ברוכים הנמצאים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ברוכים הנמצאים
2 דברים:
ראשית כל - קבלו ח'ח גדול על הפורום הזה.
אני די חדש בנושא הזה של האקדחים (רק לפני שבוע נכנסתי לקריטריונים של הזכאים לאקדח פרטי), וכמובן שכמו כל דבר חדש, מחפשים חומר באנטרנט.
והפורום הזה התגלה כאחלה מקום מבחינה מקצועית, ומבחינה אישית.
אפשר לומר שחלק ממה שקראתי כאן הביא לי קצת חשק לפתח את הקטע הזה של הירי קצת יותר מה שתכננתי בתחילה....
אז תמשיכו ככה ואל תתנו לחארות להרוס את הפורום.
דבר שני - (אמרתי חדש בנושא, אז יש שאלות...
)
התחלתי לחפש אקדח. ובשיטוטי הגעתי לקל-וי בר"ג.
הבנתי שהוא המקום היחיד שמוכר בארץ אקדחי HS 2000, אז אולי יש לו אינטרס לשכנע אותי לקנות דווקא את האקדח הזה, למרות שאולי הוא לא מתאים לי..
גם קראתי איזה מאמר מקיף שכתב אבי מור על האקדח הזה.
והשאלה שלי היא: האם כדאי לקנות אותו?
כפי שכבר הצגתי, אני קונה את האקדח בעיקר מטעמי נוחיות(בתור קצין אני מחויב לשאת נשק) וגם קצת פרקטיות (כי אני מסתובב קצת בשטחים), אז האם הוא מתאים לי?
תודה רבה לכם
ראשית כל - קבלו ח'ח גדול על הפורום הזה.
אני די חדש בנושא הזה של האקדחים (רק לפני שבוע נכנסתי לקריטריונים של הזכאים לאקדח פרטי), וכמובן שכמו כל דבר חדש, מחפשים חומר באנטרנט.
והפורום הזה התגלה כאחלה מקום מבחינה מקצועית, ומבחינה אישית.
אפשר לומר שחלק ממה שקראתי כאן הביא לי קצת חשק לפתח את הקטע הזה של הירי קצת יותר מה שתכננתי בתחילה....
אז תמשיכו ככה ואל תתנו לחארות להרוס את הפורום.
דבר שני - (אמרתי חדש בנושא, אז יש שאלות...
התחלתי לחפש אקדח. ובשיטוטי הגעתי לקל-וי בר"ג.
הבנתי שהוא המקום היחיד שמוכר בארץ אקדחי HS 2000, אז אולי יש לו אינטרס לשכנע אותי לקנות דווקא את האקדח הזה, למרות שאולי הוא לא מתאים לי..
גם קראתי איזה מאמר מקיף שכתב אבי מור על האקדח הזה.
והשאלה שלי היא: האם כדאי לקנות אותו?
כפי שכבר הצגתי, אני קונה את האקדח בעיקר מטעמי נוחיות(בתור קצין אני מחויב לשאת נשק) וגם קצת פרקטיות (כי אני מסתובב קצת בשטחים), אז האם הוא מתאים לי?
תודה רבה לכם
- סליקאי ארד

ברוך בואך לביתנו
תמצא כאן את כל מבוקשך.
לשאלתך : האקדח הנ"ל הוא עוד חדש בשוק ולכן קשה לקבוע עליו דיעה.
שמעתי עליו בקורות טובות ,עם כי נסיון אין לי איתו.
אתה צריך לבחור אקדח שמתאים לך לכף היד ושאתה מרגיש נוח איתו ,ובלי שהמוכר ידחוף לך מה שהוא רוצה.
מציע לך ללכת לכוון של גלוק 17 או 19 9 מ"מ כי אקדח זה הוכיח את עצמו מעל ומעבר למצופה
וחלקים יש בשפע ,בניגוד לאקדחים אחרים,ותוכל למצוא כאן באתר אקדחים משומשים ,
שלא ירו הרבה בזול יותר מאשר בחנות,רק אם אקדח זה מתאים לך.
זהו, זה היה קצר וקולע מקווה שעזרתי.
ביי דורון
לשאלתך : האקדח הנ"ל הוא עוד חדש בשוק ולכן קשה לקבוע עליו דיעה.
שמעתי עליו בקורות טובות ,עם כי נסיון אין לי איתו.
אתה צריך לבחור אקדח שמתאים לך לכף היד ושאתה מרגיש נוח איתו ,ובלי שהמוכר ידחוף לך מה שהוא רוצה.
מציע לך ללכת לכוון של גלוק 17 או 19 9 מ"מ כי אקדח זה הוכיח את עצמו מעל ומעבר למצופה
וחלקים יש בשפע ,בניגוד לאקדחים אחרים,ותוכל למצוא כאן באתר אקדחים משומשים ,
שלא ירו הרבה בזול יותר מאשר בחנות,רק אם אקדח זה מתאים לך.
זהו, זה היה קצר וקולע מקווה שעזרתי.
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
- סליקאי ארד

יש את בול ר"ח ריבל 10 ת"א.
מאיר רוט בניין בית מסוף א,ת מערב ברשל"צ.
מטווח העיר בנתניה בר"ח הרצל מול הקניון. אני שם מחר ויום שישי העזור לך לבחור ואתן לך קווים מנחים שלא ניתן למסור בהתכתבות.
תקבל גם שרות מעולה אצל מאיר רוט..
נ.ב להבהרה. אני לא עובד באף אחת מחנויות הנשק . אלא הולך רק איפה שהשרות הוא טוב.
ביי דורון
מאיר רוט בניין בית מסוף א,ת מערב ברשל"צ.
מטווח העיר בנתניה בר"ח הרצל מול הקניון. אני שם מחר ויום שישי העזור לך לבחור ואתן לך קווים מנחים שלא ניתן למסור בהתכתבות.
תקבל גם שרות מעולה אצל מאיר רוט..
נ.ב להבהרה. אני לא עובד באף אחת מחנויות הנשק . אלא הולך רק איפה שהשרות הוא טוב.
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
באקדח יש הרבה חלקים מכניים ,כל חלק מכני יכול להשבר .אתן לך דוגמה:
לאחד מחברי האתר יש HK ונשבר לו הקפיץ של ההדק {אקדח מושבת}
לא היה ניתן למצוא כאן חלק חלופי במשך תקופה ,ולכן יצרו עבורו קפיץ.
אני חושב שזה כן חשוב,אבל אתה תעשה את השיקול שלך .
ביי דורון
לאחד מחברי האתר יש HK ונשבר לו הקפיץ של ההדק {אקדח מושבת}
לא היה ניתן למצוא כאן חלק חלופי במשך תקופה ,ולכן יצרו עבורו קפיץ.
אני חושב שזה כן חשוב,אבל אתה תעשה את השיקול שלך .
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
תראה, כמו כל דבר בחיים גם אקדח לעולם לא יהיה (לפחות לא בזמן הקרוב) חסין תקלות ויעבוד לנצח. אי אפשר לערוב לך שלעולם לא תצטרך חלפים ולא יהיו לך שום בעיות וזה נאמר גם ללא קשר לתדירות הירי.
כדי "לבטח" את עצמך עדיף לבחור אקדח שלו חלקי חילוף זמינים ונגישים וכך תחסוך לעצמך בבוא הזמן כסף, זמן וטרחה מיותרת.
בנוגע להמצלה על אקדח, דברים רבים וטובים נאמרו לפני ואני מעדיף להפנות אותך למאמר מאוד מקיף בנושא שאני משוכנע שיעזור (מאתר הסליק כמובן...):
http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=4
כדי "לבטח" את עצמך עדיף לבחור אקדח שלו חלקי חילוף זמינים ונגישים וכך תחסוך לעצמך בבוא הזמן כסף, זמן וטרחה מיותרת.
בנוגע להמצלה על אקדח, דברים רבים וטובים נאמרו לפני ואני מעדיף להפנות אותך למאמר מאוד מקיף בנושא שאני משוכנע שיעזור (מאתר הסליק כמובן...):
http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=4
SharpShooter
אני הוא זה עם הסיפור של קפיץ ההדק השבור...
האקדח הוא הקלר USP שנחשב לאחד מהרולס רויס של האקדחים...אבך מה, גם בארזים של גרמניה נפלה שלהבת ונשבר לי הקפיץ של ההדק...חלק פעוט שלא עולה יותר מכמה שקלים בודדים אבל בהחלט מספיק קריטי כדי להשבית אקדח שעולה הרבה כסף..בסופו של דבר הסיפור הסתיים ב-HAPPY END..והיום האקדח מתקתק כמו שעון שויצרי...
אני במקומך הייתי שוקל גלוק.. למרות שזה לא אקדח מדהים...הייתי מעיז ואומר שזה אפילו חרא של אקדח. אין דבר אחד שתראה לי באקדח הזה ויגרום לי ליפול מהרגליים..
- אחיזה די משונה צריך להתרגל אליה
- זה אקדח די עדין למרות שיש לו מוניטין של אקדח עמיד
- הדק...לא יכלו לחשוב על פטנט יותר גרוע מזה וגם לא בר שיפור..מקרה אבוד
- אמינות.. יאכל כל מה שתדחוף במחסנית...
אבל מה...למרות זאת
- אקדח בעל שם ומוניטין עולמי
- מערכת הביטחון בארץ הלכה עליו ככה שחלקים וחלפים יש בשפע
- שומר על ערכו -- יש לו מחיר מצויין בתור משומש אם תצטרך למכור
ובסופו של דבר הכל עניין של אימון.. אם תתאמן מספיק תוכל להתרגל לכל סוג של הדק.
א.
האקדח הוא הקלר USP שנחשב לאחד מהרולס רויס של האקדחים...אבך מה, גם בארזים של גרמניה נפלה שלהבת ונשבר לי הקפיץ של ההדק...חלק פעוט שלא עולה יותר מכמה שקלים בודדים אבל בהחלט מספיק קריטי כדי להשבית אקדח שעולה הרבה כסף..בסופו של דבר הסיפור הסתיים ב-HAPPY END..והיום האקדח מתקתק כמו שעון שויצרי...
אני במקומך הייתי שוקל גלוק.. למרות שזה לא אקדח מדהים...הייתי מעיז ואומר שזה אפילו חרא של אקדח. אין דבר אחד שתראה לי באקדח הזה ויגרום לי ליפול מהרגליים..
- אחיזה די משונה צריך להתרגל אליה
- זה אקדח די עדין למרות שיש לו מוניטין של אקדח עמיד
- הדק...לא יכלו לחשוב על פטנט יותר גרוע מזה וגם לא בר שיפור..מקרה אבוד
- אמינות.. יאכל כל מה שתדחוף במחסנית...
אבל מה...למרות זאת
- אקדח בעל שם ומוניטין עולמי
- מערכת הביטחון בארץ הלכה עליו ככה שחלקים וחלפים יש בשפע
- שומר על ערכו -- יש לו מחיר מצויין בתור משומש אם תצטרך למכור
ובסופו של דבר הכל עניין של אימון.. אם תתאמן מספיק תוכל להתרגל לכל סוג של הדק.
א.
- תרמתי למען הסליק

אבל מה, אם אני הייתי צריך לבחור היום בין השניים (רק לשם העניין בדיון המשונה הזה) הייתי הולך על ה-HS, יש לו הדק הרבה יותר טוב, יש לו אחיזה נהדרת, מערכת שיכוך רתע יעילה הרבה יותר, שרות מצויין ע"י יבואן אמין ורב נסיון בניגוד לגלוק המיובא היום ע"י כל מי שבא לו, בערך. מחסניות מתכת כבר אמרתי?
בקיצור, זה שכל העדר אוכל עשב, לא אומר שזה טעים... ואתה לא חייב לעשות מה שהעדר עושה, ואם יש לך תקציב לשקול קניית גלוק, אתה כנראה יכול להתלבט בין מגוון גדול מאוד של חלופות ואפילו טובות יותר.
בקיצור, זה שכל העדר אוכל עשב, לא אומר שזה טעים... ואתה לא חייב לעשות מה שהעדר עושה, ואם יש לך תקציב לשקול קניית גלוק, אתה כנראה יכול להתלבט בין מגוון גדול מאוד של חלופות ואפילו טובות יותר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
וובי - בגלל זה היה לך גלוק 19 ולא HS...
לפני שאתה מחפש לקנות אקדח, גש לחנות, קח את האקדחים ליד, נסה לראות איזה אקדח נוח לך ביד, איזה אקדח הוא בעל משקל מתאים לך בכדי לשאת אותו במכנס, נסה לירות עם מספר סוגים של אקדחים לפני שתחליט איזה "שם" לקנות.
רק לאחר שתחליט איזה אקדח מתאים לך, חפש את המחיר המתאים לך לשלם על האקדח, אולי תמצא את האקדח שאתה רוצה במחיר טוב (יד שניה).
לפני שאתה מחפש לקנות אקדח, גש לחנות, קח את האקדחים ליד, נסה לראות איזה אקדח נוח לך ביד, איזה אקדח הוא בעל משקל מתאים לך בכדי לשאת אותו במכנס, נסה לירות עם מספר סוגים של אקדחים לפני שתחליט איזה "שם" לקנות.
רק לאחר שתחליט איזה אקדח מתאים לך, חפש את המחיר המתאים לך לשלם על האקדח, אולי תמצא את האקדח שאתה רוצה במחיר טוב (יד שניה).
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

יואבי,
לי מעולם לא היה גלוק 19:
- לגברת של הבית היה גלוק 19.
- לי היה גלוק 21.
שני האקדחים נרכשו כ-8 שנים לפני שהופיע ה-HS הראשון בעולם.
שני האקדחים לא עימנו יותר.
לפחות אחד מהם, ולא ה-19, נמכר לאחר שנשבר, אחרי נפילה לא קשה במיוחד, כעדות לעליונותו של הטניפר בהגנה כנגד חלודה בשילוב נחיתותו בהפיכת המתכת לפריכה בצורה יוצאת דופן (אגב, היבואן באותה התקופה החליף לי את המחלק בצורה כמעט מיידית, למרות שעד היום זה האקדח היחידי שראיתי במו עיניי נשבר כתוצאה מנפילה).
לי מעולם לא היה גלוק 19:
- לגברת של הבית היה גלוק 19.
- לי היה גלוק 21.
Webart - דביר, מייסד הסליק
Webart כתב:אבל מה, אם אני הייתי צריך לבחור היום בין השניים (רק לשם העניין בדיון המשונה הזה) הייתי הולך על ה-HS, יש לו הדק הרבה יותר טוב, יש לו אחיזה נהדרת, מערכת שיכוך רתע יעילה הרבה יותר, שרות מצויין ע"י יבואן אמין ורב נסיון בניגוד לגלוק המיובא היום ע"י כל מי שבא לו, בערך. מחסניות מתכת כבר אמרתי?
איו בכלל ויכוח שה-HS עולה על הגלוק בכל...זה גם אקדח שבנוי הרבה יותר חזק ומסיבי והחלקים בפנים זה חלקי פלדה משובבים ולא חתיכות פח מכופפות כמו בגלוק.
הקטע של הגלוק מזכיר לי את הספר "יורים ובוכים". אני לא מכיר בעל גלוק אחד שאין לו מה להגיד ולקטר על הכלי הזה אבל בכל זאת כו-לם כמו עדר הולכים וקונים אותו וממשיכים לקטר. זו תופעה עולמית שצריך לעשות עליה עבודה במדעי החברה.
לגבי יבואן בלעדי...אני מאחל לקל-וי אריכות ימים ושיגשוג כלכלי..באמת קשה למצוא חברה כאלה בשוק הישראלי. אבל במציאות הישראלית עסקים נפתחים, נסגרים, נופלים, קמים.... וכו'. הדוגמא שלי זה סיפא ומגנה וכל אלה שאיציק אריאל בנה להם את האקדח בתקופת הזוהר הקצרה של הירי מעשי בארץ. איציק ויוסי נתנו לאקדחים שלהם שירות 5 כוכבים..אבל מה, יום אחד הם נעלמו מהמפה וזהו... ה-HS נמכר בארה"ב כספרינגפילד XD ויש לו שוק..כנ"ל לגבי הקלר USP.. הבעיות מתחילות כמו שאתה יודע כאשר העניינים מפסיקים לדפוק כל כך טוב ואז אתה נשאר לבד במערכה עם הבעיה שלך..
א.
- תרמתי למען הסליק

רבותי, חשבתי שעם הוויכוחים האלה גמרנו. אקדח א'עולה על אקדח ב' בכל? אני לא מכיר בהצהרה כזו (למעט במקרים חריגים - עיינו ערך כמה חיקויי FN שמסתובבים בשוק מול FN מקורי).
השורה התחתונה לבחור שהתעניין - קח אקדח שיהיה לך נוח, בדגש על שתי נקודות: נוחיות אחיזה ונוחיות נשיאה. נוחיות אחיזה - לא צריך להסביר. נוחיות נשיאה - אם תוך חודש תגלה שהאקדח מסורבל, מעצבן ומפריע - האקדח ישאר בבית.
גלוק מול HS - הגלוק הוכיח אמינות יוצאת דופן, גם אצל האזרחים המשתמשים בו אבל בעיקר במערכות הבטחון השונות - גופים שמשתמשים בכמות גדולה של אקדחים, ויורים מהם כמויות אדירות של תחמושת. HS לא צבר נסיון כזה, אבל חוות הדעת ששמעתי גם בארץ וגם בכתבות בחו"ל היו טובות.
השורה התחתונה לבחור שהתעניין - קח אקדח שיהיה לך נוח, בדגש על שתי נקודות: נוחיות אחיזה ונוחיות נשיאה. נוחיות אחיזה - לא צריך להסביר. נוחיות נשיאה - אם תוך חודש תגלה שהאקדח מסורבל, מעצבן ומפריע - האקדח ישאר בבית.
גלוק מול HS - הגלוק הוכיח אמינות יוצאת דופן, גם אצל האזרחים המשתמשים בו אבל בעיקר במערכות הבטחון השונות - גופים שמשתמשים בכמות גדולה של אקדחים, ויורים מהם כמויות אדירות של תחמושת. HS לא צבר נסיון כזה, אבל חוות הדעת ששמעתי גם בארץ וגם בכתבות בחו"ל היו טובות.
I think, therefore I am. I think
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד