מספר שאלות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מספר שאלות
שלום,
רציתי לדעת האם בארץ מוכרים אקדח berreta 92FS או berreta 92FS Brigadier
(הכל 9 מ"מ כמובן) ומהו טווח המחירים?
והשאלה השנייה היא האם עבודה כחוקר במשטרה או התחלת עבודה בתחום במחלקת חקירות במשטרה היא עילה לנשיאת נשק? אילו התרים יש במקרה כזה?
תודה מראש.
רציתי לדעת האם בארץ מוכרים אקדח berreta 92FS או berreta 92FS Brigadier
(הכל 9 מ"מ כמובן) ומהו טווח המחירים?
והשאלה השנייה היא האם עבודה כחוקר במשטרה או התחלת עבודה בתחום במחלקת חקירות במשטרה היא עילה לנשיאת נשק? אילו התרים יש במקרה כזה?
תודה מראש.
לגבי הברטה אני אתן למתמצאים לענות ..
לגבי שרות במשטרה - כמו כל שוטר אחר, ללא קשר בתפקיד, גם חוקרים נושאים נשק (אקדח)משטרתי אשר מונפק להם בסיום קורס קצר לשימוש בו.
שוטר זכאי גם לרכוש אקדח פרטי ולקבל רשיון אזרחי בגין היותו שוטר, אולם עם סיום שרותו (התפטרות/ פיטורים/ פנסיה ..) הוא מאבד את העילה לרשיון ומחוייב לוותר על האקדח .. (אלא אם הוא עומד בתבחין אחר, כולל תבחין דרגה במשטרה אשר מאפשר לקצינים מדרגה מסוימת להמשיך ולהחזיק ברשיון אזרחי גם אחרי שפרשו מהמשטרה)
שחר
לגבי שרות במשטרה - כמו כל שוטר אחר, ללא קשר בתפקיד, גם חוקרים נושאים נשק (אקדח)משטרתי אשר מונפק להם בסיום קורס קצר לשימוש בו.
שוטר זכאי גם לרכוש אקדח פרטי ולקבל רשיון אזרחי בגין היותו שוטר, אולם עם סיום שרותו (התפטרות/ פיטורים/ פנסיה ..) הוא מאבד את העילה לרשיון ומחוייב לוותר על האקדח .. (אלא אם הוא עומד בתבחין אחר, כולל תבחין דרגה במשטרה אשר מאפשר לקצינים מדרגה מסוימת להמשיך ולהחזיק ברשיון אזרחי גם אחרי שפרשו מהמשטרה)
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
כן, אבל...
במשרד הפנים העניין לא ממש ברור...
אני בעצם רוצה לדעת האם עבודה במשטרה בתחום ספציפי - כחוקר/בלש או כללית במחלקת חקירות היא עילה לנשיאת נשק פרטי והאם המשטרה מספקת נשק לאותם אנשים?
אני בעצם רוצה לדעת האם עבודה במשטרה בתחום ספציפי - כחוקר/בלש או כללית במחלקת חקירות היא עילה לנשיאת נשק פרטי והאם המשטרה מספקת נשק לאותם אנשים?
Re: כן, אבל...
SharpShooter כתב:במשרד הפנים העניין לא ממש ברור...
שוטרים עוברים מתפקיד לתפקיד במהלך השירות, אך לרוב נשארים עם נשק השירות שלהם (אלא אם מבצעים החלפה, כי משום מה הרבה שוטרי סיור מעדיפים אקדח יריחו על פני ה- FN).
כל החוקרים שאני מכיר נושאים אקדחי שירות. חלק מהחוקרות לא.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Re: כן, אבל...
SharpShooter כתב:במשרד הפנים העניין לא ממש ברור...
בא אני יפשט לך את זה
שוטר מהמנין שאין לו תבחין נוסף לא יקבל רשיון לנשק פרטי
אך כמובן יקבל נשק שרות כל עוד הוא משרת במשטרה .
לא משנה התפקיד שבו הוא פועל.
הייט,
אתה טועה .. כל שוטר מעצם היותו שוטר זכאי לקבל רשיון אזרחי לנשק , אולם אם השוטר פורש מהשרות ואינו עומד בתבחין נוסף הוא יאלץ לוותר על הרשיון .. אך כל עוד הוא שוטר הוא יוכל להחזיק בנשק ברשיון אזרחי גם מבלי לעמוד בקריטריונים נוספים מלבד היותו שוטר (אני הגשתי בקשה לרשיון נשק ע"ס היותי שוטר [בעבר הלא רחוק] והיא אושרה מבלי עמידה בתבחינים נוספים, אולם כאשר הסתבר לי שאצטרך גם למגן את הבית ולשים כספת מאחר ויש לי כבר כמה כלי נשק, החלטתי לוותר .. זה עולה הרבה יותר מכל הנשקים שלי ביחד ..)
שחר
אתה טועה .. כל שוטר מעצם היותו שוטר זכאי לקבל רשיון אזרחי לנשק , אולם אם השוטר פורש מהשרות ואינו עומד בתבחין נוסף הוא יאלץ לוותר על הרשיון .. אך כל עוד הוא שוטר הוא יוכל להחזיק בנשק ברשיון אזרחי גם מבלי לעמוד בקריטריונים נוספים מלבד היותו שוטר (אני הגשתי בקשה לרשיון נשק ע"ס היותי שוטר [בעבר הלא רחוק] והיא אושרה מבלי עמידה בתבחינים נוספים, אולם כאשר הסתבר לי שאצטרך גם למגן את הבית ולשים כספת מאחר ויש לי כבר כמה כלי נשק, החלטתי לוותר .. זה עולה הרבה יותר מכל הנשקים שלי ביחד ..)
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
riko כתב:הייט,
..... אולם כאשר הסתבר לי שאצטרך גם למגן את הבית ולשים כספת מאחר ויש לי כבר כמה כלי נשק, החלטתי לוותר .. זה עולה הרבה יותר מכל הנשקים שלי ביחד ..)
שחר
שחר,
האם יש איזה שהוא שינוי בהוראות משרד הפנים בקשר לאחזקת נשק.??
עד כמה שידוע לי ההוראות מחייבות החזקת הנשק במקום נעול ואין שום דרישה מיוחדת לגבי כספת או מיגון הבית...אם יש איזה שינוי בהוראות אשמח לדעת..
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד