח לחדש את רשיון הנשק במועד.
הנ"ל מתגורר באזור חדרה ונושא נשק מזה כ 40 שנים, הוא אחר בשבועים את מועד התשלום ונאלץ לגשת לפקידת הרישוי בחדרה להסדיר את הרשיון. לאחר שהיא שלחה אותו לבדיקת רופא ולמטווח, חזר האדון אליה עם כל האישורים ופתאום היא מבחינה שאין לבחור יד. מכאן מתחילה להתגלות האטימות הבירוקרתית של הפקידה והממונים אליה במשרד הפנים.
האדון פנה לגידעון רייכר שינסה להושיע אותו אולם בלא הצלחה.
בנתיים נכון להיום האקדח מופקד במשטרה והבחור לא יכול לקבלו.
לבי לבי עם הבחור.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 28 יוני 2004, 21:51

נכה צה"ל אוו לא נכה צה"ל לא קשור בכלל לענין
הבחור עברין בדיוק כמו כל אחד אחר שלא משלם ולא מחדש את הרשיון במועד
,נקודה.

לענין עצמו כמובן שיש סחבת ,זה משרד ממשלתי....... לא?
כמובן שהוא יכול לפנות לועדת ערער ואז יעברו כמה חודשים עד שהועדה
תתקנס ותקבל החלטה בענינו ,בדיוק כמו כל אחד אחר שמגיעה לועדה
(לי זה לקח כ8 חודשים).
אגב מענין באיזה תבחין מבקש הבחור היום רשיון כי ישוב זכאי חדרה לא.

וענין אחרון
אני היתי בוחן את כל אלו שלא חידשו רשיון במועד היטב היטב
אחרי הכל הם כבר הוכיחו כמה שהם אחראים פעם אחת.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

אתה מחמיר מידי עם המאחרים

על ידי pluto3 » 28 יוני 2004, 21:55

לדוגמא-כאלה שמאחרים תשלומי קנס\מס הכנסה \ביטל"א מוטל עליהם כפל קנס,ולא מחרימים להם את העסק-ואו פוסלים אותם מהיות בעלי עסק,גם לרשיון נהיגה ה הכללים פחות נוקשים,כנראה הפקידים מנסים לצמצם את בעלי הרשיונות בהליכי סרק :roll:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי volunteer » 28 יוני 2004, 22:05

higt-power.

זה "קצת" דמגוגיה מה שאתה אומר.

על אותו משקל אפשר לשאול אותך את השאלה הבאה :למה אתה לא דורש סימטריה באחריות לתשלום בזמן ?.
ממשלה שלא דואגת לתשלום משכורות של ציבור גדול בקרב העובדים מה דינה ?.
למה אתה לא יוצא נגד הממשלה כמו שאתה יוצא נגד מי שמפספס שבועיים ?
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי Webart » 29 יוני 2004, 05:52

מתנדב יקר,
פוליטיקה... במקום אחר, בבקשה.

ולגבי הבחור הנחמד שאיבד את רשיונו,
כן נכה צה"ל או לא נכה צה"ל (קצת שינוי לגרסתו של היגט) כרגע החוק קובע משהו (מי שלא חידש את רשיונו מאבד אותו, וצריך לעמוד מחדש בכל התבחינים לקבלת רשיון) ומכיוון שכבודו לא מצא לנכון לחדש את רשיונו, יטרח נא ויעמוד בתבחינים מחדש, אחרת ישאיר את אקדחו בתחנת המשטרה הקרובה (פשוט שמעתי שרייכר מעורב בעניין והייתי חייב לפחות להשמיע משהו בסגנונו).

זכויות לנכי צה"ל מגיעות, והרבה, אבל זה יהיה בדיוק כמו לבטל דו"ח על מהירות למישהו כי הוא נכה, או לכפר על כל עברה, מאותה הסיבה.

הבחור הביא על עצמו את הבעיה ואת אובדן הרשיון ולדעתי מנסה לנצל את היד, או בעצם את ה"אין-יד", כדי לנסות ולהציל את אקדחו האבוד.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אישגדול » 29 יוני 2004, 07:00

במקרה הזה, מדובר על משהו שונה. עפ"י הכתבה מדובר בנכה (קטוע יד) שמחזיק אקדח שהיה שייך לחברו שנהרג. בעבר חידש רשיון כחוק, ועמד בדרישות הרשוי מבחינת בטיחות ורמת פגיעות (אציין כי העברתי פעם אימון לקטוע יד, ולמרות שהיו לי ספקות בהתחלה הוא הוכיח לי כי ביכולתו לתפעל את האקדח בבטיחות, והוא עמד בכל הדרישות כמו יורה "רגיל" - ובסופו של האימון הסמכתי אותו בלב שלם).הוא איחר מעט בתשלום הרשיון, פנה למשרד הפנים, והפקידה במשרד רשוי נשק בחדרה אישרה לו לחחדש את הרשיון למרות זאת. האיש שילם את האגרה, ביצע את המטווח, חזר למשרד הפנים לקבל את הרשיון - ואז הפקידה הבחינה לפתע כי הוא קטוע יד.
מכאן התחיל מסלול יסורים - הפקידה החליטה כי רופא המשפחה שחתם לו אינו מוסמך לעשות זאת, וכי עליו לפנות לרופא אמון של משרד הפנים. היא נתנה לו שם של רופא מסויים בבית חולים, ואמרה לו כי המשרד יקבע לו פגישה עם אותו רופא לאחר שיעביר לו את החומר. לאחר שזמן עבר ופגישה לא נקבעה, פנה האיש לבית החולים והסתבר לו כי הרופא הנ"ל לא עובד שם כבר זמן רב. הוא עדיין רודף אחרי משרד הפנים כדי שיקבעו לו פגישה נוספת. (אני לא זוכר את כל הפרטים - אך יש עוד המשך ארוך לסיפור).
אמנם כל ההשתלשלות נכתבה מהזכרון (קראתי את הכתבה אתמול), אך הסיפור אינו על האיחור בתשלום האגרה - את זה משרד הפנים הסכים לקבל - אלא ההתעמרות הביורוקרטית וחוסר היעילות וההתחשבות בטיפול באזרח. מהכתבה עולה פקידת רשוי שלא מכירה את המושג "שרות" וטיפולה באיש עומד על גבול ההתעמרות.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 29 יוני 2004, 07:00

על אף הנטייה הטבעית להתנגדות לעברייני הנייר שיוצר משרד הפנים על המזבח של חידוש רשיונות לכלי ירייה, אני מסכים בהחלט שלנכות של בעל הכלי לא צריך להיות קשר לכשירותו לרישוי או לרחמנות מיוחדת מצד המערכת. המצג שמגן1 הציג הוא שלו היו לאדון שתי ידיים, הוא היה נושא את נשקו היום באושר ובנחת. הייתי שמח לדעת את העובדות מאחורי הכתבה ובאמת לדעת כמה משקל יש לחריג אנטומי זה באיסוף נשקו של האדון.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 29 יוני 2004, 10:44

פלוטו ומתנדב
הבעיה שלי אם אי חידושי הרשיון הם לא על אובדן ההכנסות למדינה את זה כאמור יש דרכים
לפתור .
הבעיה שלי היא שהאנשים האלו לא מגיעים לבצע את האימון הבסיסי .
שגם אם כבר מבצעים אותו זה עדין לא מספיק כדי להביא את היורה לרמת מיומנות בסיסית בנשק
,אז גם את זה לא מבצעים.
אני דווקא חושב שהדמגוגיה לא נמצאת אצלי אלה דווקא אצל מי שטוען שחוסר האימון
של האזרחים הוא פונקציה של עלות תחמושת /אימון ,הרי אנשים כמו הבחור המהולל הזה
לא יגיעו למטווח גם אם העלות תהיה שקל אחד סימלי (אם זה יהיה חינם כבר תימצא שם את כל
עם ישראל ).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 29 יוני 2004, 12:13

אם אכן אי-חידוש הרשיון במועדו לא קשור לעניין החרמת הנשק, אלא ספירת מלאי לא מושלמת של אברי גוף, אזי כמובן יש לבחון את ההליך מזווית אחרת.
לא מעט יורים ברמות נכות כאלו ואחרות עברו תחת ידי ומעולם לא ראיתי בנכות סיבה אוטומטית לפסילת אדם מנשיאת נשק.

ולידיעת כל מי שלא ראה מימיו את נבחרת הקליעה לעוורים לא יבין לעולם איך יכול אדם לפגוע "בולים" ברמות שכאלה ללא יכולת לראות את המטרה שלפניו. (ותאמינו לי, מנסיון של ירי במערכת, הדבר אינו פשוט כלל ועיקר).
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 29 יוני 2004, 14:54

חברה,

תעשו לי טובה...זה בסך הכל עוד נסיון פטאתי של המדינה לנצל שיכחה של אנשים כדי לקחת להם את הנשק...אין מעבר לזה שום דבר.

גם אם אתם מאחרים בתשלום לחידוש רשיון הנהיגה, יקח לכם שנה עד שהמדינה תדרוש מיכם לעבור תיאוריה ומבחן מעשי כתנאי לחידוש. אף אחד גם לא זורק אותכם מהבית אם לא שילמתם ארנונה. ואף אחד לא מעקל לכם את האוטו אם אתם מאחרים שבוע בתשלום הדוחות שלכם.

כנ"ל כאן -- המדינה יכלה לדרוש להפקיד את הנשק (ובצדק!!) ולאפשר לאותם האנשים שאיחרו בכמה שבועות לטפל בבירוקרטיה ואולי לשלם קנס ולשחרר את הנשק. אם מישהו איחר בתשלום שנה, אז זה סיפור אחר ויש הצדקה לבדוק מחדש אם אותו אדם עומד בתבחינים לפני שמחדשים לו את הרשיון.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר » 29 יוני 2004, 14:59

איתמר,

אתה צ ו ד ק לחלוטין.

אין לי מה להוסיף! :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 29 יוני 2004, 15:29

מצב רישוי הנשקים בארץ ישתפר רק כאשר נפסיק להיות מדינה של פליטים, מקופחים, מיעוטים מתקוממים ופושטקים שחושבים שחוק זה המלצה ומותר הכל חוץ מלהיתפס.

עד אז, ממשלת ישראל תיאבק בהתלבטות של כמה לאפשר לאזרח להתחמש. לא יותר מדי ולא מעט מדי.

ככל הנראה משרד הפנים מצטער היום שקיים תבחין לפני 96 ומחפש את מי שלא שאין לו כוח יותר להסתדר עם המערכת.

[כאן הייתי חוזר על הפסקה הראשונה]

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עוד'ר » 29 יוני 2004, 19:40

Webart,
הדוגמה שהבאת מחזקת את הטיעון ההפוך, שכן עם כל ההערכה לאותם קלעים עוורים מצויינים, גם אתה לא טוען כי יש לתת להם רישיון לנשיאת נשק.
מובן שאין לפסול באופן אוטומטי כל נכה מזכאות לרישיון, כולל אותו נכה ללא יד.
מצד שני, אין לבוא בטענות לפקידת הרישוי שדורשת חות דעת רפואית אובייקטיבית (שלא מרופאו האישי של מבקש הרישיון), שכן לה אין כלים להעריך יכולתו של המועמד נכה, תהא מוגבלותו אשר תהא, להפעיל נשק מבלי לסכן אותו או את זולתו.
מובן שאין הדבר מצדיק הערמת קשיים בירוקרטיים מיותרים.
נערך לאחרונה על ידי עוד'ר בתאריך 29 יוני 2004, 20:54, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אדי. » 29 יוני 2004, 19:42

אני בהחלט מסכים עם אלה שטוענים שנחות מסויימת זאת לא סיבה לשלילת רישיון נשק.
אבל...... בואו נהיה הוגנים גם כלפי הפקידה במשרד. אותה פקידה לאו דווקא אמורה לדעת לירות או להבין בירי. היא כעובדת משרד זיהתה בעיה (מבחינתה) ותסכימו שהמצב הזה לא טריוויאלי. סך הכל מבחינתה היא עשתה את הדבר הנכון. היא לא פסלה את הרישיון או את האדם היא שלחה את הבן-אדם לבדיקה אצל רופא מומחה. ואם יש פה בעיה, זה שלא ניתן לאתר אחד כזה. אם נשים את האמוציות בצד, לדעתי היא פעלה בצורה אחראית.
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 29 יוני 2004, 20:04

עוד'ר,
האדם בעל הסמכות להחליט האם מגבלה פיזית מונעת מאדם להחזיק ברשיון הנשק שלו, אם ניתן לו כזה ומעבר להמלצת הרופא, הוא מדריך הירי במטווח.
זה תפקידו והוא אמון על איתור יורה בעייתי אשר אין ביכולתו לתפעל את האקדח עקב מגבלה גופנית.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד