טווח יעיל של אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

טווח יעיל של אקדח

על ידי caliber » 06 פברואר 2003, 16:30

שלום לכולם .
בבעלותי גלוק 17C , ברצוני לדעת מהו הטווח היעיל לירי מדוייק .
תודה מראש.
ברכות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yoav30 » 06 פברואר 2003, 16:34

השאלה היא - עד לאיזה טווח אתה מסוגל לירות בצורה מדוייקת, ולא לאיזה טווח האקדח יעיל.

אקדח נועד בדרך כלל לטווחים שאינם עולים על 25 מטרים, אולם יורה מיומן יכול לפגוע במטרות גם ב 50 ואפילו ב 100 מטרים.

יעוד האקדח הוא ירי לטווח קרוב.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי fn_p90 » 06 פברואר 2003, 19:15

ראיתי בטלויזיה לפני הרבה זמן מישהוא שהצליח לפגוע בבלון מטווח 200 מטר אם אקדח תופי(קצר) של s&w בקוטר 0.357 ביריה אחת! :shock: :!:
נערך לאחרונה על ידי fn_p90 בתאריך 06 פברואר 2003, 19:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pilot » 06 פברואר 2003, 19:20

FN אתה צוחק, ראיתי את קלינט איסטווד פוגע עם תופי בחבורת שודדים ממרחק 500 מטר ועוד בכדור אחד !!! :wink:

טווח יעיל הוא 25 מטר, אולם הקליע מסוגל להמשיך לטווחים של כמה מאות מטרים (ויעילותו יורדת כמובן), מומלץ שתשאל את המומחה שלנו לבליסטיקה סופית
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי fn_p90 » 06 פברואר 2003, 19:24

[quote="pilot"]FN אתה צוחק, ראיתי את קלינט איסטווד פוגע עם תופי בחבורת שודדים ממרחק 500 מטר ועוד בכדור אחד !!! :wink:

טווח יעיל הוא 25 מטר, אולם הקליע מסוגל להמשיך לטווחים של כמה מאות מטרים (ויעילותו יורדת כמובן), מומלץ שתשאל את המומחה שלנו לבליסטיקה סופית[/quot
סלח לי אל הבורות אבל מי זה "המומחה שלנו לבליסטיקה סופית?"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 06 פברואר 2003, 19:26

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

טווח יעיל

על ידי יריב כהן » 06 פברואר 2003, 19:50

טווח יעיל ליורה . יכול להגיע אף ל72 מטר ראש ירי בעמידה...
אך שוב פעם תלוי ביכולות האוחז בנשק.
הטווח נמדד במדויק. :evil:
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מוספי עופר » 07 פברואר 2003, 00:39

שלום רב,

טווח יעיל הינו הטווח שבו הקלע גורם לזנק קטלני בגוף האדם (פציעה קשה או מוות).

המושג טווח יעיל לגבי אקדח אינו מדויק מכיוון שהקלע אכן יכול להגיע ולפגוע במטרות בטווח רחוק
אך השימוש באקדח נעשה בטוחים קצרים ואף טווחי מגע כך שהבליסטיקה היחידה שבאה באמת לידי ביטוי הינה הבליסטיקה הסופית זאת אומרת הנזק שגורם הקלע בגוף האדם.
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אישגדול » 07 פברואר 2003, 08:11

טווח יעיל באקדח הוא הטוח בו היורה מסוגל לפגוע במטרה (במצב לחץ של סכנת חיים).
כל הסיפורים על "פגעתי במטרת ראש בטווח של XXX מטרים" הם יפים במטווח, במצב סטרילי על מטרה נייחת.
במצב אמת אני רוצה לראות את המאסטר שמסוגל לעמוד בנחת, לכוון, ולפגוע ברמת דיוק של תחרות אולמפית.
אמנם הכדור עדיין אפקטיווי גם במאה מטר, ואפילו במאתיים, אבל הטווח היעיל של אקדח בהגנה עצמית מגיע לסביבות 20-30מ' ליורה מיומן.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הגדרת טווח יעיל

על ידי Spinacia » 07 פברואר 2003, 08:38

היי קליבר,
טווח יעיל מוגדר בתור "הטווח המקסימלי בו ניתן לצפות שיורה סביר יפגע במטרה ויסב לה נזק".

זהו למעשה מדד סוביקטיבי, מעיין ציון שהיצרן וקהילת היורים נותנים לכלי. לפיכך חלוקות הדעות על מידת הטווח היעיל כי קשה לאמוד את מיומנות היורה, באיזה הסתברות יפגע, איזה סוג נזק יגרם.... וכדומה.
כיום מקובל להשתמש בהגדרות טווח די פשוטות בכדי לא לסבך אנשים יותר מדי ובשביל שתהיה יכולת התיחסות כללית ליעילות קטגוריות כלים שונים בטווחים שונים.

לדוגמה, מוסכם כיום (באופן כללי) על הטווחים היעילים הבאים:
* אקדח שרות רגיל (9מ"מ או 0.45 אינטש) = 50 מטר
* תת מקלע (9מ"מ) = 100 מטר
* רובה סער (5.56 מ"מ) = 500 מטר
* מקלע (7.62 מ"מ) = 1000 מטר

אלו כמובן הגדרות מאד כלליות אבל זה מה שמקובל כיום. אני מאמין שיותר סביר שטווח יעיל של אקדח שרות הוא 30 מטר כי באמת קשה לפגוע, גם אם מיומנים, במטרת דמות אדם בטווחים של 50 מטר. אני ניסיתי וזה היה קשה ביותר עבורי.

לפי ההגדרה שאני מכיר, אין הקבלה ישירה בין "טווח יעיל" אל המונחים "טווח מקסימלי" או ל"כוח עצירה". אם ננתח את ההגדרה שציינתי נראה שהיא סוביקטיבית לחלוטין, גם בגלל שלא מוגדרת רמת הצפי לפגיעה באחוזים ואיזה סוג נזק אמורים לגרום...
כלומר, המונח "טווח יעיל" הוא מונח סוביקטיבי שנקבע ע"י דעותיהם השונות של בני אדם, ולכן הוא נתון לפרשנויות שונות. לעומת זאת, המונח "טווח מקסימלי" הוא מונח מדעי ומדיד אבל "טווח יעיל" הוא בסך הכל ציון מוערך.

רק לדוגמה, הטווח היעיל משתנה מיד כאשר מוסיפים כוונת אופטית לכלי יריה... מקובל לחשוב שטווח אפקטיבי של אקדח עובר מ-50 מטר (עם כוונות ברזל) אל 100 מטר כשמוסיפים לאקדח כוונת אופטית כלשהיא.

:)
תודה.
Spinacia

טווח יעיל?

על ידי papy » 07 פברואר 2003, 09:41

לדעתי המושג טווח יעיל שגוי!!!!!
יש להפריד בין 2 קטגוריות: 1. הגנה עצמית. 2. תקיפה.
מניתוחי ארועים בעולם עולה כי הטווח הממוצע לשימוש באקדח להגנה עצמית הינו פחות מ-8 יראד(כמעט 8 מטר) !!!!!! זאת הגנה עצמית.
כאשר אני היוזם ואני הוא זה שיוצא לתקיפה ואני 'בוחר' מתי ואיפה,אין שום ספק שאני גם אבחר את כלי הנשק המתאים למשימה.אולי אשתמש גם באקדח, וזאת משיקולים מבצעיים אחרים.
באופן יזום לא אבחר לירות עם אקדח לטווח של 72 מטר( סתם מרחק שלא קשור לכלום, יכולתי לכתוב גם 69.3 מטר ) על ראש, כי קיימים יותר מידי גורמים משתנים, שאין שליטה עליהם שיביאו לסיכוי גבוה להחטיא את המטרה. ולכן אבחר בכלי מתאים אחר.

כדור אקדח המגיע לקצה הקשת הבליסטית שלו ( מקסימום טווח, 45 מעלות וכו') ופוגע בראש של תינוק השוכב בעגלה , יעשה נזק!!!!! כדור 0.22 יכול לגרום לנזק גם הטווח של 1.6 מייל!!!!!!!!!!!!!!!!!( אזהרת יצרן)

זאת ממש בקצרה כי אפשר לדון בסוגייה ללא הפסקה
אבי לגמן

*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************

מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
מדריך ירי מעשי

על ידי ACSman » 07 פברואר 2003, 11:42

Spinacia

הנתונים שהבאתה כמקובלים, לא כל כך מקובלים עלי [לא שאני משמש כסמכות, אבל...]

בנושא טווח יעיל לאקדח כבר אמרו קודמי כמעט כל שניתן להגיד, אני תומך בדיעה האומרת כי טווח יעיל תלוי בסך הכל בכלי וביורה אך כמובן גם בסוג התחמיש.
טווח יעיל לאקדח 9 מ"מ של 50 מטר??? לדעתי קרוב יותר לכ 25 מטר מקסימום [כמובן בתלות ביורה, זה יכול להיות גם פחות ואולי, אבל אולי ... יותר]
לתמ"ק 9 מ"מ הנתון של 100 מטר אינו מדוייק היות ודבר ראשוןו זה תלוי בתמ"ק, ישנם תמ"קים בודדים שאכן זה הטווח היעיל שהיצרן מציין, במקרים רבים מדובר בכ 50 מטר.
בנושא הרוס"ר... טוב טווח יעיל של 500 מטר??? במקרה הטוב [הטוב מאוד] של יורה מיומן ואיכותי, ללא לחץ של סערת הקרב, ללא מאמץ פיזי המלווה את הירי, יהיה הטווח היעיל כ 250 מטר [גם ללא אמצעים אופטיים] מעל טווח זה כבר מדובר ביחידי סגולה... :wink:
{דוגמה טוב לכך ניתנת בתחרויות צהליות לקליעה קרבית, המלווה במאמץ פיזי ועוד}
קלעי [מיומן] עם נשק קלע וכוונת אופטית יתן גם טוווח יעיל של כ 600 מטר.

את המקלעים נשאיר כבר לפעם אחרת... :wink:
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shlawaw » 07 פברואר 2003, 13:14

כל אחד פה נחשב לגאון
מושגים מבאר כמילון
ויכולת לחשוב שיש צדק אחד
אך שיחה לויכוח הופכת מייד
היכן הוא, היכן הסליקסיקון ?

פאוזה אומנותית לפני שממשיכים
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ACSman » 07 פברואר 2003, 13:39

shlawaw

החשקה נפשך במינוי של משורר 200 ??? :wink: :P
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: טווח יעיל של אקדח

על ידי סלבו » 07 פברואר 2003, 14:25

caliber כתב:שלום לכולם .
בבעלותי גלוק 17C , ברצוני לדעת מהו הטווח היעיל לירי מדוייק .
תודה מראש.

קליבר, הטווח היעיל תלוי בך - עד כמה אתה מסוגל לפגוע.

לעומת זאת, גם אם היית שואל מה הטווח המקסימלי שקליע מסוגל להגיע - גם אז היית נתקל בתשובות (הלא קשורות) הנ"ל...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד