ירי ומים??
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ירי ומים??
מה קורה אנשים!
יצא לי לפני כמה ימים לצפות בסרטון של ירי של גלוק 19 מיתחת למים. עכשיו עד כמה שאני יודע ירי מיתחת למים הוא בלתי אפשרי, (חוץ מכמה נשקים מיוחדים שנועדו לכך) ואם כן אז הוא אמור ליצור בלאי רציני ביותר לקנה או פיצוץ, אז אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין בשבילי אני יודה לו מאד!!!
יצא לי לפני כמה ימים לצפות בסרטון של ירי של גלוק 19 מיתחת למים. עכשיו עד כמה שאני יודע ירי מיתחת למים הוא בלתי אפשרי, (חוץ מכמה נשקים מיוחדים שנועדו לכך) ואם כן אז הוא אמור ליצור בלאי רציני ביותר לקנה או פיצוץ, אז אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין בשבילי אני יודה לו מאד!!!
- סליקאי ארד

בשביל לירות עם גלוק מתחת למים אתה צריך להחליף איזה חלק במערכת הנוקר כדי להשיג נקירה אמינה.
אסור לירות תחמושת ראש חלול כי היא תיפתח בתוך הקנה. אסור לירות עם שום קוטר אחר חוץ מ-9ממ....
האקדח הזה כמו הרבה אקדחים ותמק"ים אחרים (זיג, HK, עוזי) מסוגלים לירות עם קנה רטוב או שקועים לגמרי במים.
א.
אסור לירות תחמושת ראש חלול כי היא תיפתח בתוך הקנה. אסור לירות עם שום קוטר אחר חוץ מ-9ממ....
האקדח הזה כמו הרבה אקדחים ותמק"ים אחרים (זיג, HK, עוזי) מסוגלים לירות עם קנה רטוב או שקועים לגמרי במים.
א.
- תרמתי למען הסליק

זה עדין לא ניראה לי הגיוני, אולי הוא ירה ח"ק!
הרי למה אסור לירות עם קנה משומן (מבפנים) כי הקליע "ידחוס" את השמן לתוך דפנות הקנה ויצור בו בלאי מטורף, אז ניראה לי הגיוני שלקנה שכולו מלא נוזל יגרם נזק אפילו יותר חמור!
ד"א מה מיוחד ב9 מ"מ שאיתו אפשר לירות במים?
הרי למה אסור לירות עם קנה משומן (מבפנים) כי הקליע "ידחוס" את השמן לתוך דפנות הקנה ויצור בו בלאי מטורף, אז ניראה לי הגיוני שלקנה שכולו מלא נוזל יגרם נזק אפילו יותר חמור!
- סליקאי ארד

אם יורים מאקדח שנמצא כולו במים, זה כאילו אתה יורה כדור עם קליע כבד...כלומר אין סכנה ממשית לפיצוץ קנה (בתנאי שהקנה תקין). אם יורים מנשק שרק הקצה של הקנה נמצא בתוך המים, אז הקליע מספיק לצבור מהירות עד לרגע שהקליע מגיע למים, המים לא מספיקים לצאת מהקנה ולא יכולים להדחס ואז הקנה מתנפח או נחתך באותו מקום.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
יוני869 כתב:זה עדין לא ניראה לי הגיוני, אולי הוא ירה ח"ק!
אם זה אכן היה כך, היה אפשר במערכות הידראוליות להשתמש במים ולא בשמן, העובדה היא שזה לא כך.
ואני אפילו לא מתיימר (חס וחלילה) להבין בפיזיקה, ואשמח ללמוד עוד בנושא.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
הנה סרטון של ספינקס יורה מתחת למים
(רדו למטה עד למדיה)
http://www.sphinx-systems.ch/e/index_e.htm
לפי מייטב הבנתי יש הבדל בין ירי עם קנה משומן לבין ריר עם קנה מלא במים
שמן יותר צמיג ויש לו תכונות שונות ממים באיך שהם מגיבים ללחץ
(רדו למטה עד למדיה)
http://www.sphinx-systems.ch/e/index_e.htm
לפי מייטב הבנתי יש הבדל בין ירי עם קנה משומן לבין ריר עם קנה מלא במים
שמן יותר צמיג ויש לו תכונות שונות ממים באיך שהם מגיבים ללחץ
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
למה מים לא משמשים במערכות הדראוליות? מפני שהמים חסרי תכונת סיכוך,חסרי יכולת הגנה מפני קורוזיה,
אבל עצם המילה הידראולי באה מיוונית מים=הידרה,,,
והכי חשוב לזכור, כל נוזל ,מים,שמן או וודקה,,,אין אפשרות לדחוס אותו,,,
ותאמינו לי כל אקדח סידרתי, שלא נבנה במיוחד לצורך ירי תת מימי ,ואשר ירו בו מתחת למים ,,לא תרצו לקנות אותו לאחר בדיקה,,
אבל עצם המילה הידראולי באה מיוונית מים=הידרה,,,
והכי חשוב לזכור, כל נוזל ,מים,שמן או וודקה,,,אין אפשרות לדחוס אותו,,,
ותאמינו לי כל אקדח סידרתי, שלא נבנה במיוחד לצורך ירי תת מימי ,ואשר ירו בו מתחת למים ,,לא תרצו לקנות אותו לאחר בדיקה,,
פחות -לרוב זה יותר,,
חברה,
במה אתם חושבים שכוחות קומנדו ימי ברחבי העולם ובארצנו הקטנה משתמשים??
לפי מה שאתם אומרים, הם צריכים להעביר חוטר בקנה מייד לאחר שהם יוצרים מהמים אחרת הנשק שלהם יתפרק להם בפנים...
אז לידיעתכם, הם משתמשים בכלי נשק סטנדרטיים לחלוטין כמו M4, גלוק, זיג, עוזי, קלשניקוב...מוציאים את הראש מהמים וישר מתחילים לרסס בלי שום הקדמות תוך כדי זה שהנשק נוטף מים מכל הכיוונים
לירי מדויק ואפקטיבי מתחת למים יש כלים יעודיים. יש לדוגמא אקדח מוזר תוצרת הקלר (איך לא) ללחימה תת מימית. יש רובה תוצרת קלשניקוב שיורה תחמושת חיצים (כדור באורך 15ס"מ או משהו בסביבה), ועוד פטנטים שונים ומשונים.
א.
במה אתם חושבים שכוחות קומנדו ימי ברחבי העולם ובארצנו הקטנה משתמשים??
לפי מה שאתם אומרים, הם צריכים להעביר חוטר בקנה מייד לאחר שהם יוצרים מהמים אחרת הנשק שלהם יתפרק להם בפנים...
לירי מדויק ואפקטיבי מתחת למים יש כלים יעודיים. יש לדוגמא אקדח מוזר תוצרת הקלר (איך לא) ללחימה תת מימית. יש רובה תוצרת קלשניקוב שיורה תחמושת חיצים (כדור באורך 15ס"מ או משהו בסביבה), ועוד פטנטים שונים ומשונים.
א.
- תרמתי למען הסליק

ירי מתחת למים :
ראשית קשה לי להאמין על עומק של 3 מטר, הירי במים רדודים בלבד.
הקיט מתאים לגלוק 17 בלבד למרות שניתן להתקינו על כל גלוק (על פי הגדרת היצרן, הישראלים כמובן יודעים יותר טוב ממנו).
השימוש הוא בתחמושת תת קולית. (מעטפת מלאה בלבד, חוד חלול יפתח בקנה עקב התנגדות המים)
יש להטביע את האקדח לגמרי במים, כלומר שלא יהיו בקנה כיסי/בועות אוויר.
איך זה עובד ?
במקור הערכה לא נועדה לאפשר ירי מתחת למים אלא ירי בסביבה רטובה, הערכה היא כיסוי לקפיץ הנוקר שמאפשר לנוקר לנוע אך מונע יצירת לחץ הידראולי על ידי כך שמאפשר למים לעבור על פני הנוקר בתעלת הנוקר (התא בו נמצא הנוקר בגלוק, בסוף המחלק), כיוון שלא נוצר כעת לחץ הפעולה תושלם בהצלחה ללא פיצוץ או ביקוע של הקנה או תעלת הנוקר.
כמו כן כל הפעולה תתבצע לאט יותר עקב התנגדות המים וכך גם הקליע יצא במהירות קטנה יותר ויאט מהר יותר, רוב הסיכויים גם שהוא לא ישמור על אותו מסלול שהיה עושה באוויר.
הערות :
1) תיקונים יתקבלו בברכה
2) אין לי מושג אם אכן התרגום הנכון לעברית הוא אכן "תעלת הנוקר"
3) לא רק גלוק ! כל אקדח יכול לירות מתחת למים לפחות פעם אחת
ראשית קשה לי להאמין על עומק של 3 מטר, הירי במים רדודים בלבד.
הקיט מתאים לגלוק 17 בלבד למרות שניתן להתקינו על כל גלוק (על פי הגדרת היצרן, הישראלים כמובן יודעים יותר טוב ממנו).
השימוש הוא בתחמושת תת קולית. (מעטפת מלאה בלבד, חוד חלול יפתח בקנה עקב התנגדות המים)
יש להטביע את האקדח לגמרי במים, כלומר שלא יהיו בקנה כיסי/בועות אוויר.
איך זה עובד ?
במקור הערכה לא נועדה לאפשר ירי מתחת למים אלא ירי בסביבה רטובה, הערכה היא כיסוי לקפיץ הנוקר שמאפשר לנוקר לנוע אך מונע יצירת לחץ הידראולי על ידי כך שמאפשר למים לעבור על פני הנוקר בתעלת הנוקר (התא בו נמצא הנוקר בגלוק, בסוף המחלק), כיוון שלא נוצר כעת לחץ הפעולה תושלם בהצלחה ללא פיצוץ או ביקוע של הקנה או תעלת הנוקר.
כמו כן כל הפעולה תתבצע לאט יותר עקב התנגדות המים וכך גם הקליע יצא במהירות קטנה יותר ויאט מהר יותר, רוב הסיכויים גם שהוא לא ישמור על אותו מסלול שהיה עושה באוויר.
הערות :
1) תיקונים יתקבלו בברכה
2) אין לי מושג אם אכן התרגום הנכון לעברית הוא אכן "תעלת הנוקר"
3) לא רק גלוק ! כל אקדח יכול לירות מתחת למים לפחות פעם אחת
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד